Unicaf University (ZM)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Unicaf adalah universiti yang diiktiraf bebas dari Afrika, yang menggabungkan unsur-unsur terbaik pendidikan antarabangsa, menawarkan kelayakan akademik berkualiti tinggi .

Universiti telah menubuhkan kampus yang canggih di Zambia, Malawi dan Zimbabwe, dan sedang dalam proses membuka kampus tambahan di beberapa negara Afrika yang lain tidak lama lagi. Sebagai tambahan kepada kampus universiti Unicaf, para pelajar juga mempunyai kemudahan moden pusat pembelajaran Unicaf di seluruh Afrika.

Universiti Unicaf adalah universiti berlesen di Malawi , Zambia dan Zimbabwe dan juga diluluskan untuk mengambil pelajar di Kenya. Universiti Unicaf adalah ahli Akademik Impak Pertubuhan Bangsa-bangsa (UNAI) dan ahli Persatuan Universiti Afrika Selatan (SARUA). Kampus universiti Unicaf di Zambia dan Malawi juga diakreditasi oleh Majlis Akreditasi British untuk Pendidikan Tinggi dan Pengajian Bebas sebagai Pembekal Pendidikan Tinggi Bebas.

Unicaf Universitypursues dalam pengajaran , pencapaian pelajar dan kepuasan dalam persekitaran akademik yang kondusif. Universiti ini bertujuan untuk menjadi institusi pengajian tinggi terkemuka di sub-Sahara Afrika, yang diiktiraf atas sumbangan cemerlangnya dalam pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan .

Unicaf University menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperolehi kelayakan berkualiti tinggi dengan kos rendah melalui penghantaran dalam talian semata-mata, atau melalui kajian kampus, menggabungkan pengajaran secara tradisional dan penyertaan aktif dalam kelab sosial pelajar dan aktiviti dengan alat pembelajaran digital, yang meningkatkan pengalaman pelajar moden.

Universiti Unicaf bertujuan untuk melatih warga yang bertanggungjawab yang memahami dan menyokong pembangunan mampan. Universiti ini bertujuan untuk memberi kembali kepada komuniti yang dikendalikannya melalui pengetahuan baru yang dihasilkan oleh penyelidikan doktoral, melalui 'inisiatif hijau', (kitar semula kertas, plastik dan aluminium, penanaman pokok secara tetap), melalui ceramah pembicara terkenal yang terbuka kepada orang ramai, melalui pelajaran komputer percuma untuk siswazah sekolah tinggi dan orang dewasa yang bekerja, melalui bengkel percuma mengenai kemahiran profesional asas, melalui sumbangan kepada hospital dan sekolah, dan melalui sokongan sosial yang penting.

Universiti Unicaf menawarkan sepenuhnya dalam talian dan di kampus mengajar Ijazah Sarjana, Sarjana dan Kedoktoran dalam pelbagai subjek, termasuk Pengurusan, Ekonomi dan Perniagaan, Psikologi, Pengajaran, Undang-undang, Perakaunan dan Kewangan, Kesusasteraan Inggeris, Sains Komputer, Reka Bentuk dan Pembangunan Web dan program MBA khusus untuk pelbagai industri dan sektor.

Perkongsian

Unicaf kini bersekutu dengan Universiti Suffolk (UK) , Liverpool John Moores University (UK ), Universiti South Wales (UK), Universiti California, Tambahan di Riverside di Amerika Syarikat dan kampus Unicaf University di Afrika . Apabila berjaya diselesaikan, pelajar menerima oleh badan pemberi anugerah masing-masing, ijazah mereka yang sama dengan ijazah yang ditawarkan kepada pelajar kampus. Graduan juga boleh menghadiri majlis tamat pengajian di kampus rumah (tertakluk kepada sebarang sekatan visa yang mungkin dikenakan).

Lokasi

Lusaka

Alamat
Unicaf University, Plot 20842, Off Alick Nkhata Road (opposite United Nations headquarters),
Longacres

Lusaka, Wilayah Lusaka, Zambia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami