Vietnamese-German University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Vietnamese-German University

Vietnamese-German University ( VGU ) adalah universiti negeri Vietnam. Ditubuhkan pada tahun 2008, VGU didasarkan pada kerjasama erat antara Republik Sosialis Vietnam dan Negara Jerman Hessen. Dalam tahun-tahun yang lalu, projek ini diperluaskan kepada kerjasama seluruh Jerman.


Matlamat kami adalah untuk membina universiti berorientasikan penyelidikan standard dunia di Ho-Chi-Minh City. Sebagai usaha bersama institusi Vietnam dan Jerman, kami mengikuti model dan piawai Jerman yang berjaya mengenai struktur akademik dan pentadbiran kami.


VGU adalah untuk mengimport program pengajian Jerman yang sangat baik, diambil dari kawasan kejuruteraan terkuat di Jerman dan menyesuaikannya dengan keperluan pendidikan tinggi Vietnam. Semasa berada dalam fasa peralihan, program pengajian kami dijalankan oleh universiti rakan kongsi Jerman yang memastikan kualiti tinggi mereka dengan menghantar profesor berpengalaman dari Jerman. Selepas pelajar belajar yang berjaya menerima ijazah universiti Jerman, memberikan mereka peluang terbaik di pasaran kerja.


Memandangkan misi oleh kerajaan Vietnam, VGU berhasrat untuk menjadi universiti penyelidikan terkemuka di Vietnam dan rantau ini. Dengan memberi tumpuan kepada Kejuruteraan Tinggi dan Pembangunan Mampan, kami berusaha untuk melatih para ahli akademik yang cemerlang dan memberikan kelayakan yang mencukupi kepada pensyarah universiti Vietnam supaya mereka dapat bersaing di peringkat antarabangsa.


Profil VGU adalah unik: program pengajian Jerman dan ijazah Jerman menyediakan pendidikan yang luar biasa bagi piawaian tertinggi. Itulah sebabnya mengapa belajar di VGU memastikan peluang terbaik di pasaran kerja - kami menjadikan pelajar mendapat manfaat daripada program pengajian yang cemerlang dan berjaya mencapai tahap kompetitif di peringkat antarabangsa.

Apa VGU Menawarkan Anda


Pendidikan hak standard Jerman di Vietnam


VGU menawarkan program Sarjana Muda dan Sarjana yang terpilih, diambil dari kawasan kejuruteraan terkuat di Jerman. Program pengajian dijalankan oleh universiti rakan kongsi Jerman kami yang memastikan latihan berkualiti tinggi mereka dengan menghantar pasukan akademik profesor dan pakar yang berpengalaman untuk syarahan di VGU . Pelajar menerima pendidikan piawaian Jerman yang cemerlang dan kompetitif di peringkat antarabangsa, dan dengan itu, disediakan peluang terbaik di pasaran pekerjaan.


Jerman dan VGU


Pelajar VGU menerima ijazah universiti Jerman dan VGU . Ijazah mengikuti piawaian Jerman dan diiktiraf di seluruh dunia.


Kemahiran di kawasan kejuruteraan terkuat di Jerman


VGU mendapat kemahiran mendalam dan cemerlang dalam bidang kejuruteraan terkuat di Jerman. Profesor Jerman yang berpengalaman memberikan pengetahuan luas, pelajar sangat mendapat manfaat daripada. Pendidikan di VGU menggabungkan kecemerlangan akademik dan pengetahuan praktikal yang memastikan latihan akademik yang cemerlang.


Kemahiran bahasa Inggeris yang sangat baik


Pelajar VGU mendapat penguasaan bahasa Inggeris yang cemerlang semasa belajar di VGU . Guru Bahasa Inggeris yang berpengalaman dan berkemahiran tinggi menawarkan kursus bahasa yang direka untuk memberi pelajar kemahiran bahasa yang mendalam. Dengan menyertai VGU 's Yayasan Tahun Yayasan pelajar memperoleh kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk berjaya belajar di VGU . Kursus bahasa Inggeris juga ditawarkan semasa kajian. VGU juga menawarkan kursus Bahasa Jerman kepada pelajar sarjana muda. Oleh kerana orientasi antarabangsa kami, VGU menyediakan pelajar dengan kemahiran bahasa yang sangat baik yang diperlukan untuk kerjaya di pasaran kerja tempatan dan antarabangsa.


Yuran tuisyen dan biasiswa yang menarik


Yuran pengajian di VGU sangat sederhana dan jauh di bawah kos sebenar program pengajian tinggi kami. Memandangkan universiti menerima sokongan kewangan dan wang yang penting daripada rakan kongsi dan rakan-rakan Jerman dan Vietnam, VGU membolehkan pelajar belajar di sebuah universiti yang sangat baik dengan bayaran yang rendah. Biasiswa yang menarik dan murah untuk semua program juga ditawarkan di VGU .


Sebuah pintu masuk ke Jerman


Belajar di VGU adalah pintu masuk ke Jerman. VGU menawarkan peluang untuk belajar di universiti Jerman selama satu semester atau meneruskan program pascasiswazah, Master atau Ph.D, di Jerman. Selain itu, pelajar mempunyai kemungkinan untuk melakukan latihan di syarikat-syarikat Jerman dan syarikat multinasional di Vietnam. Itulah mengapa belajar di VGU memastikan peluang yang sangat baik dalam kedudukan penyelidikan serta di pasaran kerja tempatan dan antarabangsa.

Lokasi

Bandar Ho Chi Minh

Alamat
VGU City Office
3 Cong Truong Quoc Te, District 3

Bandar Ho Chi Minh, Bandar Ho Chi Minh, Vietnam

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami