RMIT Vietnam

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai RMIT Vietnam

RMIT University Vietnam membawa pendidikan bertaraf dunia dan persekitaran pembelajaran global ke tengah-tengah Asia. Kami adalah sebahagian daripada universiti yang berpusat di Melbourne RMIT - institusi pengajian tinggi terbesar di Australia. RMIT University Vietnam menawarkan program dalam perniagaan, teknologi, komunikasi, reka bentuk dan fesyen, dan mempunyai pelbagai aktiviti kokurikulum yang mengagumkan yang menggalakkan para pelajar memecahkan tempat baru dalam bidang minat mereka.

123584_29374105183_5f52fbb0fb_k.jpg

Pendidikan kita

RMIT Vietnam komited untuk menyediakan pengalaman pelajar transformatif melalui pengajaran inklusif dan pembelajaran berpusatkan pelajar yang interaktif. Model pengajaran dan pembelajaran di RMIT Vietnam didasarkan pada amalan terbaik antarabangsa dan termasuk pengalaman pembelajaran kelas, memudahkan pembelajaran dalam talian dan kendiri, pembelajaran rakan sebaya dan perkembangan kemahiran pekerjaan.

Ijazah yang anda akan terima selepas berjaya menyelesaikan pengajian anda di Vietnam adalah gelar Universiti RMIT global. Hasil pembelajaran dan penilaian untuk kursus yang diajar di Vietnam adalah bersamaan dengan yang dihantar di RMIT Melbourne. Kursus-kursus yang dihantar di RMIT Vietnam sentiasa dipantau dan diperbaiki untuk memastikan mereka memenuhi piawaian kualiti untuk RMIT University dan keperluan kerajaan Vietnam dan Australia.

Satu pasukan kakitangan akademik yang berpengalaman dan berpengalaman yang bekerja di RMIT Vietnam bekerjasama dengan kakitangan akademik dari RMIT University Melbourne untuk menyesuaikan bahan yang disediakan di Melbourne untuk penghantaran di Vietnam, dan untuk memudahkan proses pengajaran dan pembelajaran di RMIT Vietnam . RMIT Vietnam kakitangan akademik RMIT Vietnam menerima pembangunan profesional yang berterusan sebagai sebahagian daripada pekerjaan mereka.

Pembelajaran

 • Aktiviti pembelajaran interaktif yang menggalakkan pemikiran kritis, kreativiti dan pembelajaran rakan sebaya.
 • Penilaian semulajadi yang mencerminkan kecekapan pelajar akan memerlukan kerjaya mereka dan mencabar pelajar untuk memohon - bukan hanya menghafal pengetahuan.
 • Melawat bahan-bahan dan aktiviti pembelajaran digital yang memberi pelajar kefahaman, kefahaman terkini mengenai disiplin mereka dan konteks industri tempatan dan global.
 • Penglibatan industri melalui latihan, Kerja Bersepadu Pembelajaran dan aktiviti dunia nyata yang memberi pelajar kelebihan pengalaman industri pertama.
 • Sokongan komprehensif dengan kemahiran akademik dan kehidupan membolehkan pelajar-pelajar bersedia untuk hidup dan bekerja-dari kepercayaan mikro dan peluang bangunan portfolio untuk memberi bimbingan dan sokongan belajar.
 • Tumpuan berterusan terhadap kecekapan dalam bahasa Inggeris yang memenuhi piawaian antarabangsa untuk penyertaan dalam pendidikan tinggi.
 • Perspektif antarabangsa yang menggambarkan globalisasi dunia hari ini dan yang melengkapkan pelajar kita untuk hidup dan beroperasi dalam konteks global.
 • Kemudahan yang sangat baik, teknologi, sumber dan sistem yang membolehkan dan meningkatkan proses pengajaran dan pembelajaran.
 • 123585_29374385493_64b5177dc9_k.jpg

Strategi kami

Siap untuk Kehidupan dan Kerja adalah Pelan Strategik kami hingga 2020 - ia menetapkan tujuan dan identiti kami sebagai sebuah institusi, dan matlamat dan nilai-nilai yang kami usahakan.

Di tengah-tengahnya adalah usaha kami untuk mencipta pengalaman mengubah kehidupan untuk pelajar, dan menyokong perubahan sosial dan ekonomi transformasi dalam komuniti yang lebih luas.

Pelan RMIT mempunyai tiga arahan asas:

1. Pengalaman Mengubah Hidup

RMIT didedikasikan untuk mewujudkan pengalaman pendidikan yang berubah-ubah melalui perspektif dan cita-cita perubahan yang dicetuskan oleh pelajar kami dengan belajar, bekerja dan dimiliki, dan melalui Pathways dan sambungan yang dibuka oleh pengalaman ini. Transformasi ini dalam perspektif dan peluang adalah di tengah-tengah sedia untuk hidup dan bekerja.

2. Hasrat dengan Tujuan

Kakitangan dan rakan-rakan RMIT adalah asas untuk mencapai misi kami. Mereka sangat berbakat dan komited: melibatkan diri dengan berkesan dalam memperbaharui RMIT melalui membina sistem yang lebih pintar dan mudah adalah penting untuk kejayaan kami sebagai sebuah institusi.

3. Membentuk Dunia

Kami membentuk dunia dengan membangun pengetahuan dan orang, dan menerapkan apa yang kita tahu untuk berkongsi masalah melalui inovasi kerjasama. RMIT meneruskan matlamat ini melalui kumpulan global pelajar, kakitangan, rangkaian digital, kemudahan dan perkongsian yang tersebar di seluruh pusat bandar utama di seluruh dunia.

Kami telah membangunkan strategi kami menerusi penglibatan terbuka dan luas dengan beribu-ribu orang di seluruh komuniti RMIT. Ia membimbing keputusan, hubungan dan pelaburan kami semasa kami bekerjasama dari bulan ke bulan dan tahun ke tahun.

123582_29917788831_d2b0fd6483_k.jpg

Komuniti kami

RMIT Vietnam berusaha memainkan peranan positif dalam komuniti yang lebih luas.

Contoh terkini termasuk:

 • Biasiswa penuh dan separa diberikan kepada pelajar cemerlang dan kurang bernasib baik di pelbagai bandar dan wilayah Vietnam untuk belajar di RMIT University Vietnam.
 • Dalam tempoh 14 tahun yang lalu, RMIT Vietnam telah menganugerahkan 700 beasiswa bernilai lebih daripada 150 bilion VND kepada golongan muda dari seluruh Vietnam dan di seluruh dunia - golongan muda yang membuktikan jenis-jenis ciri yang bernilai RMIT Vietnam .
 • Perkongsian kemudahan rekreasi RMIT Vietnam dengan komuniti setempat.
 • Memorandum Persefahaman yang ditandatangani pada bulan Ogos 2007 antara RMIT University (Australia), RMIT University Vietnam dan Akademi Pentadbiran Politik dan Pentadbiran Awam Ho Chi Minh di kerjasama dalam penyelidikan pasca siswazah, pertukaran akademik, dan menganjurkan seminar, bengkel dan persidangan.
 • Sokongan kepada Kesatuan Wanita HCMC dengan aktiviti peningkatan kesedaran HIV / AIDS yang berterusan.
 • Projek kerjasama untuk membawa kepakaran operasi IT dan Perpustakaan kepada masyarakat, satu contoh yang menonjol adalah fasilitasi terus menerus pembangunan Pusat Sumber Belajar (LRC) di universiti serantau di Vietnam, termasuk sokongan dalam mengatur pembiayaan, pengambilan dan latihan.
 • Sokongan dan galakan berterusan kepada pelajar RMIT University Vietnam untuk mengambil bahagian dalam projek amal seperti mengajar kanak-kanak buta bagaimana untuk berenang, mengajar Bahasa Inggeris dan kemahiran lain untuk kanak-kanak yang kurang bernasib baik, membantu orang tua, mengumpulkan dana dan sumbangan untuk membantu mangsa banjir dan inisiatif lain.
 • Menggalakkan pembangunan sebuah kampus yang boleh menjadi contoh amalan terbaik antarabangsa dari segi alam dan sosial.
 • Menggalakkan kaedah pengajaran dan pembelajaran baru, yang menawarkan pendekatan berpusatkan pelajar, serta sistem jaminan kualiti sebagai model yang berguna kepada Kementerian Pendidikan dan Latihan Vietnam dan universiti tempatan yang lain.
 • Memenuhi kewajipan kewangan kepada Kerajaan Vietnam tepat pada masanya.
 • Memastikan pematuhan penuh dengan keperluan berkanun yang terpakai.

123589_31113300374_098d9acac7_k.jpg

Lokasi

Bandar Ho Chi Minh

Alamat
702 nguyen van linh street
Bandar Ho Chi Minh, Bandar Ho Chi Minh, Vietnam

Hanoi

Alamat
Handi Resco Building, 521 Kim Ma Street
Hanoi, Hanoi, Vietnam

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami