Ukrainian-American Concordia University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah dan Pengiktirafan

ConcordiaUA, Institut Ukraine-Amerika bersama pertama yang ditubuhkan pada tahun 1997, diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan dan Sains dari Ukraine untuk menawarkan Program Sarjana dan Sarjana.

ConcordiaUA adalah satu-satunya Universiti di Ukraine yang mempunyai program yang diiktiraf oleh Agensi Akreditasi Antarabangsa - FIBAA.

Pada 25 Januari, 2018, Concordia Ukraine-American University menjadi ahli organisasi yang terkenal di dunia untuk jaminan kualiti, ketelusan dan integriti pendidikan tinggi - CHEA International Quality Group (CIQG).

Rakan kami "lama" - Concordia University-Wisconsin / Ann Arbor (Amerika Syarikat) - menjadi pengasas bersama ConcordiaUniversity dari Ukraine-Amerika, dan Universiti kami menukar namanya, jadi kini Wisconsin International University Ukraine (WIUU) ConcordiaUA).

Pada tahun 2018, kami memasuki 10 institusi pengajian tinggi swasta terkemuka di Ukraine, iaitu "https://osvita.ua/vnz/rating/25714/ .

Pada 2017 ConcordiaUA menjadi kelima di peringkat penarafan institusi pendidikan tinggi Ukraine (negeri dan swasta) dengan skor sijil kelayakan luaran pemohon, yang memasuki universiti pada tahun 2017 mengikut kontrak href = "http://osvita.ua / vnz / rating / vstup-osvita / 59045 / .

Keahlian ConcordiaUA dalam Persatuan Ekonomi dan Sains Jerman-Ukraine (Bonn, Berlin, Mainz), Dewan Perniagaan dan Perdagangan Kiev, kerjasama dengan syarikat-syarikat antarabangsa dan rakan universiti di luar negara membolehkan pelajar ConcordiaUA mempraktikkan, belajar dan melatih ke luar negara (Amerika Syarikat dan Eropah) , membangunkan kepakaran penting mengenai kebudayaan, politik, ekonomi dan bahasa. ConcordiaUA menawarkan pelbagai program musim panas dan musim sejuk di Florida, Trier, Worms, Munich, London, Plymouth, Madrid, Paris dan Strasbourg. Pelajar ConcordiaUA mengintegrasikan pengetahuan Universiti ke dalam aktiviti-aktiviti syarikat dan perusahaan antarabangsa. Kursus dan magang yang diambil di universiti rakan kongsi diiktiraf oleh ConcordiaUA.

Program Sarjana ConcordiaUA - di kampus, dalam talian atau di dalam gabungan keduanya, dalam bahasa Inggeris

PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA

PENGURUSAN: Pengurusan Hotel; Pengurusan IT dan E-Perniagaan

HUBUNGAN EKONOMI ANTARABANGSA: Hubungan Ekonomi Antarabangsa; Perniagaan Antarabangsa; Ekonomi Antarabangsa

PENTADBIRAN PERNIAGAAN

PROGRAM IJAZAH SARJANA

PENGURUSAN: MBA Pengurusan Perniagaan Antarabangsa; Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

ConcordiaUA menawarkan pelbagai program diploma dwi:

1. Ijazah Sarjana Muda dengan Universiti Minnesota Crookston (Amerika Syarikat) - Perniagaan Antarabangsa, Perhubungan Ekonomi Antarabangsa, Pengurusan, dan sebagainya.

2. Sarjana Sarjana dengan Universiti Concordia - Wisconsin / Ann Arbor (USA) - MBA, Perniagaan Antarabangsa, Komunikasi

3. Ijazah Sarjana Dwi dengan Universiti Koblenz-Landau (Jerman) - MBA, Pengurusan Antarabangsa, Sarjana Sains Pengurusan Maklumat (Utama dalam Keusahawanan, Teknologi dan Pengurusan Inovasi).

4. Ijazah Sarjana Sarjana dengan Universiti Pengurusan Keselamatan Pekerjaan (Poland) - МВА, Pengurusan Antarabangsa, Pengurusan Projek dan Psikologi dalam Perniagaan Antarabangsa.

PROGRAM MOBILITI AKADEMIK

Sebagai tambahan kepada program sarjana dua, kami menawarkan program pertukaran akademik dengan University of Wisconsin / Ann Arbor (USA), University of Trier (Jerman), University of Applied Sciences Worms (Jerman), Richmond International American University (London, UK) Varna University of Management (Bulgaria) dan lain-lain.

Hidup di ConcordiaUA

Fakulti kami adalah profesional yang berkelayakan tinggi dalam bidang perniagaan dan pengurusan yang berbeza. Setiap tahun ConcordiaUA menjemput profesor terkenal dari universiti rakan kongsi, Program Scholar Fulbright dan pengajar dari Peace Corps dan syarikat perniagaan antarabangsa.

ConcordiaUA adalah salah satu yang pertama yang memperkenalkan Program Pembelajaran Jarak Jauh dan On-line dan telah meningkatkan kaedah dan teknik inovatif dalam proses pendidikan.

Pendidikan di ConcordiaUA adalah pengalaman pembelajaran dan kehidupan yang membolehkan anak-anak muda meneroka potensi mereka dan mempersiapkan mereka untuk cabaran dunia moden.

Kehidupan pelajar di ConcordiaUA menarik dan pelbagai. Tidak hanya kelas tetapi juga aktiviti penyelidikan, penyertaan dalam sukan tahunan dan acara kebudayaan dan perayaan yang dianjurkan oleh Universiti kami. Para pelajar dan ahli fakulti kami menyediakan dan meraikan cuti Ukraine dan Antarabangsa. Pelajar menyusun program hiburan yang pelbagai di dalam bahasa Inggeris - konsert, permainan, pertandingan dan disko. Di samping itu, pelajar ConcordiaUA juga digalakkan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai perjalanan dan lawatan di Ukraine dan negara-negara lain.

Negara yang diwakili di ConcordiaUA

Pelajar dari lebih dari empat puluh negara telah menghadiri ConcordiaUA: Azerbaijan, Belgium, Mesir, Finland, Georgia, Ghana, India, Iran, Kazakhstan, Latvia, Libya, Nigeria, Pakistan, Republik Rakyat China, Republik Kamerun, Republik Gambia, Republik Serbia, Rusia, Arab Saudi, Afrika Selatan, Turki, Turkmenistan, Ukraine, Amerika Syarikat dan sebagainya.

Program Komuniti dan Bukan Darjah

Universiti telah berjaya membangunkan Program Pengajian Amerika.

ConcordiaUA menjadi Koordinator negara Projek HMC dan berjaya menyediakan kempen pemilihan untuk program biasiswa untuk pelajar sekolah menengah Ukraine yang berbakat, menawarkan mereka peluang untuk belajar untuk program Formula Keenam dua tahun penuh di sekolah berasrama di United Kingdom dan mengambil kelayakan diiktiraf di peringkat antarabangsa .

ConcordiaUA berjaya memegang Pertandingan Bahasa Inggeris Perniagaan Tahunan dan biasiswa pemenang untuk belajar di ConcordiaUA.

Sekolah Bahasa, Kursus dan Persediaan Ujian dalam bahasa Inggeris, Jerman dan Sepanyol

  • Kursus Semester Biasa (September-Disember, Februari-Mei)
  • Kursus Summer Intensif (Julai dan Ogos)
  • Latihan dengan penutur asli.

ConcordiaUA menawarkan persediaan ujian termasuk TOEFL, GMAT dan JELTS serta Program untuk Eksekutif Perniagaan Tempatan.

ConcordiaUA menganjurkan Program Mini-MBA, latihan, dan seminar untuk eksekutif perniagaan tempatan yang memerlukan latihan dalam bidang-bidang khusus Modal Insan, Ekonomi, Piawaian Perakaunan Antarabangsa, Teknologi Jualan, Pemasaran, Pengurusan Hotel, Bahasa Jerman, Bahasa Inggeris dan sebagainya. pengetahuan dan kemahiran mengikut jangkaan dan keputusan yang diinginkan oleh para pelatih. Analisis keperluan yang teliti dijalankan sebelum program bermula. Program ini dirancang dengan pertimbangan terhadap keperluan dan latar belakang para pelatih.

  • Bengkel ConcordiaUA

Bengkel-bengkel mengenai Masalah Pembangunan Mampan, Perniagaan dan Kepimpinan disediakan untuk ConcordiaUA dan pelajar sekolah. Pakar organisasi antarabangsa, fakulti, anggota misi diplomatik yang bertanggungjawab, Ahli Parlimen, organisasi bukan kerajaan dan kalangan perniagaan dijemput untuk bekerjasama dengan para pelajar dalam format bengkel.

Kaunseling Kerjaya dan Perkhidmatan Magang

Pelajar perniagaan telah diwujudkan di ConcordiaUA sebagai satu langkah ke arah mencapai matlamat menjadi sebuah pertubuhan pendidikan terkemuka mengenai kebolehpasaran pelajar. Tujuan utama latihan adalah menyediakan pelajar dengan pengalaman praktikal dalam perniagaan mengikut piawaian antarabangsa dan Ukraine.

Perpustakaan dan Pusat Internet

ConcordiaUA mempunyai perpustakaan berkualiti tinggi, yang berfungsi sebagai salah satu alat utama untuk pengajian pelajar. Perpustakaan ini memegang buku teks, buku, jurnal sains dan kesusasteraan akademik lain dalam bahasa Ukraine, Inggeris, Jerman dan lain-lain. Pelayan ConcordiaUA memegang katalog dan kamus yang boleh diakses dengan mudah. Pelajar boleh menggunakan bilik bacaan untuk kemudahan mereka. Kakitangan perpustakaan ConcordiaUA sentiasa bersedia untuk membantu anda mencari maklumat.

Pusat Internet ConcordiaUA membuka akses kepada pangkalan data Internet maya: perpustakaan, pusat maklumat, rumah penerbitan asing, arkib dan majalah sains. Internet menyediakan teknologi pembelajaran jarak jauh dan menghubungkan ConcordiaUA kepada rakan-rakan dan rakan-rakan di seluruh dunia.

Beasiswa dan Anugerah

Beasiswa ini diberikan kepada pemenang Pertandingan Bahasa Inggeris ConcordiaUA yang dipilih oleh Lembaga.

Pelajar yang terbaik ditawarkan beasiswa untuk belajar di ConcordiaUA, Richmond University dan universiti rakan kongsi yang lain berikutan cadangan dari ConcordiaUA Board.

Aktiviti Penyelidikan

Fakulti dan pelajar di ConcordiaUA mengambil bahagian dalam aktiviti penyelidikan Universiti. Fakulti Bahasa Ukrainia dan antarabangsa membantu pelajar membina kemahiran penyelidikan mereka dan menawarkan kaunseling akademik dalam bidang subjek yang berbeza.

ConcordiaUA menganjurkan dan mengambil bahagian aktif dalam persidangan dan seminar antarabangsa di Ukraine dan di luar negara.

ConcordiaUA menerbitkan Jurnal Penyelidikan "Pendidikan, Pengurusan, dan Perniagaan: Dimensi Antarabangsa".

Lokasi

Kyiv

Alamat
8-14 Turhenevs’ka Street, room 1-4
01601 Kyiv, Kyiv City, Ukraine

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami