Sumy State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sumy State University terletak di bandar Sumy di Timur Laut Ukraine. SumDU adalah universiti terkemuka jenis klasik. Universiti ini melayani sekitar 13,500 pelajar yang melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana dan sarjana dalam 55 jurusan dan 23 bidang pengetahuan. Kira-kira 1650 pelajar antarabangsa mewakili sekitar 50 negara di seluruh dunia.

Sumy State University adalah institusi pendidikan tinggi Ukraine pertama yang mendapat mata tertinggi (5 bintang) dalam kategori seperti Pengajaran, Penglibatan, Akses, dan E-pembelajaran. Sumy State University memasuki Sumy State University TOP-250 di Eropah Tengah dan Timur.

Universiti secara aktif mengembangkan program mobiliti akademik, termasuk kajian jangka panjang dan jangka pendek, magang dan program penempatan untuk pelajar sarjana dan pascasiswazah, pengembangan profesional, pengajaran, dan mobiliti penyelidikan untuk kakitangan dengan beasiswa dan sokongan pemberian yang besar menggunakan pengiktirafan teknologi pemindahan kredit keputusan akademik.

Lokasi

Sumy

Alamat
Ryms'koho-Korsakova Street,2
40000 Sumy, Sumy Oblast, Ukraine

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: