University of Surrey

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

University of Surrey ditubuhkan pada 9 September 1966 dengan pemberian Piagam Diraja, tetapi akarnya kembali kepada keprihatinan akhir abad ke-19 untuk memberikan akses yang lebih besar kepada pendidikan yang lebih tinggi dan lebih tinggi untuk penduduk miskin di London.

Institut Politeknik Battersea

Yang menjadi pendahulu Universiti, Institut Politeknik Battersea ditubuhkan pada tahun 1891 dan mula menumpukan pada sains dan teknologi dari sekitar tahun 1920, mengajar pelajar hari dan malam untuk gelaran University of London.

Reputasi akademiknya berkembang ke titik di mana, pada tahun 1956, ia adalah salah satu institusi pertama yang ditetapkan sebagai 'kolej teknologi canggih'. Ia dinamakan semula Kolej Teknologi Battersea pada tahun 1957.

Langkah ke Guildford

Pada permulaan tahun 1960-an, Kolej telah meninggikan bangunan utamanya di Battersea Park Road dan pada tahun 1962 ia telah memutuskan untuk memindahkan institusi ke Guildford.

Tidak lama selepas itu, pada tahun 1963, Laporan Robbins mencadangkan bahawa Kolej Battersea perlu berkembang dan menjadi universiti yang menganugerahkan ijazahnya sendiri.

Surrey Research Park

Salah satu perkembangan laman web paling penting oleh Universiti ialah Surrey Research Park, yang dibuka oleh HRH The Duke of Kent pada tahun 1985.

Taman ini kini menempatkan lebih daripada 100 syarikat, yang menggaji 2,500 kakitangan yang terlibat dalam aktiviti penyelidikan dan pembangunan - yang banyak berkaitan dengan kerja-kerja fakulti Universiti.

Membangun Taman Manor

Memandangkan kekangan ruang di kampus Stag Hill utama Surrey, pada tahun 2000-an Universiti berkembang ke kampus baru di Manor Park.

Sedikit lebih dari satu batu dari Stag Hill dan disambungkan dengan rangkaian jejak langkah kaki dan laluan kitaran, Manor Park kini menjadi tempat penginapan yang luas, serta Surrey Sports Park dan Sekolah Perubatan Veterinar.

Memperkukuhkan hubungan di dalam dan di luar negara

Pada tahun 2006, Surrey International Institute-DUFE (SII-DUFE) ditubuhkan sebagai institusi perkongsian akademik bersama antara University of Surrey dan Dongbei Universiti Kewangan dan Ekonomi di Dalian, China.

SII-DUFE menawarkan program berkualiti tinggi dalam mata pelajaran yang selaras dengan Pengurusan Perniagaan dan Pengurusan Pelancongan, menggabungkan piawaian akademik yang tinggi dan kejayaan pekerjaan di bandar pantai yang menyenangkan di utara-timur negara.

Hubungan kami yang lama dengan Guildford School of Acting (GSA) semakin hampir pada tahun 2009, kerana konservatori - yang mengkhusus dalam pertunjukan dan teater muzikal - menandatangani perjanjian penggabungan dengan Universiti.120732_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

£ 400m dalam pelaburan kampus

Sejak tahun 2000, harta pusaka kami telah diubah menerusi program pembangunan dan penambahbaikan bernilai £ 400 juta - termasuk £ 130 juta untuk penginapan pelajar, £ 36 juta di Surrey Sports Park, £ 16 juta di Perpustakaan dan Pusat Pembelajaran dan £ 4.5 juta di Pusat Kesenian Ivy.

Di samping itu, pelaburan lebih lanjut dalam bentuk £ 45 juta Sekolah Perubatan Veterinar baru dan £ 70 juta sokongan untuk Pusat Inovasi 5G, salah satu pusat penyelidikan pertama di dunia yang didedikasikan untuk komunikasi mudah alih dan teknologi internet masa depan.

125 tahun membentuk masa depan

Pada tahun 2016, Surrey merayakan ulang tahun ke-125 yayasannya. Walaupun institusi itu telah berkembang dengan pesat pada masa itu, komitmen kami untuk aktiviti akademik peringkat pertama dan penyelesaian dunia sebenar kekal malar.

Dengan kepakaran kami yang berkembang dalam bidang seperti tenaga mampan, telekomunikasi, ruang, kawalan penyakit dan kesihatan, kami berminat untuk mengubah pengetahuan baru yang kami hasilkan dalam inovasi praktikal yang meningkatkan kehidupan orang ramai.

Universiti Tahun 2016

Kami gembira kerana telah dinamakan Universiti Terbaik Tahunan The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2016.

Nombor pelajar semasa

Dalam tahun akademik 2018-19, kami mempunyai lebih 16,000 pelajar di Surrey - serta 615 belajar untuk peringkat pertama kursus di kampus kami di China.

  • Pelajar sarjana muda: 13,289
  • Pelajar pascasiswazah (diajar): 2,526
  • Pelajar pascasiswazah (penyelidikan): 1,085

Badan pelajar antarabangsa

36 peratus pelajar di Surrey berasal dari luar UK, membantu mempamerkan kepelbagaian badan pelajar kami dan reputasi antarabangsa yang diiktiraf oleh Universiti.

Antarabangsa

Kami berbangga menjadi salah satu daripada universiti yang paling kultural di UK, dengan lebih daripada 140 warganegara memainkan peranan dalam kehidupan universiti.

Kami berada di sini untuk membantu anda sepanjang proses permohonan - dari menasihati memilih kursus yang betul untuk memohon visa dan bersiap untuk beberapa minggu pertama anda di Surrey.

Lokasi

Guildford

Alamat
University of Surrey
Guildford

Guildford, England, United Kingdom

Program-program

MA
MSc