University of St Andrews

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Jadikan universiti pertama Scotland sebagai pilihan pertama anda

134039_ScreenShot2020-04-07at7.01.08PM.png

Sebagai institusi berusia 600 tahun , tidak hairanlah bahawa University of St Andrews terkenal di seluruh dunia sebagai peneraju pendidikan dunia. Kami adalah universiti terbaik di Scotland yang diperingkat oleh Panduan Universiti Lengkap 2019, dan keseluruhan kedua di UK (Panduan Penjaga Universiti Baik 2019) .

Selama enam abad, beberapa pelajar di dunia yang paling cerdas dan paling menjanjikan telah datang ke St Andrews untuk belajar, dan sangat menentukan ruang berfikir untuk mempersoalkan apa yang diajarkan kepada mereka. Graduan kami terus membantu membentuk dunia, dari duta besar, penyelidik dan penemu canggih, hingga CEO dan pakar terkemuka pasaran - dan bahkan penandatangan perisytiharan kemerdekaan Amerika - St Andrews akan membantu anda merealisasikan potensi anda, di mana sahaja di dunia anda pergi.

Beritahu kami apa yang anda minati - Daftar untuk mengetahui lebih lanjut

Pengalaman pascasiswazah di St Andrews

University of St Andrews telah terpilih sebagai pengalaman pelajar terbaik di UK secara konsisten selama 10 dari 13 tahun terakhir oleh pelajar dalam National Student Survey. Apabila anda datang untuk belajar bersama kami, anda dijamin pengalaman unik dan tidak dapat dilupakan yang tidak akan anda temui di tempat lain.

St Andrews adalah universiti kecil dan ukuran kami memberi peluang kepada pelajar untuk berinteraksi lebih banyak dengan kakitangan, membina hubungan yang erat dan berkekalan dengan rakan, dan cemerlang dalam pengajian anda. Bandar St Andrews dan universiti kami telah berkembang bersama, memberi kami hubungan dan perspektif yang unik. Apabila anda menyertai kami, anda menjadi ahli komuniti, dan semua St Andrews menjadi kampus anda. Dengan teater dan bilik darjah kuliah kami yang terletak di sekitar bandar, anda akan mendapat rasa kepunyaan dan keselamatan yang sukar dijumpai di tempat lain.

Sebagai pelajar pascasiswazah, anda akan mempunyai akses ke komuniti dan kolej pascasiswazah eksklusif kami. Ini mengatur acara dan peluang rangkaian biasa serta ceramah, bengkel, dan aktiviti sosial tetamu, membantu anda bertemu rakan sebaya, dan membuat hubungan yang akan membantu anda sepanjang masa dengan kami dan seterusnya.

Mengapa St Andrews

St Andrews adalah tempat yang unik untuk belajar dan tinggal. Terletak di pantai timur Skotlandia, para pelajar mungkin akan melintasi padang golf dalam perjalanan ke kelas atau berjoging di sepanjang pantai selepas makan malam. Universiti ini bukan sahaja mempunyai reputasi bertaraf dunia, tetapi juga menawarkan pelbagai aktiviti sosial, termasuk lebih dari 150 pertubuhan pelajar dan 50 kelab sukan. Berjalan melalui bandar anda menghirup sejarah Scotland yang dikelilingi oleh bangunan bersejarah, mercu tanda dan tradisi pelajar kami. Sejarah kami yang kaya, kemudahan moden dan lokasi yang indah menjadikan pengajian di St Andrews pengalaman yang tidak dapat dilupakan dan bermanfaat.

Prospek kerjaya

Graduan kami sangat dicari oleh majikan di seluruh dunia kerana kemahiran dan kebolehan berkualiti tinggi yang mereka pelajari. Pelajar mempunyai akses kepada pengetahuan dan teknik terkini dalam bidangnya, kemudahan canggih, dan perkhidmatan sokongan yang sentiasa tersedia untuk membantu anda mencapai potensi akademik sepenuhnya.

Program kami mencabar, sangat terkenal dan akan meninggalkan anda dengan kelayakan berprestij yang diiktiraf di seluruh dunia. Sama ada anda mencari kursus yang diajar secara komprehensif , atau ijazah berdasarkan penyelidikan yang mendalam , University of St Andrews akan membantu melonjak anda ke arah mencapai matlamat anda

Beritahu kami apa yang anda minati - Daftar untuk mengetahui lebih lanjut

Lokasi

Saint Andrews

Alamat
St Katharine's West
The Scores

KY16 9AJ Saint Andrews, Scotland, United Kingdom

Program-program

MSc