Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada abad kelima belas, St Andrews adalah universiti pertama di Scotland dan yang ketiga tertua di dunia berbahasa Inggeris

Mengapa St Andrews

St Andrews adalah tempat yang unik untuk belajar dan hidup. Terletak di pantai timur Scotland, pelajar mungkin mendapati diri mereka menyeberang padang golf dalam perjalanan ke kelas, atau berjoging sepanjang pantai selepas makan malam. Bukan sahaja Universiti mempunyai reputasi bertaraf dunia, tetapi ia juga menawarkan pelbagai aktiviti sosial, termasuk lebih daripada 140 masyarakat pelajar dan 50 kelab sukan. Bangunan-bangunan bersejarah telah dipadankan dengan kemudahan moden, dan banyak tradisi pelajar benar-benar membuat belajar di St Andrews pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Pendidikan St Andrews

Ijazah dari University of St Andrews dicari oleh majikan di seluruh dunia, sebahagiannya kerana reputasi cemerlang Universiti mengekalkan. Pelajar mempunyai akses kepada beberapa profesor dan pensyarah terbaik di dunia, dan kemudahan dan perkhidmatan sokongan terkini kami sentiasa tersedia untuk membantu anda mencapai potensi akademik anda yang penuh semasa pengajian anda.

Reputasi

Sebagai sebuah institusi berusia enam tahun, tidak hairanlah bahawa University of St Andrews dikenali di seluruh dunia sebagai pemimpin dunia dalam pendidikan. Peringkat kami yang konsisten di kedua-dua jadual liga kebangsaan dan global menempatkan kami dalam 100 universiti dunia teratas.

Universiti adalah Universiti Scottish yang tertinggi dalam 2019 Panduan Universiti Lengkap dan dinilai sebagai universiti terbaik kelima di UK. St Andrews juga merupakan Universiti Scottish teratas di The Times dan Sunday Times University Guide 2018 dan dinamakan 'UK University of the Year untuk Pengalaman Pelajar'. The 2018 Guardian University Guide menduduki University of St Andrews sebagai universiti terbaik ketiga di UK. Menurut QS University World Rankings 2018, kita ditempatkan ke-92, menandakan 10 tahun bahawa St Andrews telah menjadikan 100 universiti teratas di dunia.

Peringkat Universiti Tinggi 2018 Peringkat University of St Andrews sebagai universiti terbaik ke-44 di dunia untuk Seni dan Kemanusiaan.

Kami juga berpangkat tinggi untuk penyelidikan kami, dengan peratusan yang sangat tinggi dalam penyelidikan kami dalam Psikologi dan Kesusasteraan Inggeris yang dinilai pada 4 * oleh REF 2014, yang bermaksud ia adalah peneraju dunia dari segi keaslian, kepentingan, atau keteguhan.

Kedudukan subjek

University of St Andrews juga memaparkan jadual liga untuk kecemerlangannya dalam mata pelajaran tertentu. Kebanyakan mata pelajaran yang ditawarkan oleh Universiti sering disenaraikan dalam 10 teratas UK, dengan banyak diletakkan di dalam Panduan Universiti Guardia pada tahun 2018.

Reputasi majikan

Reputasi hebat kami di seluruh dunia menjadikan lulusan University of St Andrews sangat dihargai oleh majikan. Panduan Universiti Lengkap 2019 meletakkan kami sangat tinggi untuk prospek siswazah.

Perpustakaan

Sebagai seorang pelajar di Universiti, beberapa bangunan di St Andrews akan menjadi penting bagi anda sebagai perpustakaan. Universiti ini memegang sejumlah besar koleksi dan mempunyai staf yang berpengalaman untuk membantu anda mengakses dan menggunakan sumber perpustakaan untuk menyokong kajian dan penyelidikan anda.

Di University of St Andrews , anda boleh mengkaji cara anda mahu: di kafe perpustakaan, di kawasan pengajian individu atau ruang belajar kumpulan - anda pilih. Anda juga boleh mencetak, fotokopi dan imbasan di perpustakaan dan menggunakan sejumlah besar sumber dan sumber dalam talian yang kami sediakan.

Perpustakaan Utama terletak di pusat St Andrews. Ia dibuka lebih dari 100 jam seminggu semasa semester, termasuk hujung minggu. Perpustakaan menawarkan sejumlah besar sumber, yang termasuk:

  • lebih satu juta jilid
  • lebih daripada 400,000 e-buku
  • beribu-ribu jurnal cetak dan elektronik
  • pangkalan akademik
  • koleksi DVD yang luas
  • komputer pada setiap peringkat perpustakaan.

Perpustakaan juga menawarkan sokongan pakar dari ahli-ahli pustakawan akademik perhubungan, yang dapat memberikan bantuan dan latihan untuk mencari maklumat di Perpustakaan dan dalam talian.

Menggunakan Perpustakaan adalah pantas dan mudah. Anda akan ditawarkan tur orientasi apabila anda tiba, dan mesin layan diri yang mudah digunakan bermakna hanya mengambil masa beberapa saat untuk memeriksa buku dan masuk.

Perkhidmatan IT

IT Services Universiti menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk memastikan anda sentiasa berhubung di mana sahaja anda berada di Universiti dan oleh itu anda mempunyai akses kepada sokongan sekiranya anda memerlukannya.

Perkhidmatan IT terus membuat pelaburan infrastruktur yang penting untuk memberikan pengalaman pengguna yang terbaik. Ini termasuk penyediaan wifi yang luas, Office 365, pelbagai aplikasi perisian, klinik PC, dan perkhidmatan sokongan yang dibuka tujuh hari seminggu untuk memastikan isu-isu diuruskan dengan cekap dan berkesan.

Akses IT

Anda boleh mendapat akses ke rangkaian Universiti - dan internet - dengan cara berikut:

Akses wayarles boleh didapati di lebih daripada 95% bangunan Universiti, termasuk di semua dewan kediaman.

Bilik kelas komputer diedarkan di seluruh Universiti, dan kebanyakannya dibuka 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Terdapat lebih daripada 1,000 komputer tetap di seluruh Universiti.

112202_112085_library-004.jpg

Pengalaman pelajar di St Andrews

Murid-murid St Andrews adalah yang paling berpuas hati di negara ini berbanding dengan universiti utama lain, dengan Tinjauan Pelajar Mahasiswa 2018 menamakan St Andrews atas di UK untuk kali ke-10 dalam 12 tahun yang lalu.

Kehidupan di sini berpusat di sekitar sistem pengajaran yang terkenal di peringkat antarabangsa, tetapi ia adalah pelbagai peluang tambahan yang hanya ditawarkan oleh St Andrews yang mencipta pengalaman yang unik. Kerana St Andrews adalah sebuah universiti kecil, pelajar mempunyai peluang untuk berinteraksi dengan kakitangan, mengintegrasikan satu sama lain, dan merasakan rasa kepunyaan. Mereka aktif dalam politik, penggalangan dana amal, sukarela dalam negara, dan memainkan peranan pentadbiran dalam bagaimana perkhidmatan mereka dijalankan.

Pelajar kita meninggalkan St Andrews dengan pendidikan yang jauh melebihi tahap mereka.

Mengajar kecemerlangan

Kami mempunyai tradisi berabad-abad lamanya untuk membawa minda terang di seluruh dunia untuk berkongsi idea mereka. Di sini, sebagai tempat lain, pelajar yang ingin tahu dapat bertemu dengan para cendikiawan dan guru terbaik dari seluruh dunia, dan secara kritis mencari ruang berpikir untuk mempersoalkan apa yang diajar.

Pengajaran kami disokong oleh sifat fleksibel sistem Scotland, yang membolehkan anda memilih untuk belajar pelbagai mata pelajaran semasa kursus anda. Ini semua membantu menjelaskan mengapa kami diberi status TEF Emas pada tahun 2017, dan mengapa kami telah dinobatkan sebagai Universiti UK Tahun Terbaik untuk Pengajaran Kualiti dalam The Times dan Sunday Times University Guide 2017.

Bandar

St Andrews telah mengalu-alukan jemaah haji selama berabad-abad, dan akibatnya, perhotelan orang tempatan adalah naluri dan bertenaga. Banyak bintang filem, selebriti dan ahli politik yang melawat mengatakan bahawa salah satu tarikan St Andrews adalah bahawa setiap pelawat diberikan sambutan yang sama.

Ramai yang ditarik ke St Andrews sebagai 'Rumah Golf'. Golf di St Andrews adalah cita-cita utama ramai pemain golf. Ia adalah mimpi yang menjadi kenyataan buat ramai pelajar setiap tahun kerana golf di St Andrews tetap berlaku kepada akar Scotlandnya sebagai permainan untuk semua orang.

Walau bagaimanapun, 'Auld Grey Toun' bukanlah semua tentang golf. St Andrews telah dianugerahkan Anugerah Tempat Kreatif 2012 - anugerah seni tertinggi di Scotland - sebagai pengiktirafan pelbagai perayaan, acara kebudayaan, dan penyertaan masyarakat. Bandar ini juga mempunyai tiga pantai, katedral terbesar Scotland, dan campuran eklektik kedai, restoran dan galeri bebas.

Pekan ini biasanya dianggap sebagai rumah kepada sekitar 16,000 orang, yang terdiri daripada masyarakat setempat, pelajar dan kakitangan Universiti, dan pengunjung. Ini memberi bandar perasaan yang intim, dilengkapi dengan hampir semua kemudahan universiti, bangunan dan dewan kediaman.

Peristiwa

Satu lagi manfaat unik St Andrews adalah kekayaan acara yang berlaku setiap semester. Dari ceramah dan persidangan akademik ke acara Universiti seperti pemilihan Rektor Universiti atau perkhidmatan carol tahunan, selalu ada sesuatu yang berlaku.

Acara pelajar juga sangat popular. Acara muzik terdiri daripada festival muzik Starfields yang dikendalikan oleh pelajar melalui pelbagai konsert acapella, orkestra dan paduan suara. Peminat teater dan kesenian akan menikmati On The Rocks, perayaan kesenian yang dikendalikan oleh pelajar terbesar di Scotland, yang berlaku setiap musim bunga, serta berdekatan dua teater di Universiti.

Sokongan pelajar

Dari hari pertama anda di St Andrews, anda akan disokong oleh pelbagai kakitangan profesional di Sekolah akademik, di dalam dewan kediaman dan melalui pasukan Perkhidmatan Pelajar Universiti.

Dengan semua pelajar siswazah tahun pertama menjamin tempat di dewan universiti pada tahun pertama mereka, tidak menghairankan bahawa pelajar kami sering mengecewakan dewan mereka sebagai tempat yang mereka dapati kumpulan persahabatan mereka untuk selebihnya. Setiap dewan kami juga menjadi rumah kepada sistem kakitangan wardennial dan pelajar pascasiswazah, yang boleh didapati pada waktu petang dan hujung minggu kepada pelajar yang memerlukan nasihat, sokongan atau hanya seseorang yang boleh duduk di majlis makan malam. Pelajar yang memerlukan sokongan tambahan diarahkan kepada pasukan Perkhidmatan Pelajar Universiti.

Pasukan Pelajar, yang termasuk kaunselor terlatih, dapat memberi nasihat dan dukungan atas berbagai isu, termasuk ketidakupayaan, kesehatan mental, masalah akademik, keuangan atau kesejahteraan. Universiti Chaplain juga tersedia untuk menyokong pelajar mengenai pelbagai perkara.

Anda boleh menggunakan perkhidmatan pembangunan peribadi dan profesional Universiti, CAPOD, yang boleh membantu kemahiran belajar dan sokongan akademik melalui pengajian anda. Pelajar antarabangsa juga berpeluang untuk bekerja dengan pasukan Pengajaran Bahasa Inggeris kami, yang boleh memberikan sokongan kepada penutur Bahasa Inggeris bukan asli sebelum memulakan ijazah atau apabila anda berada di sini.112462_SRB_3260a.jpg

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of St Andrews

Erasmus Mundus MLitt dalam Tafsiran dalam Naratif Budaya adalah program dua tahun yang disokong EU, pelbagai disiplin dan pelbagai bahasa yang disampaikan oleh konsortium ... [+]

Erasmus Mundus MLitt dalam Tafsiran dalam Naratif Budaya adalah program dua tahun yang disokong EU, pelbagai disiplin dan pelbagai bahasa yang disampaikan oleh konsortium universiti antarabangsa. Di St Andrews, kajian di peringkat ini memberi tumpuan kepada bidang identiti kebudayaan dan kesusasteraan perbandingan.

The Erasmus Mundus MLitt dalam Pelepasan dalam Naratif Budaya adalah program pengajian pascasiswazah dua tahun yang terbuka kepada pelajar Eropah dan bukan Eropah. Ia dijalankan oleh konsortium antarabangsa universiti-universiti berikut:

Bergamo, ItaliNova Lisboa, PortugalPoznan, PolandPerpignan, PerancisSantiago de Compostela, SepanyolSt Andrews, ScotlandSheffield, EnglandGuelph, KanadaTres de Febrero, ArgentinaTübingen, JermanMexico City, Mexico... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MRes dalam Antropologi Sosial menyediakan asas yang kukuh dalam kaedah dan metodologi antropologi sosial dan sains manusia, untuk dijadikan asas untuk penyelidikan yang b ... [+]

MRes dalam Antropologi Sosial menyediakan asas yang kukuh dalam kaedah dan metodologi antropologi sosial dan sains manusia, untuk dijadikan asas untuk penyelidikan yang berpengetahuan dan mahir dalam Antropologi Sosial.

MRes dalam Antropologi Sosial adalah program pengajaran pascasiswazah sepenuh masa yang dijalankan oleh Jabatan Antropologi Sosial di Sekolah Pengajian Filosofis, Antropologi dan Filem.

Program ini menyediakan pengenalan umum kepada antropologi sosial di peringkat pasca siswazah, yang termasuk meningkatkan pengetahuan antropologi sedia ada dan membangun pengetahuan pada mereka yang datang ke antropologi untuk pertama kalinya. MRes termasuk pelbagai komponen sains sosial, penyelidikan dan latihan metodologi, dan pengajaran antropologi sosial teras.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MRes dalam Antropologi Sosial dan Kajian Amerindian diarahkan kepada pelajar yang mencari pengkhususan etnografi dan sejarah di Amerika. Program ini bertujuan untuk m ... [+]

The MRes dalam Antropologi Sosial dan Kajian Amerindian diarahkan kepada pelajar yang mencari pengkhususan etnografi dan sejarah di Amerika. Program ini bertujuan untuk memberi pelajar kesedaran mengenai topik penyelidikan dan trend dalam Kajian Amerindian dan menyediakan mereka untuk kerja lapangan antropologi.

The MRes dalam Antropologi Sosial dan Kajian Amerindian adalah program pengajaran pascasiswazah sepenuh masa yang dijalankan oleh Jabatan Antropologi Sosial di Sekolah Pengajian Filosofis, Antropologi dan Filem.

Program ini bertujuan untuk mempersiapkan anda untuk pelbagai aktiviti yang berkaitan di berbagai belahan dunia, untuk mengambil bahagian dalam perdebatan nasional dan serantau, dan untuk menyediakan penyebaran ceramah dan kursus akademik dan lanjutan di negara-negara Amerika Latin yang berlainan.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Diploma PG Pembelajaran Jarak Jauh / MLitt dalam Alkitab dan Dunia Kontemporari adalah program pembelajaran maya sambilan yang menghubungkan kajian alkitabiah dan teologi ... [+]

Diploma PG Pembelajaran Jarak Jauh / MLitt dalam Alkitab dan Dunia Kontemporari adalah program pembelajaran maya sambilan yang menghubungkan kajian alkitabiah dan teologi dengan disiplin lain dalam seni, kemanusiaan dan sains sosial.

Alkitab dan Dunia Kontemporari juga ditawarkan sebagai program kediaman sepenuh masa.

The PGDip / MLitt dalam Alkitab dan Dunia Kontemporari adalah program pembelajaran jarak jauh sambilan yang bertujuan untuk kedua-dua orang awam yang mencari pembangunan peribadi dan ulama mencari pembangunan profesional yang berterusan.

SorotanMemperoleh pemahaman tentang bagaimana isu dan budaya awam terbentuk dan dibentuk oleh teologi Kristian, tafsiran dan praktik Alkitab.Sertai kumpulan antarabangsa dan interdenominasi antara 20 hingga 25 pelajar, kebanyakannya adalah orang awam.Satu minggu belajar kediaman di St Andrews memulakan setiap modul dengan perbincangan kuliah dan seminar dan membolehkan anda bertemu rakan-rakan dan tutor anda.Membuka kemungkinan kerja kedoktoran masa depan dalam bidang seperti teologi praktikal atau bagi mereka yang berusaha untuk memperdalam pemikiran kritis mereka dalam kerjaya (selalunya dalam sektor sukarela) yang mempunyai dimensi agama.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Januari 2020
English
Sambilan
18 - 60 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Alkitab dan Dunia Kontemporari adalah kursus yang menghubungkan kajian alkitabiah dan teologi dengan disiplin lain dalam seni, kemanusiaan dan sains sosia ... [+]

The MLitt dalam Alkitab dan Dunia Kontemporari adalah kursus yang menghubungkan kajian alkitabiah dan teologi dengan disiplin lain dalam seni, kemanusiaan dan sains sosial.

Alkitab dan Dunia Kontemporari juga ditawarkan sebagai program pembelajaran jarak jauh sambilan.

The MLitt dalam Alkitab dan Dunia Kontemporari adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Keilahiran.

SorotanMemperoleh pemahaman tentang bagaimana isu dan budaya awam terbentuk dan dibentuk oleh teologi Kristian, tafsiran dan praktik Alkitab.Menggabungkan modul pembelajaran berasaskan kampus dan maya.Sertai kumpulan antarabangsa dan interdenominasi antara 20 hingga 25 pelajar dalam menyampaikan tradisi Kristian kepada pelbagai isu awam.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Bahasa dan Sastera Alkitab menawarkan pelajar dengan kecekapan sedia ada dalam bahasa-bahasa Alkitab peluang untuk meningkatkan kemahiran linguistik dan e ... [+]

The MLitt dalam Bahasa dan Sastera Alkitab menawarkan pelajar dengan kecekapan sedia ada dalam bahasa-bahasa Alkitab peluang untuk meningkatkan kemahiran linguistik dan exegetical mereka melalui keterlibatan yang rapat dan kritikal dengan teks dan tema Alkitab.

The MLitt dalam Bahasa dan Sastera Alkitab adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Divinity. Kursus ini memberi tumpuan kepada isu-isu kritikal, dan pelajar akan mendapat kecekapan dalam tatabahasa dan sintaksis bahasa Ibrani dan Yunani dan menjadi biasa dengan penggunaan edisi kritikal teks dan kaedah, sumber dan norma biasiswa Alkitab.

SorotanFokus pada pembacaan manuskrip alkitabiah dan penggunaan alat edisi kritikal Alkitab Ibrani, Septuagint dan Perjanjian Baru dengan persiapan untuk gelaran penyelidikan.Meningkatkan kecekapan dalam tatabahasa dan sintaks kedua Ibrani dan Yunani.Mendapatkan pemahaman kritikal dan sejarah mengenai tradisi alkitabiah dan perkembangan tekstual mereka.Menyelaraskan pelbagai kaedah dan sumber yang digunakan dalam biasiswa alkitabiah untuk menggunakan penyelidikan tekstual dalam penyelidikan alkitabiah, sejarah dan teologi yang lebih luas.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Bahasa Jerman dan Kesusasteraan Perbandingan menawarkan peluang yang unik untuk mendapatkan perspektif perbandingan mengenai kesusasteraan Jerman melalui ... [+]

The MLitt dalam Bahasa Jerman dan Kesusasteraan Perbandingan menawarkan peluang yang unik untuk mendapatkan perspektif perbandingan mengenai kesusasteraan Jerman melalui kelayakan bersama dari University of St Andrews (MLitt) dan University of Bonn di Jerman (MA).

The MLitt dalam Bahasa Jerman dan Kesusasteraan Perbandingan adalah program dua tahun diajar bersama oleh Sekolah Bahasa Moden di St Andrews dan Universiti Bonn. Program ini akan memperdalam pengetahuan anda tentang pemikiran terkini dalam kajian sastera dan perbandingan dan memberi anda kemahiran penyelidikan, komunikasi dan menulis yang diperlukan untuk memulakan PhD atau kerjaya siswazah peringkat tinggi.

SorotanPelajar menjadi benar-benar dwibahasa dan interkultur dengan belajar di dua universiti terkenal di dunia dan bersejarah.Program ini diajarkan oleh sekumpulan pakar terkenal di dunia dalam semua bidang utama dari Jerman dan kajian perbandingan dari Zaman Pertengahan hingga abad ke-21.Pelajar menghabiskan tahun pertama mereka di Jerman dan tahun kedua di Scotland.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Shakespeare dan Renaissance Literary Culture menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengkaji salah satu tempoh yang paling menarik dan rumit dalam sejara ... [+]

The MLitt dalam Shakespeare dan Renaissance Literary Culture menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengkaji salah satu tempoh yang paling menarik dan rumit dalam sejarah Eropah, yang berpusat pada penulis utama dalam tradisi sastra Inggeris: William Shakespeare.

The MLitt dalam Shakespeare dan Renaissance Literary Culture adalah satu program mengajar intensif satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Bahasa Inggeris. Kursus ini menawarkan pengantar yang menyeluruh untuk kesusasteraan abad ke-16 dan ke-17, dengan tumpuan khusus terhadap karya William Shakespeare.

SorotanMeliputi kedua-dua tulisan elit dan popular, pengaruh lain-lain vernakulari benua, dan kepentingan media cetak dan manuskrip.Mempunyai pelbagai perspektif kritis dan tafsiran.Membangunkan kemahiran anda sebagai penyelidik dalam bidang pengajian tertentu dengan mengambil modul topik khas dalam manuskrip, cetakan, ucapan dan penyuntingan teks Renaisans.Menjadi sebahagian daripada komuniti akademik yang menyambut dan meriah. St Andrews adalah ahli konsortium Institut Perpustakaan Folger Shakespeare di Washington DC dan juga menganjurkan beberapa kumpulan penyelidikan yang berkaitan dengan Renaissance Inggeris.Terokai perkembangan utama dalam kajian sastera moden dan kontemporari dalam dialog dengan ulama terkemuka dalam bidang kajian Shakespeare, sejarah buku Shakespearean, kesusasteraan popular Renaisans dan kesusasteraan abad ke-17.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Buku menawarkan pendekatan interdisipliner untuk kajian dunia buku dari permulaan buku yang dicetak pada abad ke-15 untuk penciptaan pers mesin di ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Buku menawarkan pendekatan interdisipliner untuk kajian dunia buku dari permulaan buku yang dicetak pada abad ke-15 untuk penciptaan pers mesin di abad ke-19.

The MLitt dalam Sejarah Buku adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Sekolah Sejarah.

SorotanPelajar akan memperoleh kemahiran teknikal yang diperlukan untuk kurasiat buku jarang (pengajaran melibatkan jabatan Koleksi Khas).Program ini memberikan pemahaman yang mendalam mengenai isu dan kaedah utama dalam sejarah buku dan pelajar familiari dengan penciptaan, pembangunan, penyebaran dan transformasi percetakan.Pelajar boleh melakukan latihan kemahiran dalam paleografi dan bahasa Latin atau bahasa asing moden.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Classics adalah program yang diajar intensif, yang direka terutamanya sebagai persediaan untuk penyelidikan lanjut. Kursus ini membolehkan anda mengkhususkan ... [+]

MLitt dalam Classics adalah program yang diajar intensif, yang direka terutamanya sebagai persediaan untuk penyelidikan lanjut. Kursus ini membolehkan anda mengkhususkan diri dalam pelbagai bidang, termasuk kesusasteraan Yunani atau Latin, sejarah kuno, arkeologi klasik, kajian kaunter penerimaan, dan falsafah purba.

The MLitt in Classics adalah program sepenuh masa mengajar program pascasarjana yang dijalankan oleh Sekolah Klasik. Kursus ini merangkumi kajian semua aspek dunia kuno dan Rom kuno termasuk kesusasteraan Yunani dan Latin, sejarah kuno, arkeologi, falsafah klasik, dan penerimaan zaman dahulu kala.

SorotanTermasuk kursus teras unik dan intensif, termasuk latihan dalam penggunaan pelbagai sumber sastera dan bukti material; sumber dan cara mengaksesnya; pendekatan teoritis dan tema utama dalam kajian zaman dahulu; dan latihan dalam kemahiran praktikal (misalnya kemahiran persembahan, kemanusiaan digital, jangkauan dan penglibatan awam).Menyediakan asas yang luas dalam perdebatan utama dalam kajian zaman dahulu.Menawarkan peluang untuk memberi tumpuan kepada pelbagai bidang pakar, dengan pengawasan satu sama lain daripada penyelidik terkemuka.Membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran mereka dalam bahasa Yunani atau Latin atau untuk memulakan bahasa kuno dari awal, dan untuk membangunkan kemahiran membaca dalam bahasa moden yang relevan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Epistemologi, Minda dan Bahasa menawarkan peluang kepada pelajar untuk menyiasat topik termasuk normativiti, intentionality, perwakilan, kesadaran, peraturan, ... [+]

MLitt dalam Epistemologi, Minda dan Bahasa menawarkan peluang kepada pelajar untuk menyiasat topik termasuk normativiti, intentionality, perwakilan, kesadaran, peraturan, pemikiran, dan sebab dan rasional.

The MLitt dalam Epistemology, Mind and Language adalah program pengajian pascasiswazah satu tahun yang dikendalikan oleh St Andrews dan Program Siswazah Stirling dalam Falsafah (SASP), yang diajarkan oleh staf dari University of St Andrews dan University of Stirling. Ia memberi tumpuan kepada topik dalam epistemologi, falsafah fikiran dan falsafah bahasa. Kelas disediakan yang meliputi normativiti, intentionality, perwakilan, kesedaran, peraturan, pemikiran, dan sebab dan rasional.

SorotanFalsafah di St Andrews menduduki tempat teratas di Scotland dan kelima di UK dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan UK 2014.St Andrews dan Program Siswazah Stirling menduduki program falsafah terbaik ketiga di UK dalam Laporan Gourmet Philosophical terkini.Pelbagai modul boleh didapati dengan fokus khusus pada epistemologi, falsafah fikiran dan falsafah bahasa.Penyelia di kedua-dua St Andrews dan Stirling boleh mengawasi disertasi MLitt.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt in Philosophy menawarkan peluang untuk mengkaji pelbagai topik dalam disiplin untuk memperluas pemahaman anda dan menyiasat topik penyelidikan yang berbeza. ... [+]

The MLitt in Philosophy menawarkan peluang untuk mengkaji pelbagai topik dalam disiplin untuk memperluas pemahaman anda dan menyiasat topik penyelidikan yang berbeza.

The MLitt in Philosophy adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dikendalikan oleh St Andrews dan Program Siswazah Stirling dalam Falsafah (SASP), yang diajarkan oleh staf dari University of St Andrews dan University of Stirling.

SorotanFalsafah di St Andrews menduduki tempat teratas di Scotland dan kelima di UK dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan UK 2014.St Andrews dan Program Siswazah Stirling menduduki program falsafah terbaik ketiga di UK dalam Laporan Gourmet Philosophical terkini.Penyelia di kedua-dua St Andrews dan Stirling boleh mengawasi disertasi MLitt.Pelajar boleh memilih mana-mana modul pilihan yang ditawarkan oleh Jabatan, yang membolehkan anda meneroka sebarang gabungan topik falsafah.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Kajian Identiti Kebudayaan menawarkan pelajar kesempatan untuk memperoleh pemahaman teoretis dari dimensi yang berbeza dari identiti budaya dan meneroka c ... [+]

The MLitt dalam Kajian Identiti Kebudayaan menawarkan pelajar kesempatan untuk memperoleh pemahaman teoretis dari dimensi yang berbeza dari identiti budaya dan meneroka cara-cara seperti dimensi diwakili dalam satu atau lebih tradisi kebudayaan dunia berbahasa Arab dan Parsi, Perancis, Itali , Jerman, Sepanyol, Amerika Latin dan Rusia.

The MLitt dalam Kajian Identiti Kebudayaan adalah satu program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Institut Pengajian Identiti Kebudayaan (CISI), sebahagian daripada Sekolah Bahasa Moden. Program ini meneroka masalah kontemporari identiti kolektif seperti dimodelkan dan diungkapkan dalam budaya kebangsaan.

SorotanProgram ini merangkumi kepakaran sastera dan linguistik Sekolah Bahasa Moden serta perspektif berkaitan disiplin akademik teori kritikal.Pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam bahasa Arab, Perancis, Itali, Jerman, Sepanyol atau Rusia.Pelajar menerima latihan dalam teknik penyelidikan tradisional dan baru dan mempunyai peluang untuk memperluaskan portfolio bahasa mereka.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Keganasan dan Keganasan Politik bertujuan untuk membangunkan pelajar memahami pemahaman kritikal terhadap konsep keganasan dan keganasan politik dalam konteks ... [+]

MLitt dalam Keganasan dan Keganasan Politik bertujuan untuk membangunkan pelajar memahami pemahaman kritikal terhadap konsep keganasan dan keganasan politik dalam konteks pendekatan multidisiplin untuk kajian keselamatan.

Keganasan dan Keganasan Politik juga ditawarkan sebagai program pembelajaran jarak jauh sambilan.

MLitt dalam Keganasan dan Keganasan Politik adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Sekolah Hubungan Antarabangsa.

SorotanKajian Keganasan dan Keganasan Politik mengkaji pendekatan yang dipilih untuk generasi pengetahuan mengenai keganasan dan pencegahan pengganas dan menganggap perkembangan respon baru terhadap keganasan dan keganasan politik.Pelajar berpeluang memohon semester di luar negara di Georgetown University di Washington DC semasa semester kedua mereka.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Kajian Reformasi menyediakan latihan intensif dalam historiografi, perdebatan dan sumber-sumber Reformasi Protestan dan Katolik. ... [+]

The MLitt dalam Kajian Reformasi menyediakan latihan intensif dalam historiografi, perdebatan dan sumber-sumber Reformasi Protestan dan Katolik.

The MLitt dalam Kajian Reformasi adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Institut Pengajian Reformasi di Sekolah Sejarah.

SorotanPelajar berpeluang untuk meneroka kesusasteraan dalam bidang kepentingan individu tertentu dengan ahli pakar.Program ini menawarkan kepada pelajar fleksibiliti untuk meneruskan minat mereka sendiri, yang mengkhususkan diri dalam bidang teologi, geografi atau metodologi tertentu, sambil menanamkan kesedaran kontekstual yang luas terhadap semua Reformasi Eropah.Format pengajaran

Kaedah pengajaran termasuk seminar dan tutorial setiap dua minggu. Saiz kelas berkisar dari pengawasan individu sehingga enam pelajar. Modul dinilai hanya dengan kursus; tidak ada peperiksaan akhir.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Studi Romantik dan Victoria meningkatkan pengetahuan dan pemikiran pelajar tentang Romantikisme dan kesusasteraan Victoria melalui kajian budaya sastera dari ... [+]

MLitt dalam Studi Romantik dan Victoria meningkatkan pengetahuan dan pemikiran pelajar tentang Romantikisme dan kesusasteraan Victoria melalui kajian budaya sastera dari tahun 1790-an hingga 1900. Dengan meneroka pelbagai genre sastera, pelajar akan mendapat pengetahuan mengenai fasa pengeluaran dan penerimaan sastera , dan konteks budaya dan sejarah yang relevan.

The MLitt dalam Kajian Romantik dan Victoria adalah program yang diajar setahun yang intensif yang dijalankan oleh Sekolah Bahasa Inggeris. Kursus ini menganggap teks dan topik dari seluruh abad ke-18 dan ke-19.

SorotanMembangunkan kemahiran anda sebagai penyelidik dalam bidang pengajian tertentu dengan mengambil modul topik khusus.Kajian kesusasteraan Romantik dan Victorian berhubung dengan pelbagai ideologi, termasuk wacana revolusi dan pembaharuan, perdebatan tentang jantina, dan estetikisme.Memperkukuhkan pengetahuan anda mengenai konteks sejarah, budaya, dan kritikal kesusasteraan abad ke-19.Memperoleh pengalaman penyelidikan bebas melalui kerja pada disertasi pascasiswazah.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Kajian Strategik membahas tema-tema teras dalam kajian strategik, yang membolehkan pelajar menerapkan pengetahuan tentang strategi dan pemikiran strategik seb ... [+]

MLitt dalam Kajian Strategik membahas tema-tema teras dalam kajian strategik, yang membolehkan pelajar menerapkan pengetahuan tentang strategi dan pemikiran strategik sebagai amalan sejarah kepada konflik bersenjata.

The MLitt dalam Kajian Strategik adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dijalankan bersama oleh Sekolah-sekolah Hubungan Antarabangsa dan Sejarah dan dikaitkan dengan Institut Kajian dan Perang Strategi.

SorotanKursus ini didasarkan pada pendekatan sejarah untuk subjek, baik dengan tujuan untuk teori strategik sebagai subfield sejarah intelektual dan teori politik.Pelbagai pilihan modul pilihan membolehkan para pelajar untuk menyesuaikan unsur-unsur yang diajarkan oleh program untuk keperluan dan kepentingan masing-masing.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

PGDip / MLitt dalam Kajian Undang-undang dan Perlembagaan adalah program interdisipliner di mana pelajar dapat membina gelar yang disesuaikan secara individu dengan fokus ... [+]

PGDip / MLitt dalam Kajian Undang-undang dan Perlembagaan adalah program interdisipliner di mana pelajar dapat membina gelar yang disesuaikan secara individu dengan fokus utama dalam sejarah undang-undang atau undang-undang antarabangsa, atau mereka dapat mengejar gelar yang bersepadu, disiplin.

PGDip dan MLitt dalam Kajian Undang-undang dan Perlembagaan adalah program interdisipliner yang dijalankan bersama oleh Sekolah Sejarah dan Perhubungan Antarabangsa.

SorotanPelajar mempunyai peluang untuk bekerja secara individu dan kumpulan kecil dengan ulama terkemuka di peringkat antarabangsa dalam bidang penyelidikan perundangan, perlembagaan dan sejarah.Sifat fleksibel program menjadikannya sesuai untuk mereka yang ingin melanjutkan penyelidikan kedoktoran dan bagi mereka yang hanya ingin mengambil satu tahun pengajian pakar.Modul-modul wajib melengkapkan pelajar dengan pengetahuan tentang pendekatan teori yang berbeza untuk undang-undang, sejarah perundangan dan perlembagaan, menggunakan masa lalu untuk menyoal siasat dan menyiasat isu dan kontroversi semasa.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam kesusasteraan moden dan kontemporari meningkatkan pengetahuan dan pemikiran pelajar tentang teks, konteks dan teori utama yang telah membentuk kesusasteraan d ... [+]

MLitt dalam kesusasteraan moden dan kontemporari meningkatkan pengetahuan dan pemikiran pelajar tentang teks, konteks dan teori utama yang telah membentuk kesusasteraan dan budaya dari tahun 1900 hingga sekarang.

The MLitt dalam Kesusasteraan Moden dan Kontemporari dan Budaya adalah satu program pengajaran satu tahun yang intensif yang dijalankan oleh Sekolah Bahasa Inggeris. Kursus ini bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan teks pelajar dan mempromosikan pemikiran tentang saling hubungan antara kesusasteraan moden dan kontemporari serta konteks sejarah, budaya dan teoritisnya.

Pelajar akan membaca dan membincangkan beberapa teks utama dan perdebatan yang telah menyumbang kepada pembentukan detik-detik budaya "modernis", "postmodern" dan "kontemporari".... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Kesusasteraan Perbandingan menerangkan pemahaman transnasional tentang kesusasteraan dan budaya, memberikan pelajar dengan penilaian kritikal pendekatan t ... [+]

The MLitt dalam Kesusasteraan Perbandingan menerangkan pemahaman transnasional tentang kesusasteraan dan budaya, memberikan pelajar dengan penilaian kritikal pendekatan teori yang digabungkan dengan kajian intensif teks yang sangat luas teks Eropah dan hubungan mereka dengan kesusasteraan lain.

The MLitt dalam Kesusasteraan Perbandingan adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Bahasa Moden. Program ini meneroka pemahaman transnasional mengenai kesusasteraan dan budaya. Ia bertujuan untuk menyediakan latihan dalam teknik penyelidikan tradisional dan baru.

SorotanPelajar menerima latihan dalam teknik penyelidikan tradisional dan baru dan mempunyai peluang untuk memperluaskan portfolio bahasa mereka.Saiz kelas kecil tidak lebih daripada 20 pelajar menyediakan komuniti pasca siswazah yang rapat dan persekitaran yang mesra.Pelbagai modul pilihan menyediakan peluang untuk mengambil modul dari disiplin lain atau mempelajari bahasa ketiga.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Logik dan Metafizik menawarkan pelajar pendidikan pakar dalam pelbagai topik dalam Logik dan Metafizik. Pelajar digalakkan untuk mencari hubungan antara spesi ... [+]

MLitt dalam Logik dan Metafizik menawarkan pelajar pendidikan pakar dalam pelbagai topik dalam Logik dan Metafizik. Pelajar digalakkan untuk mencari hubungan antara spesialisasi ini dan disediakan dengan pemahaman dan alat yang diperlukan untuk penyelidikan masa depan.

MLitt dalam Logik dan Metaphysics adalah program pengajian pascasiswazah satu tahun yang dikendalikan oleh St Andrews dan Program Siswazah Stirling dalam Falsafah (SASP), yang diajarkan oleh staf dari University of St Andrews dan Universiti Stirling. Ia memberi tumpuan kepada topik dalam metafizik dan logik. Anda boleh mengambil kelas yang meliputi logik dan logik lanjutan, pendekatan formal ke bahasa semulajadi dan perdebatan kontemporari dan sejarah dalam metafizik.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Moral, Falsafah Politik dan Undang-Undang menyediakan asas yang kukuh untuk pelajar yang ingin mengkhususkan etika, dan khususnya dalam etika kontemporari, te ... [+]

MLitt dalam Moral, Falsafah Politik dan Undang-Undang menyediakan asas yang kukuh untuk pelajar yang ingin mengkhususkan etika, dan khususnya dalam etika kontemporari, termasuk falsafah moral, falsafah politik dan falsafah undang-undang.

MLitt dalam Moral, Falsafah Politik dan Undang-undang adalah program pengajian pascasiswazah satu tahun yang dikendalikan oleh St Andrews dan Program Siswazah Stirling dalam Falsafah (SASP), yang diajarkan oleh staf dari University of St Andrews dan Universiti Stirling. Fokusnya adalah memperkenalkan pelajar kepada perdebatan kontemporari dalam bidang Falsafah Moral, Politik dan Perundangan, dan juga menggalakkan hubungan antara pelbagai spesialisasi ini.

SorotanFalsafah di St Andrews menduduki tempat teratas di Scotland dan kelima di UK dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan UK 2014.St Andrews dan Program Siswazah Stirling menduduki program falsafah terbaik ketiga di UK dalam Laporan Gourmet Philosophical terkini.Modul pilihan dalam falsafah moral, politik dan undang-undang boleh didapati untuk pelajar di MLitt.Penyelia di kedua-dua St Andrews dan Stirling boleh mengawasi disertasi MLitt.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt di Muzium dan Kajian Galeri menyediakan pelajar untuk pekerjaan di muzium, terutamanya sebagai kurator, dengan latihan luas dalam semua jenis muzium, galeri dan ... [+]

The MLitt di Muzium dan Kajian Galeri menyediakan pelajar untuk pekerjaan di muzium, terutamanya sebagai kurator, dengan latihan luas dalam semua jenis muzium, galeri dan kemudahan warisan lain.

The MLitt dalam Muzium dan Pengajian Galeri bertujuan untuk pelajar yang ingin memulakan kerjaya di muzium atau kerja galeri, atau bagi mereka yang mencari perubahan pertengahan kerjaya. Kursus paruh waktu direka untuk kakitangan muzium dan galeri atau sukarelawan yang ingin belajar sambil meneruskan kerja mereka.

SorotanIjazah ini menyediakan latihan luas, meliputi semua jenis muzium, galeri dan kemudahan warisan, dan termasuk prinsip pemuliharaan, pendidikan muzium, perancangan dan reka bentuk pameran, dan pengurusan.Pengajaran biasanya berlaku di Muzium University of St Andrews (MUSA), dan lawatan berstruktur ke muzium, galeri seni, rumah bersejarah, kapal dan tapak warisan lain adalah bahagian penting dalam program ini.Pelajar melakukan kerja projek praktikal dengan pelbagai organisasi tuan rumah, dari Aberdeen ke Edinburgh. Ini termasuk Koleksi Muzium Universiti yang memegang lebih dari 100,000 artifak dan spesimen dalam pelbagai bidang, dari seni ke zoologi.Pelajar sepenuh masa berpeluang mengendalikan pameran profesional di galeri Universiti dan Muzium St Andrews Fife Cultural Trust, yang membolehkan anda mengembangkan kemahiran praktikal yang relevan.Pelajar juga boleh memohon untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran musim panas dengan École du Louvre di Paris.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The Master in Marketing (MLitt) membangunkan pemahaman yang bersepadu dan kritikal terhadap pemasaran dan organisasi dan melengkapkan pelajar untuk memenuhi cabaran strat ... [+]

The Master in Marketing (MLitt) membangunkan pemahaman yang bersepadu dan kritikal terhadap pemasaran dan organisasi dan melengkapkan pelajar untuk memenuhi cabaran strategik pasaran global.

Masters in Marketing adalah satu program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Pengurusan.

SorotanProgram ini memberi tumpuan kepada peranan pemasaran dalam organisasi dan konteks global yang lebih luas di mana mereka bekerja. Setelah selesai program ini, anda akan mempunyai pemahaman yang terintegrasi dan kritis terhadap pemasaran dan organisasi dan bersedia untuk mengambil peranan yang berkesan di dalamnya.Program ini telah diluluskan dan diakreditasi oleh Institut Pemasaran Berkanun untuk menyediakan kemasukan ke Diploma Pasca Siswazah CIM dalam Pemasaran.Pengamal pemasaran dari industri dan akademik dijemput sebagai penceramah tetamu secara berkala untuk bercakap untuk mengambil bahagian dalam program, bercakap dengan pelajar dan kelas induk utama.Pelajar berpeluang mengikuti perjalanan bidang pemasaran berkaitan tahunan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Pemikiran Sosial dan Politik Global adalah ijazah sarjana disdiklinik satu tahun. Ia meneroka sejarah pemikiran sosial dan politik di seluruh dunia dan pe ... [+]

The MLitt dalam Pemikiran Sosial dan Politik Global adalah ijazah sarjana disdiklinik satu tahun. Ia meneroka sejarah pemikiran sosial dan politik di seluruh dunia dan pengaruhnya dalam perdebatan kontemporari di sekitar identiti, komunikasi, tadbir urus, ekonomi, dan diplomasi.

Pemikiran Sosial dan Politik Global MLitt adalah tahap interdisipliner yang menyelidiki sejarah ide-ide sosial dan politik dari zaman dahulu hingga sekarang. Ijazah ini akan membangunkan pemahaman anda tentang sejarah, sifat, dan amalan politik global kontemporari dan menyediakan latihan dalam analisis perbandingan sejarah, falsafah, ekonomi politik, dan hubungan antarabangsa.

SorotanStruktur dan kandungan darjah membantu pelajar yang pada awalnya mempunyai pengalaman langsung terhad dalam bidang ini untuk mengembangkan pengetahuan dan pemahaman yang lebih maju dengan menggunakan modul teras yang direka dengan teliti.Menjelaskan bagaimana pengetahuan dicipta, diubah suai, dan disampaikan dalam era digital; bagaimana identiti dan argumen dalam talian dibentuk, digunakan, dan didera; dan sifat politik dalam era komunikasi dalam talian global.Kajian transnasional dan perbandingan tradisi global memberikan darjah kekayaan dan kedalaman yang luar biasa berbanding dengan program pemikiran politik tradisional.Melengkapkan pelajar untuk kajian dan penyelidikan selanjutnya melalui latihan dalam penggunaan dan analisis sumber cetakan, elektronik, dan tidak bertulis; analisis perbandingan dan penilaian budaya; dan teknik seperti analisis sentimen dan pemodelan topik.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Pengajian Bahasa Sepanyol dan Latin Amerika bertujuan untuk mengembangkan dan meningkatkan pengetahuan para pelajar mengenai kesusasteraan, budaya dan sejarah ... [+]

MLitt dalam Pengajian Bahasa Sepanyol dan Latin Amerika bertujuan untuk mengembangkan dan meningkatkan pengetahuan para pelajar mengenai kesusasteraan, budaya dan sejarah Hispanik melalui kajian teks dan refleksi teoritis.

The MLitt dalam Pengajian Bahasa Sepanyol dan Latin Amerika adalah satu program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Jabatan Bahasa Sepanyol di Sekolah Bahasa Moden. Ia terutamanya disasarkan kepada pelajar yang tumpuan utamanya adalah kajian sastera dengan minat dalam sejarah dan budaya visual.

SorotanPelajar menerima latihan dalam teknik penyelidikan tradisional dan baru dan mempunyai peluang untuk memperluaskan portfolio bahasa mereka.Saiz kelas kecil tidak lebih daripada 20 pelajar menyediakan komuniti pasca siswazah yang rapat dan persekitaran yang mesra.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Pengajian Filem membantu pelajar menguasai pelbagai kemahiran penyelidikan lanjutan dan memperoleh pengetahuan yang berkaitan dengan pembinaan dan analisi ... [+]

The MLitt dalam Pengajian Filem membantu pelajar menguasai pelbagai kemahiran penyelidikan lanjutan dan memperoleh pengetahuan yang berkaitan dengan pembinaan dan analisis imej bergerak, realiti masa lalu dan masa kini pelbagai tradisi filem nasional dan serantau, dinamik industri filem global , dan pendekatan teoretikal yang berkaitan dengan filem.

The MLitt dalam Pengajian Filem adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Jabatan Pengajian Filem. Program ini mendekati kajian filem melalui pendekatan intelektual yang bervariasi, meneroka panggung wayang dalam konteks global. Anda akan menemui budaya pembuatan film di luar kanun dan mengkaji filem klasik melalui perspektif budaya, teori dan sejarah baru.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Pengajian Iran menawarkan pelajar peluang untuk mempelajari sejarah, politik dan hubungan antarabangsa Iran dalam persekitaran yang pelbagai dan intelektual y ... [+]

MLitt dalam Pengajian Iran menawarkan pelajar peluang untuk mempelajari sejarah, politik dan hubungan antarabangsa Iran dalam persekitaran yang pelbagai dan intelektual yang merangsang.

The MLitt dalam Pengajian Iran adalah satu program mengajar satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sejarah.

SorotanPengenalan kepada tema utama, konsep dan pendekatan termasuk aspek metodologi dan historiografi, dan persoalan nasionalisme, agama dan masyarakat, serta garis besar tempat Iran di rantau ini dan komuniti antarabangsa yang lebih luas.Akses kepada kepakaran unik ke Iran dari Late Antiquity ke zaman moden, bersama dengan persekitaran penyelidikan yang kaya yang disediakan oleh Institut Pengajian Iran dan kakitangan yang terletak di Sekolah-sekolah lain termasuk Sejarah Seni, Bahasa Klasik dan Bahasa Moden.Anda mendapat manfaat daripada sumber-sumber Perpustakaan Universiti yang mempunyai kira-kira 6,000 buku Parsi, koleksi tersendiri dan salah satu yang terbaik di UK.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Pengajian Itali menawarkan pelajar peluang untuk melanjutkan pengajian mereka dalam kesusasteraan dan budaya Itali. Di samping penerokaan teori dan latiha ... [+]

The MLitt dalam Pengajian Itali menawarkan pelajar peluang untuk melanjutkan pengajian mereka dalam kesusasteraan dan budaya Itali. Di samping penerokaan teori dan latihan mendalam dalam metodologi penyelidikan, para pelajar berusaha mengarahkan kajian ke dalam topik yang akan meluas dan mengembangkan kepentingan penyelidikan mereka sendiri.

The MLitt dalam Pengajian Itali adalah satu program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Jabatan Bahasa Itali di Sekolah Bahasa Moden. Tumpuan utama program ini adalah mengenai persoalan identiti kebangsaan Itali, dan para pelajar digalakkan untuk mengambil minat khusus mereka dalam budaya Itali melalui lebih banyak kajian yang menumpukan penyelidikan, melukiskan pelbagai kepakaran pakar sejarah dan tematik yang ditawarkan oleh Jabatan Itali.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Pengajian Jerman menawarkan pelajar peluang untuk mengembangkan kepentingan akademik mereka dalam masyarakat, budaya, kesusasteraan dan filem-filem tanah-tana ... [+]

MLitt dalam Pengajian Jerman menawarkan pelajar peluang untuk mengembangkan kepentingan akademik mereka dalam masyarakat, budaya, kesusasteraan dan filem-filem tanah-tanah berbahasa Jerman dari Zaman Pertengahan hingga sekarang.

The MLitt dalam Pengajian Jerman adalah program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Jabatan Jerman di Sekolah Bahasa Moden. Program ini bertujuan untuk mereka yang ingin mengembangkan pemahaman dan pengetahuan mereka mengenai kesusasteraan, budaya dan sejarah Jerman atau untuk meneruskannya pada peringkat PhD.

SorotanPelajar menerima gabungan latihan yang seimbang dengan teknik penyelidikan dan kemahiran yang lebih maju, gambaran mengenai keadaan seni pengajian Jerman dan pengkhususan dalam bidang pengajian Jerman.Anda akan mempunyai akses peribadi kepada guru yang mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang dalam Pengajian Jerman (kesusasteraan abad pertengahan, abad kesembilan belas, realisme, historiografi, ingatan budaya dan filem).Pengajaran ditujukan ke arah mendorong dan mengarahkan penyelidikan bebas.Anda akan menjadi sebahagian daripada jabatan ramah dan berkembang maju dan komuniti pascasiswazah yang rapat, dengan ramai pelajar dari universiti rakan kongsi kami di Bonn.Kursus ini menawarkan akses kepada guru yang mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang dalam Pengajian Jerman termasuk kesusasteraan abad pertengahan, abad kesembilan belas, realisme, historiografi, ingatan budaya dan filem.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Kajian Keselamatan Antarabangsa memperkenalkan keselamatan antarabangsa melalui pendekatan tradisional dan kritikal. Pelajar akan belajar memupuk suara mereka ... [+]

MLitt dalam Kajian Keselamatan Antarabangsa memperkenalkan keselamatan antarabangsa melalui pendekatan tradisional dan kritikal. Pelajar akan belajar memupuk suara mereka sendiri dengan melibatkan pendekatan teori yang berbeza dan kajian kes empirik.

The MLitt dalam Pengajian Keselamatan Antarabangsa adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dikendalikan oleh Sekolah Hubungan Antarabangsa.

SorotanProgram ini membolehkan pelajar mempelajari pendekatan keselamatan kritikal dan tradisional.Ia memastikan pelajar memahami perdebatan terkini yang berlaku dalam kajian keselamatan.Ia mengajak pelajar berfikir semula dan mendorong mereka untuk bertanya soalan alternatif.Ia memberi peluang kepada pelajar untuk menggunakan pelbagai jenis lensa teori.Ia menggalakkan pelajar menumpukan perhatian kepada kajian kes empirik dan isu keselamatan global.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Pengajian Kontemporari MLitt adalah ijazah Sarjana Muda disiplin satu tahun. Ia meneroka apa yang dimaksudkan untuk melabel sesuatu sebagai "kontemporari" dan mempertimba ... [+]

Pengajian Kontemporari MLitt adalah ijazah Sarjana Muda disiplin satu tahun. Ia meneroka apa yang dimaksudkan untuk melabel sesuatu sebagai "kontemporari" dan mempertimbangkan bagaimana pengetahuan ditakrifkan dan disebarkan dalam pelbagai disiplin.

Pengajian Kontemporari MLitt adalah ijazah antara disiplin yang meneroka sifat kontemporari. Ia menangani mata pelajaran kontemporari dari pelbagai bidang ilmu, sains sosial, dan perspektif disiplin ilmu. Program ini akan membangunkan keupayaan anda untuk mendekati subjek dan cabaran kontemporari dengan minda disiplin, dan fleksibel.

SorotanMembawa bersama-sama pelajar dari kemanusiaan, sains sosial, dan sains fizikal - menawarkan ijazah antara disiplin yang unik di St Andrews.Memperluaskan asas pengetahuan anda dan meningkatkan kemahiran anda dalam analisis dan komunikasi; anda akan berfikir di luar metodologi mana-mana disiplin tunggal dan mula membangunkan kamus umum yang membina perpecahan disiplin.Pelajar menyelesaikan dua penempatan pendek yang mempromosikan penglibatan di luar akademia dan membantu anda membangunkan kemahiran profesional anda.Projek penyelidikan musim panas anda boleh mengambil bentuk penyerahan berasaskan amalan berdasarkan komponen praktikal seperti esei video, kerja kurasi, atau reka bentuk laman web atau disertasi bertulis standard.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Kursus interdisipliner ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan tentang pendekatan teori dan perdebatan yang berlainan dalam bidang sejarah, sejarah seni, ketuhanan, b ... [+]

Kursus interdisipliner ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan tentang pendekatan teori dan perdebatan yang berlainan dalam bidang sejarah, sejarah seni, ketuhanan, bahasa dan kesusasteraan. Pelajar boleh bekerja pada topik yang sesuai dengan minat mereka sendiri sementara juga mengembangkan cakrawala mereka di luar satu disiplin tunggal.

MLitt dalam Pengajian Mediaeval adalah program interdisipliner yang dikendalikan oleh Institut Kajian Mediaeval St Andrews (SAIMS).

SorotanMenggariskan kekuatan yang telah lama ditubuhkan dan diiktiraf dalam Pengajian Mediaeval yang tersedia dari disiplin yang terlibat - Sejarah Seni, Ketuhanan, Bahasa Inggeris, Sejarah, Bahasa Moden dan Falsafah.Memberi peluang kepada para pelajar untuk bekerjasama rapat dengan rakan sekerja yang meliputi pelbagai kepakaran dari zaman purba hingga ke abad ke-15 dan di seluruh dunia abad pertengahan, dari Timur Tengah dan Mediterranean ke Kepulauan British dan Scandinavia.Memperkenalkan pendekatan teori yang berlainan, perbahasan semasa dan sifat kerja lintas disiplin dan interdisipliner dalam bidang sejarah, sejarah seni, bahasa dan kesusasteraan.Menawarkan peluang untuk menggabungkan latihan dalam Kajian Manuskrip dan Palaeografi dengan kerja interdisipliner atau modul disiplin tunggal.Termasuk seminar mingguan dan bengkel biasa, membawa pelajar menjadi hubungan langsung dengan ahli akademik yang melawat.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Pengajian Perancis menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh pengetahuan tentang konteks yang telah membentuk kesusasteraan dan budaya di tanah-tanah ... [+]

MLitt dalam Pengajian Perancis menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh pengetahuan tentang konteks yang telah membentuk kesusasteraan dan budaya di tanah-tanah berbahasa Perancis dari zaman Abad ke zaman sekarang.

The MLitt dalam Pengajian Perancis adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Jabatan Perancis di Sekolah Bahasa Moden. Program ini menumpukan kepada kajian yang diterajui oleh penyelidikan tentang konflik dan kesinambungan utama dalam sejarah kebudayaan, sastera atau intelektual tanah berbahasa Perancis.

SorotanPelajar menerima latihan dalam teknik penyelidikan tradisional dan baru dan mempunyai peluang untuk memperluaskan portfolio bahasa mereka.Saiz kelas kecil tidak lebih daripada 20 pelajar menyediakan komuniti pasca siswazah yang rapat dan persekitaran yang mesra.Pengajaran ditujukan ke arah mendorong dan mengarahkan penyelidikan bebas.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Pengajian Rusia menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang bidang sastera, budaya dan sejarah Rusia yang berkaitan antara ... [+]

MLitt dalam Pengajian Rusia menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang bidang sastera, budaya dan sejarah Rusia yang berkaitan antara abad ke-19 hingga sekarang.

The MLitt dalam Pengajian Rusia adalah satu program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Jabatan Rusia di Sekolah Bahasa Moden. Program ini menggabungkan kajian berpandu dan bebas dari beberapa penulis dan idea-idea Rusia yang paling terkenal dari abad ke-19 hingga sekarang.

SorotanPelajar menerima latihan dalam isu teori dan metodologi yang berkaitan dengan bidang pengajian mereka.Tuisyen kumpulan kecil dalam subjek yang sesuai dengan kekuatan pengajaran dan penyelidikan tertentu di St Andrews.Pelajar berpeluang untuk mempelajari secara mendalam topik pilihan mereka dan membina ini dalam bentuk disertasi 15,000 perkataan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Pengajian Sastera dan Kebudayaan Timur Tengah menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang kesusasteraan dan budaya Arab dan ... [+]

MLitt dalam Pengajian Sastera dan Kebudayaan Timur Tengah menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperdalam pengetahuan mereka tentang kesusasteraan dan budaya Arab dan Parsi Arab dan Parsi, termasuk muzik dan filem, sebagai permulaan kepada kerja profesional dalam bidang seni dan budaya di kawasan itu atau sebagai asas bunyi untuk perkembangan kepada kajian PhD.

The MLitt dalam Pengajian Sastera dan Kebudayaan Timur Tengah adalah program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Jabatan Bahasa Arab dan Persia di Sekolah Bahasa Moden. Program ini ditujukan kepada mereka yang telah mempelajari kesusasteraan Parsi atau Arab, dan tertarik dengan kesusasteraan dan kesusasteraan perbandingan bahasa lain, kajian pasca kolonial, kajian terjemahan, kajian jender dan sejarah dan budaya Timur Tengah.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Kajian Sejarah Scotland menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka perkembangan jangka panjang Scotland dari masa ke masa dan memberi tumpuan kepada ... [+]

The MLitt dalam Kajian Sejarah Scotland menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka perkembangan jangka panjang Scotland dari masa ke masa dan memberi tumpuan kepada topik yang lebih menarik mengenai kepentingan di bawah bimbingan ahli terkenal di lapangan.

The MLitt dalam Sejarah Sejarah Scotland adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Sekolah Sejarah.

SorotanModul meneroka sejarah penulisan sejarah di Scotland dan hubungan antara masa lalu Scotland dan masa depan Scotland.Menumpukan perhatian kepada salah satu daripada tiga tempoh masa membangunkan pemahaman dan kemahiran yang diperlukan untuk mengejar penyelidikan bebas.Pelajar mempunyai peluang untuk meneruskan kajian yang lebih intensif mengenai literatur topik pilihan mereka di bawah bimbingan penyelia pakar.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Masters in Management (MLitt) menyediakan pelajar daripada disiplin selain daripada perniagaan dan pengurusan dengan pemahaman mengenai kaedah pengurusan kontemporari uta ... [+]

Masters in Management (MLitt) menyediakan pelajar daripada disiplin selain daripada perniagaan dan pengurusan dengan pemahaman mengenai kaedah pengurusan kontemporari utama dan kemahiran analitis, praktikal dan kepimpinan asas yang diperlukan untuk peranan pengurusan dalam organisasi.

The Masters in Management adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Pengurusan.

SorotanProgram ini direka untuk pelajar dari disiplin bukan perniagaan dengan sedikit pengalaman kerja atau tidak.Pelajar yang berjaya menyempurnakan program ini akan mendapat akreditasi daripada Institut Pengurusan Berkanun.Pelajar memperoleh kemahiran analisis dan pengurusan penting yang diperlukan untuk mendapatkan kedudukan profesional dengan tanggungjawab pengurusan atau peranan kepimpinan dalam organisasi.Kursus ini menyediakan asas yang kukuh dalam kaedah pengurusan kontemporari dan pengetua utama perniagaan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Sarjana Pengurusan Sumber Manusia (MLitt) menyediakan pendekatan yang komprehensif untuk pengurusan aset yang paling berharga dan bernilai organisasi - orang yang bekerja ... [+]

Sarjana Pengurusan Sumber Manusia (MLitt) menyediakan pendekatan yang komprehensif untuk pengurusan aset yang paling berharga dan bernilai organisasi - orang yang bekerja di sana yang secara individu dan kolektif menyumbang kepada pencapaian objektifnya.

Masters dalam Pengurusan Sumber Manusia adalah program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Pengurusan.

SorotanPelajar dapat membuat sumbangan yang berkesan sebagai pakar sumber manusia, mengambil kira kerumitan dalam disiplin pengurusan sumber manusia.Program ini diakreditasi melalui Institut Personel dan Pembangunan Berkanun.Pelajar berpeluang untuk menyertai Program Masters Extra (MX), yang merangkumi syarahan tetamu dari ahli akademik terkemuka dan eksekutif perniagaan, sesi khusus untuk meningkatkan peluang pembangunan kerjaya dan pelbagai lawatan korporat.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Menulis Kreatif membangunkan karya asli sambil menyediakan kajian kritikal dan kreatif dalam sama ada puisi atau prosa. MLitt menawarkan tuisyen berorient ... [+]

The MLitt dalam Menulis Kreatif membangunkan karya asli sambil menyediakan kajian kritikal dan kreatif dalam sama ada puisi atau prosa. MLitt menawarkan tuisyen berorientasikan teknikal oleh penulis kontemporari dengan penekanan kepada amalan terbaik dalam penulisan kontemporari.

The MLitt dalam Menulis Kreatif adalah program mengajar satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Bahasa Inggeris. Kursus ini terdiri daripada dua semester dengan komponen yang diajarkan diikuti dengan projek penulisan kreatif individu yang berlangsung sepanjang tahun, tetapi dengan tumpuan khusus dalam tempoh tiga bulan yang lalu.

SorotanMenggalakkan pemikiran dan menulis kritikal - dan pengiktirafan kekuatan dan potensi yang ada - sama ada dalam puisi atau prosa dan menekankan keperluan bacaan yang luas dan baik dalam perkembangan 'suara' asal.Membantu membina kesedaran mengenai norma dan harapan industri kreatif serta potensi dalam bidang yang berbeza, termasuk genre dan kerja genre.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa (MLitt) menyediakan pelajar untuk kerja rentas budaya, memberikan pengetahuan dan pemahaman kritikal terhadap amalan perniagaan dan ... [+]

Sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa (MLitt) menyediakan pelajar untuk kerja rentas budaya, memberikan pengetahuan dan pemahaman kritikal terhadap amalan perniagaan dan pengurusan utama sambil mempertimbangkan isu tanggungjawab dalam organisasi pada skala global.

Sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa adalah program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Pengurusan.

SorotanProgram ini menawarkan analisis mendalam dan penghargaan terhadap perubahan dalam persekitaran perniagaan dan organisasi global dan memperkenalkan pendekatan baru kepada pemikiran pengurusan.Kursus ini membolehkan para pelajar memulakan kerjaya dalam organisasi multi-nasional atau global dengan landasan kukuh dalam prinsip-prinsip pengurusan strategik.Pelajar berpeluang untuk menyertai Program Masters Extra (MX), yang merangkumi syarahan tetamu dari ahli akademik terkemuka dan eksekutif perniagaan, sesi khusus untuk meningkatkan peluang pembangunan kerjaya dan pelbagai lawatan korporat.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Postcolonial dan Literatur Dunia menawarkan peluang untuk mempelajari dimensi teoretikal, sastera, budaya dan sejarah postcolonialisme kontemporari dari perte ... [+]

MLitt dalam Postcolonial dan Literatur Dunia menawarkan peluang untuk mempelajari dimensi teoretikal, sastera, budaya dan sejarah postcolonialisme kontemporari dari pertemuan penjajah, hingga kemunculan medan pada paruh kedua abad ke-20, melalui artikulasi semasa dalam era global kesusasteraan dunia.

MLitt sepanjang tahun di Postcolonial dan Word Literatures adalah program pengajian sepenuh masa yang diajar oleh Sekolah Bahasa Inggeris. Ia merupakan program pengajaran yang intensif yang bertujuan untuk memupuk generasi sarjana generasi berikutnya dalam kajian pasca kolonial dan dunia.

Meliputi kedua-dua kesusasteraan postcolonial dan dunia, kursus ini menawarkan peluang yang unik untuk mengembangkan pengetahuan dan pemahaman pelajar tentang pelbagai teori dan kesusasteraan global, yang memberi tumpuan kepada penjajahan Eropah dan warisannya hari ini, sambil bekerja dengan pakar-pakar penyelidikan yang aktif dalam pelbagai bidang topik yang berkaitan.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Sejarah MLitt dalam Alam Sekitar meneroka interaksi manusia dengan alam semula jadi bukan manusia dalam konteks kajian sejarah sains, perubatan dan alam sekitar. ... [+]

Sejarah MLitt dalam Alam Sekitar meneroka interaksi manusia dengan alam semula jadi bukan manusia dalam konteks kajian sejarah sains, perubatan dan alam sekitar.

The MLitt dalam Sejarah Alam adalah program pasca siswazah interdisiplin yang dijalankan bersama oleh Institut Sejarah Alam Sekitar dan Jabatan Sejarah Moden.

Sejarah Alam Sekitar mengkaji interaksi manusia dengan alam semulajadi melalui masa, dan para pelajar akan berpeluang untuk terlibat dengan bidang ini secara mendalam.

SorotanProgram ini mendapat manfaat daripada kepakaran ahli Institut Sejarah Alam Sekitar dan Jabatan Sejarah Moden.Pelajar meneroka pelbagai dimensi dalam bidang kajian intelektual yang penting ini, sambil menumpukan pengetahuan ini dengan pemahaman yang lebih baik mengenai isu-isu teras dalam historiografi dan metodologi.Sesetengah modul adalah antara disiplin dan interdepartmental, yang melibatkan Sekolah Geografi dan Geosains.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MSc dalam Sejarah Ekonomi dan Sosial menawarkan kombinasi tersendiri kajian interdisipliner dan pengkhususan. Ia menyediakan latihan untuk penyelidikan lanjutan dalam ... [+]

The MSc dalam Sejarah Ekonomi dan Sosial menawarkan kombinasi tersendiri kajian interdisipliner dan pengkhususan. Ia menyediakan latihan untuk penyelidikan lanjutan dalam sejarah sosial dan ekonomi; ia menawarkan pengajian khusus dalam tempoh sejarah yang dipilih dan latihan inovatif dalam pemindahan pengetahuan.

MSc dalam Sejarah Ekonomi dan Sosial adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sejarah.

Program ini menawarkan kombinasi interdisipliner dan pengkhususan tersendiri. Ia menyediakan latihan yang diperlukan untuk penyelidikan lanjutan dalam sejarah sosial dan ekonomi; serta pengajian khusus dalam tempoh sejarah yang dipilih (zaman pertengahan hingga moden), dan latihan dalam pemindahan ilmu, di mana pelajar menyampaikan aspek penyelidikan mereka kepada penonton bukan akademik.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Falsafah memberi tumpuan kepada tradisi-tradisi sejarah falsafah barat, yang membolehkan para pelajar untuk belajar dalam pelbagai tempoh - dari z ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Falsafah memberi tumpuan kepada tradisi-tradisi sejarah falsafah barat, yang membolehkan para pelajar untuk belajar dalam pelbagai tempoh - dari zaman klasik hingga falsafah analitik awal.

Sejarah Falsafah MLitt adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dikendalikan oleh St Andrews dan Program Siswazah Stirling dalam Falsafah (SASP), yang diajarkan oleh staf dari University of St Andrews dan University of Stirling.

Ia menawarkan keupayaan untuk mengkaji pelbagai tempoh falsafah yang berbeza, dari zaman klasik, melalui falsafah zaman pertengahan, falsafah moden, termasuk Pencerahan Scotland dan Kant, kepada falsafah analitik awal. Jika anda berminat untuk memberi tumpuan kepada soalan-soalan, tema dan topik yang bersambung antara tempoh-tempoh ini, Sejarah Falsafah MLitt adalah pilihan yang baik.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Fotografi menawarkan pelbagai modul inovatif yang meliputi dari asal-usul fotografi ke amalan dan perdebatan kontemporari, termasuk fotografi seni ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Fotografi menawarkan pelbagai modul inovatif yang meliputi dari asal-usul fotografi ke amalan dan perdebatan kontemporari, termasuk fotografi seni moden, pendekatan dokumentari, koleksi fotografi, dan kemajuan teknologi sehingga era digital.

MLitt dalam Sejarah Fotografi menawarkan peluang unik untuk mengkaji sejarah fotografi sebagai bidang penyelidikan khusus.

SorotanIjazah inovatif ini diilhamkan oleh peranan penting yang dimainkan oleh St Andrews dalam sejarah awal media visual paling berpengaruh zaman moden.Pelajar diperkenalkan kepada cabaran teoretikal dan metodologi dan perdebatan bahawa fungsi dan konteks pelbagai fotografi telah mencetuskan sejak penemuannya.Kelas menggunakan sepenuhnya koleksi fotografi yang cemerlang Perpustakaan Universiti dan arkib berkaitan, seperti yang dipegang oleh Galeri Nasional Scotland di Edinburgh.Saiz kelas kecil mengutamakan perbincangan dengan rakan sebaya dan interaksi dengan tutor.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Intelektual adalah program interdisipliner yang menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang luas tentang penyelidikan sejarah intelek terkini, yan ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Intelektual adalah program interdisipliner yang menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang luas tentang penyelidikan sejarah intelek terkini, yang merangkumi politik, agama, falsafah, sains, hubungan antarabangsa, ekonomi dan kesusasteraan.

The MLitt dalam Sejarah Intelektual adalah program pengajaran pascasiswazah yang disiplin disiplin dijalankan oleh Sekolah Sejarah. Kursus ini meneroka aspek sejarah, historiografi, dan metodologi sejarah intelektual yang penting di samping program pembacaan yang disesuaikan secara individu.

SorotanProgram interdisipliner ini menyatukan pakar-pakar dari seluruh Universiti dengan minat yang sama dalam menyelidik dan menyelaraskan idea utama dalam bidang subjek mereka.Pelajar belajar untuk merawat idea-idea masa lalu sebagai fenomena sejarah, serta menilai makna idea-idea ini seperti yang dicadangkan oleh penulis mereka, dan dalam konteks melebihi pengarang mereka mungkin diramalkan.Kursus ini meliputi pelbagai jenis sejarah intelektual yang diamalkan hari ini, dan hubungan antara sejarah intelektual dan falsafah, kesusasteraan dan kajian sastera, hubungan antarabangsa, undang-undang, politik, ekonomi dan teologi.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Mediaeval membolehkan pelajar mempelajari pelbagai topik secara mendalam dari seluruh dunia abad pertengahan, baik dari Timur dan Barat, dari zama ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Mediaeval membolehkan pelajar mempelajari pelbagai topik secara mendalam dari seluruh dunia abad pertengahan, baik dari Timur dan Barat, dari zaman purba hingga akhir Abad Pertengahan. Program luas ini direka untuk menampung pelajar yang mempunyai cita-cita kerjaya yang berbeza, bidang pengkhususan dan latihan sebelumnya.

The MLitt dalam Sejarah Mediaeval adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Sekolah Sejarah.

SorotanKursus ini mendapat manfaat dari pelbagai kepakaran dari sarjana zaman silam.Sifat fleksibel program menjadikannya sesuai untuk mereka yang ingin melanjutkan penyelidikan kedoktoran dan bagi mereka yang hanya ingin mengambil satu tahun pengajian pakar.Kajian ini memupuk kemahiran penyelidikan asas, termasuk bibliografi dan kritikan sumber.Membangunkan kemahiran menulis untuk pembentangan projek penyelidikan lanjutan, termasuk sebagai latihan untuk kajian doktoral.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Sejarah Moden menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperdalam pemahaman mereka tentang isu-isu utama dalam disiplin dengan mengikuti pengajian mereka pada ... [+]

MLitt dalam Sejarah Moden menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperdalam pemahaman mereka tentang isu-isu utama dalam disiplin dengan mengikuti pengajian mereka pada tahap yang lebih maju secara konseptual. Ahli sejarah pasca siswazah bekerja secara intensif dalam pelbagai bidang subjek sambil mencapai kemajuan yang mantap dalam bidang teras seperti historiografi dan metodologi.

The MLitt dalam Sejarah Moden adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Sekolah Sejarah.

SorotanKursus ini menyediakan pengantar sejarah dan historiografi untuk pelajar yang berminat dalam semua cabang kajian sejarah.Program ini direka untuk memaksimumkan pilihan pelajar. Pelajar boleh sama ada dalam bidang tertentu (contohnya Sejarah Perancis, Sejarah Jerman, Sejarah Transnasional, Sejarah Amerika) atau mendapat pengenalan yang lebih luas terhadap kajian sejarah di peringkat pascasarjana.Pelajar akan meneroka kesusasteraan mengenai topik minat individu di bawah bimbingan pakar.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Moden Awal memberikan kajian lanjut mengenai sejarah dunia Eropah dan Atlantik moden, termasuk Empayar Uthmaniyyah. Ia memperkenalkan pelajar kepa ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Moden Awal memberikan kajian lanjut mengenai sejarah dunia Eropah dan Atlantik moden, termasuk Empayar Uthmaniyyah. Ia memperkenalkan pelajar kepada pelbagai pendekatan untuk sejarah moden awal (1450 hingga 1750) dan menyediakan latihan lanjutan dalam kemahiran yang diperlukan untuk kajian tempoh tersebut.

The MLitt dalam Sejarah Moden Awal adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dijalankan oleh Sekolah Sejarah.

SorotanBekerjasama dengan sejumlah besar sarjana sejarah moden yang awal, yang dapat memberikan pengawasan khusus yang tinggi dan latihan lanjutan dalam sejarah dunia Eropah dan Atlantik moden yang awal.Mendapat manfaat dari penyediaan luas dan mendalam, menawarkan peluang untuk meneroka dan menilai secara kritis historiografi dan sumber utama.Mengejar latihan kemahiran peringkat tinggi untuk membina disertasi MLitt anda dan menyediakan pelajar yang berminat dalam penyelidikan doktoral berikutnya.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Sejarah Seni menawarkan pelbagai bidang pelajaran, dari seni pertengahan abad pertengahan dan seni bina ke seni persembahan kontemporer; modul mengatasi t ... [+]

The MLitt dalam Sejarah Seni menawarkan pelbagai bidang pelajaran, dari seni pertengahan abad pertengahan dan seni bina ke seni persembahan kontemporer; modul mengatasi tema utama dan konsep yang menghubungkan tempoh sejarah seni yang berbeza.

MLitt dalam Sejarah Seni direka untuk membangun dan meningkatkan keterampilan penyelidikan dan menulis teras, untuk memperkenalkan dan memperdalam pengetahuan teoritis dan asas metodologi Sejarah Seni, dan membolehkan pelajar meneroka debat kritikal, media seni dan persoalan kontekstual.

SorotanPilihan tempat modul membolehkan kajian yang meluas isu bertema atau metodologi, serta penyelidikan tertumpu Pathways .Saiz kelas kecil mengutamakan perbincangan dengan rakan sebaya dan interaksi dengan tutor.Pelajar berpeluang menghadiri perjalanan kelas, dan terdapat seminar penyelidikan dengan pensyarah tetamu untuk semua kakitangan dan pelajar setiap dua minggu. Pelajar juga boleh memohon untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran musim panas dengan École du Louvre di Paris.Pelajar mempunyai akses kepada kepelbagaian perpustakaan yang luas termasuk Koleksi Sumber Visual utama dengan lebih 150,000 imej dan salinan microfiche arkib Conway dan Witt, yang terdiri daripada kira-kira dua juta karya seni.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MLitt dalam Sejarah Timur Tengah menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka dengan mendalam pelbagai topik berkaitan sejarah dan budaya kawasan penting dunia ini. K ... [+]

MLitt dalam Sejarah Timur Tengah menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka dengan mendalam pelbagai topik berkaitan sejarah dan budaya kawasan penting dunia ini. Kursus ini melibatkan pelbagai kepakaran dalam Sekolah Sejarah.

MLitt dalam Sejarah Timur Tengah adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Sekolah Sejarah.

SorotanPelajar meneroka secara mendalam pelbagai topik sejarah termasuk sejarah sosial, politik, budaya dan intelektual di rantau ini yang sangat penting di dunia.Bidang yang tersedia untuk diterokai termasuk: sejarah Islam klasik (Umayyad dan Abbasid); Seljuk; timur Islam zaman pertengahan; Anatolia zaman pertengahan; Ayyubid dan Mamluk Dekat Timur; Sejarah Uthmaniyyah; Armenia Mediaeval; Sejarah intelektual Islam; dan pelbagai bidang lain tertakluk kepada perundingan terlebih dahulu.Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada pendekatan metodologi dan analisis, termasuk Orientalisme.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Kursus ini menggalakkan perspektif transnasional yang baru dan cara melihat masa lalu melalui penghargaan yang jelas mengenai skala dalam ruang dan masa. Pelajar meneroka ... [+]

Kursus ini menggalakkan perspektif transnasional yang baru dan cara melihat masa lalu melalui penghargaan yang jelas mengenai skala dalam ruang dan masa. Pelajar meneroka pelbagai pendekatan untuk mengkaji perdagangan global, pembangunan rangkaian, sejarah perbandingan dan pertemuan silang budaya.

The MLitt dalam Transnational, Global dan Spatial History adalah program pascasiswazah yang diajar oleh Institut Sejarah Transnasional dan Spatial (ITSH) di Sekolah Sejarah.

SorotanProgram ini memberikan pengenalan yang unik kepada bidang spasial yang baru muncul, termasuk kajian perwakilan ruang, landskap, peta mental, amalan ruang dan topografi kenangan.Program ini menggalakkan perspektif transnasional yang baru dan cara melihat masa lalu melalui penghargaan yang jelas mengenai skala dalam ruang dan masa.Pelajar akan meneroka pendekatan ke sejarah bandar sebagai hab, pemindahan dan perjalanan, peredaran idea dan perpindahan penduduk.Pelajar akan meneroka pelbagai pendekatan untuk mengkaji perdagangan global, pembangunan rangkaian, sejarah perbandingan dan pertemuan silang budaya.Pelajar akan mendapat kecekapan dalam alat berkuasa untuk pemetaan, analisis geografi dan kajian rangkaian sosial serta kemahiran penggunaan sumber bukan teks dan mengatasi cabaran terjemahan dan arkib pelbagai bahasa.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Analytic and Exegetical Theology membahas tema utama dalam pemikiran Kristian, merangkumi cita-cita akademik dan prinsip-prinsip teologi analitik sambil t ... [+]

The MLitt dalam Analytic and Exegetical Theology membahas tema utama dalam pemikiran Kristian, merangkumi cita-cita akademik dan prinsip-prinsip teologi analitik sambil terlibat dengan penyelidikan kontemporari dalam kedua-dua penafsiran alkitabiah dan falsafah analitik.

The MLitt dalam Analytic and Exegetical Theology adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Institut Logos di Sekolah Keilahiran. Program ini bertujuan untuk pelajar yang berminat untuk melibatkan topik teologi pusat di peringkat Sarjana yang diajar dan sedang mempertimbangkan untuk melanjutkan pengajian doktor.

Ini adalah program intelektual yang ketat yang memperkenalkan pelajar kepada penglibatan interdisipliner dengan tema teologi utama pada tahap yang lebih maju. Kursus ini melibatkan penyelidikan dalam kajian alkitabiah dan falsafah analitik sambil mewujudkan komitmen metodologi dan cita-cita intelektual yang mencirikan teologi analitik.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Teologi dan Seni memberikan para pelajar secara teoretically inflected dan sejarah kontekstualised pengenalan ke bidang teologi dan seni, bertindak sebaga ... [+]

The MLitt dalam Teologi dan Seni memberikan para pelajar secara teoretically inflected dan sejarah kontekstualised pengenalan ke bidang teologi dan seni, bertindak sebagai kursus Masters berdiri atau batu loncatan bagi mereka yang mempertimbangkan penyelidikan doktoral di lapangan.

The MLitt in Theology and the Arts adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Institut untuk Teologi, Imajinasi dan Seni (ITIA), sebahagian daripada Sekolah Keilahiran. Kursus ini direka bentuk untuk memberikan pengenalan luas kepada kerja pasca siswazah dalam bidang teologi dan seni. Ia boleh diambil sebagai program pembelajaran mandiri atau sebagai landasan bagi mereka yang berminat untuk meneruskan penyelidikan doktoral dalam bidang ini.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Teologi Sistematik dan Sejarah menawarkan para pelajar peluang untuk terlibat pada tahap yang tinggi dengan kajian doktrin Kristian dalam konteks sejarah ... [+]

The MLitt dalam Teologi Sistematik dan Sejarah menawarkan para pelajar peluang untuk terlibat pada tahap yang tinggi dengan kajian doktrin Kristian dalam konteks sejarah dan ekspresi sistematik.

The MLitt dalam Teologi Sistematik dan Sejarah adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Divinity.

SorotanMelatih pelajar dengan ijazah dalam teologi atau disiplin kognitif dalam penglibatan peringkat tinggi dengan doktrin-doktrin Kristian dalam dimensi bersejarah dan sistematik mereka.Mengintegrasikan kajian asal-usul Alkitab, teks teologi utama, dan biasiswa kontemporari.Baki kerja kursus dan komponen penyelidikan yang membolehkan penggunaan kemahiran yang diperolehi untuk subjek yang besar atau persoalan yang dipilih pelajar.Melengkapi pelajar untuk pengajian kedoktoran dalam teologi sistematik dan sejarah, atau untuk kementerian yang dipertingkatkan di dalam gereja dan masyarakat.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt dalam Teori Politik Antarabangsa menyediakan pelajar dengan pemahaman yang dinamik dan sistematik tentang bagaimana teori politik boleh dibawa untuk menanggung ... [+]

The MLitt dalam Teori Politik Antarabangsa menyediakan pelajar dengan pemahaman yang dinamik dan sistematik tentang bagaimana teori politik boleh dibawa untuk menanggung politik antarabangsa dan urusan dunia.

The MLitt dalam Teori Politik Antarabangsa adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dijalankan oleh Sekolah Hubungan Antarabangsa. Program ini bermula pada bulan September dan berakhir pada Ogos berikutnya.

SorotanKursus ini menawarkan tumpuan unik dalam kedua-dua sejarah pemikiran politik dan teori politik kontemporari.Program ini sesuai untuk kerja akademik yang lebih tinggi yang membawa kepada PhD di St Andrews atau di tempat lain.The MLitt dalam Teori Politik Antarabangsa menyediakan pelajar untuk pelbagai bidang profesional termasuk undang-undang, penyelidikan dasar dan perundingan, NGO, badan amal, organisasi antarabangsa, perkhidmatan awam dan penerbitan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MLitt di Timur Tengah, Caucasus dan Pusat Pengajian Keselamatan Asia Tengah (MECCASS) menyediakan pelajar dengan pengenalan yang mendalam dengan dinamik politik dan k ... [+]

The MLitt di Timur Tengah, Caucasus dan Pusat Pengajian Keselamatan Asia Tengah (MECCASS) menyediakan pelajar dengan pengenalan yang mendalam dengan dinamik politik dan keselamatan kawasan geografi Timur Tengah, Caucasus dan Asia Tengah.

The MLitt di Timur Tengah, Caucasus dan Pusat Pengajian Keselamatan Asia adalah satu tahun pelbagai disiplin yang dikendalikan oleh Sekolah Hubungan Antarabangsa yang menawarkan landasan maju dalam keselamatan tiga kawasan yang menarik dan bergelora: Timur Tengah, Kaukasus dan Asia Tengah. Ia menerokai keselamatan, politik, ekonomi, sejarah dan budaya kawasan-kawasan strategik ini.

SorotanKursus ini direka sebagai permulaan kepada kerja profesional dalam diplomasi, kerajaan, NGO, atau perniagaan antarabangsa atau sebagai persediaan untuk kajian PhD.Dalam kebanyakan tahun, kakitangan pengajar MECCASS menjalankan lawatan belajar untuk pelajar sama ada di Asia Tengah atau Timur Tengah, yang memberikan pandangan yang unik (perjalanan ini bergantung pada ketersediaan dan syarat-syarat kakitangan di lapangan, dan tidak boleh, oleh itu dijamin tersedia setiap tahun ; mereka dibiayai oleh pelajar yang mengambil bahagian).Kursus ini menawarkan peluang untuk belajar bahasa dalam bahasa Arab, Parsi atau Rusia.Pengajaran sangat dimaklumkan dengan pengalaman dunia semata-mata kerana program ini sering membawa kepada pengamal dan pakar luar.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Program ini bertujuan untuk mereka yang telah memperoleh tempat penyelidikan PhD dalam Geografi Manusia atau Pembangunan Mampan di St Andrews dan yang menginginkan atau m ... [+]

Program ini bertujuan untuk mereka yang telah memperoleh tempat penyelidikan PhD dalam Geografi Manusia atau Pembangunan Mampan di St Andrews dan yang menginginkan atau memerlukan satu tahun latihan penyelidikan sebelum melanjutkan ke PhD mereka.

Pemohon mesti memohon kepada Sekolah Geografi dan Pembangunan Mampan untuk mendapatkan tempat PhD dalam contoh pertama.

Mereka yang belum mendapat tempat penyelidikan PhD mungkin berminat dengan program MSc diajar dalam program Pembangunan Mampan.

Geran dalam Geografi Manusia / Pembangunan Lestari adalah program pengajian pasca siswazah sepenuh masa, yang dikendalikan oleh Sekolah Geografi dan Pembangunan Mampan.

Program ini bertujuan untuk mereka yang ingin maju ke penyelidikan PhD dalam Pembangunan Mampan atau Geografi Manusia di dalam Sekolah. Program tetap menawarkan landasan yang luas dalam reka bentuk penyelidikan, pendekatan teori, dan kaedah penyelidikan kuantitatif dan kualitatif. Pelajar juga menerima latihan terdahulu dalam kemahiran profesional dan reka bentuk penyelidikan khusus yang disesuaikan dengan kepentingan penyelidikan mereka sendiri.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MRes dalam Hubungan Antarabangsa menyediakan latihan intensif dalam reka bentuk dan metodologi penyelidikan dan bertujuan untuk pelajar menganggap pengajian PhD. Pelajar ... [+]

MRes dalam Hubungan Antarabangsa menyediakan latihan intensif dalam reka bentuk dan metodologi penyelidikan dan bertujuan untuk pelajar menganggap pengajian PhD. Pelajar akan diperkenalkan kepada pendekatan teori dan analisis dalam IR dan reka bentuk penyelidikan dalam sains sosial yang membawa kepada penyelesaian cadangan penyelidikan yang komprehensif.

MRes dalam Hubungan Antarabangsa adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dijalankan oleh Sekolah Hubungan Antarabangsa.

Kursus ini menyediakan program latihan penyelidikan berstruktur untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan peringkat doktor dalam politik antarabangsa atau kerjaya yang berkaitan dengan penyelidikan.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MRes dalam Neurosains direka untuk menyediakan latihan lanjutan dalam penyelidikan neurosains. Pelajar menjalankan projek penyelidikan selama setahun dan mempelajari tekn ... [+]

MRes dalam Neurosains direka untuk menyediakan latihan lanjutan dalam penyelidikan neurosains. Pelajar menjalankan projek penyelidikan selama setahun dan mempelajari teknik dan kemahiran yang relevan melalui kerja kursus. Projek-projek penyelidikan dijalankan di makmal tunggal sepanjang tempoh penuh program, dengan itu memberi pelajar peluang yang unik untuk mengejar soalan penyelidikan secara mendalam. Matlamat keseluruhannya adalah untuk membantu pelajar memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk berjaya sebagai saintis penyelidikan bebas.

The MRes in Neuroscience adalah program pengajaran pascasiswazah sepenuh masa yang dijalankan oleh Sekolah Psikologi dan Neurosains.

SorotanModul pengenalan selama seminggu yang intensif menyediakan pelajar untuk kursus sebelum permulaan Semester 1.Kursus ini merangkumi komponen pengajaran yang diselaraskan.Pelajar berpeluang menjalankan projek selama setahun di makmal tunggal.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Og 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MRes dalam Antropologi, Seni dan Persepsi memberikan latihan untuk penyelidikan pascasiswazah ke dalam antropologi kreativiti manusia, seni, budaya material dan ekspresi ... [+]

MRes dalam Antropologi, Seni dan Persepsi memberikan latihan untuk penyelidikan pascasiswazah ke dalam antropologi kreativiti manusia, seni, budaya material dan ekspresi visual. Ia mengambil persepsi sebagai titik permulaan dan menarik pada tema yang meluaskan sempadan antara seni dan antropologi.

MRes dalam Antropologi, Seni dan Persepsi diketuai oleh Jabatan Antropologi Sosial di Sekolah Pengajian Filosofis, Antropologi dan Filem.

SorotanPelajar akan meneroka cara berfikir baru antropologi dan mendapatkan akses kepada alat penyelidikan canggih untuk penyelidikan masa depan, termasuk makmal pembelajaran praktikal dengan pakar dijemput dan lawatan lapangan.Kursus ini mendapat manfaat daripada saiz kelas kecil dan pendekatan interdisipliner.Pelajar mempunyai pilihan untuk menulis disertasi berdasarkan perpustakaan atau disertasi dengan komponen praktikal.Penerangan kursus... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MRes dalam Kajian Pasifik meneliti sejarah, bahasa, budaya dan jenis organisasi sosial Pasifik (Melanesia, Polinesia, dan Mikronesia). Program ini direka untuk pelajar ya ... [+]

MRes dalam Kajian Pasifik meneliti sejarah, bahasa, budaya dan jenis organisasi sosial Pasifik (Melanesia, Polinesia, dan Mikronesia). Program ini direka untuk pelajar yang mempunyai minat khusus dalam menjalankan bidang kerja mereka untuk antropologi PhD di rantau ini atau kerana mereka ingin bekerja di sana dalam beberapa kapasiti yang lain.

MRes dalam Antropologi Sosial dengan Pengajian Pasifik adalah program pengajaran pascasiswazah sepenuh masa yang dijalankan oleh Jabatan Antropologi Sosial di Sekolah Pengajian Filosofis, Antropologi dan Filem.

Anda akan meneruskan modul pengajian yang dikhaskan untuk sejarah, bahasa, budaya dan jenis organisasi sosial Pasifik, kepentingan mereka untuk kehidupan kontemporari dari banyak orang, dan pengaruh asas rantau ini mengenai disiplin antropologi sosial.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

University of St Andrews

The MSc in Advanced Systems Dependability adalah dua tahun program Erasmus Mundus yang ditawarkan oleh St Andrews sempena Universiti Maynooth di Ireland dan Université de ... [+]

The MSc in Advanced Systems Dependability adalah dua tahun program Erasmus Mundus yang ditawarkan oleh St Andrews sempena Universiti Maynooth di Ireland dan Université de Lorraine Nancy di Perancis. Ia menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pemahaman teknikal mendalam mengenai konsep utama yang diperlukan untuk mereka bentuk dan membina sistem perisian yang boleh dipercayai.

The Masters of Erasmus Mundus dalam Advanced Systems Dependability adalah program pengajaran dua tahun yang dijalankan bersama oleh jabatan sains komputer di University of St Andrews , Maynooth University dan Université de Lorraine Nancy di Perancis.

SorotanPelajar belajar di dua daripada tiga universiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam sains komputer: University of St Andrews , Maynooth University dan Université de Lorraine Nancy di Perancis.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyelidikan yang luas, yang membawa kepada disertasi mereka yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar tahun kedua mungkin layak mengambil penempatan industri atau penyelidikan selama enam bulan (bekerja pada penyelidikan yang ditaja oleh industri di makmal penyelidikan syarikat atau universiti).Pelajar mendapat pemikiran logik dan kemahiran menyelesaikan masalah yang diperlukan untuk kerjaya dalam industri perisian.Semasa di St Andrews, pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal moden yang sangat baik, yang dilengkapi dengan stesen kerja PC dwi-skrin moden dan kemudahan kerja kumpulan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa tambahan, kursus gabungan inovatif ini menyediakan program Sarjana Masters yang dises ... [+]

Bertujuan untuk pelajar antarabangsa yang menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa tambahan, kursus gabungan inovatif ini menyediakan program Sarjana Masters yang disesuaikan untuk pelajar-pelajar Sains Komputer yang ingin membangunkan penguasaan bahasa Inggeris mereka dalam konteks akademik.

Semua ijazah MSc di Sekolah Sains Komputer di University of St Andrews boleh dikaji dengan bahasa Inggeris. Pelajar belajar lebih dari tiga semester mengajar, dan sebagai tambahan kepada semua modul dari ijazah Sains Komputer yang mereka pilih, mereka mempelajari modul dalam Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik dan Bahasa Inggeris untuk Sains Komputer 1 dan 2.

Satu visa meliputi panjang penuh program.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Januari 2020
English
Sepenuh masa
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

PGDip / MSc dalam Akuakultur Lestari menawarkan pelbagai modul separuh masa, e-pembelajaran, peringkat pasca siswazah yang bertujuan untuk membangunkan pemahaman kritikal ... [+]

PGDip / MSc dalam Akuakultur Lestari menawarkan pelbagai modul separuh masa, e-pembelajaran, peringkat pasca siswazah yang bertujuan untuk membangunkan pemahaman kritikal pelajar tentang pembangunan dan prinsip-prinsip akuakultur.

Program modular pembelajaran jarak jauh Akuakultur diajar sambilan melalui platform e-pembelajaran dalam talian yang menawarkan sokongan tutorial dalam talian, hubungan e-mel langsung dengan tutor, aliran video dan akses kepada papan buletin pelajar. Struktur ini membolehkan pelajar fleksibiliti maksimum untuk menyelesaikan pengajian mereka semasa meneruskan pekerjaan mereka.

SorotanE-pembelajaran modular fleksibel membolehkan pelajar menyelesaikan pengajian mereka semasa meneruskan pekerjaan mereka.Kursus ini menggunakan platform e-pembelajaran dalam talian dengan sokongan tutorial, hubungan langsung dengan tutor, aliran video dan akses kepada papan buletin pelajar.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
18 - 60 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MSc dalam Amalan Pembangunan Antarabangsa adalah ijazah Sarjana Muda disiplin satu tahun. Ditunjuk oleh kakitangan akademik dan pengamal pembangunan, ia meneroka aspe ... [+]

The MSc dalam Amalan Pembangunan Antarabangsa adalah ijazah Sarjana Muda disiplin satu tahun. Ditunjuk oleh kakitangan akademik dan pengamal pembangunan, ia meneroka aspek teori dan praktikal kerja pembangunan antarabangsa.

Amalan Pembangunan Antarabangsa MSc menawarkan pendekatan interdisipliner kepada teori pembangunan dan amalan antarabangsa. Pelajar meneroka konsep teoritis utama dalam kajian pembangunan dan menerima latihan praktikal yang boleh digunakan dalam peranan pembangunan antarabangsa.

SorotanDisasarkan kepada pelajar yang ingin mengikuti kerjaya dalam pembangunan antarabangsa.Menggabungkan penerokaan konsep teoritis utama dalam kajian pembangunan dengan latihan kemahiran yang digunakan oleh pengamal pembangunan.Menyediakan pengenalan yang substansial kepada kaedah kuantitatif dan kualitatif untuk menilai program pembangunan.Pendekatan antara disiplin bermakna anda boleh meneroka pelbagai pendekatan metodologi.Projek penyelidikan musim panas anda - tertakluk kepada ketersediaan - dilakukan dengan kerjasama organisasi luar yang terlibat dalam amalan pembangunan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Analisis Data-Intensif adalah kursus interdisipliner yang menyediakan pelajar dengan pemahaman tentang bagaimana data digunakan untuk mendapatkan pandangan berg ... [+]

MSc dalam Analisis Data-Intensif adalah kursus interdisipliner yang menyediakan pelajar dengan pemahaman tentang bagaimana data digunakan untuk mendapatkan pandangan berguna dalam semua bidang usaha ilmiah. Program ini mempunyai komponen statistik substantif - kedua-dua teori dan amalan - bersekutu dengan sains dan pengimejan data pengkomputeran.

The MSc in Data-Intensive Analysis adalah satu program yang diajarkan satu tahun yang dijalankan bersama oleh Sekolah Sains Komputer dan Matematik dan Statistik. Kursus ini terdiri daripada dua semester modul yang diajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanKursus ini membangunkan kemahiran praktikal dalam derivasi, pengesahan dan penggunaan model ramalan berdasarkan data yang dikumpul, dan menyediakan latihan dalam penggunaan teknologi dan teknik-teknik dan teknologi penyelidikan dan industri.Pelajar melaksanakan projek yang penting termasuk penyiasatan luas yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Astrophysics membolehkan pelajar memperoleh pengalaman dalam bidang teras astrofizik untuk membangunkan kemahiran penyelidikan yang diperlukan untuk menjalankan ... [+]

MSc dalam Astrophysics membolehkan pelajar memperoleh pengalaman dalam bidang teras astrofizik untuk membangunkan kemahiran penyelidikan yang diperlukan untuk menjalankan penyelidikan astrofizik.

MSc dalam Astrophysics adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Fizik dan Astronomi. Program ini bertujuan untuk menyediakan laluan kemasukan kepada penyelidikan astrofizik dan program PhD berpotensi untuk pelajar yang telah mengambil ijazah BSc ijazah dalam Fizik, Matematik atau disiplin kognat yang bersamaan.

SorotanPelajar dapat dan digalakkan menggunakan Balai Cerap Universiti dan James Gregory Telescope, teleskop optik bekerja terbesar di UK.Pelajar juga akan berpeluang untuk mengambil bahagian dalam pemerhatian di Balai Cerap Teide di Tenerife, Sepanyol.Program ini menyediakan pelajar untuk menjalankan penyelidikan astrofizikal di peringkat PhD.Modul menyediakan kemahiran yang boleh dipindahkan yang meningkatkan kebolehpasaran dalam dan luar akademik.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Catalysis menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran maju khusus dalam pemangkinan moden dengan keupayaan untuk menjalankan projek penyelidikan yang p ... [+]

MSc dalam Catalysis menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran maju khusus dalam pemangkinan moden dengan keupayaan untuk menjalankan projek penyelidikan yang penting untuk disertasi mereka. Kursus ini bertujuan untuk memperkenalkan kesedaran mengenai pemangkinan peranan berperanan dalam meningkatkan kemapanan dan menyelesaikan isu alam sekitar dalam pembuatan kimia.

MSc dalam Catalysis adalah satu program pengajaran selama setahun yang dijalankan oleh Sekolah Kimia. Ia direka untuk pelajar dan profesional yang mempunyai ijazah dalam Kimia atau subjek bersekutu, untuk melengkapkan mereka dengan pelbagai kemahiran analisis, kritikal dan komunikasi.

Kursus ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran lanjutan khusus dalam pemangkinan moden dengan keupayaan menjalankan projek penyelidikan yang signifikan untuk disertasi mereka. Kursus ini bertujuan untuk memperkenalkan kesedaran mengenai pemangkinan peranan berperanan dalam meningkatkan kemapanan dan menyelesaikan isu alam sekitar dalam pembuatan kimia.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc in Economics menyediakan latihan yang lanjutan dan ketat dalam elemen-elemen penting ekonomi - mikroekonomi, makroekonomi dan ekonomi - ditambah dengan pelbagai pilih ... [+]

MSc in Economics menyediakan latihan yang lanjutan dan ketat dalam elemen-elemen penting ekonomi - mikroekonomi, makroekonomi dan ekonomi - ditambah dengan pelbagai pilihan pakar yang meliputi pendekatan teori dan empirikal yang mencerminkan kepentingan kakitangan di Sekolah.

The MSc in Economics adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dikendalikan oleh Sekolah Ekonomi dan Kewangan University of St Andrews .

SorotanDalam Kerangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan UK 2014, Sekolah itu disenaraikan bersama kesepuluh di UK dan kedua di Scotland atas dasar kualiti penerbitan penyelidikannya, dengan lebih daripada 80% penerbitan penyelidikan diklasifikasikan sebagai cemerlang di peringkat antarabangsa atau terkemuka di dunia .Pengajaran kumpulan kecil membolehkan interaksi pelajar-guru yang tinggi, menggalakkan persekitaran pembelajaran yang mesra dan mesra.Tumpuan program ini adalah untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang serba lengkap, ketat tetapi relevan yang menyediakan anda sama ada untuk memulakan pekerjaan di peringkat senior dalam pelbagai aktiviti yang berkaitan dengan ekonomi atau untuk melanjutkan kajian lanjut.Anda akan mempelajari alat teoritis dan empirik yang diperlukan untuk memahami ekonomi yang semakin kompleks dan cepat berubah.Kuliah tambahan dalam kaedah matematik dan statistik boleh didapati pada permulaan kursus.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc in Geochemistry at St Andrews mengembangkan latihan pengetahuan dan kemahiran dalam geokimia dan kaedah geokimia moden, yang melibatkan latihan makmal tangan, pengala ... [+]

MSc in Geochemistry at St Andrews mengembangkan latihan pengetahuan dan kemahiran dalam geokimia dan kaedah geokimia moden, yang melibatkan latihan makmal tangan, pengalaman sampling lapangan, dan pengalaman dengan peralatan terkini.

MSc dalam Geokimia adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dikendalikan oleh Sekolah Bumi dan Sains Alam Sekitar.

Geokimia adalah satu disiplin asas dalam Sains Bumi, menyediakan teknik dan pengetahuan untuk menangani soalan asas seperti: pernah ada kehidupan di Marikh, bagaimana bentuk planet, dan apakah kadar dan pemacu perubahan iklim, baik masa lalu dan sekarang?

Kursus ini komprehensif dan rapi terdiri daripada modul yang diajar wajib dan pilihan, kerja lapangan, kursus pendek, dan disertasi penyelidikan. Pengalaman berganda yang membangunkan pelbagai jenis kemahiran makmal tertanam dalam kursus.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Interaksi Manusia Komputer menyediakan pelajar dengan alat, pengetahuan dan kemahiran untuk menjadi pengamal dalam bidang pengalaman pengguna, kebolehgunaan, vi ... [+]

MSc dalam Interaksi Manusia Komputer menyediakan pelajar dengan alat, pengetahuan dan kemahiran untuk menjadi pengamal dalam bidang pengalaman pengguna, kebolehgunaan, visualisasi maklumat, faktor manusia dalam sistem pengkomputeran, dan penyelidikan interaksi manusia-komputer.

MSc dalam Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat adalah program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sains Komputer. Kursus ini terdiri daripada dua semester komponen mengajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanKursus ini direka bentuk untuk fleksibel untuk membolehkan para pelajar kebebasan untuk meneruskan minat mereka sendiri dalam sains komputer.Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada kemahiran pengaturcaraan dalam persekitaran pembangunan perisian moden.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyelidikan yang luas, yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Kaedah Penyelidikan dalam Psikologi direka bentuk untuk melatih para pelajar yang ingin meneruskan ijazah penyelidikan yang lebih tinggi dalam Psikologi dan mel ... [+]

MSc dalam Kaedah Penyelidikan dalam Psikologi direka bentuk untuk melatih para pelajar yang ingin meneruskan ijazah penyelidikan yang lebih tinggi dalam Psikologi dan melengkapkan mereka dengan kemahiran tertentu yang diperlukan untuk menjalankan kerjaya sebagai ahli psikologi penyelidikan.

MSc dalam Kaedah Penyelidikan dalam Psikologi adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dijalankan oleh Sekolah Psikologi dan Neurosains. Kursus ini berdasarkan kepada inisiatif untuk menyediakan latihan interdisipliner dalam sains sosial serta latihan penyelidikan lanjut dalam psikologi.

SorotanKursus ini menyediakan latihan interdisipliner dalam sains sosial termasuk latihan penyelidikan lanjutan dalam psikologi.Pelajar mempunyai akses kepada makmal di neurophysiology, psychopharmacology, psikofizik, pembelajaran haiwan dan kognisi, psikologi kognitif, psikologi perkembangan dan psikologi sosial.MSc diiktiraf oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial (ESRC) sebagai kursus terakreditasi.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Pengajian Konservasi MSc adalah ijazah Sarjana Sarjana disiplin satu tahun. Ia memberikan pemahaman saintifik pengumpulan data dan analisis, tadbir urus alam sekitar, dan ... [+]

Pengajian Konservasi MSc adalah ijazah Sarjana Sarjana disiplin satu tahun. Ia memberikan pemahaman saintifik pengumpulan data dan analisis, tadbir urus alam sekitar, dan konflik antara pemuliharaan dan masyarakat.

Kajian Pemuliharaan MSc menawarkan pendekatan interdisipliner untuk teori pemuliharaan dan amalan. Ia menyatukan pelajar dan kakitangan akademik dari pelbagai latar belakang disiplin, tetapi dengan hasrat bersama untuk pemuliharaan.

SorotanTerokai konflik antara agensi manusia yang berbeza, melibatkan dasar pemuliharaan dan tadbir urus pada skala yang berbeza (tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa), dan pertimbangkan hubungan antara orang awam, sains dan dasar.Kajian kes ekologi dan contoh penyelidikan dari pelbagai habitat dalam sistem akuatik dan terestrial dan mendapatkan pemahaman saintifik pengumpulan dan analisis data.Pendekatan interdisipliner bermakna anda boleh meneroka pelbagai pendekatan metodologi untuk pemuliharaan - ekologi, ekonomi, sejarah, dll.Projek penyelidikan musim panas anda (tertakluk kepada ketersediaan) dilaksanakan dengan kerjasama organisasi luar yang terlibat dalam amalan pemuliharaan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Kejuruteraan Perisian adalah kursus lanjutan penyelidikan dalam kajian kejuruteraan perisian, membangunkan pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam penggunaan se ... [+]

MSc dalam Kejuruteraan Perisian adalah kursus lanjutan penyelidikan dalam kajian kejuruteraan perisian, membangunkan pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam penggunaan semula perisian, pembangunan tangkas, senibina perisian dan kejuruteraan sistem kritikal.

MSc dalam Kejuruteraan Perisian adalah program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sains Komputer. Kursus ini terdiri daripada dua semester modul yang diajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanMSc dalam Kejuruteraan Perisian adalah kursus pakar tetapi mengekalkan beberapa fleksibiliti, membolehkan pelajar mengejar bidang sains komputer lain di samping modul khusus wajib.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyelidikan yang luas dan pembangunan perisian yang besar, yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Kecerdasan Buatan adalah kursus penyelidikan yang diketengahkan dalam kajian kecerdasan buatan, membangunkan kemahiran pelajar dalam logik, pengaturcaraan kekan ... [+]

MSc dalam Kecerdasan Buatan adalah kursus penyelidikan yang diketengahkan dalam kajian kecerdasan buatan, membangunkan kemahiran pelajar dalam logik, pengaturcaraan kekangan, pemprosesan bahasa, pembelajaran mesin dan rangkaian saraf.

MSc dalam Kecerdasan Buatan adalah program mengajar satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sains Komputer. Kursus ini terdiri daripada dua semester modul yang diajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanMSc dalam Kecerdasan Buatan adalah kursus pakar tetapi mengekalkan beberapa fleksibiliti, yang membolehkan pelajar mengejar bidang sains komputer lain di samping modul pakar wajib.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyelidikan yang luas dan pembangunan perisian yang besar, yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc in Finance melatih para pelajar dengan kebolehan analitikal yang canggih dan kemahiran teknikal dalam kewangan empirikal dan pemodelan. Pelajar memperoleh pemahaman y ... [+]

MSc in Finance melatih para pelajar dengan kebolehan analitikal yang canggih dan kemahiran teknikal dalam kewangan empirikal dan pemodelan. Pelajar memperoleh pemahaman yang mendalam mengenai pasaran dan institusi kewangan di UK dan di luar negara, menyediakan mereka untuk kerjaya profesional dalam industri kewangan.

MSc in Finance adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dikendalikan oleh Sekolah Ekonomi dan Kewangan University of St Andrews .

SorotanAnda akan mempelajari kaedah penyelidikan yang digunakan dalam kewangan korporat moden untuk memahami kaitan teori kewangan korporat dalam tetapan kerja yang diterapkan.Pendekatan kajian kes dalam modul teras membantu mengembangkan kemahiran analisis yang boleh digunakan dalam aplikasi pengukuran kewangan setiap hari.Pengajaran kumpulan kecil membolehkan interaksi pelajar-guru yang tinggi, menggalakkan persekitaran pembelajaran yang mesra dan mesra.Anda akan menjadi berpengetahuan tentang fungsi dan rasional institusi kewangan utama di UK dan di luar negara.Anda akan mengikuti pengajian peringkat tinggi dalam bidang kewangan dan wilayah kognitif, bersekutu dengan tradisi siswazah yang kuat dari Sekolah yang bekerja dalam komuniti kewangan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Kewangan dan Ekonomi menyediakan latihan lanjutan dalam alat teoritis dan teknik empirik untuk ekonomi dan kewangan, menyediakan pelajar untuk kerjaya profesion ... [+]

MSc dalam Kewangan dan Ekonomi menyediakan latihan lanjutan dalam alat teoritis dan teknik empirik untuk ekonomi dan kewangan, menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam perbankan antarabangsa, industri kewangan dan agensi kerajaan.

MSc dalam Kewangan dan Ekonomi adalah satu tahun mengajar program pascasiswazah yang dijalankan oleh Sekolah Ekonomi dan Kewangan.

SorotanDalam Kerangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan UK 2014, Sekolah itu disenaraikan bersama kesepuluh di UK dan kedua di Scotland atas dasar kualiti penerbitan penyelidikannya, dengan lebih daripada 80% penerbitan penyelidikan diklasifikasikan sebagai cemerlang di peringkat antarabangsa atau terkemuka di dunia .Pengajaran kumpulan kecil membolehkan interaksi pelajar-guru yang tinggi, menggalakkan persekitaran pembelajaran yang mesra dan mesra.Tumpuan program ini adalah untuk menyediakan pengalaman belajar yang serba lengkap, ketat tetapi relevan yang menyediakan anda sama ada untuk memulakan pekerjaan di peringkat senior dalam pelbagai bidang ekonomi atau aktiviti berkaitan kewangan, atau untuk melanjutkan penyelidikan lanjut.Latihan lanjutan dalam elemen penting dalam ijazah Sarjana Ekonomi (makroekonomi atau mikroekonomi) digabungkan dengan latihan penting dalam kewangan (analisis pelaburan, kewangan korporat), ditambah dengan pelbagai aplikasi.Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan di peringkat kanan dalam pelbagai bidang: ekonomi, kewangan, perdagangan, insurans, akademik, perkhidmatan diplomatik dan perbankan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Sarjana Kewangan dan Pengurusan (MSc) membantu pelajar membangunkan pemahaman yang terintegrasi dan kritis tentang konteks kewangan mengurus organisasi perniagaan dan mel ... [+]

Sarjana Kewangan dan Pengurusan (MSc) membantu pelajar membangunkan pemahaman yang terintegrasi dan kritis tentang konteks kewangan mengurus organisasi perniagaan dan melengkapkan mereka untuk mengambil peranan yang berkesan dalam organisasi tersebut.

Sarjana Kewangan dan Pengurusan adalah kursus mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Pengurusan.

SorotanKursus ini menyediakan asas yang kukuh dalam prinsip dan amalan kewangan dalam organisasi.Pelajar Kewangan dan Pengurusan akan meneroka kerumitan perbadanan antarabangsa, pasaran kewangan dan pengurusan pelaburan.Format pengajaran

Unsur-unsur yang diajarkan dari program ini disampaikan menggunakan pelbagai kaedah termasuk ceramah, tutorial kumpulan kecil, bengkel dan seminar. Saiz kuliah purata adalah 30 orang pelajar, tetapi dalam beberapa kes, akan ada seminar 15 hingga 18 pelajar atau lebih ceramah dengan 100 siswa, yang biasanya akan ditambah dengan tutorial kumpulan kecil.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc ini menyediakan pelajar dengan latar belakang matematik yang tulen atau digunakan untuk PhD atau kerjaya di sektor swasta. Pelbagai topik dibahas termasuk teori kumpu ... [+]

MSc ini menyediakan pelajar dengan latar belakang matematik yang tulen atau digunakan untuk PhD atau kerjaya di sektor swasta. Pelbagai topik dibahas termasuk teori kumpulan, pengkomputeran matematik, gabungan, dinamik bendalir, teori solar, biologi matematik, dan teori pengukur dan ergodik.

MSc dalam Matematik terdiri daripada dua kursus semester yang diajar oleh Sekolah Matematik dan Statistik, diikuti dengan disertasi yang dijalankan sepanjang bulan-bulan musim panas. Program ini amat sesuai untuk mereka yang mencari kerjaya dalam penyelidikan matematik akademik atau kerjaya yang berkaitan dengan matematik di sektor swasta.

SorotanPelbagai pilihan modul matematik maju ditawarkan.Pelajar mempunyai kemungkinan mendaftarkan diri ke dalam modul pembelajaran bebas.Satu Kemahiran Profesional untuk modul saintis matematik juga ditawarkan.Kolokali biasa diadakan yang diberikan oleh pakar-pakar dari dalam dan luar dengan Sekolah.Disertasi adalah peluang terbaik untuk mengalami penyelidikan matematik.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Tesol MSc memberi peluang kepada pelajar untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain dengan fleksibiliti untuk memili ... [+]

Tesol MSc memberi peluang kepada pelajar untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain dengan fleksibiliti untuk memilih modul kepentingan dan manfaat untuk kerjaya masa depan anda.

MSc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) adalah kursus satu tahun yang dikendalikan oleh jurusan Pengajaran Bahasa Inggeris. Ia direka untuk menjadi berguna kepada kedua-dua guru bahasa Inggeris yang berpengalaman serta mereka yang menganggap kerjaya dalam pengajaran bahasa Inggeris.

SorotanDi kampusTumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda dan dapatkan pemahaman teoritikal dan praktikal yang lebih baik mengenai cabaran dan peluang yang dihadapi pengamal di lapangan.Sebagai tambahan kepada modul wajib, pilih tiga modul pilihan dan topik disertasi untuk membentuk kajian anda untuk meneroka minat anda sendiri.Sertai pengamal dan sarjana yang berpengalaman dalam komuniti pengajaran bahasa Inggeris, dengan peluang untuk terlibat dalam acara pembangunan profesional yang berterusan dan persidangan tahunan Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik (EAP).Mengintegrasikan teori dan amalan - membincangkan konsep dan kerangka teoretikal dalam kumpulan kecil dan menerapkannya melalui penilaian praktikal dan sesi pengajaran rakan sebaya.Terlibat dan merenung pengalaman pembelajaran bahasa baru sebagai sebahagian daripada program untuk mendapatkan perspektif 360 darjah mengenai pengajaran dan pembelajaran bahasa.OnlineProgram ini, dengan dua tarikh permulaan (Januari dan September), membolehkan kajian separuh masa fleksibel semasa bekerja, tetapi juga menyediakan banyak peluang untuk anda berinteraksi dengan pelajar kampus dan pelajar jarak jauh lain. Anda boleh memilih untuk belajar untuk PG Cert (60 kredit), PG Dip (120 kredit) atau ijazah sarjana penuh.Tumpukan pelajaran anda di bidang minat anda melalui pilihan modul pilihan dan gelaran disertasi,... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Pembangunan Mampan dan Ekonomi Alam Sekitar menawarkan peluang latihan dan penyelidikan tambahan dalam bidang ekonomi alam sekitar untuk pelajar yang berminat u ... [+]

MSc dalam Pembangunan Mampan dan Ekonomi Alam Sekitar menawarkan peluang latihan dan penyelidikan tambahan dalam bidang ekonomi alam sekitar untuk pelajar yang berminat untuk membuat perubahan kepada masyarakat, alam sekitar dan ekonomi.

MSc dalam Pembangunan Mampan dan Ekonomi Alam Sekitar adalah program pengajian pasca siswazah sepenuh masa yang diuruskan oleh Sekolah Geografi dan Pembangunan Mampan.

Berkongsi elemen pengajaran dari MSc dalam Pembangunan Mampan, program ini mengambil pendekatan interdisipliner dan menarik analisis ekonomi dan berfikir untuk memahami hubungan antara orang dan persekitaran mereka, menghasilkan program pengajian yang merangsang secara intelektual dan sangat relevan dengan kerja hari ini pasaran.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc ini adalah sebahagian daripada Sarjana Masters yang berlipat ganda di University of St Andrews dan Institusi Hubungan Antarabangsa (MGIMO) Moscow yang mana pelajar me ... [+]

MSc ini adalah sebahagian daripada Sarjana Masters yang berlipat ganda di University of St Andrews dan Institusi Hubungan Antarabangsa (MGIMO) Moscow yang mana pelajar menerima kelayakan dari kedua-dua institusi. Tahun pertama di St Andrews memberi tumpuan kepada Pembangunan Mapan, sementara tahun kedua di MGIMO memberi tumpuan kepada tenaga.

MSc dalam Pembangunan Mampan dan Tenaga adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dikendalikan oleh Sekolah Geografi dan Pembangunan Mampan.

Kursus ini adalah sebahagian daripada gelaran Sarjana berganda di mana pelajar menghabiskan satu tahun di St Andrews dan tahun kedua belajar di luar negara di MGIMO di Moscow. The MSc di St Andrews dianugerahkan secara bebas dari tahun kedua di Moscow.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Pembangunan Mampan ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai latar belakang dalam bidang biologi, ekonomi, sains alam sekitar, geografi, matematik, politik ata ... [+]

MSc dalam Pembangunan Mampan ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai latar belakang dalam bidang biologi, ekonomi, sains alam sekitar, geografi, matematik, politik atau sosiologi yang berminat untuk membuat perubahan kepada masyarakat, alam sekitar dan ekonomi.

MSc dalam Pembangunan Mampan adalah program pengajian pasca siswazah sepenuh masa yang diuruskan oleh Sekolah Geografi dan Pembangunan Mampan.

Pembangunan mampan kini dianggap sebagai rangka kerja yang paling menjanjikan di mana cabaran-cabaran air bersih dan sanitasi yang mencukupi, penjanaan tenaga dan bekalan, kesihatan manusia, pengeluaran makanan dan pengedaran, dan ancaman kepada kepelbagaian biologi boleh ditangani. Program MSc akan membolehkan anda mengembangkan pengetahuan yang anda perlukan untuk memahami dan menangani isu-isu kelestarian daripada pelbagai perspektif.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat membina pemahaman kritikal pelajar tentang isu-isu yang berkaitan dengan penggunaan sistem pengkomputeran dan kesannya ter ... [+]

MSc dalam Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat membina pemahaman kritikal pelajar tentang isu-isu yang berkaitan dengan penggunaan sistem pengkomputeran dan kesannya terhadap proses perniagaan dan pengurusan projek. Ia juga memberikan para pelajar tanpa pengalaman pengaturcaraan sebelumnya untuk mendapatkan kemahiran pengaturcaraan dalam persekitaran pembangunan perisian moden.

MSc dalam Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat adalah program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sains Komputer. Kursus ini terdiri daripada dua semester komponen mengajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanKursus ini direka bentuk untuk fleksibel untuk membolehkan para pelajar kebebasan untuk meneruskan minat mereka sendiri dalam sains komputer.Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada kemahiran pengaturcaraan dalam persekitaran pembangunan perisian moden.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyelidikan yang luas, yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc ini menyediakan pelajar dengan pemahaman yang lebih baik tentang sistem marin, meneroka hubungan antara persekitaran fizikal, biodiversiti dan kesan aktiviti manusia. ... [+]

MSc ini menyediakan pelajar dengan pemahaman yang lebih baik tentang sistem marin, meneroka hubungan antara persekitaran fizikal, biodiversiti dan kesan aktiviti manusia. Ditunjuk oleh pakar terkemuka dari Institut Oceans Scotland, ia direka untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam penyelidikan dan pengurusan.

MSc dalam Pengurusan Ekosistem Marin adalah program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Biologi. Program ini mengambil pendekatan menyeluruh untuk memahami fungsi dan perkhidmatan ekosistem dan merangkumi kepakaran akademik kuantitatif dan pelbagai di Institut Oceans Scotland (SOI) Universiti.

SorotanModul termasuk latihan sengit dalam teknik kuantitatif (contohnya, pemodelan statistik dan GIS).Pelajar mempunyai peluang yang menarik untuk menjalankan latihan lapangan dan latihan berasaskan bot praktikal, secara tempatan sebagai sebahagian daripada modul teras (termasuk dalam yuran kursus), dan seterusnya sebagai sebahagian daripada kursus bidang pilihan (kos tambahan yang dikenakan) di Antartika (ekologi kutub) atau Indonesia (menyelam ilmiah).Kombinasi modul teras dan pemilihan modul pilihan pakar dan lanjutan membolehkan para pelajar menyesuaikan program tersebut kepada kepentingan masing-masing.Merangsang, saiz kelas kecil dengan tumpuan kepada pembelajaran yang dipimpin oleh pelajar, pengalaman pembelajaran.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Sarjana Perbankan dan Kewangan (MSc) menyediakan pelajar dengan persediaan yang kukuh untuk penyelidikan berorientasikan akademik yang lebih lanjut dalam perbankan dan ke ... [+]

Sarjana Perbankan dan Kewangan (MSc) menyediakan pelajar dengan persediaan yang kukuh untuk penyelidikan berorientasikan akademik yang lebih lanjut dalam perbankan dan kewangan serta kemahiran yang diperlukan untuk pelbagai kerjaya dalam industri kewangan.

Sarjana dalam Perbankan dan Kewangan adalah program pengajaran satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Pengurusan.

SorotanKursus ini menyediakan kajian mendalam tentang teori dan amalan perbankan dan kewangan moden.Pusat Perbankan dan Kewangan Bertanggungjawab (CRBF) mendedahkan pelajar kepada penyelidikan dan kerja akademik dan eksekutif perniagaan terkemuka.Program ini membuka pelbagai peluang kerjaya yang baru dan menarik kerana banyak firma kewangan dan agensi kerajaan memerlukan pengetahuan mendalam tentang fungsi pasaran dan institusi kewangan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc ini menyediakan latihan vokasional pasca siswazah dalam laser, optik, dan semikonduktor yang disesuaikan dengan keperluan mereka yang ingin memasuki industri berasask ... [+]

MSc ini menyediakan latihan vokasional pasca siswazah dalam laser, optik, dan semikonduktor yang disesuaikan dengan keperluan mereka yang ingin memasuki industri berasaskan fotonik dan penyelidikan universiti. Pelajar mendapat manfaat daripada kelas menggunakan kepakaran di universiti St Andrews dan Heriot-Watt, diikuti oleh projek sekitar 3.5 bulan, sering dengan syarikat fotonik UK. Projek perindustrian membolehkan aplikasi dunia bahan yang dilindungi di universiti dan memberikan pengalaman berharga dalam photonics komersial.

Bagi kemasukan tahun 2019, kemasukan ke Photonics dan Optoelektronik Devices MSc ditadbirkan oleh Universiti Heriot-Watt.

MSc dalam Photonics dan Optoelektronik Devices adalah program pengajaran selama 12 bulan yang dijalankan bersama oleh Sekolah Fizik dan Astronomi di University of St Andrews dan Sekolah Kejuruteraan dan Sains Fizikal di Heriot-Watt University di Edinburgh, yang menjadikannya tersedia untuk pelajar gabungan kepelbagaian peralatan dan kepakaran penyelidikan di kedua-dua universiti.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Psikologi adalah laluan penukaran untuk pelajar yang memegang ijazah Sarjana Kepujian dalam sesuatu subjek selain daripada psikologi. Program ini memberikan pen ... [+]

MSc dalam Psikologi adalah laluan penukaran untuk pelajar yang memegang ijazah Sarjana Kepujian dalam sesuatu subjek selain daripada psikologi. Program ini memberikan pengetahuan terperinci mengenai bidang teras psikologi dan isu teoretikal dan metodologi utama di lapangan.

MSc dalam Psikologi (Penukaran) adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dijalankan oleh Sekolah Psikologi dan Neurosains.

SorotanKursus ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk meneruskan ijazah penyelidikan di peringkat MPhil atau PhD dalam bidang psikologi atau mengikuti program latihan klinikal.Pelajar mempunyai akses kepada makmal di neurophysiology, psychopharmacology, psikofizik, pembelajaran haiwan dan kognisi, psikologi kognitif, psikologi perkembangan dan psikologi sosial.Kursus ini diakreditasi oleh Persatuan Psikologi British dan oleh itu memenuhi syarat untuk masuk ke kebanyakan program PhD UK dalam bidang psikologi.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Psikologi Evolusi dan Perbandingan menyediakan latihan penyelidikan lanjutan dalam pelbagai kemahiran intelektual dan praktikal yang berkaitan dengan pendekatan ... [+]

MSc dalam Psikologi Evolusi dan Perbandingan menyediakan latihan penyelidikan lanjutan dalam pelbagai kemahiran intelektual dan praktikal yang berkaitan dengan pendekatan evolusi, perbandingan dan pembangunan untuk mengkaji minda.

The MSc in Evolutionary and Comparative Psychology adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dikendalikan oleh Sekolah Psikologi dan Neurosains. Program tersendiri ini menangani isu-isu asas yang berkaitan dengan asal-usul kognisi haiwan dan manusia melalui pelbagai pendekatan teoritis dan metodologi.

SorotanPelajar memperoleh pengetahuan terperinci tentang kesusasteraan evolusi dan komparatif dan isu teoretikal dan metodologi utama dalam bidang ini.Kursus ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk melanjutkan pengajian di peringkat MPhil atau PhD dalam bidang psikologi.Pelajar mempunyai peluang, tertakluk kepada ketersediaan, untuk menjalankan penyelidikan bebas di pusat penyelidikan yang diberikan di UK atau di luar negara, biasanya sepanjang tempoh musim panas.Kursus ini diajarkan oleh ahli-ahli kumpulan penyelidikan Origins of Mind yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, dengan kelas tambahan oleh ahli Pusat Pembelajaran Sosial dan Evolusi Kognitif yang lebih luas dan kakitangan akademik yang berkaitan dengan minat dalam psikologi evolusi dan perbandingan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc in Chemical Science menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam sains kimia moden dan menggalakkan mereka untuk meneroka topik yang diterajui ... [+]

MSc in Chemical Science menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam sains kimia moden dan menggalakkan mereka untuk meneroka topik yang diterajui penyelidikan melalui pelbagai modul.

MSc in Chemical Science adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Kimia. Kursus ini direka untuk pelajar dan profesional yang mempunyai ijazah dalam bidang Kimia atau subjek bersekutu.

Ia memberikan pelajar pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam sains kimia moden dan menggalakkan mereka meneroka topik yang diterajui menerusi pelbagai modul. Pelajar boleh memilih daripada beberapa pilihan modul, yang membolehkan mengembangkan pengetahuan asas semua bidang kimia dan / atau pengkhususan dalam bidang minat.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Advanced Computer Science menawarkan pelajar dengan latar belakang siswazah yang kuat dalam Sains Komputer peluang untuk mengikuti minat mereka dalam mengkaji s ... [+]

MSc dalam Advanced Computer Science menawarkan pelajar dengan latar belakang siswazah yang kuat dalam Sains Komputer peluang untuk mengikuti minat mereka dalam mengkaji subjek di peringkat maju, yang diketuai penyelidikan. Pelajar mempunyai fleksibiliti untuk memilih dari pelbagai modul dalam topik lanjutan termasuk kecerdasan buatan, interaksi manusia-komputer, rangkaian dan sistem yang diedarkan, dan kejuruteraan perisian.

The MSc in Advanced Computer Science adalah satu program mengajar satu tahun yang dikendalikan oleh Sekolah Sains Komputer. Kursus ini terdiri daripada dua semester dengan komponen mengajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Marine Mammal Science menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam penyelidikan dan pemuliharaan mamalia laut. Ia adalah satu-satunya ijazah sarjana peny ... [+]

MSc dalam Marine Mammal Science menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam penyelidikan dan pemuliharaan mamalia laut. Ia adalah satu-satunya ijazah sarjana penyelidikan dalam mata pelajaran popular di seluruh dunia dan diajar oleh pakar-pakar terkemuka di Unit Penyelidikan Mammal Laut dan Institut Lautan Scotland.

MSc dalam Marine Mammal Science adalah satu program yang diajarkan satu tahun yang dikendalikan oleh Unit Penyelidikan Mammal Laut (SMRU), satu-satunya institusi UK yang khusus khusus untuk penyelidikan mamalia laut, dan mengambil kepakaran akademik kuantitatif dan pelbagai di Institut Oceans Scotland Scotland (JADI SAYA).

SorotanWalaupun tertumpu kepada mamalia laut program ini meliputi topik-topik yang lebih lanjut dalam ekologi marin kuantitatif dan tingkah laku haiwan.Modul termasuk latihan sengit dalam teknik kuantitatif (contohnya, pemodelan statistik dan GIS) dan menggunakan kaedah penyelidikan, termasuk kursus bidang untuk mengamalkan teknik tinjauan (tanpa kos tambahan).Pelajar mempunyai peluang yang menarik untuk melakukan kerja lapangan dan latihan di Antartika sebagai sebahagian daripada modul pilihan dalam ekologi kutub (yang memerlukan bayaran tambahan yuran ekspedisi yang besar). Lihat blog ekspedisi Antartika pelajar.Kurikulum teras dilengkapi dengan modul pilihan lanjutan dalam bidang penyelidikan topikal biologi, bioacoustik, tingkah laku dan kognisi, dan biologi populasi.Merangsang, saiz kelas kecil dengan tumpuan kepada pembelajaran yang dipimpin oleh pelajar, pengalaman pembelajaran.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Sistem Komunikasi Komputer adalah kursus penyelidikan lanjutan yang melengkapi pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang teknologi, protokol dan sistem yan ... [+]

MSc dalam Sistem Komunikasi Komputer adalah kursus penyelidikan lanjutan yang melengkapi pelajar dengan pemahaman yang mendalam tentang teknologi, protokol dan sistem yang membolehkan peranti pengkomputeran berkomunikasi dalam konteks yang beragam dan heterogen.

MSc dalam Marine Mammal Science adalah satu program yang diajarkan satu tahun yang dikendalikan oleh Unit Penyelidikan Mammal Laut (SMRU), satu-satunya institusi UK yang khusus khusus untuk penyelidikan mamalia laut, dan mengambil kepakaran akademik kuantitatif dan pelbagai di Institut Oceans Scotland Scotland (JADI SAYA).

SorotanWalaupun tertumpu kepada mamalia laut program ini meliputi topik-topik yang lebih lanjut dalam ekologi marin kuantitatif dan tingkah laku haiwan.Modul termasuk latihan sengit dalam teknik kuantitatif (contohnya, pemodelan statistik dan GIS) dan menggunakan kaedah penyelidikan, termasuk kursus bidang untuk mengamalkan teknik tinjauan (tanpa kos tambahan).Pelajar mempunyai peluang yang menarik untuk melakukan kerja lapangan dan latihan di Antartika sebagai sebahagian daripada modul pilihan dalam ekologi kutub (yang memerlukan bayaran tambahan yuran ekspedisi yang besar). Lihat blog ekspedisi Antartika pelajar.Kurikulum teras dilengkapi dengan modul pilihan lanjutan dalam bidang penyelidikan topikal biologi, bioacoustik, tingkah laku dan kognisi, dan biologi populasi.Merangsang, saiz kelas kecil dengan tumpuan kepada pembelajaran yang dipimpin oleh pelajar, pengalaman pembelajaran.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Statistik menyediakan pelajar dengan latar belakang kuantitatif yang kuat untuk kajian lanjut pasca siswazah atau kerjaya masa depan di sektor swasta. ... [+]

MSc dalam Statistik menyediakan pelajar dengan latar belakang kuantitatif yang kuat untuk kajian lanjut pasca siswazah atau kerjaya masa depan di sektor swasta.

MSc dalam Statistik adalah satu program yang diajar setahun yang dijalankan oleh Sekolah Matematik dan Statistik, yang dilengkapi dengan komputer peribadi dan komputer riba, komputer selari dan perpustakaan di lokasi.

SorotanMenyediakan pelajar dengan kemahiran yang lebih luas untuk masuk ke dalam pasaran analisis komersil.Program ini merangkumi pelbagai bidang statistik teoritis dan diterapkan pada peringkat lanjutan.Kursus ini memberi peluang kepada para pelajar untuk mengamalkan ilmu statistik mereka.Penilaian berterusan dan disertasi membolehkan pelajar menggunakan pengetahuan statistik mereka.Pelajar disediakan supaya mereka boleh pergi untuk meneruskan penyelidikan dalam statistik.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

PGDip / MSc dalam Statistik Gunaan dan Datamining adalah program pengajian yang berkaitan secara komersial yang menyediakan pelajar dengan kemahiran analisis data statist ... [+]

PGDip / MSc dalam Statistik Gunaan dan Datamining adalah program pengajian yang berkaitan secara komersial yang menyediakan pelajar dengan kemahiran analisis data statistik yang diperlukan untuk perniagaan, perdagangan dan aplikasi lain.

PGDip / MSc dalam Statistik Gunaan dan Datamining adalah program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Matematik dan Statistik. Kursus ini bertujuan untuk mereka yang mempunyai ijazah yang baik yang mengandungi elemen kuantitatif yang ingin mendapatkan kemahiran analisis data statistik.

SorotanKursus yang berkaitan secara komersil.Kandungan kursus diselaraskan dengan keperluan sektor analisis komersial.Topik disertasi dijana sebahagian oleh rakan komersial.Pengajaran melibatkan pakej perisian komersil yang digunakan secara meluas (SAS, SPSS).Alat sumber terbuka popular (R) juga digunakan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc Sumber Mineral menyampaikan pengetahuan dan latihan kemahiran yang penting untuk meneruskan kerjaya dalam sektor industri mineral dan menyediakan pelajar untuk penyel ... [+]

MSc Sumber Mineral menyampaikan pengetahuan dan latihan kemahiran yang penting untuk meneruskan kerjaya dalam sektor industri mineral dan menyediakan pelajar untuk penyelidikan PhD. Kursus ini menyediakan latihan yang luas di barisan hadapan sumber mineral, termasuk bengkel yang diketuai oleh industri dan lawatan lapangan.

MSc dalam Sumber Mineral adalah program pengajian pascasiswazah sepenuh masa yang dikendalikan oleh Sekolah Bumi dan Sains Alam Sekitar. Sumber-sumber mineral adalah sebahagian daripada segala-galanya yang mengelilingi kehidupan seharian kita. Mencari sumber-sumber tersebut adalah kerja ahli geologi ekonomi, ahli sains pelbagai disiplin yang menggunakan geokimia, mineralogi, geofizik, petrologi dan geologi struktur untuk memahami, menggambarkan dan meneroka sumber mineral.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Teknologi Maklumat membina pemahaman kritikal pelajar tentang isu-isu yang berkaitan dengan penggunaan sistem teknologi maklumat dan impak mereka terhadap prose ... [+]

MSc dalam Teknologi Maklumat membina pemahaman kritikal pelajar tentang isu-isu yang berkaitan dengan penggunaan sistem teknologi maklumat dan impak mereka terhadap proses perniagaan dan pengurusan projek.

MSc dalam Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat adalah program pengajaran satu tahun yang dijalankan oleh Sekolah Sains Komputer. Kursus ini terdiri daripada dua semester komponen mengajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanKursus ini direka bentuk untuk fleksibel untuk membolehkan para pelajar kebebasan untuk meneruskan minat mereka sendiri dalam sains komputer.Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada kemahiran pengaturcaraan dalam persekitaran pembangunan perisian moden.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyelidikan yang luas, yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka untuk menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc dalam Teknologi Maklumat dengan Pengurusan menyediakan pelajar daripada disiplin selain daripada perniagaan dan pengurusan dengan pengetahuan dan kemahiran analitik d ... [+]

MSc dalam Teknologi Maklumat dengan Pengurusan menyediakan pelajar daripada disiplin selain daripada perniagaan dan pengurusan dengan pengetahuan dan kemahiran analitik dan kritikal yang diperlukan untuk menguruskan teknologi maklumat dan komunikasi yang menyokong semua amalan perniagaan yang berjaya.

MSc dalam Teknologi Maklumat dengan Pengurusan adalah satu program pengajaran satu tahun yang dijalankan bersama oleh Sekolah Sains Komputer dan Sekolah Pengurusan. Kursus ini terdiri daripada dua semester modul yang diajar diikuti dengan projek 11 minggu yang membawa kepada penyerahan disertasi 15,000 perkataan pada bulan Ogos.

SorotanKursus ini merupakan program interdisipliner yang menggabungkan kemahiran dan pengalaman akademik terkemuka dari Sekolah Pengurusan dan Sekolah Sains Komputer.Program ini mengajar teknologi maklumat dan komunikasi moden dan teknik pengurusan untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pengurusan IT dan bidang berkaitan yang lain.Pelajar melaksanakan projek yang penting, termasuk penyiasatan luas yang membawa kepada disertasi mereka, yang membolehkan mereka menyatukan dan memperluaskan pengetahuan pakar dan pemikiran kritikal mereka.Pelajar mempunyai akses 24-jam ke makmal pengkomputeran moden, yang disediakan dengan stesen kerja PC skrin ganda dan kemudahan kerja kumpulan.Format pengajaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc TESOL dengan Kepakaran dalam Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik memberikan minat kepada pelajar dalam bidang ini untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran ... [+]

MSc TESOL dengan Kepakaran dalam Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik memberikan minat kepada pelajar dalam bidang ini untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran Bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain, dengan tumpuan khusus dalam pengajaran Bahasa Inggeris akademik.

MSc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) dengan Kepakaran dalam Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik direka untuk menjadi berguna kepada kedua-dua guru bahasa Inggeris yang berpengalaman serta mereka yang menimbangkan kerjaya dalam pengajaran bahasa Inggeris. Ia bertujuan untuk guru yang mempunyai minat khusus dalam mengajar pelajar muda.

SorotanDi kampusTumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda, dan dapatkan pemahaman teoritis dan praktikal yang lebih baik mengenai cabaran dan peluang yang berkaitan dengan pengajaran Bahasa Inggeris untuk tujuan akademik.Mengambil modul Bahasa Inggeris untuk tujuan Akademik khusus, menjalankan penyelidikan di kawasan ini sebagai sebahagian daripada modul Penyelidikan Tindakan, dan pilih topik disertasi untuk menyelidikinya lagi dalam bidang pengajaran untuk tujuan akademik.Sertai pengamal dan sarjana yang berpengalaman dalam komuniti pengajaran bahasa Inggeris, dengan peluang untuk terlibat dalam acara pembangunan profesional yang berterusan dan persidangan tahunan Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik (EAP).Mengintegrasikan teori dan amalan - membincangkan konsep dan kerangka teoretikal dalam kumpulan kecil dan menerapkannya melalui penilaian praktikal dan sesi pengajaran rakan sebaya.Terlibat dan terinspirasi, pengalaman pembelajaran bahasa baru sebagai sebahagian daripada program untuk mendapatkan perspektif 360 darjah mengenai pengajaran dan pembelajaran bahasa.OnlineProgram ini mempunyai dua tarikh permulaan (Januari dan September), membolehkan kajian separuh masa fleksibel semasa bekerja. Ia juga menyediakan banyak peluang untuk anda berinteraksi dengan pelajar kampus dan pelajar jarak jauh lain.Tumpukan pelajaran anda... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

MSc TESOL dengan Kepakaran dalam Mengajar Penuntut Muda memberi pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran bahasa In ... [+]

MSc TESOL dengan Kepakaran dalam Mengajar Penuntut Muda memberi pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain, dengan tumpuan khusus mengajar pelajar muda.

MSc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) dengan Spesifik dalam Pengajaran Pelajar Remaja direka untuk menjadi berguna kepada kedua-dua guru bahasa Inggeris yang berpengalaman serta mereka yang menimbangkan kerjaya dalam pengajaran Bahasa Inggeris. Ia bertujuan untuk guru yang mempunyai minat khusus dalam mengajar pelajar muda.

SorotanDi kampusTumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda, dan dapatkan pemahaman teoritis dan praktikal yang lebih baik mengenai cabaran dan peluang yang berkaitan dengan mengajar pelajar muda.Ambil modul Pengajaran Muda Pelajar yang khusus, menjalankan penyelidikan di kawasan ini sebagai sebahagian daripada modul Penyelidikan Tindakan, dan pilih topik disertasi untuk menyelidikinya lagi dalam bidang pengajaran pelajar muda.Sertai pengamal dan ulama yang berpengalaman dalam komuniti pengajaran bahasa Inggeris kami, dengan peluang untuk terlibat dalam acara pembangunan profesional yang berterusan dan persidangan tahunan Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik (EAP).Mengintegrasikan teori dan amalan - membincangkan konsep dan kerangka teoretikal dalam kumpulan kecil dan menerapkannya melalui penilaian praktikal dan sesi pengajaran rakan sebaya.Terlibat dan terinspirasi, pengalaman pembelajaran bahasa baru sebagai sebahagian daripada program untuk mendapatkan perspektif 360 darjah mengenai pengajaran dan pembelajaran bahasa.OnlineProgram ini mempunyai dua tarikh permulaan (Januari dan September), membolehkan kajian separuh masa fleksibel semasa bekerja. Ia juga menyediakan banyak peluang untuk anda berinteraksi dengan pelajar kampus dan pelajar jarak jauh lain.Tumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda dan dapatkan pemahaman teoritis dan... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MSc TESOL dengan Spesifik dalam Penilaian dan Penilaian memberikan pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran ba ... [+]

The MSc TESOL dengan Spesifik dalam Penilaian dan Penilaian memberikan pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain, dengan tumpuan khusus pada penilaian dan penilaian.

MSc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) dengan Spesifikasi dalam Penilaian dan Penilaian adalah kursus yang dijalankan oleh jurusan Pengajaran Bahasa Inggeris. Ia direka untuk menjadi berguna kepada kedua-dua guru bahasa Inggeris yang berpengalaman serta mereka yang menganggap kerjaya dalam pengajaran bahasa Inggeris. Ia bertujuan untuk guru-guru dengan kepentingan tertentu dalam penilaian dan penilaian.... [-]

United Kingdom Saint Andrews
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

The MSc TESOL dengan Spesialisasi dalam Teknologi Pengajaran memberi pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran Baha ... [+]

The MSc TESOL dengan Spesialisasi dalam Teknologi Pengajaran memberi pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan pengajaran Bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain, dengan fokus khusus pada teknologi pengajaran.

MSc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) dengan Spesifikasi Teknologi dalam Pengajaran direka untuk berguna kepada kedua-dua guru bahasa Inggeris yang berpengalaman serta mereka yang menimbangkan kerjaya dalam pengajaran bahasa Inggeris. Ia bertujuan untuk guru yang mempunyai minat khusus dalam teknologi pengajaran.

SorotanDi kampusTumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda, dan dapatkan pemahaman teoritikal dan praktikal yang lebih baik mengenai cabaran dan peluang yang berkaitan dengan teknologi pengajaran.Mengambil modul Teknologi yang khusus untuk pengajaran, menjalankan penyelidikan dalam bidang ini sebagai sebahagian daripada modul Penyelidikan Tindakan, dan pilih topik disertasi untuk menyelidikinya lagi dalam bidang teknologi pengajaran.Sertai pengamal dan sarjana yang berpengalaman dalam komuniti pengajaran bahasa Inggeris, dengan peluang untuk terlibat dalam acara pembangunan profesional yang berterusan dan persidangan tahunan Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik (EAP).Mengintegrasikan teori dan amalan - membincangkan konsep dan kerangka teoretikal dalam kumpulan kecil dan menerapkannya melalui penilaian praktikal dan sesi pengajaran rakan sebaya.Terlibat dan terinspirasi, pengalaman pembelajaran bahasa baru sebagai sebahagian daripada program untuk mendapatkan perspektif 360 darjah mengenai pengajaran dan pembelajaran bahasa.OnlineProgram ini mempunyai dua tarikh permulaan (Januari dan September), membolehkan kajian separuh masa fleksibel semasa bekerja. Ia juga menyediakan banyak peluang untuk anda berinteraksi dengan pelajar kampus dan pelajar jarak jauh lain.Tumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda dan dapatkan pemahaman teoritikal dan praktikal yang lebih baik mengenai cabaran... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of St Andrews

Tesis MSc dengan Spesifikasi dalam Bahasa Inggeris Instrumen Sederhana memberikan pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan me ... [+]

Tesis MSc dengan Spesifikasi dalam Bahasa Inggeris Instrumen Sederhana memberikan pelajar dengan minat dalam bidang ini peluang untuk mengintegrasikan teori dan amalan mengajar bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain, dengan tumpuan khusus pada arahan bahasa Inggeris.

MSc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) dengan Spesifikasi dalam Pengajaran Sederhana Bahasa Inggeris direka untuk menjadi berguna kepada kedua-dua guru bahasa Inggeris yang berpengalaman serta mereka yang menganggap kerjaya dalam pengajaran bahasa Inggeris. Ia bertujuan untuk guru-guru dengan minat tertentu dalam pengajaran bahasa Inggeris.

SorotanDi kampusTumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda, dan dapatkan pemahaman teoritis dan praktikal yang lebih baik mengenai cabaran dan peluang yang berkaitan dengan arahan bahasa Inggeris.Ambil modul Arahan Sederhana Bahasa Inggeris yang khusus, menjalankan penyelidikan di kawasan ini sebagai sebahagian daripada modul Penyelidikan Tindakan, dan pilih topik disertasi untuk menyelidikinya lagi dalam bidang mengajar pelajar muda.Sertai pengamal dan sarjana yang berpengalaman dalam komuniti pengajaran bahasa Inggeris, dengan peluang untuk terlibat dalam acara pembangunan profesional yang berterusan dan persidangan tahunan Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik (EAP).Mengintegrasikan teori dan amalan - membincangkan konsep dan kerangka teoretikal dalam kumpulan kecil dan menerapkannya melalui penilaian praktikal dan sesi pengajaran rakan sebaya.Terlibat dan terinspirasi, pengalaman pembelajaran bahasa baru sebagai sebahagian daripada program untuk mendapatkan perspektif 360 darjah mengenai pengajaran dan pembelajaran bahasa.OnlineProgram ini mempunyai dua tarikh permulaan (Januari dan September), membolehkan kajian separuh masa fleksibel semasa bekerja. Ia juga menyediakan banyak peluang untuk anda berinteraksi dengan pelajar kampus dan pelajar jarak jauh lain.Tumpukan pelajaran anda di kawasan minat anda dan dapatkan pemahaman... [-]
United Kingdom Saint Andrews
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 5 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

University of St Andrews - Scotland's first university