University of Nottingham, Faculty of Science

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejarah ringkas Universiti

1881 - Kolej sivik Nottingham yang pertama

Kolej sivik pertama Nottingham dibuka di pusat bandar pada tahun 1881, empat tahun selepas batu asas diletakkan oleh bekas Perdana Menteri, WE Gladstone. Seorang dermawan tanpa nama telah menawarkan £ 10,000 untuk sebuah kolej dengan syarat bangunan yang sesuai didirikan oleh Majlis dan bahawa kolej perlu diberikan £ 4,000 setahun.

1928 - Perpindahan ke Universiti Park

Selepas Perang Dunia Pertama, kolej itu mengalahkan bangunan asalnya. Hadiah yang diberikan oleh Sir Jesse Boot, daripada 35 ekar tanah di Highfields, menyampaikan penyelesaiannya dan pada tahun 1928 Kolej itu berpindah ke tempat kampus utama, Universiti Park. Pada mulanya, ia ditempatkan di Bangunan Trent yang elegan dan dibuka secara rasmi oleh King George V pada bulan November tahun itu.

Walaupun pada hari-hari awalnya di laman web ini, Kolej ini menarik profesor berkunjung tinggi termasuk Profesor Albert Einstein, Mahatma Gandhi dan HG Wells.

1948 - Menjadi Universiti Nottingham

Pada tahun 1948, kolej itu dianugerahkan Piagam Diraja dan menjadi The University of Nottingham, kini dapat meraih gelar dalam nama sendiri. Dalam tempoh ini, Sekolah Pertanian ditubuhkan apabila Kolej Pertanian Midland di Sutton Bonington bergabung dengan Universiti.

126794_pexels-photo-3184291.jpegpalsu / peksel

Strategi Universiti Nottingham

Universiti Nottingham diasaskan pada visi dan semangat filantropi Jesse Boot yang, pada tahun 1928, mendermakan tanah yang sekarang menjadi Taman Universiti. Visi sebuah universiti yang ditumpukan kepada penemuan, perusahaan dan kemajuan keadaan manusia, digabungkan dengan komitmen seumur hidupnya untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan, tetap kekal sebagai budaya Universiti hari ini dan akan terus menyokong dasar masa depan kita.

Misi

 • Kami mempunyai kampus-kampus yang mengilhamkan di tiga negara, memperkasakan kami sebagai sebuah universiti yang beroperasi secara global yang juga komited untuk membuat perbezaan di bandar-bandar dan wilayah kami
 • Kami memberi kuasa dan menyokong pelajar dan kakitangan untuk bekerjasama dalam pembelajaran, biasiswa dan penemuan di seluruh alam pengetahuan, menyelesaikan masalah dan memperbaiki kehidupan
 • Kami adalah pramugara tradisi perintis dan keusahawanan kreativiti dan inovasi

Visi kami ialah:

Menjadi universiti tanpa sempadan, di mana kita merangkul peluang yang dibawakan oleh dunia yang berubah, dan di mana orang-orang yang bercita-cita dan budaya kreatif akan membolehkan kita mengubah dunia menjadi lebih baik.

128309_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Fakulti Sains

Fakulti terdiri daripada tujuh sekolah:

 • Biosains
 • Kimia
 • Sains Komputer
 • Sains Matematik
 • Farmasi
 • Fizik dan Astronomi
 • Psikologi

Fakulti juga menawarkan kursus lintas fakulti dalam sains semula jadi.

Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini (2014) mendapati penyelidikan kami menjadi 'bertaraf dunia' dan 'antarabangsa yang sangat baik'.

Berdasarkan bukti yang ada, Panel TEF menilai Universiti Nottingham menyampaikan pengajaran, pembelajaran dan hasil yang berkualiti tinggi untuk para pelajarnya. Ia secara konsisten melebihi keperluan kualiti kebangsaan yang ketat untuk pendidikan tinggi UK.

"Fakulti Sains menjalankan penyelidikan bertaraf dunia yang merangkumi topik yang luas termasuk fizik kuantum, genomik tumbuhan, pencitraan manusia, kimia mampan, neurosains, pemodelan matematik dan sebagainya. Kami bekerja rapat dengan industri mengenai latihan saintis generasi seterusnya dan bekerjasama di seluruh dunia untuk memastikan penyelidikan kami mempunyai kesan sosial yang besar. "

Profesor Kevin Shakesheff

Pro-Naib Canselor untuk Fakulti Sains

Sekolah, pusat dan institut

Fakulti Sains terdiri daripada tujuh sekolah dan mempunyai hubungan yang kuat dengan Sekolah Ilmu Hayat dan Sekolah Perubatan Veterinar dan Sains. Sekolah dari dalam fakulti juga bekerjasama dengan mereka dari fakulti lain di Universiti untuk membentuk pelbagai pusat penyelidikan dan institut penyelidikan.

Belajar dengan kami

Kami menawarkan pelbagai kursus di peringkat sarjana, pengajian pascasiswazah dan penyelidikan pascasiswazah. Banyak kursus kami diiktiraf oleh badan profesional dan kami mempunyai hubungan yang kuat dengan industri yang tercermin dalam peruntukan pengajaran dan pembelajaran kami.

Pengajaran dan pembelajaran dalam sains

Kami berusaha untuk mewujudkan persekitaran terbuka, inklusif dan inovatif serta melibatkan pelajar sebagai rakan dalam pengajaran dan pembelajaran.

Apa yang kita lakukan
 • Kami menjalankan satu siri seminar amalan yang baik dan memastikan semua kakitangan akademik dimaklumkan mengenai teknologi yang ada dan bagaimana ia boleh diterima pakai.
 • Kami menjalankan skim geran kecil tahunan yang menyediakan dana untuk kakitangan untuk meneruskan inisiatif baru dalam pengajaran dan pembelajaran.
 • Kami membuat penggunaan Siswa sebagai Skim Perubahan Agen secara tetap untuk membantu memacu peningkatan pengajaran dan pembelajaran.
Impak dan pencapaian kami
 • 88% pelajar di Fakulti Sains melaporkan bahawa mereka berpuas hati, atau sangat berpuas hati, dengan kualiti kursus mereka (Kajian Pelajar Kebangsaan 2018).
 • Kakitangan kami adalah pemenang anugerah biasa termasuk Staff Oscars dan Anugerah Lord Dearing.
 • Kemahiran pekerjaan ditanam di seluruh kurikulum, dan kajian Destinasi Destinasi Terbaik Leavers dari Higher Education (DLHE) menunjukkan bahawa lebih daripada 96% pelajar kami bekerja dalam tempoh enam bulan tamat pengajian.
 • Siswazah terlibat dalam usaha untuk membangunkan ubat baru untuk menangani Malaria.
Projek yang dibiayai oleh skim geran kecil kami

Perniagaan Pertanian dalam Ekonomi Global

 • Amalan perniagaan yang mudah membolehkan pelajar meletakkan ekonomi pertanian dan pengetahuan perniagaan mereka dalam praktik dengan cara yang menyeronokkan dan kreatif.

Meningkatkan pengetahuan mengenai neuroanatomy

 • Penggunaan permainan papan telah didapati untuk meningkatkan pengetahuan sains neuroanatomy.

Berpindah ke peringkat pengajian peringkat pasca siswazah

 • Kakitangan bekerja untuk menangani kesulitan yang dilaporkan oleh siswazah baru dalam menyesuaikan diri dengan autonomi yang diperlukan untuk kajian yang berjaya.

128470_pexels-photo-2280568.jpegChokniti Khongchum / Peksel

Kesamaan, Kepelbagaian dan Kemasukan di Fakulti Sains

Kami komited untuk menyediakan persekitaran yang inklusif untuk semua kakitangan dan pelajar untuk membolehkan mereka mencapai potensi mereka.

Kami mengalu-alukan permohonan daripada semua orang dan menawarkan kerja dan kajian dibuat semata-mata atas dasar merit.

Sekolah-sekolah kami

Di samping melaksanakan strategi Kesamaan dan Kepelbagaian Universiti, sekolah kami juga menawarkan:

 • Cuti bersalin dibayar untuk pelajar penyelidikan Pascasiswazah Rumah / EU
 • Kerja fleksibel yang tidak formal
 • Mengurangkan tugas pengajaran dan pentadbiran untuk kakitangan yang pulang dari cuti bersalin
 • Mesyuarat sekolah, acara dan latihan diadakan pada waktu teras
Persamaan, Kepelbagaian dan Jawatankuasa Kemasukan

Setiap Sekolah mengandungi Jawatankuasa Kesamaan, Kepelbagaian dan Kemasukan aktif dan program jangkauan yang bertujuan untuk meningkatkan bilangan wanita yang mempelajari sains di semua peringkat.

Mereka mempunyai perwakilan dari staf akademik, teknikal, penyelidikan dan pentadbiran bersama pelajar siswazah dan pascasiswazah.

126729_pexels-photo-1595391.jpeg

Fox / Peksel

Lokasi

Nottingham

Alamat
Faculty of Science,
The University of Nottingham,
University Park

NG7 2RD Nottingham, England, United Kingdom

Sutton Bonington

Alamat
The University of Nottingham,
Sutton Bonington Campus

LE12 5RD Sutton Bonington, England, United Kingdom

Nottingham

Alamat
The University of Nottingham,
Jubilee Campus,
Wollaton Road

NG8 1BB Nottingham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami