University of Lincoln

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa memilih Lincoln?

Sejak dibuka oleh Queen Elizabeth II pada tahun 1996 , University of Lincoln telah melabur lebih daripada 300 juta pound dalam bangunan dan kemudahannya. Persekitaran berpusatkan pelajar moden didasarkan pada marina Brayford Pool yang indah, dan semua keperluan pelajar adalah sama ada di kampus atau berjalan kaki singkat. University of Lincoln adalah ke-17 di UK di The Guardian University Guide 2020 , juga dianugerahkan Emas dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran dan juga ditempatkan di UK ke 10 untuk kemudahan universiti di Times Higher Education Student Survey Survey 2018.

Salah satu bandar bersejarah yang hebat di dunia, Lincoln terkenal dengan perpaduannya yang lama dan baru . Lincolnshire adalah tempat kelahiran ahli fizik dan ahli matematik yang terkenal Sir Isaac Newton, dan Perdana Menteri wanita pertama UK, Margaret Thatcher. Baru-baru ini bandar Lincoln telah dipaparkan di Downton Abbey dan The Da Vinci Code.

Komuniti siswazah global University of Lincoln termasuk lebih daripada 90,000 bekas pelajar di seluruh 135 negara . Graduan Lincoln telah berjaya mendapatkan pekerjaan di syarikat dan organisasi utama di seluruh dunia, termasuk BBC, Rolls-Royce, Siemens, Boots, GlaxoSmithKline, Lloyds Bank, dan Rockstar Games.

Pengalaman yang unik

Steep Hill yang terkenal di bandar ini - jalan berbatu yang indah yang dibarisi dengan kedai-kedai dan kedai butik - menyediakan gerbang ke daerah Quarter Cathedral dan Bailgate yang bersejarah di mana kedai-kedai dan kafe-kafe yang bebas terletak di antara dinding-dinding zaman pertengahan Lincoln Castle dan keagungan Lincoln Cathedral.

Upacara pengijazahan di University of Lincoln berlaku dalam suasana bersejarah Lincoln Cathedral, membantu anda membuat kenangan yang akan berlangsung seumur hidup.

Memandangkan makanan tempatan yang menarik di sini adalah suatu keharusan, dari sosis Lincolnshire yang terkenal dengan keju yang lazat dan roti plum buatan sendiri. Lincoln adalah rumah kepada pelbagai restoran dan kafe yang mengkhususkan diri dalam masakan dari seluruh dunia. Contohnya termasuk Cina, Korea, Sepanyol, Yunani dan Mexico. Terdapat juga pelbagai kedai makanan timur dan Eropah dan tukang daging halal. Jangan terlepas Pasaran Krismas yang terkenal di bandar ini pada bulan Disember.

Fokus kepada kebolehpasaran

Setiap tahun Universiti mengalu-alukan pelbagai penceramah tetamu yang menyampaikan ceramah inspirasi di bidang masing-masing sebagai sebahagian daripada siri ceramah Lives Great kami. Contoh terdahulu termasuk penyampai BBC Chris Packham dan jurutera angkasa ExoMars Abbie Hutty.

Pendekatan University of Lincoln untuk bekerja dengan majikan telah diakui menerusi beberapa siri anugerah dan penghargaan negara, termasuk Lord Stafford Award (2011) sebagai pengiktirafan perkongsian dengan perniagaan, dan Anugerah Pendidikan Tinggi Times untuk Penglibatan Majikan Cemerlang (2012 ).

138598_YoungUniversityRankings2020-Top150.png

150 teratas di dunia

Kedudukan Universiti Muda Pendidikan Tinggi Times 2020.

138596_qsstars.png

QS Five Star University

Kami dianugerahkan skor lima bintang secara keseluruhan dalam penilaian QS Stars pada tahun 2020. Universiti juga mendapat skor maksimum dalam kategori termasuk pengajaran, kebolehkerjaan dan kemudahan.

138599_top10-international-colour2x.png

10 teratas di UK

Pelajar kami juga memilih kami sebagai 10 teratas di UK untuk pelajar antarabangsa dan pelajar pascasiswazah dan dalam kategori Kehidupan Tempatan dalam WhatUni Student Choice Awards 2020.

Lokasi

Lincoln

Alamat
Brayford Way, Brayford Pool
LN6 7TS Lincoln, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA