University of Kent, School of Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Seni di University of Kent terletak di kampus Canterbury universiti, di luar bandar Canterbury yang bersejarah dan budaya.

Sekolah Seni menawarkan program sarjana dan pascasiswazah dalam empat bidang pelajaran: Drama dan Teater; Filem; Sejarah Seni; dan Pengajian Media.

Program kehormatan tunggal kami memberi tumpuan profesional-praktikal di samping asas teoritis. Kami juga menawarkan pelbagai program penganugerahan bersama, memberikan anda peluang untuk menggabungkan ijazah seni anda dengan mata pelajaran lain. Terdapat juga pilihan untuk menghabiskan setahun di luar negara atau di penempatan, tertakluk kepada perkembangan akademik yang baik. Kami menggalakkan menyesuaikan program ijazah anda untuk memenuhi minat dan cita-cita anda.

Semua mata pelajaran kami mendapat manfaat daripada kepakaran kakitangan kami, yang diambil dari penyelidikan dan kerja industri. Program kami juga menggunakan kemudahan terbaik kami, termasuk ruang khusus untuk pengeluaran teater, penggambaran dan pengeditan studio, ruang galeri, dan pawagam dan teater di tempat.

Kent sangat dinilai: The Guardian University Guide 2019 menduduki peringkat ke-10 di UK untuk Pengajian Filem dan Media. Dan Kent dianugerahkan emas, penarafan tertinggi, dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran Kerajaan UK.

Canterbury sendiri mempunyai kehidupan budaya yang kaya, termasuk Teater Marlowe, dan Beaney House of Art and Knowledge. Kent sendiri juga mempunyai stesen televisyen sendiri KMTV, yang meliputi kehidupan di rantau ini.

Bandar ini juga mempunyai sambungan kereta api berkelajuan tinggi ke London, menyediakan akses cepat ke kehidupan budaya yang kaya di ibukota, termasuk teater dan galeri West End. Sama seperti Tate Margate hanya berjarak 30 minit perjalanan kereta api.

Kent dikenali sebagai 'universiti Eropah di UK', memanfaatkan kedekatannya dengan tanah besar Eropah. Terminal Eurostar terletak hanya 15 minit perjalanan menaiki kereta api di Ashford, dan pelabuhan Dover hanya 30 minit jauhnya.

Kami menawarkan program MA yang merangkumi kajian di pusat Kent di Paris dan Rom, termasuk ijazah Sarjana dalam Filem dan Sejarah dan Falsafah Seni yang menawarkan istilah di Sekolah Seni dan Budaya Paris kami, dan MA dalam Sejarah Seni yang menawarkan di Sekolah Rom Pengajian Klasik dan Renaissance kami. Anda juga boleh belajar untuk MA dalam Filem atau Sejarah dan Falsafah Seni yang berpusat di Paris sahaja. Semua MA dan program kami boleh didapati di kampus Canterbury kami.

Sekolah Seni mempunyai hubungan yang kuat dengan banyak organisasi berasaskan seni, dan memberikan peluang kepada anda untuk bergaul dengan mereka dan memperoleh sambungan berguna untuk membolehkan anda meningkatkan pengalaman pelajar anda dan meningkatkan peluang pekerjaan anda.

Lokasi

Canterbury

Jarman Building

Alamat
School of Arts, University of Kent,
Jarman Building, The University of Kent

CT2 7UG Canterbury, England, United Kingdom
Telefon
+44 1227 764000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami