Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Kami adalah salah satu jabatan biologi terbesar di UK.

Sebagai pewaris moden reputasi kami yang berumur 400 tahun, kakitangan dan pelajar kami menyumbang kepada komuniti akademik yang bersemangat yang visinya membentuk dunia esok.

Kelebihan utama

Pusat Pengajian Sains Biologi adalah yang paling utama dalam pengajaran, penyelidikan dan inovasi. Kedudukan bebas seperti Times Higher Education secara konsisten menempatkan kami di antara 25 universiti teratas di dunia untuk sains biologi.

Persekitaran pembelajaran dan pengajaran kami

Siswazah kami menilai kami sangat tinggi untuk kualiti pendidikan kami. Pelajar hari ini boleh mengkaji pelbagai topik, memberikan asas kukuh dalam biologi asas dengan fleksibiliti untuk mendapatkan pengalaman perkembangan terkini dalam sains biologi dan bioperubatan dalam tahun-tahun kemudian program ijazah mereka. Beberapa kursus diajarkan bersama-sama dengan Sekolah-sekolah lain untuk menyediakan peluang interdisipliner kepada pelajar kami.

Kami menawarkan 10 program Masters yang inovatif, termasuk pembelajaran jarak jauh dan program kerjasama dengan organisasi penyelidikan lain yang memanjangkan topik yang dapat kita pelajari oleh pelajar.

Kursus mengajar disokong oleh Organisasi Biologi kami dengan menyediakan sokongan akademik dan pastoral. Setiap pelajar mempunyai Tutor Akademik Peribadi yang ditetapkan.

Penyelidikan kami

Pelajar kita diajar oleh beberapa saintis terkemuka di dunia. Kami adalah salah satu jabatan biologi teratas di UK untuk kualiti dan kesan penyelidikan kami. Lebih separuh daripada aktiviti penyelidikan kami dinilai sebagai 'terkemuka' dalam kualiti dan skop dalam penilaian penyelidikan nasional UK 2014, menempatkan kami keseluruhan dan kedua ketiga di UK di kalangan jabatan pengajaran universiti.

Penyelidikan kami memberi tumpuan kepada empat tema utama. Semua Penyiasat Utama kami dan pasukan penyelidikan mereka menyumbang kepada satu atau lebih Tema ini.

Kemampanan

Sekolah Sains Biologi berkomitmen untuk menyumbang kepada tanggungjawab sosial dan kemapanan di University of Edinburgh. Sekolah menyokong penyertaan pelbagai pasukan dalam Anugerah Keberlanjutan Universiti. Pasukan yang sedang memegang atau sedang berusaha ke arah anugerah peringkat gangsa atau perak.

Rakyat kita

Kejayaan penyelidikan dan pengajaran kami adalah bukti kepada kecemerlangan rakyat kita: kira-kira 130 kakitangan pengajar akademik dan rakan penyelidikan yang dibiayai secara bebas, dan 400 penolong penyelidikan dan juruteknik dan lebih daripada 200 pelajar PhD yang bekerja dengan Penyiasat Utama ini. Sekitar 90 kakitangan perkhidmatan profesional menyokong aktiviti akademik Sekolah.

Kami berbangga untuk memenangi Anugerah Silver Athena Swan sebagai pengiktirafan kejayaan kami dalam mempromosikan kesamarataan kerjaya untuk wanita dalam sains biologi, dan mempunyai program aktif untuk mempromosikan dan menyokong kepelbagaian di kalangan kakitangan dan pelajar kami.

Latihan penyelidikan dan pembangunan kerjaya

Sekolah ini mempunyai program sokongan dan pembangunan yang aktif bagi para penyelidik awal kerjaya (kakitangan penyelidikan pascasiswazah dan postdoctoral dan pemegang persahabatan peribadi). BioDocSoc, masyarakat pascabayar dan pasca siswazah, menyokong perkembangan sosial dan profesional.

Pelajar PhD dan pelajar sains penyelidikan adalah ahli Sekolah Siswazah Sains Biologi, yang memberikan sokongan menyeluruh kepada pelajar penyelidikan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Matlamat MSc ini adalah untuk membekalkan anda dengan latar belakang yang kukuh dalam biologi, serta kemahiran pengkomputeran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menavi ... [+]

Penerangan program

Bioinformatik adalah mengenai penggunaan pendekatan berasaskan komputer untuk memahami proses biologi. Program kami akan memperkenalkan anda kepada kaedah semasa yang digunakan untuk menafsirkan jumlah data yang banyak yang dihasilkan oleh teknologi tinggi moden.

Matlamat MSc ini adalah untuk membekalkan anda dengan latar belakang yang kukuh dalam biologi, serta kemahiran pengkomputeran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menavigasi kekayaan data biologi moden yang luas. Setelah melengkapkan program ini, anda akan dapat mengikuti pengajian PhD atau post bioinformatik dalam akademik atau dalam industri.

Program ini meliputi kemahiran pengaturcaraan, analisis statistik dan sains pangkalan data serta bioinformatik. Kursus pilihan membolehkan anda mengkhususkan diri dalam beberapa aspek bioinformatik.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Biokimia adalah asas kepada kebanyakan bidang sains hayat; ia mempunyai kesan besar terhadap penyelidikan perubatan moden dan penting dalam industri farmaseutikal, pemaka ... [+]

Penerangan program

Program ini menawarkan kajian sistem biologi yang mencabar dan karier di peringkat molekul dan selular.

Biokimia adalah asas kepada kebanyakan bidang sains hayat; ia mempunyai kesan besar terhadap penyelidikan perubatan moden dan penting dalam industri farmaseutikal, pemakanan, forensik, bioengineering, pertanian dan alam sekitar.

Program ini direka untuk menghasilkan ahli biokimia yang berkemahiran tinggi dan bermotivasi yang sesuai untuk pekerjaan dalam sains hayat atau untuk penyelidikan akademik yang lebih lanjut.

Anda akan diajar untuk memohon prinsip kimia dan fizikal kepada molekul biologi dalam sistem hidup yang rumit untuk mengembangkan pemahaman anda tentang asas molekul proses yang berlaku dalam organisma ini.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Program pencapaian akademik yang mencabar dan kerjaya ini memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan menggunakan prinsip dan sistem biologi dan kimia untuk mengh ... [+]

Penerangan program

Program pencapaian akademik yang mencabar dan kerjaya ini memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan menggunakan prinsip dan sistem biologi dan kimia untuk menghasilkan produk, perkhidmatan dan industri baru.

Anda akan menggunakan elemen-elemen bidang pembangunan biologi sintetik untuk membawa perubahan yang signifikan dan inovasi utama yang menangani cabaran demografi manusia yang cepat berubah, kekurangan sumber, peralihan ekonomi tenaga dan pertumbuhan pesat dalam permintaan untuk lebih banyak dan lebih sihat makanan, kitaran bahan bakar lestari , dan persekitaran yang bersih.

Struktur program

Anda akan belajar melalui pelbagai aktiviti, termasuk:

ceramahbengkelpersembahankerja makmalkerja lapangantutorialseminarkumpulan perbincangan dan kumpulan projekaktiviti pembelajaran berasaskan masalah... [-]
United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Dalam MSc ini, anda akan mempelajari kemahiran penyelidikan dan pembangunan untuk membolehkan penciptaan produk dan perkhidmatan baru. Anda akan menyiasat asas ekonomi un ... [+]

Penerangan program

Mengubah demografi dan permintaan yang semakin meningkat untuk makanan, bahan bakar dan kelestarian pertanian dan alam sekitar adalah antara cabaran utama dunia menghadapi hari ini.

Dalam MSc ini, anda akan mempelajari kemahiran penyelidikan dan pembangunan untuk membolehkan penciptaan produk dan perkhidmatan baru. Anda akan menyiasat asas ekonomi untuk struktur bioteknologi semasa dan bidang permintaan masa depan, termasuk industri farmaseutikal global dan penyerapan karbon.

Anda akan mempelajari bagaimana teknologi boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah-masalah biologi dunia sebenar dan mendapatkan kemahiran dan kepakaran yang diperlukan untuk perkembangan masa depan dalam bidang bioteknologi.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Genetik kuantitatif ... [+]

Penerangan program

Revolusi dalam teknologi pemetaan genetik dan kedatangan urutan genom seluruh telah menjadikan genetik kuantitatif menjadi salah satu bidang biologi yang paling cepat berkembang.

Genetik kuantitatif

Berdasarkan Institut Biologi Evolusi yang terkenal di peringkat antarabangsa, MSc ini menarik diri dari kekayaan kepakaran yang ada di sana, serta kepakaran, kepakaran penyelidikan dan kemudahan Kolej Luar Bandar Scotland, Pusat Perubatan Molekul Universiti, Unit Genetik Manusia Majlis Penyelidikan Perubatan dan Institut Roslin (tempat kelahiran Dolly domba).

Setiap tahun sukatan pelajaran diperhalusi untuk disesuaikan dengan isu semasa dalam evolusi, tumbuhan, genetik manusia dan haiwan.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Mengubah demografi dan permintaan yang semakin meningkat untuk makanan, bahan bakar dan kelestarian pertanian dan alam sekitar adalah antara cabaran utama dunia menghadap ... [+]

Penerangan program

Pemahaman mengenai kepelbagaian dan sumber tumbuhan tidak pernah menjadi lebih penting. Semasa menghadapi cabaran perubahan iklim dan kemusnahan alam sekitar yang belum pernah berlaku, pengawasan dan pemuliharaan alam sekitar yang berkesan bergantung kepada pengetahuan terperinci mengenai tumbuhan dan habitat mereka.

Program ini dijalankan bersama oleh Universiti dan Royal Botanic Garden Edinburgh (RBGE) yang terkenal di dunia. RBGE adalah salah satu daripada koleksi tumbuhan hidup terbaik di dunia (15,000 spesies di empat tapak, berjumlah lima peratus spesies dunia yang diketahui), herbarium tiga juta spesimen yang dipelihara dan salah satu perpustakaan botani yang paling komprehensif di UK.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

MSc ini akan membantu anda meneroka kaedah terbaru untuk membangunkan ubat-ubatan dan sebatian terapeutik untuk manusia dan haiwan dan agen kawalan penyakit untuk tumbuh- ... [+]

Penerangan program

Transformasi pesat dalam jenis penemuan ubat bermakna pengetahuan mengenai disiplin yang berkaitan dan teknologi yang digunakan adalah penting bagi mereka yang menganggap kerjaya dalam penyelidikan komersial atau akademik.

MSc ini akan membantu anda meneroka kaedah terbaru untuk membangunkan ubat-ubatan dan sebatian terapeutik untuk manusia dan haiwan dan agen kawalan penyakit untuk tumbuh-tumbuhan.

Anda akan belajar tentang pemasaran, pelesenan dan peraturan, yang semuanya adalah sebahagian daripada proses pembangunan. Pendekatan pelbagai disiplin kami menghubungkan biologi struktur, bioinformatik, kimia dan farmakologi.

Anda akan menyiasat masalah asas sains dan teknik penemuan dan reka bentuk dadah, di samping cabaran untuk membangunkan strategi strategi terapeutik yang baru.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh - School of Biological Sciences

MSc ini akan memberi anda pengetahuan yang mendalam mengenai prinsip reka bentuk utama dan alat bioteknologi yang dibangunkan dalam sistem dan biologi sintetik, dari pema ... [+]

Penerangan program

Kami menawarkan peluang untuk melatih di salah satu bidang biologi terbaru: penerapan prinsip-prinsip kejuruteraan kepada pemahaman dan reka bentuk rangkaian biologi. Pendekatan baru ini menjanjikan penyelesaian kepada beberapa cabaran yang paling mendesak hari ini dalam perlindungan alam sekitar, kesihatan manusia dan pengeluaran tenaga.

MSc ini akan memberi anda pengetahuan yang mendalam mengenai prinsip reka bentuk utama dan alat bioteknologi yang dibangunkan dalam sistem dan biologi sintetik, dari pemahaman data genom yang luas untuk mereka bentuk dan mensintesis BioBricks.

Anda akan mempelajari kaedah kuantitatif pemodelan dan analisis data untuk memaklumkan dan mereka bentuk hipotesis baru berdasarkan data eksperimen. Pusat baru Universiti, SynthSys, merupakan pusat penyelidikan utama dunia dalam kedua-dua sistem dan biologi sintetik.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu