University of Derby

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Di sini di University of Derby , kami percaya apa-apa yang mungkin. Dengan pelbagai kursus di peringkat asas, sarjana dan pasca siswazah, kami dapat membantu anda memulakan kerjaya anda untuk permulaan yang hebat. Kami tahu betapa pentingnya untuk mempunyai pengajaran yang terbaik, dan kami bangga dapat dinilai Emas dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran; tetapi kami juga menawarkan lebih banyak lagi, dengan beberapa kemudahan universiti terbaik di negara ini, peluang untuk pengalaman industri dan praktikal, belajar secara langsung untuk membuat kajian anda relevan dengan kehidupan selepas tamat pengajian. Untuk membantu meluaskan horizon anda, kami menawarkan pelbagai peluang untuk belajar di luar negara, apa sahaja subjek anda - cara yang bagus untuk mengalami budaya yang berbeza, bertemu orang baru dan menambah CV anda.

Kemudahan

Kampus utama kami adalah di Derby, sebuah bandar raya berteknologi tinggi yang banyak berlaku. Kampus ini tersebar di beberapa laman web, dari tempat utama kami di Kedleston Road yang juga menempatkan Pusat Sukan dan perpustakaan utama kami, ke One Friar Gate Square, bangunan khusus kami untuk kursus undang-undang dan kriminologi. Markeaton Street adalah pangkalan anda untuk seni, kejuruteraan dan teknologi dan menawarkan STEM Center baru serta bangunan berasingan yang khusus untuk fesyen dan tekstil. Langkah yang singkat dari sini ialah Britannia Mill yang indah dipulihkan, di mana anda boleh belajar seni halus, tarian, kerja sosial atau terapi ekspresif kreatif.

Semua laman web kami menyediakan ruang belajar dan kedai makanan untuk downtime anda antara kuliah. Kami telah melabur sebanyak £ 200 juta dalam kemudahan kami dalam tempoh sepuluh tahun yang lalu yang bermaksud anda akan belajar dalam persekitaran berteknologi tinggi, termasuk wad hospital yang mengetepikan, Kemudahan Latihan Forensik pelbagai dan Makmal Pasaran Bloomberg Financial, untuk menamakan beberapa .

Ada pengangkutan percuma antara tapak di Derby, penginapan dan pusat bandar, jadi mudah untuk dikelilingi.

Kampus Buxton kami adalah sebuah spa dan kesejahteraan bandar terkemuka di pinggir Daerah Peak, salah satu taman negara tersibuk di UK. Bandar ini menyediakan lokasi yang sempurna untuk perhotelan, spa, seni masakan, acara, pelancongan dan kursus luar. Kami berpangkalan di Kubah Devonshire bersejarah, dilengkapi dengan segala yang anda perlukan untuk menyempurnakan kemahiran anda, termasuk dapur spesifikasi tinggi, restoran dan kafe dan spa hari komersil yang memenangi anugerah.

Di Chesterfield, anda akan mendapati penggabungan lama dan baru untuk mewujudkan peruntukan yang canggih untuk kursus kejururawatan dan penjagaan kesihatan. Kami telah mengubah Sekolah Grammar bekas Chesterfield Girls menjadi pangkalan yang moden dan terang untuk pelajaran anda. Antara kemudahannya ialah Suite Simulasi Immersive Interactive yang canggih, mereplikasi senario kehidupan sebenar dalam persekitaran pembelajaran yang selamat.

Kehidupan seorang pelajar

Kesatuan Pelajar aktif kami menganjurkan pelbagai aktiviti untuk membantu anda memanfaatkan masa anda dengan kami. Selamat datang Fortnight memberikan anda satu tetapi dua minggu keseronokan semasa anda menetap dalam kehidupan Universiti.

Malam-malam dan pesta-pesta kelab tidak lama lagi akan membuat anda berteman, sementara pawagam luar dan malam-malam malam terbuka memberikan sesuatu dengan sedikit lebih santai. Sukan ditawarkan pada peringkat kompetitif atau sosial, dan masyarakat meliputi pelbagai subjek akademik, hobi dan minat lain. Kesatuan juga berada di sana untuk mewakili dan menyokong anda sepanjang masa di Universiti.

Derby mempunyai pusat bandar yang padat dan padat dengan banyak tempat untuk dimakan dan diminum. Terdapat panggung wayang, pusat seni, dan pilihan hiburan yang baik, dari kelab malam untuk melarikan diri dari bilik, pusat trampolining, gelanggang ais krismas, boling dan golf dalaman. Jika anda suka membeli-belah, pusat membeli-belah Intu dalaman mempunyai pilihan kedai-kedai jalan yang tinggi, manakala Quarter Cathedral bersejarah mempunyai lebih banyak butik dan kedai khusus.

Buxton adalah sebuah bandar yang lebih tenang dan asas yang hebat untuk aktiviti luar, sempurna jika anda suka berjalan, memanjat, berbasikal atau berkanu. Ia juga terkenal dengan adegan seni dan budaya, dengan festival seni musim panas yang popular di kalangan beberapa acara. Terdapat pilihan kedai-kedai, bar dan restoran yang baik, tetapi hanya perjalanan singkat ke lampu-lampu terang Manchester jika anda mahu malam yang besar - jadi anda boleh mendapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia di sini.

Hari Terbuka

Kami ingin menyambut anda pada Hari Terbuka. Ini cara terbaik untuk melihat Universiti untuk diri sendiri dan meminta semua soalan yang anda ada mengenai kursus, bandar, dan kampus. Anda boleh mengambil lawatan kampus dengan pelajar semasa, pergi untuk bercakap mengenai subjek yang ingin anda pelajari, berjumpa dengan pelajar dan kakitangan yang dapat memberitahu anda bagaimana ia ingin belajar di sini dan mengambil lawatan ke penginapan kami. Terdapat nasihat mengenai pemohon, kewangan dan pengajian di luar negara, serta kursus akses, kajian dalam talian dan pilihan lain.

Hari Terbuka berlaku sepanjang tahun - untuk butiran lengkap lihat laman web kami.

Lokasi

Derby

Alamat
Kedleston Road (4,515.61 mi)
DE22 1GB Derby, England, United Kingdom