University of Bath

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami menerima Piagam Diraja kami pada tahun 1966 dan kini ditubuhkan sebagai universiti 10 UK teratas dengan reputasi untuk penyelidikan dan kecemerlangan pengajaran.

University of Bath adalah universiti bertaraf dunia yang menawarkan peluang pengajaran dan penyelidikan yang hebat, skema penempatan yang disokong sepenuhnya dan mapan, kemudahan sukan kelas pertama dan kampus dan bandar yang meriah dan ramah.

Universiti ini dinilai Emas dalam Kerangka Kecemerlangan Pengajaran (TEF), penilaian Kerajaan terhadap kualiti pengajaran di universiti, yang bermaksud pengajarannya adalah kualiti tertinggi di UK.

Kami berada di kedudukan ke-6 di UK oleh The Guardian University Guide 2020 dan ke-4 dalam THE Student Experience Survey. Bath juga menduduki tempat ke-5 untuk prospek siswazah oleh Times and Sunday Times Good University Guide 2020.

Strategi Universiti

Misi kita

Misi kami adalah untuk menyampaikan penyelidikan dan pengajaran bertaraf dunia, mendidik pelajar kami untuk menjadi pemimpin dan inovator masa depan, dan memberi manfaat kepada penduduk yang lebih luas melalui penyelidikan, perusahaan dan pengaruh kami.

Visi kami

Visi kami akan diiktiraf sebagai pusat kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran antarabangsa, mencapai impak global melalui alumni, penyelidikan dan perkongsian strategik kami.

Nilai kami

Nilai-nilai kami dapat dilihat dalam komitmen kami untuk:

 • memberikan kualiti dan kecemerlangan;
 • memupuk aspirasi yang tinggi;
 • menyokong kebebasan untuk mencabar kebijaksanaan yang diterima;
 • bercita-cita tinggi dengan integriti saintifik dan profesional yang tertinggi;
 • bekerja secara bertanggungjawab dan menghormati orang lain;
 • memupuk kesaksamaan, kepelbagaian, keterangkuman dan aksesibiliti;
 • mengamalkan amalan alam sekitar yang terbaik.

134178_pexels-photo-3184407.jpeg

Strategi kami

Memberi kecemerlangan penyelidikan

Memperkukuhkan keupayaan penyelidikan kami melalui janji akademik baru dan pelaburan modal akan meningkatkan kesan dan pengaruh kami. Memperluas populasi pelajar kedoktoran dan menyokong penyelidik awal kerjaya akan meningkatkan semangat budaya penyelidikan kami dan mencipta saluran bakat. Memperluas kolaborasi penyelidikan kami akan meningkatkan profil kami, memberikan perspektif segar dan mewujudkan peluang baru. Penglibatan secara serantau, nasional dan antarabangsa akan memastikan bahawa sumber intelektual kita mempunyai kesan yang optimum terhadap percepatan ekonomi dan inovasi masyarakat.

Memberi kecemerlangan pengajaran

Reka bentuk kurikulum inovatif dan pembelajaran yang dipertingkatkan teknologi akan mengekalkan kualiti penghantaran yang diiktiraf. Mengambil bahagian secara bermakna dengan pelajar dan siswazah kami akan memaklumkan peningkatan pengajaran dan pembelajaran kami secara berterusan. Melibatkan majikan dan badan profesional akan memudahkan respons kami terhadap kemahiran yang berubah-ubah yang diperlukan di tempat kerja. Mengiktiraf dan membangunkan kecemerlangan dalam amalan pengajaran akan meningkatkan tahap kepuasan pelajar dan menyokong aspirasi kerjaya mereka yang bertanggungjawab untuk penghantarannya. Analisis destinasi kerjaya graduan dan siswazah akan memastikan kami menambah nilai kepada prospek pekerjaan. Melabur dalam teknologi digital dan infrastruktur baru akan membantu kami memenuhi permintaan yang tinggi untuk peruntukan kami dan menerima pendekatan pedagogi yang baru.

Menggalakkan penglibatan dan perkongsian antarabangsa

Memperluaskan perkongsian formal kami dengan universiti antarabangsa yang terkemuka dan pembuat dasar akan menguatkan rangkaian antarabangsa kami dan memperluaskan pengaruh kami. Meningkatkan mobiliti dan sokongan antara budaya untuk penyelidik kerjaya yang mantap dan awal akan membantu meningkatkan profil antarabangsa mereka dan mengembangkan rangkaian penyelidikan mereka. Menyokong peluang penyelidikan dua hala dan pelbagai hala kerjasama, simposium dan kolokia akan menguatkan rangkaian antarabangsa kami. Memperluas peluang untuk mobiliti siswazah dan pascasarjana akan membantu para pelajar kami meningkatkan keupayaan mereka dalam pasaran pengambilan global dan mewujudkan rangkaian masa depan.

Menarik dan menyokong pelajar terbaik dari pelbagai latar belakang sosial dan budaya

Menyediakan persekitaran yang inklusif yang menjangkakan keperluan sokongan yang berbeza dari populasi pelajar kami yang pelbagai akan membantu pelajar individu mencapai potensi mereka. Bekerjasama dengan sekolah dan kolej rakan kongsi untuk meningkatkan aspirasi golongan muda yang berbakat dan memastikan bahawa mereka mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mendapat manfaat dari peruntukan kami akan membantu kami mencapai matlamat penyertaan kami yang semakin meluas. Meningkatkan rangkaian sasaran kami, dan rakan, sokongan untuk pelajar dari latar belakang yang kurang jelas akan membantu kami mengekalkan rekod cemerlang kami untuk pengekalan dan kejayaan pelajar.

Tingkatkan pengalaman pelajar dengan bekerjasama dengan badan pelajar yang terlibat

Bekerjasama dengan Kesatuan Pelajar akan memastikan suara murid memberitahu keputusan dan semua pelajar, sarjana dan pascasiswazah, menerima kebajikan berkualiti tinggi, sokongan pastoral dan akademik. Ia juga akan menyokong penyampaian peluang untuk pembangunan kemahiran peribadi, profesional dan akademik serta penglibatan dengan aktiviti sosial, rekreasi dan sukarela. Meningkatkan aktiviti induksi kami akan menyokong peralihan pelajar ke dalam kehidupan universiti dan peralihan lulus ke dalam kajian pascasiswazah. Melabur dalam sokongan penempatan akan mengukuhkan aspek yang luar biasa dan tersendiri dari peruntukan kami.

Kembangkan keupayaan infrastruktur fizikal dan IT kita untuk bertindak balas terhadap perubahan jumlah dan sifat aktiviti kita

Bekerjasama rapat dengan pelbagai pihak berkuasa tempatan dan perkongsian perusahaan tempatan, kami akan berusaha untuk membangunkan infrastruktur fizikal kami untuk menyokong pertumbuhan tenaga penyelidikan kami dan memenuhi permintaan daripada calon mahasiswa dan siswazah. Mengguna pakai teknologi digital baru dan meningkatkan daya tahan infrastruktur IT kami akan memberi respons kepada kepentingan IT penting kepada semua aspek aktiviti kami, serta menyokong pengembangan pembelajaran dalam talian dan gabungan pembelajaran kami.

Kembangkan kemampuan pekerja kita untuk mencapai objektif kita dan bertindak balas secara fleksibel terhadap perubahan keperluan

Merekrut orang terbaik dan menyokong mereka untuk merealisasikan potensi penuh mereka akan membantu kami untuk memberikan kecemerlangan. Melabur dalam kepimpinan dan keupayaan pengurusan kami akan membantu kami menyokong rakan sekerja untuk memberi respons yang fleksibel kepada perubahan keperluan pelajar dan pemegang kepentingan yang lain.

Menyampaikan kemampuan kewangan untuk mencapai sumber yang cemerlang dalam penyelidikan dan pendidikan

Menyampaikan lebihan kewangan akan membolehkan kami melabur di masa depan kami, mengukuhkan keupayaan penyelidikan kami, memperluaskan pengaruh antarabangsa kami, meningkatkan populasi pascasiswazah kami dan mengekalkan kualiti pengalaman pelajar. Pelaburan terpilih dan peruntukan sumber akan mengoptimumkan kesan aktiviti kami. Mencapai sasaran penggantian dana bernilai £ 66 juta kami akan membolehkan kami mempercepat penyerahan pelaburan dalam kuasa penyelidikan dan kemudahan baru untuk meningkatkan pengalaman pelajar.

Warisan kita

University of Bath telah ditubuhkan oleh Royal Charter pada tahun 1966. Kampus kami menghadap ke Bandar Warisan Dunia UNESCO yang indah dan menawarkan persekitaran yang mesra, menyokong dan inspirasi untuk penyelidikan atau kajian.

Kekaguman komuniti kampus kami muncul dari budaya aspirasi, perusahaan, kreativiti dan kepelbagaian yang tinggi. Aktiviti penyelidikan dan pengajaran kami tertumpu kepada kekuatan akademik kami dalam Sains, Teknologi, Kejuruteraan, Pengurusan dan Sains Sosial. Di dalam bidang ini, kami telah mencipta lingkaran kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran yang baik dan pendekatan kami yang tangkas dan fleksibel telah menyesuaikan dengan agenda global yang pesat berkembang.

Penyelidikan kami mempunyai aplikasi praktikal dengan kemaslahatan sosial dan ekonomi dan dijalankan dengan semangat kerjasama antarabangsa dan antara disiplin yang sebenarnya. Kami adalah peneraju sektor dalam menerjemahkan penemuan menjadi amalan, dasar, reka bentuk, kecekapan dan keberkesanan yang dipertingkatkan.

Kami adalah universiti pilihan pertama untuk pelajar di seluruh dunia. Kami menawarkan gabungan reputasi akademik yang unik, rekod pekerjaan siswazah yang cemerlang, kemudahan sukan bertaraf dunia, dan program penuh peluang sosial, budaya, rekreasi dan peribadi yang penuh.

Etos perkongsian kami menyokong penyelidikan, rangkaian penempatan kami dan kebolehpasaran siswazah / pascasiswazah kami. Penyediaan peluang penempatan di seluruh dasar disiplin kami adalah unik di antara universiti penyelidikan UK yang terkemuka.

Kami memberikan sumbangan positif kepada semangat ekonomi wilayah kami, menyokong satu dari setiap 17 pekerjaan dan menyumbang sekitar 300 juta pound untuk PDB Bath dan North East Somerset. Pusat Inovasi kami membantu mempelbagaikan profil ekonomi bandar dengan menanamkan perniagaan hasil tinggi dan menyelaraskan sejumlah rangkaian wilayah untuk sektor teknologi maju.

Masa depan kita

Sepanjang tahun 2016-2021, tujuan kami adalah untuk membina warisan penemuan, perusahaan dan penglibatan antarabangsa yang kaya ini untuk:

 • memanjangkan kuasa penyelidikan kami dengan merekrut penyelidik dinamik, memupuk bakat mereka dan memajukan cita-cita mereka;
 • menegaskan pengaruh antarabangsa kami melalui perkongsian di seluruh dunia yang menawarkan maklum balas kreatif terhadap peluang penyelidikan dan pendidikan;
 • menjadi pemimpin antarabangsa dalam pendidikan siswazah, menarik peningkatan bilangan siswazah dengan meningkatkan portfolio prestij yang sedia ada dengan cara penyampaian yang inovatif dan global;
 • memperkayakan pengalaman pascasiswazah dan sarjana muda dengan melibatkan diri dengan kakitangan, pelajar, majikan, rakan kongsi dan alumni;
 • kembangkan kapasiti dan kemampuan kami dengan melabur dalam infrastruktur, kemudahan dan teknologi baru.

Dengan berbuat demikian, kami juga akan meningkatkan ciri khas kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran kami.

Peringkat Universiti kami

Kami mendapat kedudukan tinggi dalam jadual liga bebas untuk prestasi keseluruhan, kepuasan pelajar dan pekerjaan siswazah.

Sorotan

 • Dianugerahkan status Emas dalam Kerangka Kecemerlangan Pengajaran kerajaan
 • Kedudukan ke-4 keseluruhan daripada 122 dalam Kajian Pengalaman Pelajar 2018
 • Kedudukan universiti terbaik ke-6 di UK oleh Guardian University Guide 2020
 • Kedudukan ke-4 untuk pekerjaan setelah enam bulan dalam Panduan Universiti Guardian 2020
 • 87.26% untuk keseluruhan kepuasan pelajar dalam Kajian Pelajar Nasional 2019
 • Kedudukan ke-5 untuk prospek siswazah oleh The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2020

Lokasi

Claverton Down

Alamat
BA2 7AY Claverton Down, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami