Read the Official Description

Tentang kita

Di University of Stirling , perbezaannya adalah dalam DNA kita - menyediakan pendidikan dengan tujuan dan menjalankan penyelidikan yang membantu membentuk masyarakat.

Kami adalah universiti antarabangsa dengan semangat perintis dan reputasi global untuk pengajaran dan penyelidikan yang berkualiti tinggi. Kami bersemangat untuk mewujudkan impak dalam semua yang kami lakukan.

Stirling adalah tempat di mana keupayaan - bukan latar belakang - dihargai.

Reputasi kami

Membuat impak kita dengan berfikir secara berbeza

Sejak penubuhan kami pada tahun 1967, University of Stirling sentiasa didorong oleh pemikiran transformatif dan semangat inovasi. Misi kami adalah untuk melakukan segala yang kami dapat untuk memberikan pengetahuan dan kepakaran kepada para pelajar kami untuk memberi impak mereka kepada dunia.

Semua yang kita lakukan memberi perbezaan yang positif kepada kehidupan orang ramai. Kami adalah ejen perubahan, menghubungkan orang, berinovasi dan mengubah kehidupan pelajar, kakitangan dan komuniti global yang kami layani. Kami mempunyai keinginan berterusan untuk berinovasi dan memperbaiki untuk membuat perbezaan kepada masyarakat. Itulah bagaimana kami memperoleh reputasi global kami untuk pengajaran berkualiti tinggi dan penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Penyelidikan Stirling: mengubah kehidupan

Matlamat kami adalah mudah. Dari memberi makan kepada dunia untuk menggunakan psikologi untuk menangkap penjenayah, kita ingin menangani isu global masa kita. Penyelidik pelbagai disiplin kami mencabar andaian, berfikir berinovasi dan mencari penyelesaian.

Tema penyelidikan kami ialah:

  • Hidup Baik
  • Budaya, Komuniti dan Masyarakat
  • Keselamatan Global dan Ketahanan

Visi kami

Diiktiraf di seluruh dunia sebagai Universiti yang menangani keperluan masyarakat melalui penyelidikan inovatif dan interdisiplin; pembelajaran dan pengajaran yang berkualiti tinggi; dan dengan berkongsi pengetahuan kita dengan dunia.

Kenyataan kedudukan

Di University of Stirling , pemikir kami cerah, ingin tahu dan inovatif.

Semua yang kita lakukan, sebagai institusi dan sebagai individu, mempunyai tujuan dan impak. Ini membentuk budaya, keperibadian dan minda kita. Ia menggalakkan kita untuk mencabar status quo dan menolak norma. Kami mempunyai keinginan berterusan untuk berinovasi dan memperbaiki untuk memberi manfaat kepada masyarakat dan membuat perbezaan kepada komuniti yang kami berkhidmat.

Kami menggunakan pemikiran kami untuk memperbaiki segala-galanya. Dengan menyambung, berinovasi dan mengubah, kami percaya pemikiran kami dapat mengubah dunia.

Misi kita

Sumbangan dan pendekatan kami ditakrifkan oleh:

  • Membangunkan orang dan membantu masyarakat menerusi mengejar dan memahami pengetahuan. Kami mewujudkan syarat-syarat penyelidikan inovatif, interdisipliner, dan menyampaikan apa yang telah kami pelajari kepada dunia yang lebih luas dengan cara yang jelas dan berguna.
  • Mengubah kehidupan pelajar dan kakitangan kami dengan memberikan mereka peluang untuk mencapai potensi penuh intelektual dan emosi mereka; dengan menjadikan mereka berdaya tahan dan memberi mereka kemahiran yang mereka perlukan untuk dunia moden; dan dengan menanamkan rasa tanggungjawab untuk mempromosikan kebaikan masyarakat.
  • Mewujudkan warga global, bekerjasama dengan kerajaan, perniagaan dan industri, sektor awam dan ketiga, dan rakan sekerja di institusi lain, untuk mengenal pasti dan memenuhi keperluan masyarakat yang berubah-ubah.

Nilai kami

Kecemerlangan

Memimpin jalan di seluruh dunia dalam bidang kepakaran penyelidikan kami dan melalui penyampaian pengalaman pembelajaran yang luar biasa.

Keterbukaan

Terbuka dalam semua yang kita lakukan, menyampaikan karya dan nilai Universiti ke dunia yang lebih luas, dan melibatkan orang dalam penyampaian visi kita.

Cita-cita

Meningkatkan Universiti dengan cara inovatif, membenamkan kemampanan, dan menjadikannya model peranan bagi sektor ini.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

University of Stirling

Bidang Sains Data telah menyaksikan pertumbuhan pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan banyak data yang kini dihasilkan oleh syarikat-syarikat besar dan peny ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bidang Sains Data telah menyaksikan pertumbuhan pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan banyak data yang kini dihasilkan oleh syarikat-syarikat besar dan penyedia perkhidmatan.

Pada masa yang sama, ia mengakui bahawa terdapat kekurangan penganalisis yang berkelayakan, di UK dan di seluruh dunia, untuk memanfaatkan sepenuhnya data ini. Yang penting, sekarang terdapat kekurangan graduan matematik dengan kemahiran analisis data yang diperlukan untuk memenuhi permintaan industri.

Matematik MSc dan Sains Data kami adalah salah satu kursus pertama yang menghubungkan dua bidang utama matematik dan sains data, menjadikannya kedudukan yang unik untuk membantu anda memenuhi permintaan ini.... [-]

United Kingdom Stirling
October 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Media dan Masyarakat Digital MSc kami mempunyai penekanan yang kuat untuk memahami persekitaran kontemporari pembangunan kandungan pelbagai platform, dan potensi rangkaia ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dunia berubah dengan pesat hasil daripada digitalisasi, globalisasi, sambungan web dan media sosial, menjadikannya masa yang menarik untuk mempelajari media digital.

Media dan Masyarakat Digital MSc kami mempunyai penekanan yang kuat untuk memahami persekitaran kontemporari pembangunan kandungan pelbagai platform, dan potensi rangkaian pelbagai saluran dan penggunaannya. Kursus ini akan melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengalaman untuk menjadi ahli media digital, menyediakan Pathway ideal untuk kerjaya digital yang berjaya dalam pelbagai sektor yang berbeza.

MSc adalah sebahagian daripada portfolio penyelidikan dan pengajaran kami yang semakin meningkat dalam digital. Dengan kursus ini, anda akan mendapat kemahiran yang boleh dipindah untuk kerjaya digital, dengan fleksibiliti untuk memilih matlamat Pathway dan pembelajaran pembelajaran anda sendiri.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus ini memberi peluang kepada anda untuk membangunkan pengetahuan khusus untuk peranan dan penetapan anda. Modul yang berkaitan diluluskan dan diakreditasi oleh organ ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jika anda sudah berkelayakan dalam kerja sosial atau profesion yang berkaitan, kursus Pengajian Profesional Gunaan kami adalah cara yang sempurna untuk mengembangkan kepakaran anda.

Kursus ini memberi peluang kepada anda untuk membangunkan pengetahuan khusus untuk peranan dan penetapan anda. Modul yang berkaitan diluluskan dan diakreditasi oleh organisasi seperti Majlis Perkhidmatan Sosial Scotland (SSSC) . Anda akan berpeluang membina ke arah kelayakan Masters dengan pelbagai Pathways pakar yang menumpukan pada bidang seperti:

Kebajikan dan Perlindungan Kanak-kanakPengurusan dan Kepimpinan dalam Perkhidmatan SosialPerkhidmatan Dewasa, Sokongan dan PerlindunganKemahiran Amalan Terperinci dalam Kebajikan dan Perlindungan Kanak-KanakPendidikan Amalan Kerja Sosial... [-]
United Kingdom Stirling
September 2019
Sambilan
36 
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ditujukan kepada mereka yang sudah bekerja di sektor perumahan, kursus Pengajian Perumahan kami akan membantu anda mengembangkan kerjaya anda dengan lebih lanjut. Diiktir ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ditujukan kepada mereka yang sudah bekerja di sektor perumahan, kursus Pengajian Perumahan kami akan membantu anda mengembangkan kerjaya anda dengan lebih lanjut. Diiktiraf oleh Institut Perumahan Berkanun, sukatan pelajaran merangkumi semua aspek perkhidmatan perumahan, termasuk:

mengekalkan komunititadbir urus dan undang-undangorganisasi perumahankesihatan dan kesejahteraan

Dengan tumpuan untuk mencapai perumahan yang lebih baik untuk semua, anda akan memperoleh pengetahuan dan kecekapan barisan hadapan yang diperlukan untuk menangani isu-isu perumahan dan tempat tinggal di Scotland dan seluruh UK. Anda akan diperkenalkan kepada idea-idea dan perbahasan yang paling terkini dalam perumahan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sambilan
24 - 36 
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Pengajian Perumahan MSc / PgDip ini (dengan kursus magang) sepenuhnya mengintegrasikan semua komponen akademik dan amalan kelayakan profesional Institut Perumahan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Pengajian Perumahan MSc / PgDip ini (dengan kursus magang) sepenuhnya mengintegrasikan semua komponen akademik dan amalan kelayakan profesional Institut Perumahan Berkanun. Ini termasuk latihan pengalaman kerja berstruktur yang dinilai selama 10 minggu, yang membina graduan untuk 'pantas' dalam kerjaya dengan organisasi perumahan dalam sektor sosial, sukarela dan swasta.

Anda akan diperkenalkan kepada idea-idea dan perbahasan yang paling terkini dalam perumahan dan menawarkan peluang untuk belajar tentang canggih amalan perumahan.

Diiktiraf oleh Institut Perumahan Berkanun, kursus ini meliputi semua aspek perkhidmatan perumahan, masyarakat yang mampan, tadbir urus dan undang-undang, organisasi perumahan, dan kesihatan dan kesejahteraan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 21 
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Pasukan Pendidikan dan Kepimpinan Profesional di Fakulti Sains Sosial telah bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan dan pihak berkepentingan lain untuk beberapa tahun ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pasukan Pendidikan dan Kepimpinan Profesional di Fakulti Sains Sosial telah bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan dan pihak berkepentingan lain untuk beberapa tahun untuk membangunkan kursus pendidikan profesional yang sangat dihormati ini. Sarjana dalam Pendidikan Profesional dan Kepimpinan ini direka untuk memberi kesan langsung kepada amalan profesional dan pengalaman dan hasil pembelajaran murid.

Kursus ini melibatkan penyelidikan semasa untuk membantu anda mengembangkan pendekatan kritikal dan bertanya kepada peneraju profesional dalam konteks dasar semasa.

Membina kejayaan dan impak kursus-kursus terdahulu, modul-modul yang akan anda ambil pada kursus ini mengambil kira dasar semasa dan rangka kerja Profesional Umum untuk Rangka Kerja Profesional Scotland (GTCS) (2012) memberi peluang untuk mengamalkan kepimpinan di semua peringkat.... [-]

United Kingdom Stirling
August 2019
Sambilan
36 
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Masters ini dalam Interaksi Manusia-Hewan akan memperkenalkan anda kepada pendekatan interdisipliner dan pelbagai kaedah yang digunakan untuk menyelidik hubungan kita den ... [+]

Gambaran keseluruhan

Masters ini dalam Interaksi Manusia-Hewan akan memperkenalkan anda kepada pendekatan interdisipliner dan pelbagai kaedah yang digunakan untuk menyelidik hubungan kita dengan spesies lain. Ia merangkumi pelbagai topik dan melihat interaksi manusia-haiwan dalam pelbagai konteks - dari pemilik haiwan kesayangan untuk campur tangan haiwan, zoo, ladang dan pemuliharaan.

Anda akan menjalankan projek penempatan dan penyelidikan untuk mendapatkan pengalaman langsung yang disesuaikan dengan matlamat kerjaya individu anda. Anda juga akan belajar daripada pakar yang kami kenal pasti dalam interaksi manusia-haiwan, yang spesifiknya termasuk:

akuakulturpemuliharaankonflik manusia-haiwanterapi yang dibantu haiwankajian tingkah laku haiwan dan kebajikan haiwan... [-]
United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ijazah Sarjana kami mengkaji sejarah, konteks dan perkembangan perdebatan feminis utama, meneroka persamaan dan perbezaan dalam cara mereka bermain dalam pelbagai budaya ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana kami mengkaji sejarah, konteks dan perkembangan perdebatan feminis utama, meneroka persamaan dan perbezaan dalam cara mereka bermain dalam pelbagai budaya kontemporari, sejarah dan global. Kursus interdisipliner ini telah dibangunkan oleh pakar-pakar yang berminat terlibat dengan masalah gender, feminis dan aneh.

Melalui modul teras seperti Persefahaman Gender, Penyelidikan Feminis dan Pemikir Feminis Utama, anda akan meneroka pelbagai pendekatan teoretikal dan metodologi untuk mengkaji jantina. Anda juga akan menyelidiki cara-cara di mana perdebatan akademik dimaklumkan, dibentuk oleh dan kadang-kadang memisahkan dari bagaimana jantina sebenarnya 'berfungsi' dalam konteks dunia nyata.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus MS Criminology kami mewujudkan hubungan jelas antara teori konseptual jenayah dan keadilan, dan menerapkan contoh-contoh bagaimana mereka mempengaruhi masyarakat k ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus MS Criminology kami mewujudkan hubungan jelas antara teori konseptual jenayah dan keadilan, dan menerapkan contoh-contoh bagaimana mereka mempengaruhi masyarakat kontemporari. Kursus ini mempunyai tumpuan antarabangsa yang melampaui sempadan UK atau Scotland, menjadikannya menarik bagi kohort pelajar yang pelbagai.

Kandungan kursus menggalakkan pencarian maklum balas yang inovatif dan sosial kepada masalah kejahatan daripada jenayah di jalanan atau di rumah, jenayah yang kuat, jenayah di seluruh sempadan, atau fenomena yang lebih baru dalam jenayah dalam talian. Di sepanjang kursus, terdapat penekanan kepada keperluan untuk pemahaman kritikal yang kuat tentang bagaimana penyelidikan dibuat, digunakan dan dibangunkan, yang disampaikan melalui modul dalam analisis data dan reka bentuk penyelidikan, serta kaedah penyelidikan kriminologi dan sosio-undang-undang. Anda akan berpeluang untuk meneroka konsep keadilan jenayah, konteks sosial kejahatan, dan pelbagai perspektif teoritis kriminologi serta pemahaman yang diterapkan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Belajar di Institut Akuakultur yang terkenal di dunia - pusat antarabangsa yang terkemuka dalam pengeluaran makanan laut yang mampan dan yang terbesar seumpamanya di duni ... [+]

Gambaran keseluruhan

Belajar di Institut Akuakultur yang terkenal di dunia - pusat antarabangsa yang terkemuka dalam pengeluaran makanan laut yang mampan dan yang terbesar seumpamanya di dunia. Institut ini menyatukan para penyelidik berskala bertaraf dunia untuk menangani pelbagai cabaran global yang dihadapi industri dan masyarakat.

Sarjana kami dalam Akuakultur Mampan meneroka prinsip-prinsip akuakultur dan faktor-faktor utama yang mempengaruhi daya maju pertanian haiwan akuatik dan sistem pengeluaran makanan. Anda akan membangunkan pemahaman mengenai biologi haiwan akuatik, isu alam sekitar, pemakanan, pembiakan dan genetik, penyakit dan pengurusan kesihatan.

Dengan aplikasi praktikal di teras kajian anda, anda boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada aspek khusus akuakultur yang mampan, termasuk:... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sebagai sebahagian daripada kaedah pembelajaran yang sangat fleksibel, hasil darjah berikut ditawarkan, yang semuanya menawarkan laluan kepada kelayakan MSc, Diploma Pasc ... [+]

Pengenalan

Sebagai sebahagian daripada kaedah pembelajaran yang sangat fleksibel, hasil darjah berikut ditawarkan, yang semuanya menawarkan laluan kepada kelayakan MSc, Diploma Pascasiswazah dan Sijil Siswazah. Semua pelajar akan mendaftar untuk ijazah dalam Akuakultur Mampan dalam contoh pertama dan diberi peluang untuk mengubah hasil darjah pada akhir modul Yayasan. Semua jalan untuk mencapai kelayakan anda adalah mungkin secara sepenuh masa atau tidak berterusan untuk memenuhi keperluan individu anda.

Pengurusan Perniagaan AkuakulturAkuakultur dan PembangunanAkuakultur dan Alam SekitarPengurusan Perniagaan Akuakultur

Pengurusan Perniagaan Akuakultur menyediakan peluang pembelajaran yang sesuai dan fleksibel untuk membolehkan pelajar memahami ekonomi akuakultur dan menubuhkan rancangan perniagaan yang perlu untuk menubuhkan dan menggabungkan perusahaan akuakultur yang baru dan sedia ada. Kursus ini memberikan penekanan kepada pelaburan, pengurusan kewangan dan pertimbangan pemasaran, asas kepada kejayaan operasi akuakultur komersial dalam sebarang konteks operasi.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus induk disiplin kami adalah ideal jika anda sudah bekerja dalam sektor warisan, atau mencari kerjaya dalam bidang ini. Ia menawarkan keseimbangan sempurna antara el ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus induk disiplin kami adalah ideal jika anda sudah bekerja dalam sektor warisan, atau mencari kerjaya dalam bidang ini. Ia menawarkan keseimbangan sempurna antara elemen warisan dan dasar praktikal dan intelektual.

Kursus ini meneroka warisan budaya, semulajadi, ketara dan tidak ketara, dengan tumpuan khusus terhadap sejarah alam sekitar. Anda akan membangunkan kemahiran praktikal yang kuat sepanjang kursus - baik di lapangan dan di dalam kelas - dan anda akan menjalankan projek penyelidikan individu.

Kami mempunyai hubungan yang kuat dengan industri, jadi anda akan mendapat manfaat daripada penceramah tetamu yang pakar dalam bidang mereka - serta rakan kongsi luar yang menawarkan peluang untuk projek berasaskan pekerjaan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

The University of Stirling MSc Investment Analysis mempunyai reputasi bertaraf dunia dan merupakan kursus pascasiswazah paling lama di UK di lapangan. Ia juga merupakan s ... [+]

Gambaran keseluruhan

The University of Stirling MSc Investment Analysis mempunyai reputasi bertaraf dunia dan merupakan kursus pascasiswazah paling lama di UK di lapangan. Ia juga merupakan salah satu darjah sarjana yang sangat sedikit di UK yang akan diiktiraf sebagai universiti gabungan di bawah Program Penggabungan Universiti (UAP) Institute of Chartered Financial Analyst (CFA). Ini mengakui bahawa kursus ini meliputi sekurang-kurangnya 70 peratus daripada Badan Calon Program Pengetahuan (CBOK) CFA dan memberi penekanan pada Kod Etika dan Standard Praktik Institut CFA. Kedudukan kursus pelajar dengan baik untuk mendapatkan penjelasan Analis Kewangan Chartered, yang telah menjadi kewibawaan pelaburan yang paling dihormati dan diiktiraf di dunia.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Data besar semakin penting dalam landskap komersial hari ini. Sebagai saintis data yang mengkhususkan diri dalam data besar, anda akan membantu syarikat memahami sejumlah ... [+]

Gambaran keseluruhan

Data besar semakin penting dalam landskap komersial hari ini. Sebagai saintis data yang mengkhususkan diri dalam data besar, anda akan membantu syarikat memahami sejumlah besar data berstruktur dan tidak tersusun, memberikan pandangan yang cepat yang membolehkan mereka membuat keputusan yang lebih baik dan lebih cepat.

MSc Big Data adalah ijazah Sarjana Sarjana yang diajarkan yang meliputi teknologi Big Data dan sains analisis data. Anda akan mendapat kemahiran praktikal dalam teknologi data besar, analisis lanjutan dan aplikasi industri dan saintifik.

Kursus ini akan mengajar anda bagaimana untuk mengumpul, mengurus dan menganalisis data besar dan pantas untuk sains atau perdagangan. Anda akan mempelajari kemahiran dalam teknologi canggih seperti Python, R, Hadoop, NoSQL dan Pembelajaran Mesin. Pada masa yang sama, anda akan menyelidiki teori penting matematik dan pengkomputeran, dan mempelajari teknik pengiraan maju yang anda perlukan untuk mengembangkan kerjaya anda dalam sains data.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kaedah Penyelidikan Psikologi (Kognisi dan Neuropsychology) ijazah lepasan ijazah memberikan latihan luas dalam asas sains psikologi - pendekatan moden untuk mengkaji min ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kaedah Penyelidikan Psikologi (Kognisi dan Neuropsychology) ijazah lepasan ijazah memberikan latihan luas dalam asas sains psikologi - pendekatan moden untuk mengkaji minda dan tingkah laku. Kursus ini akan melatih anda dalam teori psikologi dan mengembangkan kemahiran praktikal anda, menyediakan anda untuk kerjaya masa depan dalam psikologi. Modul individu menyediakan pengenalan menyeluruh terhadap penyelidikan kuantitatif dan kualitatif, analisis dan tafsiran data serta pendekatan kritikal dan skeptikal terhadap sains psikologi.

Terdapat banyak peluang bagi anda untuk mendapatkan latihan kemahiran praktikal, mulai dari penilaian pemerhatian berteknologi rendah ke penjejakan mata berteknologi tinggi. Terdapat juga latihan untuk memberikan persembahan lisan. Pendekatan diri yang reflektif terhadap pembangunan peribadi digalakkan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

MSc ini diajar oleh pasukan pakar psikologi kami yang pakar dalam pembangunan kanak-kanak awal. Matlamatnya adalah untuk melatih anda bagaimana melakukan penyelidikan ke ... [+]

Gambaran keseluruhan

MSc ini diajar oleh pasukan pakar psikologi kami yang pakar dalam pembangunan kanak-kanak awal. Matlamatnya adalah untuk melatih anda bagaimana melakukan penyelidikan ke arah perkembangan kanak-kanak. Kursus ini sesuai untuk graduan dalam psikologi atau mata pelajaran berkaitan, serta para profesional yang bekerja dengan anak-anak sebagai sebahagian daripada perkembangan profesional mereka yang berterusan.

Kami merangkumi pelbagai topik, dari perkembangan sosial dan kognitif kepada autisme dan isu perkembangan atipikal yang lain, kepada psikologi kesihatan amalan pemakanan bayi.

Pengajaran berasaskan amalan dengan input daripada ahli psikologi sosial, ahli psikologi kesihatan, ahli neuropsychologi dan ahli primatologi. Selain penempatan selama sebulan, anda juga akan mendapat manfaat daripada pembelajaran secara langsung melalui kumpulan permainan dalaman kami, yang penting untuk pengajaran dan penyelidikan di MSc.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Autisme adalah gangguan perkembangan yang didiagnosis atas dasar gangguan komunikasi sosial, minat dan kelakuan berulang. Penyelidikan dalam gangguan spektrum autisme ada ... [+]

Gambaran keseluruhan

Autisme adalah gangguan perkembangan yang didiagnosis atas dasar gangguan komunikasi sosial, minat dan kelakuan berulang. Penyelidikan dalam gangguan spektrum autisme adalah penting, bukan hanya untuk memahami sebab dan gejala autisme, tetapi untuk memastikan bahawa individu yang mempunyai autisme menerima sokongan yang terbaik.

Kaedah Penyelidikan Psikologi MSc (khusus dalam Penyelidikan Autisme) adalah kursus unik yang direka untuk memberi pelajar pemahaman yang mendalam tentang kedua-dua kaedah penyelidikan psikologi, dan bidang penyelidikan semasa gangguan spektrum autisme. Anda akan belajar mengenai bidang utama teori dan penyelidikan dalam autisme, dari klasifikasi dan diagnosis ke teori sosio-kognitif dan perkembangan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kaedah Penyelidikan Psikologi MSc (Penyelidikan Bilingualism) akan memberikan anda latar belakang teoritis terperinci dalam bahasa bilingual dan membawa anda terkini deng ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kaedah Penyelidikan Psikologi MSc (Penyelidikan Bilingualism) akan memberikan anda latar belakang teoritis terperinci dalam bahasa bilingual dan membawa anda terkini dengan penyelidikan terkini mengenai subjek ini. Anda akan memperoleh keyakinan untuk memberi perbalahan dan pendapat terhadap pendapat ahli dan penemuan percubaan, dan anda akan merancang percubaan untuk menangani pertanyaan penyelidikan yang relevan.

Penyelidikan lanjutan anda akan dijalankan dalam bidang bilingualisme dan menasihati perkara-perkara bilingualisme, seperti peruntukan bahasa kedua di sekolah.

Anda akan berpusat di pejabat MSc yang berdedikasi, atau dalam kumpulan penyelidikan yang sesuai, dan memperuntukkan mentor sebaya. Penyelia akademik dalam psikologi akan menyokong dan membimbing perkembangan anda, termasuk projek disertasi penyelidikan. Kami di sini untuk menggalakkan anda untuk membuat peralihan untuk menjadi saintis penyelidikan sepenuhnya bebas.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Tuan ini memperkenalkan anda kepada kaedah utama mengukur persepsi dan menggalakkan anda untuk mempertimbangkan kekuatan dan kelemahan mereka. Anda akan menerima latihan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kami sentiasa membuat keputusan dan melaksanakan tindakan yang didorong oleh organ rasa kita. Persepsi kita tentang dunia bukan hanya maklumat sensori - itu tafsiran berdasarkan apa yang diharapkan oleh otak kita, serta apa yang diberitahu oleh organ rasa kita. Proses persepsi ini berinteraksi dengan cara yang kompleks untuk menyokong tingkah laku kita dan membolehkan tindakan kita.

Tuan ini memperkenalkan anda kepada kaedah utama mengukur persepsi dan menggalakkan anda untuk mempertimbangkan kekuatan dan kelemahan mereka. Anda akan menerima latihan yang luas dalam kaedah psikologi, serta mengembangkan pemahaman tentang pengalaman persepsi dan rangka kerja asas untuk mengukur tindakan yang dipandu secara perceptif dalam cara yang bebas bias. Anda juga akan mendapat pengalaman praktikal dalam mengukur persepsi dan tindakan melalui projek penyelidikan dan peluang penempatan di dalam satu keadaan makmal.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Pada MSc ini, anda akan mendapat manfaat daripada kepakaran penyelidik terkemuka kami dalam psikologi evolusi, yang mempunyai minat khusus dalam evolusi budaya dan bahasa ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pada MSc ini, anda akan mendapat manfaat daripada kepakaran penyelidik terkemuka kami dalam psikologi evolusi, yang mempunyai minat khusus dalam evolusi budaya dan bahasa, pembelajaran sosial dan 'pilihan pasangan'. Kakitangan kami juga berada di barisan hadapan perkembangan baru dalam menerapkan prinsip evolusi untuk menangani isu dunia sebenar.

Pelajar yang berminat dengan pendekatan perbandingan dan tingkah laku haiwan akan mendapat manfaat daripada pengetahuan ahli-ahli lain daripada Kumpulan Penyelidikan Perilaku dan Evolusi kami. Penyelidikan terkemuka di dunia mengenai tingkah laku dan kognisi dalam primata, anjing dan gajah sedang digunakan untuk masalah dunia nyata, termasuk pemuliharaan, interaksi manusia-haiwan dan kebajikan haiwan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

University of Stirling mempunyai sejarah kepakaran yang panjang dalam pelbagai aspek penyelidikan muka. Kursus ini akan membantu anda meningkatkan pemahaman anda tentang ... [+]

Gambaran keseluruhan

University of Stirling mempunyai sejarah kepakaran yang panjang dalam pelbagai aspek penyelidikan muka. Kursus ini akan membantu anda meningkatkan pemahaman anda tentang kaedah penyelidikan psikologi dan membolehkan anda menumpukan majoriti usaha anda dalam penyelidikan muka.

Pasukan pakar antarabangsa kami yang terkenal mempelajari hampir semua aspek persepsi muka, termasuk:

pemprosesan visual tahap rendahadaptasimelihat persepsipersepsi sosial, seperti keutamaan dan daya tarikan pasanganmekanisme pengiktirafanaspek forensik seperti pencocokan wajah yang tidak dikenali dan pemulihan mata kenangan untuk wajah

Penyelidikan kami telah membawa kepada EvoFIT, sebuah sistem yang unik untuk membina komposit wajah pesalah oleh saksi dan mangsa jenayah, yang mempunyai kadar pengenalan suspek sepuluh kali lebih tinggi daripada kaedah tradisional yang digunakan oleh polis.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Kaedah Penyelidikan Psikologi (Umum) kami menggabungkan latihan dalam teori psikologi dengan perkembangan kemahiran praktikal, menyediakan anda untuk kerjaya masa ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Kaedah Penyelidikan Psikologi (Umum) kami menggabungkan latihan dalam teori psikologi dengan perkembangan kemahiran praktikal, menyediakan anda untuk kerjaya masa depan dalam psikologi. Anda akan mendapat pengenalan menyeluruh tentang penyelidikan kuantitatif dan kualitatif, analisis dan penafsiran data, dan pendekatan kritikal dan skeptikal terhadap sains psikologi.

Ciri unik Pathway Umum ini adalah fleksibiliti - anda bebas untuk menyiasat pelbagai topik di seluruh disiplin. Ini menggalakkan pemahaman kaedah dan perspektif yang berbeza dalam bidang psikologi.

Peluang untuk pembangunan kemahiran praktikal yang praktikal dibina, mulai dari penilaian pemerhatian berteknologi rendah ke penjejakan mata berteknologi tinggi. Anda akan menjalankan penempatan kerja, biasanya dalam syarikat luar, amal atau organisasi sektor ketiga. Ini memberikan anda peluang yang hebat untuk membangunkan kemahiran pekerjaan berasaskan pekerjaan yang bersesuaian dan untuk membangunkan rangkaian hubungan yang berkaitan dengan matlamat kerjaya masa depan anda. Pelajar mendapat manfaat daripada pengalaman ini, menggabungkan kemahiran dan pengalaman dengan perkembangan peribadi dan profesional.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus ini menyediakan kursus akademik dan profesional yang bersepadu yang membangunkan kemahiran intelek dan praktikal yang diperlukan untuk amalan profesional sebagai p ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini menyediakan kursus akademik dan profesional yang bersepadu yang membangunkan kemahiran intelek dan praktikal yang diperlukan untuk amalan profesional sebagai pekerja sosial.

Kami menggalakkan pemahaman tentang kerja sosial yang dimaklumkan oleh keadilan sosial dan hak asasi manusia, profesion yang mengakui hubungan antara 'isu-isu awam' dan 'masalah persendirian' dan bertujuan untuk menangani kedua-duanya. Kami menghargai amalan kerja sosial yang mempunyai pencegahan di hati dan mengakui kepentingan pendekatan kolektif, secara aktif melibatkan diri dan pembelajaran dari pergerakan pengguna.

Kursus kami diajarkan oleh pekerja sosial yang berkelayakan termasuk pemimpin dunia dalam bidang penyelidikan mereka, dan ahli akademik yang menjaga hubungan rapat dengan amalan. Anda akan mengalami sumbangan inspirasi kepada pengajaran oleh orang-orang yang telah menggunakan perkhidmatan kerja sosial, serta dari mengamalkan pekerja sosial.... [-]

United Kingdom Stirling
January 2020
Sepenuh masa
24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sarjana dalam Kepimpinan Pendidikan adalah kursus berasaskan praktik untuk pemimpin sekolah yang bercita-cita dan awal-kerjaya. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana dalam Kepimpinan Pendidikan adalah kursus berasaskan praktik untuk pemimpin sekolah yang bercita-cita dan awal-kerjaya.

Kursus ini menanam pengetahuan dan pemahaman anda perlu meletakkan visi, nilai dan matlamat strategik yang bermaklumat - membantu anda untuk membawa perubahan untuk kemajuan di mana sahaja anda bekerja. Melalui kajian anda, anda akan terus mengembangkan amalan kepimpinan dan pengurusan anda dalam persekitaran pembelajaran yang menyokong, kreatif dan mencabar.

Laluan pengajian yang fleksibel dan gabungan tatap muka dan pengajaran dalam talian memudahkan anda untuk menyesuaikan tugas kursus anda di sekitar komitmen yang sedia ada, sedangkan pembelajaran berasaskan praktik ditetapkan dalam kerangka kerja Profesional Anda.... [-]

United Kingdom Stirling
August 2019
Sambilan
36 
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sarjana dalam Keselamatan Makanan Akuatik ini membawa perspektif yang unik kepada kepakaran yang telah wujud di Stirling mengenai pengeluaran makanan laut global. Ia satu ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana dalam Keselamatan Makanan Akuatik ini membawa perspektif yang unik kepada kepakaran yang telah wujud di Stirling mengenai pengeluaran makanan laut global. Ia satu-satunya kursus Sarjana di UK yang memberi tumpuan kepada bagaimana makanan laut dapat menyumbang kepada keselamatan makanan global.

Keselamatan makanan adalah masalah kompleks mengenai kepentingan global dan pemahaman peranan dan sumbangan makanan laut dalam keselamatan makanan adalah kawasan penyelidikan yang baru muncul. Produk makanan laut disediakan oleh akuakultur dan perikanan tangkapan dan merupakan salah satu daripada produk makanan yang paling banyak diperdagangkan di seluruh dunia. Termasuk makanan laut dalam diet harian manusia menyediakan sumber makro dan mikronutrien yang berpatutan yang diperlukan untuk kesihatan dan pembangunan manusia yang optimum.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Pengurusan kewangan adalah pusat pembuatan keputusan perniagaan. Kursus Masters pakar ini akan membekalkan anda dengan teknik teori dan analisis yang diperlukan untuk ker ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pengurusan kewangan adalah pusat pembuatan keputusan perniagaan. Kursus Masters pakar ini akan membekalkan anda dengan teknik teori dan analisis yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya sebagai profesional kewangan.

Anda akan mendapat pengalaman secara langsung mengenai proses pengambilan keputusan kewangan dan pengetahuan praktikal tentang cara kerja dan peranan pasaran kewangan dalam peruntukan modal. Kursus ini juga memberi anda pemahaman tentang teknik kualitatif dan kuantitatif yang diperlukan untuk menafsirkan tindak balas pasaran terhadap peristiwa geopolitik seperti Brexit, kejutan harga minyak dan krisis kewangan.

Dapatkan pengalaman hidup sebenar

Dalam modul Analisis Penyata Kewangan kami, anda akan berfungsi sebagai sebahagian daripada pasukan untuk membangunkan cadangan membeli atau menjual pelaburan. Dalam disertasi anda, anda akan mengenal pasti dan menjawab soalan dunia sebenar, atau memanjangkan kemahiran analisis syarikat anda yang dibangunkan dalam Analisis Penyata Kewangan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Luangkan diri dalam pelbagai budaya semasa anda belajar di kursus interdisipliner, lanjutan pasca sarjana ini dalam Komunikasi Strategis dan Perhubungan Awam yang disampa ... [+]

Gambaran keseluruhan

Luangkan diri dalam pelbagai budaya semasa anda belajar di kursus interdisipliner, lanjutan pasca sarjana ini dalam Komunikasi Strategis dan Perhubungan Awam yang disampaikan bersama oleh University of Stirling dan Pompeu Fabra University. Anda akan mendapat manfaat daripada perspektif antarabangsa, berpeluang untuk belajar di Stirling dan Barcelona.

Didik sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, kursus ini menawarkan pendekatan tangan, sementara pada masa yang sama memberikan anda asas-asas teoretikal yang anda perlukan untuk mengamalkan perhubungan awam di peringkat pengurusan.

Anda akan mendapat ijazah MSc bersama dari University of Stirling dan Pompeu Fabra University. Anda menghabiskan Semester 1 di University of Stirling dan kemudian berpindah ke Pompeu Fabra University untuk Semester 2. Anda kemudiannya boleh memutuskan sama ada anda ingin disertasi diselia oleh kakitangan di Stirling atau Pompeu Fabra.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Disampaikan oleh pengamal berpengalaman dan sarjana terkemuka, Ijazah Sarjana dalam Konflik dan Kerjasama Antarabangsa menyiapkan anda untuk menangani pelbagai cabaran ya ... [+]

Gambaran keseluruhan

Disampaikan oleh pengamal berpengalaman dan sarjana terkemuka, Ijazah Sarjana dalam Konflik dan Kerjasama Antarabangsa menyiapkan anda untuk menangani pelbagai cabaran yang dihadapi oleh negara dan organisasi antarabangsa hari ini. Kursus ini menyaksikan dinamika konflik dan kerjasama antarabangsa berikutan peristiwa utama seperti berakhirnya Perang Dingin, serangan pengganas 9/11 dan Spring Arab.

Kami mengambil pendekatan tematik terhadap resolusi konflik dan peranan organisasi antarabangsa untuk memberi tumpuan kepada pencegahan dan pengurusan konflik di kawasan geografi tertentu. Kursus ini juga meneroka pembangunan dan pengawalan konflik berhubung dengan faktor seperti sumber semula jadi dan penghijrahan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus TESOL kami adalah latihan lanjutan dan kelayakan profesional untuk orang yang sama ada bekerja atau merancang untuk bekerja di mana-mana bidang pengajaran Bahasa I ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus TESOL kami adalah latihan lanjutan dan kelayakan profesional untuk orang yang sama ada bekerja atau merancang untuk bekerja di mana-mana bidang pengajaran Bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain. Anda akan lulus dengan pengetahuan dan kemahiran bilik darjah yang praktikal untuk menjadi guru yang yakin, kritikan yang reflektif dan giat.

Dihantar oleh profesional yang berpengalaman yang telah hidup dan mengajar di seluruh dunia, kursus ini menawarkan keseimbangan yang sangat baik antara teori dan amalan menggunakan pelbagai kaedah pengajaran yang canggih dan inovatif. Ia juga mengamalkan amalan terbaik dari seluruh sektor TESOL, dengan memberi tumpuan kepada pembangunan keupayaan profesional dan pengetahuan terkini dalam pembelajaran dan pengajaran bahasa.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ijazah Sarjana Muda Pathobiologi kami memberi anda peluang yang unik untuk mengkaji pencegahan, diagnosis dan rawatan penyakit haiwan akuatik dalam organisma yang berbuda ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Muda Pathobiologi kami memberi anda peluang yang unik untuk mengkaji pencegahan, diagnosis dan rawatan penyakit haiwan akuatik dalam organisma yang berbudaya. Anda akan belajar di Institut Akuakultur, salah satu institusi teratas dalam bidang ini. Institut ini diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan dan pengajaran dan mempunyai lebih daripada 70 kakitangan dan 80 pelajar pascasiswazah. Sarjana ini dalam Pathobiologi Akuatik telah diajar di Institut selama hampir 40 tahun dan merupakan satu-satunya jurusan pascasiswazah di dunia.

Kursus ini menggabungkan kerja yang berkualiti tinggi, praktikal dan lawatan lapangan dengan latihan berasaskan kelas dalam diagnosis penyakit akuatik dan cabaran pengurusan kesihatan yang diambil dari situasi sebenar. Anda juga akan membangunkan pemahaman tentang biologi, penternakan dan persekitaran spesis akuatik ternakan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Bahagian Pemasaran Sekolah Pengurusan University of Stirling kami berada di peringkat teratas di negara ini. Kami ke 2 di Scotland dan 10 di UK (Lengkap Universiti Pandua ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bahagian Pemasaran Sekolah Pengurusan University of Stirling kami berada di peringkat teratas di negara ini. Kami ke 2 di Scotland dan 10 di UK (Lengkap Universiti Panduan 2019).

Pemasaran adalah tentang mewujudkan, berkomunikasi dan menyampaikan pertukaran nilai antara organisasi dan pelanggannya yang memuaskan pelanggan, organisasi dan masyarakat pada umumnya. Kursus Sarjana Pemasaran kami memberi anda peluang untuk mendapatkan pemahaman teori dan praktikal pemasaran, dan peranannya dalam organisasi.

Anda akan belajar mengenai amalan dan teori pemasaran moden, serta trend perniagaan semasa dalam bidang pembuatan identiti jenama, pemasaran pelbagai saluran dan pemasaran sukan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Jika anda sudah mempunyai pengalaman pengajaran atau ijazah pendidikan tetapi ingin mengetahui lebih lanjut, kursus Master ini akan sesuai untuk anda. Ia menggabungkan un ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jika anda sudah mempunyai pengalaman pengajaran atau ijazah pendidikan tetapi ingin mengetahui lebih lanjut, kursus Master ini akan sesuai untuk anda. Ia menggabungkan unsur pendidikan yang kuat dengan fokus pada Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL). Reka bentuk kursus juga menjadikannya sesuai jika anda ingin mengajar mata pelajaran selain Bahasa Inggeris.

Anda akan lulus dengan asas peperiksaan asas dalam pembelajaran dan pengajaran bahasa, serta memahami kaedah penyelidikan di TESOL. Semasa pengajian, anda akan diajarkan oleh para profesional TESOL yang mempunyai pengalaman bekerja di seluruh dunia, serta melawat sekolah-sekolah tempatan untuk mempelajari tentang peran guru pastoral - terutama berkaitan dengan isu-isu perbezaan, kepelbagaian dan inklusi.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus ini direka untuk memberi anda kemahiran yang anda perlukan untuk bekerja dari dua bahasa ke dalam bahasa Inggeris, atau satu bahasa masuk dan keluar dari bahasa In ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini direka untuk memberi anda kemahiran yang anda perlukan untuk bekerja dari dua bahasa ke dalam bahasa Inggeris, atau satu bahasa masuk dan keluar dari bahasa Inggeris pada tahap profesional. Anda mestilah seorang penceramah asli atau mempunyai kecekapan yang hampir sama asli dalam bahasa Cina, Perancis, Jerman, Sepanyol atau Bahasa Inggeris atau memegang ijazah dalam bahasa Cina, Perancis, Jerman atau Sepanyol.

Kami adalah ahli Institut Terjemahan dan Penafsiran (ITI), sebuah badan profesional yang diiktiraf di seluruh dunia. Keahlian ITI kami membolehkan kami membantu anda mengikuti perkembangan dan peluang yang menarik dalam industri perkhidmatan bahasa. Kami juga merupakan ahli Institut Bahasa Bertauliah (CIOL).... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus ini telah ditubuhkan lebih dari 25 tahun yang lalu dan kini diiktiraf sebagai pemimpin antarabangsa dalam melatih pengurus alam sekitar untuk bekerja di sektor awa ... [+]

Pengenalan

Kursus ini telah ditubuhkan lebih dari 30 tahun yang lalu dan kini diiktiraf sebagai pemimpin antarabangsa dalam melatih pengurus alam sekitar untuk bekerja di sektor awam dan swasta. Pengurus alam sekitar memainkan peranan penting dalam perlindungan dan penggunaan sumber yang lestari. Pelajar belajar untuk menangani isu-isu seperti adaptasi terhadap perubahan iklim, kepelbagaian biologi dan pengurusan tenaga lestari. Di peringkat tempatan Pengurusan Alam Sekitar memberi tumpuan kepada pemuliharaan dan perlindungan sumber tanah dan air dan habitat semulajadi.

Graduan Stirling bekerja untuk organisasi seperti Agensi Perlindungan Alam Sekitar, badan pemuliharaan utama, pihak berkuasa tempatan dan perundingan alam sekitar bebas, banyak dalam jawatan kanan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kami menawarkan kursus Pengurusan Alam Sekitar yang inovatif dengan pengkhususan dalam Konservasi sejak tahun 2013. Dengan ijazah Sarjana ini, anda akan mendapat pengetah ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kami menawarkan kursus Pengurusan Alam Sekitar yang inovatif dengan pengkhususan dalam Konservasi sejak tahun 2013. Dengan ijazah Sarjana ini, anda akan mendapat pengetahuan saintifik dan mempelajari pendekatan untuk sains dan amalan pemuliharaan.

Anda akan mendapat peluang untuk mengkhususkan diri dalam bidang tertentu dengan pemilihan modul yang relevan dan dalam projek penyelidikan anda. Bidang pengkhususan yang berpotensi termasuk:

perkhidmatan ekosistemekonomi alam sekitarkonflik pemuliharaanpengurusan habitat dan biodiversitiaplikasi sistem maklumat geografi (GIS) dan penderiaan jauh

Anda akan mendapat banyak latihan dalam bidang pemuliharaan alam sekitar dan kemahiran bidang pengurusan, kerana terdapat lapangan lapangan kediaman wajib yang berlaku di Taman Negara Cairngorm. Kami juga menawarkan kursus lapangan dua minggu mengenai ekologi tropika dan pemuliharaan di Gabon. Ketahui lebih lanjut mengenai kursus medan Gabon .... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Master kami dalam Pengurusan Alam Sekitar (Tenaga) membina kejayaan kursus Pengurusan Alam Sekitar yang dihormati dan jangka panjang, yang mempunyai lebih dari 600 ... [+]

Gambaran keseluruhan

Britain berusaha untuk menjadi pemimpin dunia dalam tenaga yang boleh diperbaharui dan potensi penjanaannya diiktiraf secara global, tetapi ia sama-sama terkenal dengan kualiti persekitaran semulajadinya. Ini mewujudkan potensi untuk konflik. Akibatnya, kita perlu memahami dengan lebih baik pelbagai kos persekitaran yang berkaitan dengan teknologi tenaga abad ke-21, sama ada boleh diperbaharui atau tidak boleh diperbaharui dan bagaimana kos ini boleh dinilai, diurus dan dikurangkan.

Kursus Master kami dalam Pengurusan Alam Sekitar (Tenaga) membina kejayaan kursus Pengurusan Alam Sekitar yang dihormati dan jangka panjang, yang mempunyai lebih dari 600 graduan. Kursus ini membabitkan kepakaran dan kekuatan penyelidikan yang sedia ada dalam penilaian impak alam sekitar, perdagangan karbon, perancangan dan impak angin, tenaga hidro dan nuklear, serta kepakaran kami dalam pengurusan tenaga dan ekonomi alam sekitar.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ijazah Sarjana dalam Pengurusan dan Pengajaran Bahasa Inggeris adalah untuk guru-guru bahasa semasa dan prospektif yang melihat diri mereka sebagai pengurus berpotensi ja ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana dalam Pengurusan dan Pengajaran Bahasa Inggeris adalah untuk guru-guru bahasa semasa dan prospektif yang melihat diri mereka sebagai pengurus berpotensi jabatan atau sekolah pengajaran bahasa. Kursus Masters ini adalah satu daripada hanya beberapa darjah sedemikian di UK.

Semasa kursus Masters ini, anda akan mempelajari pengetahuan dan kemahiran penting yang diperlukan untuk menjadi guru profesional bahasa Inggeris sebagai bahasa asing. Di samping itu, anda akan membangunkan kecekapan untuk mengurus persekitaran kerja multikultur, melalui modul yang diajar oleh University of Stirling Pengurusan University of Stirling terkenal di peringkat antarabangsa.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Pengurusan Media MSc University of Stirling sentiasa berkembang untuk bersaing dengan landskap media yang pantas berubah di dunia. Ia juga menyediakan para penguru ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Pengurusan Media MSc University of Stirling sentiasa berkembang untuk bersaing dengan landskap media yang pantas berubah di dunia. Ia juga menyediakan para pengurus media untuk menghadapi cabaran-cabaran yang ditimbulkan oleh perubahan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan persaingan yang meningkat di persekitaran media.

Sebagai pelajar, anda akan mendapat manfaat daripada diajar oleh tutor-tutor bertaraf antarabangsa yang berkelayakan, dan akan lulus dengan kemahiran pengurusan yang kuat dan perspektif analitik terhadap industri media. Anda juga akan membangunkan pemahaman yang mantap tentang persekitaran peraturan dan dasar yang berkembang di mana media beroperasi.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Pengurusan Media dan Komunikasi MSc disampaikan dalam bahasa Inggeris oleh ahli akademik dari University of Stirling , dengan pengajaran dari pakar media tempatan yang di ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pengurusan Media dan Komunikasi MSc disampaikan dalam bahasa Inggeris oleh ahli akademik dari University of Stirling , dengan pengajaran dari pakar media tempatan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan pengamal media Vietnam yang terkemuka. Ini melibatkan pengajaran tatap muka, serta arahan dalam talian.

Sepanjang kursus ini, anda akan mendapat pemahaman mendalam mengenai blok bangunan pengurusan komunikasi, termasuk:

Pemasaranpenjenamaanpengurusan dalaman dan krisisekonomi mediakewanganstrategi pengurusan perniagaanpengurusan komuniti media sosial

Anda juga akan mempunyai peluang untuk meningkatkan kemahiran pengurusan anda, serta perspektif analitik anda terhadap industri komunikasi dan media. Anda akan dilatih dalam metodologi penyelidikan yang sesuai, baik kuantitatif dan kualitatif.... [-]

United Kingdom Stirling
April 2019
Sepenuh masa
Sambilan
16 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kick-start karier anda dalam industri sukan dengan Ijazah Sarjana yang sangat berpengalaman dalam Pengurusan Sukan. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kick-start karier anda dalam industri sukan dengan Ijazah Sarjana yang sangat berpengalaman dalam Pengurusan Sukan.

Menarik pelajar dari seluruh dunia, kursus unik ini direka untuk memenuhi keperluan sektor sukan untuk pengurus yang berkelayakan yang dapat menggabungkan pengurusan dan kemahiran kewangan dengan pengetahuan pakar dalam bidang. Anda akan belajar cara menerapkan pandangan anda terhadap cabaran pengurusan sukan yang asal - dari menjalankan penyelidikan ke dalam perancangan acara untuk menasihati organisasi mengenai kesan perubahan dasar.

Kursus ini diajarkan oleh para pakar terkemuka dalam subjek ini, yang penyelidikannya membantu untuk memastikan anda diajar tentang trend industri yang paling terkini. Anda juga akan mempunyai peluang yang tidak ternilai untuk menjalankan latihan dengan organisasi sukan dan menganjurkan acara sukan tempatan dengan rakan industri kami. Pada masa anda lulus, anda akan dilengkapi dengan baik untuk menjadikan minat anda untuk sukan ke dalam profesion anda.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa (HRM) pascasarjana kami membina teori dan amalan pengurusan sumber manusia teras untuk mengkaji faktor-faktor unik dan sensi ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa (HRM) pascasarjana kami membina teori dan amalan pengurusan sumber manusia teras untuk mengkaji faktor-faktor unik dan sensitiviti budaya yang berkaitan dengan operasi multinasional.

Sepanjang MSc kami, anda akan meneroka perdebatan kontemporari mengenai amalan pengurusan HR dan mengkaji pendekatan yang diambil oleh majikan kepada pengurusan sumber manusia. Anda akan mendapat pemahaman tentang apa yang diperlukan untuk membangunkan sistem HR tempatan dan global yang mempertimbangkan tanggungjawab sosial korporat, inovasi dan amalan penyertaan.

Kursus ini menyediakan penilaian akademik kritikal mengenai pendekatan yang diambil oleh majikan antarabangsa ke HRM. Terdapat fokus untuk memahami bagaimana tanggungjawab dan kesinambungan memberi kesan kepada pengurusan sumber manusia, serta meneroka bagaimana organisasi mempengaruhi amalan HR.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Masters ini memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang anda perlukan untuk menjalankan kajian dan penilaian sosial yang mantap. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Masters ini memberikan anda kemahiran dan pengetahuan yang anda perlukan untuk menjalankan kajian dan penilaian sosial yang mantap.

Anda akan belajar cara mengumpul, menganalisis dan melaporkan data kualitatif dan kuantitatif, mengambil kira etika, kebolehpercayaan dan kesahan. Anda juga akan meneliti asas-asas teoretikal yang menyokong penyelidikan saintifik sosial dan meneroka isu-isu dengan penyelidikan rangkaian sosial. Akhirnya, anda akan membangunkan pemahaman tentang hubungan antara penyelidikan dan pembuatan dasar.

MSc kami diiktiraf oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial (ESRC) sebagai memenuhi garis panduan latihan penyelidikan untuk menjalankan PhD dalam Sosiologi, Dasar Sosial, Kerja Sosial atau Pengajian Sosiologi, serta menyediakan anda untuk PhD interdisipliner yang diiktiraf ESRC dalam Keluarga, Hubungan dan Perubahan Demografi dan Penjagaan Sosial.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

University of Stirling menduduki tempat pertama di Scotland untuk mengkaji kriminologi (The Guardian University Guide 2018), dan Penyelidikan Sosial Terapan (Criminology) ... [+]

Gambaran keseluruhan

University of Stirling menduduki tempat pertama di Scotland untuk mengkaji kriminologi (The Guardian University Guide 2018), dan Penyelidikan Sosial Terapan (Criminology) kami adalah ideal jika anda ingin mengembangkan kemahiran dan kepakaran yang anda perlukan untuk melakukan penyelidikan yang mantap di bidang keadilan jenayah.

Kami meliputi prinsip mengumpul, menganalisis dan melaporkan data kualitatif dan kuantitatif sambil mengambil kira etika, kebolehpercayaan dan kesahan. Anda akan secara kritis meneliti asas-asas teoretikal yang menyokong kriminologi dan penyelidikan sosio-undang, serta meneroka isu-isu dengan penyelidikan perbandingan dan membangun pemahaman tentang hubungan antara penyelidikan kriminologi dan pembuatan dasar.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Statistik sosial dan penyelidikan sosial menyediakan penggubal dasar, ahli akademik dan lain-lain dengan pandangan berharga mengenai tingkah laku orang. Kursus Masters in ... [+]

Gambaran keseluruhan

Statistik sosial dan penyelidikan sosial menyediakan penggubal dasar, ahli akademik dan lain-lain dengan pandangan berharga mengenai tingkah laku orang. Kursus Masters ini akan memberi anda pemahaman tentang penyelidikan sosial, dengan fokus khusus pada kaedah kuantitatif dan statistik sosial.

Anda akan belajar tentang kaedah penyelidikan sosial dan teori di belakang mereka sambil menjalankan latihan terperinci mengenai pelbagai kaedah statistik. Anda juga akan mendapat pengetahuan menyeluruh mengenai perisian statistik dan mempelajari pelbagai kemahiran teknikal yang sangat dicari, termasuk mengakses, menyediakan, menganalisis dan meringkaskan dataset kuantitatif yang rumit.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Perakaunan dan peranan kewangan semakin diambil pada dimensi antarabangsa. Dengan globalisasi yang semakin meningkat dan penumpuan amalan perakaunan antarabangsa, kursus ... [+]

Gambaran keseluruhan

Perakaunan dan peranan kewangan semakin diambil pada dimensi antarabangsa. Dengan globalisasi yang semakin meningkat dan penumpuan amalan perakaunan antarabangsa, kursus ini memenuhi permintaan dunia perniagaan untuk graduan yang berpendidikan ke peringkat Sarjana dalam Perakaunan dan Kewangan Antarabangsa.

Kursus ini menyediakan latihan khusus dalam perakaunan dan kewangan antarabangsa dan membantu anda mengembangkan kemahiran pelaporan dan analisis khusus yang diperlukan oleh organisasi di seluruh dunia. Ia juga membolehkan anda mendapat penghargaan terhadap isu-isu pelaburan antarabangsa dari pelbagai perspektif.

Menjelang akhir kursus, anda akan dapat menawarkan majikan pemahaman tentang piawaian pelaporan antarabangsa yang mempunyai peningkatan relevan global, bersama dengan kesedaran yang lebih maju mengenai pasaran kewangan antarabangsa.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Perbankan MSc dan Kewangan kami sesuai untuk semua orang, sama ada anda sudah mempunyai kelayakan atau pengalaman yang berkaitan, atau ingin mengubah arah kerjaya ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Perbankan MSc dan Kewangan kami sesuai untuk semua orang, sama ada anda sudah mempunyai kelayakan atau pengalaman yang berkaitan, atau ingin mengubah arah kerjaya anda. Kursus ini membantu anda maju ke arah kelayakan profesional yang diiktiraf oleh Institut Chartered Banker, menjadikan kursus kami salah satu daripada beberapa program UK untuk menawarkan tahap pengiktirafan ini.

Anda akan membangunkan pemahaman tentang konsep dan metodologi amalan perbankan, penghargaan nilai dan batasan penyelidikan, dan kesedaran kritikal terhadap masalah semasa dan potensi yang dihadapi oleh industri. Anda juga akan meningkatkan keupayaan anda untuk memahami dan menyusun laporan ekonomi, akaun syarikat dan ramalan kewangan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus ini memberi peluang kepada anda untuk merancang, melaksanakan dan menilai kempen perhubungan awam - membantu anda mengembangkan kemahiran praktikal dan analisis ya ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini memberi peluang kepada anda untuk merancang, melaksanakan dan menilai kempen perhubungan awam - membantu anda mengembangkan kemahiran praktikal dan analisis yang anda perlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam komunikasi strategik. Anda akan membangunkan penghargaan kritikal terhadap peranan perhubungan awam dalam masyarakat, serta kemahiran analisis dan profesional yang utama. Anda juga akan mendapat pemahaman yang kukuh tentang teori di sebalik perhubungan awam, dan mempunyai banyak peluang untuk meletakkan teori ini sebagai amalan.

Pada akhir pengajian anda, anda akan mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk bekerja di peringkat pengurusan dalam perhubungan awam. Anda akan dapat menganalisis persekitaran, isu, budaya organisasi dan hubungan - serta menetapkan objektif, dan merancang dan melaksanakan strategi perhubungan awam.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sepanjang Sarjana ini dalam Perniagaan Antarabangsa, anda akan mengembangkan kemahiran pemecahan masalah dan pemikiran kritikal dalam konteks perdagangan merentas sempada ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kami berada di sini untuk membantu anda mempersiapkan kerjaya dalam perniagaan antarabangsa.

Sepanjang Sarjana ini dalam Perniagaan Antarabangsa, anda akan mengembangkan kemahiran pemecahan masalah dan pemikiran kritikal dalam konteks perdagangan merentas sempadan negara. Menjelang akhir kursus, anda akan mempunyai pengetahuan yang luas tentang bagaimana organisasi beroperasi merentasi ekonomi, mata wang dan rangka kerja pengawalseliaan. Anda juga akan menjadi pakar dalam melibatkan diri dengan pihak berkepentingan dari pelbagai budaya dan bekerja dengan berkesan dalam pasukan multi-lokasi.

Kursus Masters perniagaan antarabangsa kami akan meningkatkan kesedaran anda mengenai blok dagangan baru dan kesannya terhadap perniagaan dan pengurus.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus MSc Perniagaan dan Pengurusan (MBM) yang diiktiraf oleh AMBA, membolehkan anda memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pengurus inspi ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus MSc Perniagaan dan Pengurusan (MBM) yang diiktiraf oleh AMBA, membolehkan anda memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pengurus inspirasi, berkesan dan berdaya tahan. Kami menggabungkan teori pengurusan dengan membangunkan kemahiran pengurusan praktikal anda, dan kursus kami diajar oleh pakar subjek yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

MBM kami memberi tumpuan kepada operasi dan pengurusan strategik dan meneroka keperluan untuk menguruskan sumber terhad dengan berkesan, dengan kesan perniagaan maksimum. Ini adalah kursus yang ideal jika anda ingin mengambil langkah pertama anda ke dalam pengurusan. Kami meliputi fungsi utama organisasi - perakaunan, pemasaran, operasi, orang dan pengurusan bakat. Kewangan dan ekonomi disepadukan melalui orientasi strategik kami.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Masters in Social Enterprise ini membantu memenuhi cabaran berterusan daya maju komersil, inovasi dan kemampanan. Ia merupakan kursus baru dan menarik yang bertujuan untu ... [+]

Gambaran keseluruhan

Masters in Social Enterprise ini membantu memenuhi cabaran berterusan daya maju komersil, inovasi dan kemampanan. Ia merupakan kursus baru dan menarik yang bertujuan untuk profesional yang bekerja dalam perusahaan sosial, penasihat, pegawai, pegawai pembangunan dan wakil sektor. Kursus ini juga merupakan pilihan yang baik bagi sesiapa yang ingin membangunkan kerjaya atau minat dalam bidang sosial.

Dengan memberi tumpuan kepada perkara yang penting kepada perusahaan sosial, anda akan belajar bagaimana untuk memberikan perkhidmatan yang cemerlang dan nilai sosial yang tinggi, membina dan mengekalkan sokongan pemegang saham, membiayai dana, dan mengukur dan menyampaikan kejayaan. Ini ditetapkan dalam konteks yang lebih luas di mana perusahaan sosial beroperasi, termasuk konteks politik, pasaran dan komuniti. Dengan fleksibiliti yang dibina dalam kursus, anda boleh memilih untuk mendapatkan kepakaran dalam sektor tertentu atau bidang perniagaan yang bergantung pada keperluan peribadi anda sendiri atau keperluan organisasi anda.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 20 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ini adalah kursus penukaran Masters Psychology yang intensif. Ia bertujuan untuk pelajar yang mempunyai ijazah dalam mata pelajaran lain dan mahu 'menukar' kepada ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ini adalah kursus penukaran Masters Psychology yang intensif. Ia bertujuan untuk pelajar yang mempunyai ijazah dalam mata pelajaran lain dan mahu 'menukar' kepada Psikologi. Kursus ini menyediakan latihan mendalam dan dipercepat dalam asas-asas psikologi.

Anda akan mempelajari konsep utama dan pengetahuan teras psikologi, termasuk psikologi sosial, kognisi, pembangunan, perbezaan individu, asas minda dan kelakuan biologi. Anda juga akan membangunkan kemahiran penyelidikan anda dengan modul khusus kami dalam kaedah penyelidikan.

Kursus ini termasuk penempatan sebulan untuk memperluaskan pengalaman praktikal anda dalam psikologi. Anda akan menjalankan projek penyelidikan empirikal selama tiga bulan di bawah pengawasan pakar akademik terkemuka.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kami menawarkan satu-satunya psikologi sukan Masters di Scotland yang diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British. Kursus interdisiplin kami direka untuk memenuhi keperlua ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kami menawarkan satu-satunya psikologi sukan Masters di Scotland yang diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British. Kursus interdisiplin kami direka untuk memenuhi keperluan semasa industri yang berkembang dan menyediakan anda untuk pelbagai pekerjaan yang memberi ganjaran.

Anda akan membangunkan pemahaman kritikal mengenai teori psikologi sukan kontemporari dan penyelidikan yang dapat anda lakukan untuk memudahkan persembahan yang lebih baik oleh individu dan pasukan. Anda akan lulus dengan pengetahuan luas tentang bidang, serta pandangan yang jelas ke kawasan-kawasan yang paling menarik minat anda. Anda juga akan mendapat manfaat daripada kehadiran atlit elit peringkat dan agensi sukan yang berpusat di sini di kampus Universiti.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus kami menyediakan asas saintifik dan latihan teknikal yang diperlukan untuk menyiasat masalah ini dan mengenal pasti penyelesaian. Ia membawa terus kepada kelayakan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sains Alam Sekitar telah berkembang dari kebimbangan yang semakin meningkat untuk alam sekitar dan keperluan untuk pendekatan saintifik untuk mengkaji kesan manusia terhadap sumber semula jadi. Bagaimanakah kita dapat memenuhi keperluan kita yang semakin meningkat untuk memelihara mereka untuk generasi akan datang?

Kursus kami menyediakan asas saintifik dan latihan teknikal yang diperlukan untuk menyiasat masalah ini dan mengenal pasti penyelesaian. Ia membawa terus kepada kelayakan pascasiswazah dan direka khusus untuk pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dalam sektor alam sekitar. Ia menawarkan penempatan alam sekitar dan projek akhir tahun berkaitan industri, melengkapkan anda dengan pengetahuan, kemahiran dan kesedaran kerjaya yang penting untuk berjaya dalam bidang sains alam sekitar.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
48 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sains Data MSc yang menarik ini adalah yang pertama di Scotland yang dikendalikan dengan kerjasama SAS, peneraju global dalam penyelesaian analisis perniagaan. Kami telah ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sains Data MSc yang menarik ini adalah yang pertama di Scotland yang dikendalikan dengan kerjasama SAS, peneraju global dalam penyelesaian analisis perniagaan. Kami telah bekerjasama dengan organisasi perkhidmatan kewangan terkemuka HSBC dan Lab Data untuk membangunkan kursus ini supaya memenuhi keperluan industri.

Kursus MSc ini memberikan anda pemahaman yang mendalam mengenai kaitan industri dan saintifik analisis lanjutan dan aplikasi mereka dalam membuat keputusan strategik dan operasi. Kursus ini menangani kekurangan pemimpin dan pengurus perniagaan yang diakui dengan pengetahuan terperinci mengenai analisis data. Sebagai seorang siswazah, anda akan mempunyai gabungan analitik data, ketajaman perniagaan dan kemahiran pengurusan maju yang sangat dicari.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus ini membabitkan kepakaran kakitangan akademik yang diiktiraf di peringkat global di Pusat Sains Kelakuan University of Stirling - satu-satunya kumpulan ekonomi tin ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ingin menjadi salah satu generasi pemimpin perniagaan yang akan datang? Tentukan masa depan anda dengan mengkaji Sarjana dalam Sains Kelakuan untuk Pengurusan.

Kursus ini membabitkan kepakaran kakitangan akademik yang diiktiraf di peringkat global di Pusat Sains Kelakuan University of Stirling - satu-satunya kumpulan ekonomi tingkah laku di Scotland. Ia merupakan hab penyelidikan yang membolehkan ekonomi, psikologi, pengurusan dan reka bentuk dasar disepadukan dalam kursus ini.

Anda akan meneroka teori teras dan kaedah sains tingkah laku dan ekonomi tingkah laku, dan bagaimana ia boleh digunakan untuk isu perniagaan dan dasar yang relevan dan masalah kritikal dalam dunia perniagaan. Graduan dengan kemahiran sains tingkah laku yang relevan ini sangat dihargai dalam peranan pengurusan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Fintech mengambilalih industri perbankan dan kewangan. Cara kami mengendalikan wang berubah dan seluruh industri mengambil perhatian - dari bank-bank antarabangsa ke bili ... [+]

Gambaran keseluruhan

Fintech mengambilalih industri perbankan dan kewangan. Cara kami mengendalikan wang berubah dan seluruh industri mengambil perhatian - dari bank-bank antarabangsa ke bilik permulaan awal. Untuk berbuat baik dalam fintech, anda perlu memahami teknologi, kewangan dan penciptaan perniagaan.

Teknologi Kewangan MSc (Fintech) baru kami menyediakan asas kukuh dalam teknologi pengkomputeran, teori kewangan, kekangan etika dan peraturan, dan kemahiran perniagaan. Ia merupakan kursus inovatif yang direka untuk mereka yang ingin memasuki kerjaya dalam industri fintech.

Fintech menggabungkan teknologi dari data dan analisis besar, pengkomputeran mudah alih dan perkhidmatan kewangan moden. Beberapa aktiviti di sektor ini sedang dijalankan oleh institusi kewangan yang besar, tetapi majoriti berasal dari syarikat-syarikat kecil yang sedang membangunkan teknologi yang mengganggu.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Masters baru ini berbeza dengan yang lain: ia memberikan penekanan yang besar terhadap penerapan pemikiran ekonomi kepada perniagaan dan cabaran dasar dunia nyata. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Masters baru ini berbeza dengan yang lain: ia memberikan penekanan yang besar terhadap penerapan pemikiran ekonomi kepada perniagaan dan cabaran dasar dunia nyata. Kursus kami sesuai untuk sesiapa sahaja yang memandu untuk berjaya dalam bidang ekonomi, walaupun anda tidak mempunyai latihan sebelumnya dalam bidang ini.

Anda akan meneroka interaksi antara institusi antarabangsa, kerajaan dan isi rumah, dan mengembangkan penghayatan terhadap pandangan bahawa analisis ekonomi boleh membawa kepada perniagaan dan dasar. Kursus kami juga memupuk kemahiran anda dalam membuat keputusan dan analisis, sambil meningkatkan kebolehan pemikiran kritikal anda dalam menilai prestasi perniagaan, gaya pengurusan dan statistik, serta dasar awam, sosial dan makroekonomi serta kesannya terhadap perniagaan dan isi rumah.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Master kami dalam Journalism Antarabangsa memperkenalkan pelajar dari pelbagai latar belakang akademik dan profesional kepada teori dan amalan kewartawanan dalam k ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Master kami dalam Journalism Antarabangsa memperkenalkan pelajar dari pelbagai latar belakang akademik dan profesional kepada teori dan amalan kewartawanan dalam konteks global. Kursus ini difokuskan di peringkat antarabangsa dan mengendalikan amalan kewartawanan dalam pelbagai media, persekitaran budaya dan pengawalseliaan.

Dengan gabungan amalan dan teori, MSc International Journalism di Stirling membolehkan anda menyesuaikan pelajaran anda dengan memilih laluan latihan atau praktik atau teori yang bergantung kepada minat dan cita-cita kerjaya anda.

Kursus ini disediakan oleh Bahagian Komunikasi, Media dan Kebudayaan kami, yang mempunyai profil antarabangsa yang kuat, dan membina kekuatan sedia ada dalam pengajaran dan penyelidikan. Dalam kewartawanan sahaja, Bahagian ini mempunyai staf dari Afrika Selatan, Venezuela, Pakistan, China dan Ireland, serta Inggeris.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Dalam kursus kami, anda akan meneroka pengurusan mampan strategik dan dimensi alam sekitar, sosial dan ekonomi. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dalam kursus kami, anda akan meneroka pengurusan mampan strategik dan dimensi alam sekitar, sosial dan ekonomi. Belajar dari situasi kehidupan sebenar dan pengamal inspirasi, kajian anda akan menumpukan kepada tiga bidang utama:

perniagaan lestaripengurusan strategikkeusahawanan untuk memimpin perubahan yang mampanPembelajaran yang unik dan praktikal

Kami memberi tumpuan kepada cabaran dan peluang pengurusan transformatif dan praktikal untuk kemampanan. Terdapat keseimbangan teori dan amalan untuk membantu anda mempersiapkan pekerjaan dalam pengurusan mampan dan tanggungjawab sosial korporat. Perkongsian kami dengan organisasi yang dikendalikan secara lestari memberikan peluang kepada anda untuk melihat bagaimana amalan ini berfungsi di dunia nyata.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Adakah anda mempunyai semangat untuk TV? Adakah anda memikirkan idea-idea untuk kandungan yang segar dan menarik? Adakah anda ingin tahu cara untuk mendapatkan idea dari ... [+]

Gambaran keseluruhan

Adakah anda mempunyai semangat untuk TV? Adakah anda memikirkan idea-idea untuk kandungan yang segar dan menarik? Adakah anda ingin tahu cara untuk mendapatkan idea dari kepala anda dan ke skrin? Ini boleh menjadi kursus untuk anda.

Yang pertama seumpamanya di Scotland, MSc ini memberi tumpuan kepada pembangunan dan pengeluaran kandungan fakta untuk televisyen siaran. Dibangunkan dengan industri dan diajar oleh pengamal yang berpengalaman, kursus ini memberi tumpuan kepada aspek praktikal pengeluaran televisyen - idea yang berkembang, membangunkan cadangan dan membuat program.

Anda akan belajar bagaimana untuk menghasilkan idea hebat dan kandungan faktual yang berkualiti, bagaimana perniagaan moden televisyen berfungsi dan bagaimana isu editorial dan etika mempengaruhi pembuat program hari ini.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sarjana

University of Stirling

Ijazah Bahasa Inggeris dan Linguistik kami memberikan anda peluang yang baik untuk mengkaji bahasa kerja kompleks dan meneroka peranan utama dalam masyarakat. Dengan bimb ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Bahasa Inggeris dan Linguistik kami memberikan anda peluang yang baik untuk mengkaji bahasa kerja kompleks dan meneroka peranan utama dalam masyarakat. Dengan bimbingan kakitangan pakar, anda akan meneroka bagaimana bahasa berfungsi, bagaimana orang menggunakannya, apa yang orang menggunakannya, dari mana ia berasal dan bagaimana ia berubah.

Anda akan belajar untuk menjalankan penyelidikan bebas dan terlibat dengan penyelidik lain dengan menulis, membahaskan dan menyampaikan persembahan secara lisan dan bertulis.

Kursus ini juga menyediakan landasan dalam teori dan kaedah yang penting untuk pelbagai kerjaya. Anda akan menamatkan pengajian dengan pengetahuan pakar tentang teori linguistik kontemporari dan penerapannya dalam konteks budaya yang lebih luas - termasuk pendekatan generatif dan kognitif untuk penerangan linguistik, serta konteks di mana teori-teori ini beroperasi.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Masters ini adalah sebahagian daripada program SASP - yang merupakan pusat terkemuka Scotland untuk kajian pascasiswazah dalam Falsafah, dan salah satu sekolah fal ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Masters ini adalah sebahagian daripada program SASP - yang merupakan pusat terkemuka Scotland untuk kajian pascasiswazah dalam Falsafah, dan salah satu sekolah falsafah tertinggi dan paling tinggi di United Kingdom. Ia juga mempunyai rekod penempatan yang cemerlang untuk graduannya.

Kursus ini terutamanya direka untuk graduan falsafah baru-baru ini, dan menjadi tahun persediaan untuk masuk ke penyelidikan pascasiswazah dengan memberi anda landasan kukuh pemahaman umum dan kemahiran dalam falsafah. Kemahiran tersebut akan memberi anda asas yang kukuh untuk penyelidikan falsafah.

MLitt adalah kursus mengajar setahun yang disampaikan terutama di St Andrews oleh kakitangan dari kedua-dua universiti. Setelah mendapat MLitt, anda boleh maju ke PhD sama ada di Stirling atau di St Andrews. Graduan terdahulu juga telah pergi ke institusi terkemuka di UK dan di luar negara.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

The MLit University of Stirling Kursus Imagination Gothic memberikan anda peluang yang unik untuk melibatkan diri dalam penghargaan ilmiah dari Gothic. Kami adalah salah ... [+]

Gambaran keseluruhan

Budaya kontemporari menonjolkan kepentingan semula jadi dalam Gothic - dari gaya terkini filem seram dan kejayaan penulis-penulis yang hebat seperti Stephen King dan Stephenie Meyer, kepada manifestasi-implikasi Gutia alternatif dalam fesyen, muzik dan gaya hidup.

The MLit University of Stirling Kursus Imagination Gothic memberikan anda peluang yang unik untuk melibatkan diri dalam penghargaan ilmiah dari Gothic. Kami adalah salah satu daripada beberapa kursus Sarjana di seluruh dunia yang ditujukan khusus kepada kajian akademik bidang kajian Gothik yang dinamik dan terus berkembang.

Kami menyediakan kajian sejarah yang ketat dan intensif mengenai asal-usul dan perkembangan sastera Gothic, dan mencatatkan penyebarannya dalam pelbagai media dan konteks kebangsaan.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Dengan perdebatan berterusan terhadap status politik Scotland, ijazah Sarjana dalam Sastera Scotland ini mengkaji peranan kesusasteraan dalam membentuk imej dan realiti n ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan perdebatan berterusan terhadap status politik Scotland, ijazah Sarjana dalam Sastera Scotland ini mengkaji peranan kesusasteraan dalam membentuk imej dan realiti negara. Anda akan belajar untuk melihat tulisan Scotland, dari perspektif yang dibentuk oleh teori kritis, serta sejarah sastera tradisional.

Melangkah ke empat abad imaginasi sastera Scotland, kursus ini meneroka tokoh, teks dan perdebatan utama dari zaman Regal Union (1603) hingga sekarang - sering meletakkan tulisan sastera di tengah-tengah perdebatan budaya dan politik.

Anda akan melihat pelbagai penulis, teks dan perdebatan dari zaman moden hingga saat ini - termasuk karya-karya Robert Burns, Walter Scott dan James Hogg, hingga ke penulis kontemporer seperti James Kelman, Janice Galloway dan Kathleen Jamie. Kami juga akan meneroka karya Robert Louis Stevenson, Nan Shepherd, Muriel Spark dan banyak lagi yang lain.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

The Stirling Centre untuk Penerbitan dan Komunikasi Antarabangsa di University of Stirling adalah pusat terkemuka dunia untuk kajian penerbitan pascasarjana, menawarkan p ... [+]

Gambaran keseluruhan

The Stirling Centre untuk Penerbitan dan Komunikasi Antarabangsa di University of Stirling adalah pusat terkemuka dunia untuk kajian penerbitan pascasarjana, menawarkan pendekatan komprehensif dan koheren kepada semua bentuk penerbitan.

Anda akan mengembangkan pengetahuan pakar tentang keseluruhan proses penerbitan dalam persekitaran cetak dan digital - dari perancangan, penyuntingan dan pengeluaran, kepada pengurusan pemasaran dan penerbitan. Kami mengemas kini kandungan kursus ini setiap tahun untuk mencerminkan perubahan pesat yang mengubah industri, jadi anda akan lulus dengan kemahiran canggih dan pengetahuan mengenai amalan dan standard industri penerbitan semasa.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sarjana dalam Dasar Awam membolehkan anda membangunkan kemahiran konseptual, analisis dan praktikal yang anda perlukan untuk mentakrifkan semula dunia dasar pembuatan. Ka ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana dalam Dasar Awam membolehkan anda membangunkan kemahiran konseptual, analisis dan praktikal yang anda perlukan untuk mentakrifkan semula dunia dasar pembuatan. Kami menyediakan anda kerjaya dalam sektor awam dan pekerjaan yang memberi sumbangan kepada pembangunan atau penyampaian dasar awam.

Kursus ini sangat fleksibel, dan anda boleh menyesuaikannya agar sesuai dengan minat anda. Modul teras mengenai Teori dan Amalan Dasar digabungkan dengan modul pilihan dalam Penyelidikan Sosial dan disiplin yang berkaitan dengan dasar. Jika anda ingin meneruskan minat dalam disiplin yang berkaitan dengan dasar lain, anda juga boleh menggabungkan fokus pada dasar dan penyelidikan dengan pilihan dalam bidang seperti:... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kaedah Penyelidikan Perniagaan dan Pengurusan Sarjana kami diakreditasi oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial (ESRC) dan Sekolah Siswazah Siswazah Scotland untuk la ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kaedah Penyelidikan Perniagaan dan Pengurusan Sarjana kami diakreditasi oleh Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial (ESRC) dan Sekolah Siswazah Siswazah Scotland untuk latihan pelajar PhD.

Anda akan belajar cara:

menjalankan penyelidikan doktoral dalam perniagaan dan pengurusanmelengkapkan diri anda untuk kerjaya akademik atau komersil dalam penyelidikan perniagaan dan pengurusanmengurus, menilai, membuat komisen atau mengurus penyelidikan dalam sektor komersial, awam, atau sukarela

Kursus MRes mempunyai fokus praktikal yang kuat dan melatih anda dalam kemahiran maju yang diperlukan untuk penyelidikan perniagaan, pengurusan, ekonomi dan dasar. Matlamat kami adalah untuk membantu anda menjadi penyelidik yang:... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Sarjana Penyelidikan dalam Kemanusiaan menawarkan anda peluang untuk meneruskan program khusus Sarjana Muda yang disesuaikan dalam persekitaran berstruktur, interdisiplin ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sarjana Penyelidikan dalam Kemanusiaan menawarkan anda peluang untuk meneruskan program khusus Sarjana Muda yang disesuaikan dalam persekitaran berstruktur, interdisipliner dan penyelidikan. Ia memberi tumpuan kepada minat anda dan boleh didapati di pelbagai bidang dalam Fakulti Seni dan Kemanusiaan. Anda akan menjalankan penyelidikan yang panjang dalam satu program pengajian yang direka bersama antara anda dan penyelia anda. MRes boleh diterapkan untuk pembangunan peribadi atau kerjaya, atau sebagai batu loncatan untuk pengajian doktor (PhD).

MRes adalah kursus mengajar berorientasikan penyelidikan satu tahun. Anda diperuntukkan penyelia atau penyelia, dan bersama-sama anda merancang kurikulum yang mencerminkan minat dan keperluan anda. Kebanyakan kerja anda terdiri daripada penyelidikan sendiri, dengan mesyuarat penyeliaan berjadual untuk membantu membimbing anda, membincangkan kerja anda dan mengkaji semula penyerahan draf. Anda akan mempunyai pelbagai peluang pembelajaran yang melengkapkan projek penyelidikan anda.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Dengan University of Stirling menduduki tempat pertama di Scotland untuk kajian Kriminologi (The Guardian University Guide 2018), kursus ini memberikan anda latihan pakar ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dengan University of Stirling menduduki tempat pertama di Scotland untuk kajian Kriminologi (The Guardian University Guide 2018), kursus ini memberikan anda latihan pakar dalam kaedah dan pendekatan terbaru yang digunakan dalam penyelidikan kriminologi.

Kami meliputi prinsip mengumpul, menganalisis dan melaporkan data kualitatif dan kuantitatif sambil mengambil kira etika, kebolehpercayaan dan kesahan. Anda akan secara kritis meneliti asas-asas teoretikal yang menyokong kriminologi dan penyelidikan sosio-undang, serta meneroka isu-isu dengan penyelidikan perbandingan dan membangun pemahaman tentang hubungan antara penyelidikan kriminologi dan pembuatan dasar.

... [-]
United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ijazah sarjana disiplin ini diajarkan secara bersama oleh akademik terkemuka dalam media dan penyelidikan sains sosial. Anda akan mendapat pemahaman teoritis dan praktika ... [+]

Gambaran keseluruhan

The University of Stirling menduduki tempat pertama di Scotland dan 10 teratas di UK untuk Pengajian Media dan Filem (The Guardian University Guide 2018).

Ijazah sarjana disiplin ini diajarkan secara bersama oleh akademik terkemuka dalam media dan penyelidikan sains sosial. Anda akan mendapat pemahaman teoritis dan praktikal mengenai kaedah penyelidikan sains sosial, dan belajar cara menerapkannya kepada industri media dan budaya. Meliputi ilmu sosial dan pendekatan kemanusiaan, Sarjana kami akan memberi anda latihan pepejal dan menyeluruh dalam kaedah penyelidikan media canggih. Anda akan digalakkan untuk meneroka minat penyelidikan anda sendiri, mendapatkan pengalaman penyelidikan dunia nyata dan mengembangkan pendekatan anda sendiri untuk penyelidikan sepanjang kursus.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Kursus Masters inovatif ini menyediakan anda untuk kerjaya dalam penyelidikan pendidikan, sama ada anda bercadang untuk pergi ke doktor atau mengambil penyelidikan anda k ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus Masters inovatif ini menyediakan anda untuk kerjaya dalam penyelidikan pendidikan, sama ada anda bercadang untuk pergi ke doktor atau mengambil penyelidikan anda ke arah yang lain.

Di bawah bimbingan ahli pasukan akademik terkemuka kami, anda akan membangunkan pelbagai kemahiran penyelidikan. Anda akan belajar untuk merancang dan merancang projek penyelidikan dan mengumpul, menganalisis, mentafsir dan melaporkan data kualitatif dan kuantitatif. Pada masa yang anda lulus, anda akan mempunyai pemahaman yang lebih mendalam mengenai aspek teoretikal, etika, politik dan komparatif dalam menjalankan penyelidikan pendidikan.

Kursus ini juga meliputi metodologi digital, dan anda akan terlibat dengan projek penyelidikan terkini yang sedang dijalankan oleh kakitangan di Fakulti Sains Sosial.... [-]

United Kingdom Stirling
August 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Online & Campus Combined
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Master Penyelidikan dalam Penyelidikan Sejarah adalah satu tahun kursus yang berorientasikan penyelidikan dan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri dalam bidang penye ... [+]

Gambaran keseluruhan

Master Penyelidikan dalam Penyelidikan Sejarah adalah satu tahun kursus yang berorientasikan penyelidikan dan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri dalam bidang penyelidikan tertentu.

MRes direka untuk:

membolehkan anda menjadi seorang ahli sejarah yang terlatihmenunjukkan keupayaan anda untuk melakukan penyelidikan ke peringkat kedoktoran di Stirling atau universiti lain di Britain dan di luar negara

Kedua-dua matlamat ini dicapai melalui penyelesaian modul kajian bebas, seminar lapangan dan latihan kemahiran yang dijalankan di bawah pengawasan. Anda juga akan diperuntukkan penyelia individu untuk mengarahkan kajian bebas anda dan merancang kurikulum untuk mencerminkan minat dan keperluan anda.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Ijazah Sarjana Penyelidikan fleksibel kami menyediakan anda dengan kemahiran teras yang anda perlukan untuk menjalankan penyelidikan sosial yang mantap, dengan peluang un ... [+]

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Penyelidikan fleksibel kami menyediakan anda dengan kemahiran teras yang anda perlukan untuk menjalankan penyelidikan sosial yang mantap, dengan peluang untuk memilih bidang khusus anda sendiri.

Anda akan mendapat pengetahuan kontemporari yang anda perlukan untuk mengumpul, menganalisis dan melaporkan data kualitatif dan kuantitatif, memahami tingkah laku sosial dan secara kritis meneliti asas-asas teoretikal yang menyokong penyelidikan saintifik sosial. Kursus ini juga menawarkan pelbagai modul pilihan untuk dipilih - menyempurnakan kebolehan penyelidikan anda di kawasan yang paling anda sukai.

Melalui kajian anda, anda akan membuka banyak peluang dalam kerjaya berkaitan penyelidikan sosial atau membuka jalan untuk menjalankan PhD. Peluang selepas tamat pengajian adalah pelbagai seperti minat anda, dan tempat yang dibiayai sepenuhnya tersedia dalam kursus melalui Majlis Penyelidikan Ekonomi dan Sosial (ESRC), yang telah meluluskan MRes Gunaan Penyelidikan Sosial sebagai memenuhi keperluan ketatnya untuk latihan penyelidikan pasca siswazah.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Pusat Stirling untuk Penerbitan dan Komunikasi Antarabangsa di University of Stirling adalah pusat terkemuka dunia untuk kajian penerbitan pascasarjana, menawarkan kepaka ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pusat Stirling untuk Penerbitan dan Komunikasi Antarabangsa di University of Stirling adalah pusat terkemuka dunia untuk kajian penerbitan pascasarjana, menawarkan kepakaran dalam penerbitan kontemporari dan sejarah di UK dan seterusnya.

Pengajian Penerbitan MRes adalah kursus penyediaan penyelidikan Master yang menawarkan peluang kepada pelajar untuk membuat penyelidikan Sarjana dalam bidang penerbitan pengajian. Ia juga menawarkan peluang untuk mempersiapkan PhD melalui penyelidikan tertumpu dengan kepakaran dalam penerbitan.

Kursus ini membantu anda untuk membangunkan pendekatan analitis dan penyelidikan ke arah penerbitan. Ia juga menawarkan fleksibiliti maksimum supaya anda dapat menyesuaikan kursus sesuai dengan kepentingan penyelidikan dan amalan profesional anda. Graduan dari kursus MRes sering pergi ke kajian lanjut, seperti mengejar PhD melalui penyelidikan tertumpu dengan spesialisasi dalam penerbitan. Bahawa dikatakan, kursus ini juga membolehkan anda untuk mengkaji isu-isu mendalam yang mempengaruhi amalan semasa anda.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Stirling

Pada kursus Masters ini, anda akan belajar untuk menghasilkan penulisan yang baik, bernuansa dan badan kerja sama ada dalam puisi, fiksyen atau bukan fiksyen kreatif. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pada kursus Masters ini, anda akan belajar untuk menghasilkan penulisan yang baik, bernuansa dan badan kerja sama ada dalam puisi, fiksyen atau bukan fiksyen kreatif. Kami menggabungkan bengkel penulis yang intensif, kelas berfokus pada teknik dan tuisyen satu dengan satu dengan penulis yang terkenal, bersama dengan lawatan menarik dari para penulis, ejen dan penerbit untuk membantu anda dalam perjalanan kreatif anda.

Kursus ini direka bentuk untuk membangunkan bakat bertulis anda. Ia membolehkan anda berfokus secara intensif ke atas projek sambil melibatkan pelbagai jenis genre dan amalan kerja yang melibatkan kepakaran kita yang kaya dalam kesusasteraan, penerbitan, filem, media dan kewartawanan kontemporari. Anda juga akan membangunkan kemahiran dalam mendengar, menyunting dan maklum balas rakan sebaya.... [-]

United Kingdom Stirling
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 27 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Location address
University of Stirling,
Stirling, Scotland, FK9 4LA GB