University of Stirling

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Stirling adalah universiti antarabangsa yang komited untuk membantu pelajar membuat perbezaan di dunia. Kami bersemangat untuk mewujudkan impak dalam semua yang kami lakukan - menangani isu-isu sosial yang sebenar, menyediakan penyelesaian, dan membantu membentuk masyarakat.

Berpusat di tengah-tengah Scotland, Stirling adalah tempat di mana keupayaan - bukan latar belakang - bernilai, dan pengajaran, kebolehpasaran dan kemudahan semua dinilai lima bintang (QS World University Rankings 2020). Dengan lebih daripada 90 kursus pascasiswazah, kami melengkapkan graduan kami dengan pengetahuan, kepakaran dan kemahiran pekerjaan yang diperlukan untuk berjaya di tempat kerja.

Komitmen terhadap kebolehpasaran

Kedudukan 1 st di Scotland dan bahagian 15 di dunia bagi perkhidmatan kerjaya (UK ISB Benchmark dan Global ISB Benchmark 2018), kursus lepasan ijazah kami menawarkan tangan-on pengalaman, sokongan kerjaya dan peluang untuk bekerja dengan industri di seluruh dunia.

Penyelidikan dengan impak

Akademik yang terkemuka di dunia adalah pakar dalam bidang mereka, dan pengajaran kami meneroka penyelidikan terkini untuk memberi impak kepada masyarakat. Itulah sebabnya tiga perempat daripada penyelidikan Stirling telah dikelaskan sebagai salah satu terkemuka dunia atau yang sangat baik di peringkat antarabangsa dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini (REF2014).

Matlamat kami adalah mudah: dari memberi makan dunia menggunakan psikologi untuk menangkap penjenayah, kami ingin mengatasi isu global masa kami. Penyelidik pelbagai disiplin kami mencabar andaian, berfikir berinovasi dan mencari penyelesaian.

Kehidupan kampus

The University of Stirling diberikan penarafan 1 st di UK dan ke-5 di dunia untuk persekitaran kampus (UK ISB Benchmark dan Global ISB Benchmark 2018), dan ia tidak sukar untuk melihat mengapa.

Kurang dari sejam dari Glasgow dan Edinburgh, kampus 330-ekar yang indah kami adalah tempat penginapan yang baru diubahsuai, kedai katering, kedai, pusat seni yang berkembang maju, padang golf dan juga istana abad ke -18.

Kami juga melabur £ 41.7 juta untuk meningkatkan lagi kemudahan kecergasan sukan dan berprestasi tinggi bertaraf dunia dan mewujudkan hab kampus baru, yang ditetapkan untuk disiapkan pada 2020/21.

Tinjauan global

University of Stirling adalah benar-benar global dalam setiap makna perkataan. Lebih daripada 120 kebangsaan diwakili di kampus kami yang pelbagai dan inklusif, dan hampir separuh daripada komuniti pasca siswazah kami menyertai kami dari luar negara. Kami bekerjasama dengan institusi di seluruh dunia - dengan mengajar dalam perkongsian penyelidikan di lebih daripada 60 buah negara untuk membantu pelajar kami menjadi graduan berfikir ke hadapan dengan kemahiran yang dicari oleh majikan di seluruh dunia.

Kecemerlangan sukan

University of Stirling adalah Universiti Sukan Terbaik (The Times dan Sunday Times Good University Guide 2020) dan Universiti Scotland untuk Kecemerlangan Sukan. Kami juga menjadi rumah kepada lima badan pentadbiran negara dan menduduki tempat pertama di Scotland dan lima teratas di UK untuk kemudahan sukan (Benchmark Barometer Pelajar Antarabangsa UK dan Penanda aras ISB Global 2018). Pelajar kami juga mendapat manfaat daripada lebih daripada 50 kelab sukan, berpuluh-puluh kelas senaman mingguan dan program Get Active kami yang tidak kompetitif.

Adakah anda bersedia untuk Menjadi Stirling?

Cari kursus anda, ketahui lebih lanjut mengenai peluang pembiayaan pasca siswazah, biasiswa dan mengapa University of Stirling adalah tempat anda berada.

Lokasi

Stirling

Alamat
University of Stirling,
FK9 4LA Stirling, Scotland, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MSc