University of Kent, School of Anthropology & Conservation

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Sekolah Antropologi dan Pemuliharaan adalah komuniti penyelidikan multinasional yang berusaha untuk kesan dunia nyata. Pensyarah kreatif kami, penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, kemudahan makmal canggih dan ruang pelajar yang mengalu-alukan mewujudkan persekitaran pembelajaran yang inspiratif.

  • Emas dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran, penarafan tertinggi
  • 15 untuk Antropologi dalam Panduan Universiti Lengkap 2019
  • 88% pelajar Antropologi yang menanggapi Tinjauan Pelajar Kebangsaan 2018 berpuas hati dengan keseluruhan kursus mereka

Visi kami

Kami mengiktiraf kepentingan hubungan asas antara masyarakat manusia, evolusi manusia dan persekitaran semula jadi. Ini adalah kunci kepada kekuatan kita: dengan memecahkan halangan antara sains alam dan sosial, kita dapat meneroka sepenuhnya hubungan antara manusia dan dunia yang kita hadapi dan mencari penyelesaian kepada cabaran yang kita hadapi. Kami mahu menjadi perubahan dunia dan kami mahu anda menyertai kami dalam pengembaraan ini.

Ajaran inspirasi

Staf akademik yang bermotivasi kami mengajar pelbagai modul yang dimaklumkan oleh penyelidikan terkini. Pensyarah memastikan anda mengembangkan kemahiran praktikal, akademik, profesional dan pengantarabangsaan bersama teori dan pengetahuan asas. Kami meletakkan nilai tinggi dalam pembelajaran melalui pengalaman, dan oleh itu kebanyakan program menawarkan lawatan lapangan dan, jika berkaitan, mengajar di kemudahan makmal canggih dan tapak medan berasaskan kampus.

Kami ingin berkongsi semangat kami untuk kerja kami dengan anda. Kami sangat menghargai komuniti sekolah inklusif dan antarabangsa kami yang mewujudkan persekitaran pembelajaran yang kaya dengan budaya, kepelbagaian dan cabaran intelektual.

Persekitaran pelajar yang menyokong

Sekolah ini menyediakan persekitaran yang mesra. Pensyarah kami berminat untuk mendengar dan menawarkan nasihat, bekerja dengan anda untuk memastikan anda mencapai potensi penuh anda. Pelajar kami adalah kumpulan yang bermotivasi dan bercita-cita tinggi yang suka bekerja bersama dan menyokong satu sama lain.

Semua pelajar diperuntukkan penasihat akademik peribadi. Anda juga mempunyai akses kepada Penyelaras Sokongan Pastoral Pelajar kami, yang menawarkan sokongan, bimbingan dan penandatanganan kepada perkhidmatan tambahan untuk kedua-dua kebajikan peribadi dan isu-isu akademik.

Kecemerlangan penyelidikan

Kami percaya hubungan intim antara pengajaran dan penyelidikan, yang memastikan modul kami memberi inspirasi, relevan dan merangsang pemikiran. Pensyarah dan pelajar penyelidik kami terlibat dalam projek menarik di UK dan di seluruh dunia. Kami mempromosikan penyelidikan inovatif dan interdisipliner, difasilitasi oleh pusat penyelidikan kami.

Kakitangan penyelidikan kami aktif dalam persidangan akademik dan profesional, baik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, dan menerbitkan dalam jurnal terkemuka. Kerja mereka sering menarik perhatian media global, dan beberapa kakitangan dan pelajar kami telah menerima anugerah berprestij untuk penyelidikan dan sumbangan mereka kepada sains dan isu dunia sebenar. Ini termasuk Anugerah Whitley, Anugerah Sains Pemuliharaan RSPB, Anugerah Masa Depan Alam, Ahli Etnobotani Cemerlang Tahun, dan Anugerah Penyelidikan Richard Evans Schultes.

Kemudahan yang canggih

Sekolah ini menyediakan pelajar dan kumpulan penyelidikan dengan kemudahan yang sangat baik yang dilengkapi dengan peralatan dan sumber terkini. Kami mempunyai makmal yang berdedikasi untuk evolusi postkranial haiwan, ekologi, etnobiologi, osteologi manusia, genetik, palaeoantropologi maya dan antropologi visual.

Ruang pengajaran kami dilengkapi dengan keupayaan audio-visual dan suite komputer kami dilengkapi dengan 32 PC dengan resolusi HD dan perkakasan premium.

Prospek yang menarik

Belajar dengan Sekolah Antropologi dan Konservasi melengkapkan anda untuk kerjaya yang berjaya. Serta menyediakan pengalaman akademik peringkat pertama, kami juga membangunkan kemahiran anda yang boleh dipindah seperti komunikasi, kerja pasukan, menyelesaikan masalah dan celik komputer.

Anda mendapat manfaat daripada rangkaian penyelidikan dan perniagaan yang luas yang ditanam oleh kakitangan kami. Dengan seminar mingguan, ceramah tahunan dan pameran pekerjaan yang menarik pakar-pakar terkemuka di dunia dan terkemuka di bidang, anda mempunyai banyak peluang untuk diilhamkan dan membangunkan hubungan anda sendiri.

Sepanjang 25 tahun yang lalu, para pelajar kami telah memegang peranan utama dalam beberapa inisiatif kemapanan yang paling inovatif dan berjaya di dunia, dan bekerja dalam pelbagai organisasi, termasuk Yayasan Kepelbagaian Global, Muzium Botani Ekonomi Harvard dan Charchlight Homelessness Charity .

Lokasi

Sekolah Antropologi dan Konservasi didasarkan pada kampus Canterbury kami dengan kemudahan akademik dan rekreasi kelas pertama. Kami dilengkapi dengan sumber-sumber terkini dan suasana indah kami menawarkan banyak ruang yang tenang untuk belajar dan bersantai.

Semua yang anda perlukan di kampus adalah dalam jarak berjalan kaki, termasuk kedai am, kedai buku, bank, pawagam, teater, pusat perubatan dan farmasi. Anda boleh pergi ke kampus untuk meneroka bangunan zaman pertengahan di bandar, pub bersejarah dan pelbagai kedai; London dan Perancis hanya sejam dengan kereta api.

Lokasi

Canterbury

Marlowe Building

Alamat
School of Anthropology and Conservation,
Marlowe Building, The University of Kent

CT2 7NR Canterbury, England, United Kingdom
Telefon
+44 1227 824689

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami