University of Kent, School of Engineering and Digital Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Kejuruteraan dan Seni Digital mempunyai reputasi yang sangat baik yang diiktiraf bagi kedua-dua kualiti pengajaran dan impak penyelidikan kami.

Sekolah khusus yang menggabungkan kejuruteraan, teknologi dan media digital, kepakaran gabungan kami amat sesuai dengan keperluan abad ke-21.Kemudahan yang berorientasikan dan budaya, kami komited untuk membangunkan siswazah yang berwibawa dan beretika yang akan memberi kesan positif kepada masyarakat. bangunannya sendiri, kita cukup kecil untuk mengenali semua pelajar kita sebagai individu dan kakitangan dan pelajar bekerja dalam persekitaran yang sangat mesra.

Sekolah ini telah ditubuhkan lebih dari 50 tahun yang lalu dan telah membangunkan asas pengajaran dan penyelidikan yang berkualiti, menerima penilaian cemerlang dalam penilaian penyelidikan dan pengajaran. Bergerak dalam penyelidikan berkualiti tinggi dalam Komunikasi , Interaksi Pintar dan Instrumentasi dan Kawalan , dengan kesan nasional dan antarabangsa yang signifikan, kami telah secara konsisten menarik pembiayaan penyelidikan yang besar dari Majlis Penyelidikan UK, program penyelidikan Eropah, syarikat perindustrian dan komersial, agensi kerajaan dan lain-lain dan penyebaran kepakaran kami membolehkan kami bertindak balas dengan pantas kepada perkembangan baru Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan (REF) terbaru, 98% penyelidikan kami dinilai sebagai kualiti antarabangsa.

Kami menyediakan pelajar kami untuk pelbagai pekerjaan yang membolehkan mereka meneruskan kerjaya profesional dinamik di UK dan luar negara.

Kakitangan 33 staf akademik kami dan lebih daripada 130 pelajar pascasiswazah dan pasukan penyelidik membentuk fokus yang ideal untuk menyokong aktiviti penyelidikan yang tinggi. Terdapat populasi pelajar yang berkembang maju untuk ijazah lepasan ijazah dalam persekitaran pengajaran dan penyelidikan yang mesra dan menyokong.

Kursus mengajar

E NGINEERING

· Kejuruteraan Komunikasi Lanjutan (Teknologi RF dan Telekomunikasi) (MSc)

· Kejuruteraan Komunikasi Lanjutan (Sistem dan Rangkaian Tanpa Wayar) (MSc)

· Advanced Engineering Systems (MSc)

· Keselamatan Maklumat dan Biometrik (MSc)

D IGITAL ARTS

· Animasi Komputer (MSc)

· Kesan Visual Digital (MSc)

DATA PENYELIDIKAN

· Seni Digital MSc, PhD

· Kejuruteraan Elektronik MSc, PhD

Pilihan kerjaya yang menarik

Untuk berada dalam kedudukan untuk menghadapi tuntutan pasaran pekerjaan yang kompetitif, anda perlu memperoleh pengetahuan akademik yang tinggi dan mengembangkan kemahiran yang boleh dipindahturunkan yang boleh digunakan untuk semua aspek pekerjaan. Pada Kent kami menyediakan pakej latihan latihan kemahiran komprehensif nasihat karier, dan peluang kerja sukarela dan dibayar untuk meningkatkan prospek kerjaya anda di tempat kerja global. Setiap halaman kursus kami mempunyai maklumat yang lebih terperinci tentang kemahiran dan kerjaya yang khusus untuk program tersebut.

Kent mempunyai rekod pekerjaan pascasiswazah cemerlang: 92% daripada pelajar pascasiswazah kami yang menamatkan pengajian pada tahun 2017 dan menanggapi kaji selidik nasional dalam kerja atau kajian lanjut dalam masa enam bulan (DLHE).

Komuniti Interdisipliner

Pengalaman pelajar pasca siswazah di Kent melangkaui pelajaran akademik anda. Komuniti pasca siswazah interdisiplin kami membolehkan kakitangan dan pelajar berinteraksi dan bertukar idea dengan orang lain di luar keistimewaan mereka.

Kami juga menyediakan rangka kerja sokongan yang kuat melalui Sekolah Siswazah kami. Sekolah ini komited untuk pembangunan kemahiran kerjaya untuk semua pelajar, yang ditunjukkan oleh bengkel latihan lanjutan kami, Anugerah Kecemerlangan Global dan Program Pembangunan Penyelidik.

Sumber pascasiswazah

Sekolah Kejuruteraan dan Seni Digital mempunyai pelbagai perkakasan dan perisian untuk pengambilalihan imej dan pemprosesan, dan kemudahan untuk merekabentuk sistem terbenam menggunakan teknologi logik dan cip boleh aturcara, disokong oleh alat CAD dan perisian pembangunan dari syarikat antarabangsa, termasuk CadenceTM, XilinxTM, AlteraTM, National Instruments®, dan Mentor GraphicsTM. Satu set lengkap alat Matlab / Simulink® tersedia. Makmal instrumentasi kami telah melipatgandakan pameran aliran dan ujian pembakaran, yang boleh menjana pelbagai kehidupan sebenar, walaupun dikurangkan skala, proses perindustrian.

Terdapat alat untuk reka bentuk perisian RF, antena dan sistem fotonik (seperti ADSTM, CSTTM, HFSSTM dan VPITransmissionMakerTM) dan ujian berikutnya dengan penganalisis rangkaian dan spektrum sehingga 110 GHz, penjana gelombang bentuk sewenang-wenang hingga 12 GSa / s, berkelajuan tinggi pensampelan oscilloscope kepada 100 GSa / s, prober wafer dan bilik anechoic berkualiti tinggi.

Sumber pengkomputeran media digital yang luas termasuk stesen kerja PC terkemuka yang mengendalikan AliasTM Maya dan Foundry Nuke, studio fotografi dan studio produksi dengan skrin hijau.

Sekolah aktif

Sebagai pelajar pascasiswazah, anda adalah sebahagian daripada komuniti penyelidikan yang berkembang maju dan mendapat sokongan melalui program pengawasan individu yang luas, seminar penyelidikan khusus, program latihan kemahiran umum dan kolokik jabatan umum, biasanya dengan pembicara luaran. Kami menggalakkan anda untuk menghadiri dan membentangkan kerja anda di persidangan utama, serta mengambil bahagian dalam program persidangan dan seminar dalaman kami. Atmosfer Sekolah kami adalah tidak formal, mesra dan mempunyai pusatnya, komuniti pasca siswazah yang berkembang maju dan pelbagai dari seluruh dunia. dunia. Kami juga mempunyai komuniti pelajar dan graduan yang meriah dalam komuniti media sosial kami di Facebook dan Twitter yang mana anda digalakkan untuk menjadi sebahagian daripada.

Mengapa tidak melawati saluran YouTub kami untuk melihat video promosi kami dan kerja pelajar serta mengambil lawatan maya Sekolah kami.

Sokongan kewangan

Universiti ini memiliki dana biasiswa melebihi £ 11 juta untuk menyokong komuniti pascasiswazah kami. Pelajar kolej merupakan pelaburan yang besar dalam masa depan anda, yang meraih faedah seumur hidup dan kami telah merangka pelbagai pakej untuk memastikan anda mempunyai kewangan yang diperlukan sokongan. Kami mempunyai anugerah penuh untuk menyokong calon penyelidikan doktor, anugerah fi tuisyen untuk mereka yang belajar mengajar diskaun Master dan kesetiaan untuk alumni kami. Dengan pinjaman pascasiswazah untuk ijazah Sarjana, pelajar yang layak boleh meminjam sehingga £ 10,609.

Permohonan

Anda boleh memohon secara dalam talian melalui laman web Universiti.

Butiran kenalan

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Puan Tara Sutton, Penyelaras Perekrutan di Sekolah Kejuruteraan dan Seni Digital:

E-mail: eda-admissions-pg@kent.ac.uk

Tel: 44 1227 827323

Alamat pos:
Sekolah Kejuruteraan dan Seni Digital
Bangunan Jennison
Universiti Kent
Canterbury
Kent, CT2 7NT
United Kingdom

Laman web: http://www.eda.kent.ac.uk/

Facebook: https://www.facebook.com/edakent

Twitter: @edakent

Lokasi

Canterbury

Jennison Bldg

Alamat
The University of Kent,
Jennison Building

CT2 7NT Canterbury, England, United Kingdom
Telefon
+44 (0)1227 823246

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami