University of Edinburgh Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di tengah-tengah sebuah universiti dengan warisan 400 tahun secara konsisten diberi nilai salah satu yang terbaik di dunia, dan di tengah-tengah salah satu pusat perniagaan dan kebudayaan yang paling menakjubkan di Eropah yang University of Edinburgh Business School menawarkan pengalaman bahawa beberapa yang dapat melakukan.

Yang University of Edinburgh Business School kerana tradisi lama pengajaran dan penyelidikan. Sekolah menawarkan ijazah, lepasan ijazah dan program pendidikan eksekutif dalam perniagaan dan pengurusan dan menyediakan platform untuk penyelidikan, perbincangan dan perbahasan mengenai pelbagai isu-isu perniagaan.

Tiga bertauliah

Kita berada dalam bahagian 1% daripada sekolah-sekolah perniagaan di dunia untuk mengadakan akreditasi tiga kali ganda. Ini telah dianugerahkan oleh:

Persatuan Amerika Syarikat untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan (AACSB) Kualiti Eropah dan Sistem Peningkatan (EQUIS) Persatuan MBA (AMBA)

Sekolah antarabangsa

Sebagai salah sebuah sekolah perniagaan terkemuka di Eropah, Sekolah ini terdiri daripada sebuah badan pelajar antarabangsa yang mewakili lebih daripada 88 buah negara, idea-idea baru yang menarik daripada budaya dan latar belakang yang berbeza. rangkaian alumni global kami merangkumi lebih 120 negara yang membolehkan anda akses kepada banyak kenalan di seluruh dunia.

penyelidikan

Kami berusaha untuk menghasilkan teori yang dipimpin, penyelidikan praktikal berkaitan yang menangani cabaran yang dihadapi oleh perniagaan, organisasi awam, badan kawal selia, dan pembuat dasar. Sekolah bertujuan untuk mewujudkan budaya penyelidikan yang memberi sokongan, kerjasama, dan bersemangat dengan meningkatkan kualiti hasil penyelidikan kami dan dengan membantu fakulti untuk mencapai matlamat kita.

Program Gambaran Keseluruhan

Sekolah Perniagaan menawarkan program akademik yang ketat dan sangat direka untuk ijazah, lepasan ijazah dan PhD pelajar. pengajaran dan penyelidikan meliputi enam bidang subjek utama, iaitu: perakaunan, keusahawanan & inovasi, sains pengurusan dan perniagaan ekonomi, pemasaran, kajian organisasi dan strategi & perniagaan antarabangsa.

Kemudahan dan sumber

Ini state-of-the-art bangunan mempunyai dewan kuliah, bilik sindiket berbilang, sut pendidikan eksekutif, kafe dan ruang yang besar untuk pelajar dan kakitangan. Pelajar juga mempunyai akses ke Hab, pusat yang menyediakan kemudahan kajian menyeluruh dan akses kepada pangkalan data penyelidikan, jurnal dalam talian dan perkhidmatan maklumat kewangan terkemuka.

Misi

Membangunkan pemimpin yang berkesan dan bertanggungjawab dengan mewujudkan pengetahuan berwawasan dan inspirasi minda dalam dialog dengan dunia di sekeliling kita.

Visi

Untuk diiktiraf sebagai sebuah masyarakat yang progresif dan sentiasa berhubung untuk kepimpinan di peringkat perniagaan antarabangsa.

Nilai

The Business School telah mengenal pasti 5 nilai utama yang akan membantu kita untuk mencapai wawasan kami dan dengan itu kakitangan digalakkan untuk mengamalkan ini di mana mungkin.

berwawasan Inspirational Kerjasama berkesan lestari

Mengapa Edinburgh?

Edinburgh secara konsisten telah dinamakan sebagai salah satu tempat terbaik untuk tinggal dan bekerja di UK. bandar ini terkenal dengan seni bina Georgia dan Victoria halus, menarik taman dan latar langit yang luar biasa.

Terletak di pantai Firth of Forth dan ditegakkan di atas tujuh bukit, Edinburgh City mengandungi istana, istana di atas cenuram dan gunung berapi pupus. Bandar ini mempunyai dinamisme moden berjajaran dengan jalan-jalan berbatu bundar bersejarah dan rumah kepada empat universiti, yang terkenal Edinburgh Fringe Festival, Galeri bertaraf dunia, teater, dewan konsert dan jalan-jalan membeli-belah.

Bandar budaya

Edinburgh merupakan sebuah bandar antarabangsa. Orang dari seluruh dunia telah menetap di sini menimbulkan pelbagai restoran, kafe dan bar dengan rasa etnik yang kuat. Bandar ini adalah padat dan mudah dilayari dengan berjalan kaki tetapi ia mempunyai semua kelebihan modal utama Eropah.

Bandar untuk perniagaan

Edinburgh juga merupakan bandar untuk perniagaan. Ia adalah pusat kewangan kedua terbesar di UK dengan, ekonomi yang pelbagai yang berkembang maju dan berpendidikan tinggi, tenaga kerja yang bermotivasi. Beberapa institusi utama global kewangan - bank-bank, syarikat insurans, syarikat pelaburan dan broker - mempunyai HQs mereka di Edinburgh.

Bandar inovator

Bandar, dan sesungguhnya Universiti, adalah rumah kepada beberapa instrumental pemikir, pencipta, saintis dan ahli perniagaan. Dolly domba, mamalia pertama diklon di dunia dilahirkan di University Edinburgh yang juga rumah kepada komputer yang paling berkuasa di UK. universiti ini mempunyai banyak alumni cemerlang termasuk Charles Darwin, Sir Arthur Conan Doyle dan Robert Louis Stevenson. Sekolah Perniagaan sendiri juga alma mater beberapa usahawan terkenal termasuk John Boyd Dunlop Dunlop daripada getah dan Arthur Young Ernst & Young.

Scotland

Di luar sempadan bandar, Scotland adalah tanah kecantikan lasak, salah satu daripada alam semulajadi besar terakhir di Eropah dengan gunung, tasik dan tujuh ribu batu daripada pantai yang menakjubkan.

Dalam masa hanya beberapa batu Sekolah terletak desa rolling of East Lothian, dengan pantai, kampung-kampung dan padang golf terkenal di yang juga bernilai lawatan sehari atau lawatan hujung minggu. bandar-bandar jiran Edinburgh bermegah banyak tarikan: padang golf St Andrew, warisan kapal Glasgow dan seni bina granit Aberdeen menakjubkan semuanya mudah diakses oleh perkhidmatan bas atau kereta api yang kerap. sama-sama terkenal kerana banyak pulau yang indah terdapat di seluruh negara yang menawarkan sambutan, percutian santai dari kehidupan bandar yang sibuk Scotland.

Landskap menarik, negara ini yang pelbagai adalah ideal sesuai untuk kehidupan sukan luaran. hanyalah sebahagian daripada aktiviti yang menyeronokkan yang ditawarkan, paling hanya beberapa minit dari depan pintu anda ski, melayari, mendaki, berbasikal gunung dan berkayak.

Lokasi

Edinburgh

Alamat
Business School
The University of Edinburgh
29 Buccleuch Place


EH8 9JS Edinburgh, Scotland, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi