The University of Nottingham - Faculty of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Nottingham: Faculty of Engineering

Fakulti Kejuruteraan di Nottingham terkenal dengan penyelidikan bertaraf dunia, pengajaran inspirasi, dan komuniti akademik yang pelbagai.

Dengan menyertai kami di Nottingham, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pelajar dari lebih dari 150 negara yang berlainan dari seluruh dunia.

  • Ke-3 di UK untuk kekuatan penyelidikan di bawah REF 2014, Kerangka Kecemerlangan Penyelidikan Kerajaan Britain
  • Lebih daripada 98% penyelidikan kejuruteraan berkualiti antarabangsa, dengan 85% dinilai sebagai yang terkemuka di dunia atau sangat baik di peringkat antarabangsa (REF 2014)

Anda akan dapati bahawa fakulti adalah persekitaran kerja yang mesra dan menyokong. Anda akan bekerjasama dengan orang-orang kreatif dan inspirasi yang ingin berkongsi pengalaman mereka.

Kami berkomitmen untuk mendukung orang-orang berbakat dan mengembangkan kemitraan dengan industri, badan pendanaan dan agensi pemerintah, untuk menciptakan lingkungan positif di mana penemuan, keilmuan, inovasi, eksploitasi komersial dan penglibatan masyarakat berkembang. Fakulti ini terlibat dalam ratusan projek penyelidikan langsung dan bekerjasama rapat dengan industri. Fokus dan pendekatan praktikal kami dapat membantu melengkapkan anda dengan pengetahuan dan kemahiran yang anda perlukan untuk memasuki penyelidikan pascasiswazah atau melanjutkan kerjaya dalam bidang kejuruteraan di mana sahaja di dunia.

Dengan belajar di Nottingham, anda akan:

  • Kembangkan kemahiran yang boleh dipasarkan mewah
  • Diajar oleh staf akademik yang luar biasa dan terkenal, selalunya pemimpin dunia dalam bidangnya
  • Jadilah sebahagian daripada komuniti pascasiswazah global dengan rangkaian kampus antarabangsa di UK, China dan Malaysia
  • Lulus dengan kelayakan yang diiktiraf dan dihargai di peringkat antarabangsa

Anda akan diajar oleh ahli akademik yang meminati bidang kepakaran mereka dan komited untuk membangunkan jurutera, arkitek dan penyelidik generasi akan datang. Sebagai pelajar pascasiswazah di fakulti, anda akan mendapat akses ke rangkaian kemudahan dan sumber daya yang mengagumkan untuk menyokong aktiviti yang merangkumi pelbagai spesialisasi.

Sebilangan besar kursus kami diakreditasi oleh badan profesional, dan banyak projek penyelidikan kami bersifat multidisiplin, menyatukan pelbagai pakar dari seluruh Universiti, institusi penyelidikan, rakan industri dan jabatan kerajaan untuk mengembangkan penyelesaian baru untuk masalah global yang mencabar.

Pada tahun 2012, kami membuka Institut Teknologi Aeroangkasa (IAT), yang menjadi tuan rumah Program Doktor Inovatif Marie Curie yang berfokus pada penyampaian cetak biru untuk pengangkutan udara esok. Rumah Tenaga Kreatif kami adalah pembangunan tujuh rumah yang menyediakan tempat ujian hidup bagi syarikat terkemuka untuk bekerjasama dengan Universiti untuk menyiasat penyatuan teknologi cekap tenaga ke dalam bangunan.

Kekuatan penyelidikan kami merangkumi bahan komposit, pembuatan aditif dan percetakan 3D, tenaga, kelestarian, dan aeroangkasa. Kami mempunyai salah satu kumpulan penyelidikan elektronik berkuasa terbesar dan salah satu kumpulan penyelidikan pembuatan aditif terbesar di dunia.

Universiti Nottingham

  • Mendapat penghargaan Emas untuk pengajaran cemerlang kami dalam Kerangka Kecemerlangan Pengajaran (TEF) UK 2017
  • Salah satu universiti yang paling disasarkan di UK oleh majikan siswazah (universiti nombor 1 paling disasarkan (Pasaran Siswazah pada tahun 2014) dan universiti kedua yang paling disasarkan (Pasaran Siswazah pada tahun 2015 dan 2016) - Penyelidikan High Fliers)
  • Dinamakan University of the Year for Graduate Employment di The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2017

Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris University of Nottingham (CELE) menyediakan persiapan dan sokongan kemahiran berbahasa Inggeris akademik dan kemahiran tinggi sebelum dan semasa pengajian pelajar.

Lokasi

Nottingham

Alamat
Faculty of Engineering,
The University of Nottingham,
University Park

NG7 2RD Nottingham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program