Baca keterangan rasmi

Universiti Aga Khan adalah hibrid unik: sebuah institusi kecemerlangan akademik yang juga merupakan agen untuk pembangunan sosial. Satu sumber utama saya dical, jururawat dan guru pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan awam di negara membangun, Universiti menyediakan lelaki dan wanita untuk membawa perubahan dalam masyarakat mereka dan berkembang maju dalam ekonomi global. AKU'S fakulti, pelajar dan graduan pergi mana keperluan terbesar, yang bekerja di penempatan bandar tidak rasmi, kampung-kampung terpencil dan kawasan di mana konflik atau kecuaian telah dihancurkan perkhidmatan asas. Malah, dalam banyak kes, masyarakat itu adalah rumah mereka. Berdasarkan prinsip-prinsip kesan, kualiti, kesesuaian dan akses, UNIVERSITI mempunyai kampus dan program dalam Afghanistan, Afrika Timur, Pakistan, Dan juga United Kingdom. Kemudahan-kemudahannya termasuk hospital pengajar, Sekolah kejururawatan, Kolej perubatan, Institut Pembangunan Pendidikan, Yang Lembaga peperiksaan, Dan Institut Pengajian Tamadun Islam. Pada AKU, Pelajar berkembang dalam suasana yang menarik, sokongan yang merangkumi pluralisme, menuntut kecemerlangan dan menggalakkan kepimpinan, kerja berpasukan, rasa ingin tahu intelektual, perdebatan dan penglibatan secara langsung dengan masalah dunia sebenar. Kemasukan ke Universiti adalah berdasarkan merit, tanpa mengambil kira keperluan kewangan.Institut Pengajian Tamadun Islam

Yang berpangkalan di London, Institut Aga Khan University untuk Pengajian Tamadun Islam bertujuan untuk mengukuhkan penyelidikan dan mengajar tentang warisan masyarakat Islam, dengan perhatian khusus kepada cabaran masyarakat-masyarakat ini menghadapi dalam tetapan kontemporari.

mandat ISMC adalah untuk menerangkan aspek-aspek sejarah dan kontemporari masyarakat Islam dan untuk mewujudkan satu platform untuk pemikiran baru tentang masa depan mereka melalui penyelidikan, penerbitan, acara awam dan ijazah master antara disiplin ini yang menarik pelajar dari seluruh dunia untuk kampus di London.

Institut bertujuan untuk menyediakan pendekatan yang pelbagai rupa kepada kajian umat Islam melalui satu rangka kerja budaya dunia, kemanusiaan dan sains sosial. pendekatan ini dapat dilihat dalam program Sarjana serta pelbagai kursus pendek dan melalui penyelidikan dan penerbitan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

The Aga Khan University: ​​Institute for the Study of Muslim Civilisations

Berdasarkan di pusat bandar London, Universiti Institut Aga Khan untuk Pengajian Tamadun Islam (ISMC) dua tahun Program MA menawarkan cara yang tersendiri dalam memahami ... [+]

Berdasarkan di pusat bandar London, Universiti Institut Aga Khan untuk Pengajian Tamadun Islam (ISMC) dua tahun Program MA menawarkan:

Satu cara yang tersendiri dalam memahami tamadun Islam kerana mereka telah berkembang dari masa ke masa. Menekankan kepelbagaian dan kerumitan budaya Islam dahulu dan sekarang, belajar mereka sebagai sebahagian daripada budaya dunia. Menggunakan alat-alat sains sosial dan kemanusiaan sebagai rangka kerja untuk pembelajaran.

Di dalam bidang sains sosial dan kemanusiaan pelajar-pelajar kita belajar beberapa pelajaran termasuk, kajian pembangunan, ekonomi, sains politik, seni, seni bina, sejarah, sastera, perbandingan agama dan undang-undang.

... [-]
United Kingdom London
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu