Swansea University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1920, Swansea adalah universiti yang diterajui oleh penyelidikan.

Swansea University adalah universiti yang diketuai oleh penyelidikan yang telah membuat perbezaan sejak tahun 1920. Komuniti kami yang pelbagai dan ramah berkembang maju dalam penerokaan dan penemuan, dengan keseimbangan pengajaran dan penyelidikan yang sangat baik, di samping kualiti hidup yang luar biasa.

Komitmen kami untuk membuat penyelidikan dengan manfaat dunia nyata telah menjadikan kami mencapai cita-cita untuk menjadi 30 Universiti Penyelidikan Teratas, melonjak ke kedudukan liga Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014-2021 ke tangga ke-26 di UK dari 52 tahun 2008.

Swansea University telah dinobatkan sebagai Universiti Terbaik dalam Anugerah Pilihan Pelajar Whatuni untuk kali kedua dalam lima tahun. Selain dinobatkan sebagai Universiti Terbaik Tahun Ini, Swansea University menduduki tempat teratas dalam kategori Antarabangsa dan meletakkan tiga teratas dalam kategori Pascasiswazah, dan Kursus dan Pensyarah. Kini pada tahun keenamnya, Anugerah Pilihan Pelajar Whatuni dipilih sepenuhnya oleh pelajar, dengan lebih daripada 41,000 ulasan dan komen dihantar dari lebih daripada 160 institusi UK.

Dalam Times dan Sunday Times yang berprestij, Good University Guide 2019, kami telah berjaya merangkul enam tempat ke dalam Top 30 UK. Kami adalah naib juara keseluruhan UK University of the Year , dan telah memenangi gelaran Welsh University of the Year untuk kali kedua dalam tiga tahun, mengukuhkan kedudukan kami sebagai institusi pendidikan tinggi terkemuka di Wales.

Swansea University menduduki tempat teratas di Wales dalam The Guardian University Guide 2020. Bahagian pelajar yang berpuas hati dengan kursus mereka telah meningkat dengan ketara, dengan Swansea kini menduduki tempat ke-4 di UK. Swansea juga berada di kedudukan ke-5 bersama Universiti Cambridge untuk bahagian pelajar yang memperoleh pekerjaan peringkat siswazah atau melanjutkan pelajaran enam bulan selepas tamat pengajian.

Kami meletakkan pelajar kami di tengah-tengah segalanya. Hasilnya, kami mencapai penarafan emas, penarafan tertinggi yang mungkin, dalam Kerangka Kecemerlangan Pengajaran dan Hasil Pelajar (TEF) kebangsaan dan berada di kedudukan 10 Teratas UK untuk kepuasan pelajar dalam Tinjauan Pelajar Nasional untuk 2019.

Kampus tepi laut kami yang menakjubkan menjadikan kami lokasi yang diinginkan untuk pelajar dan kakitangan dari seluruh dunia, dan komuniti pelbagai budaya kami menyediakan perspektif global, yang membolehkan mereka yang bergabung dengan kami mengembangkan kemahiran dan pengetahuan yang menjadikannya kerjaya yang berjaya dan memperkaya.

Pelajar antarabangsa

Swansea University diiktiraf sebagai Universiti 200 Universiti Terbaik untuk Pelajar Antarabangsa dan kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar Antarabangsa dari seluruh dunia.

Kami mendorong pelajar antarabangsa kami untuk membuat aplikasi melalui sistem aplikasi dalam talian kami. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai membuat permohonan sarjana atau pascasiswazah untuk belajar di Swansea University sila lawati halaman permohonan kami.

Lokasi

Swansea

Alamat
Swansea University
Singleton Park
Swansea
SA2 8PP
Wales, UK

SA2 8PP Swansea, Wales, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MA
MSc