Swansea University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebuah universiti bertaraf dunia

Universiti Swansea adalah universiti yang diketuai oleh penyelidikan yang telah membuat perbezaan sejak tahun 1920. Masyarakat universiti berkembang maju pada penemuan dan penemuan, dan menawarkan keseimbangan yang tepat dalam pengajaran dan penyelidikan yang sangat baik, dipadankan dengan kualiti hidup yang dicemburui.

Universiti telah menikmati tempoh pertumbuhan yang besar, dan kami telah mencapai cita-cita kami untuk menjadi tiga universiti penyelidikan terulung, melonjakkan jadual liga Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014 ke 26 di UK dari 52 tahun 2008.

Di samping itu, Program Pembangunan Kampus yang bercita-cita tinggi sedang berjalan - salah satu projek ekonomi pengetahuan terbesar di UK dan dalam lima besar di Eropah.

Ia melibatkan penciptaan Kampus Bay, sebuah pembangunan baru £ 450 juta pada pendekatan timur ke bandar, bersama dengan transformasi kampus Singleton Park yang ada sekarang.

Komuniti dwi-kampus pelbagai budaya Swansea menyediakan perspektif global dan peluang untuk mendapatkan kemahiran yang berlangsung seumur hidup.

Sejajar dengan wawasan pengasas perindustriannya pada tahun 1920, Swansea University akan:

  • Menyediakan persekitaran kecemerlangan penyelidikan, dengan penyelidikan yang di dunia yang terkemuka, kerjasama di peringkat global dan diiktiraf di peringkat antarabangsa;
  • Memberikan pengalaman pelajar yang cemerlang, dengan penyelidikan yang diterajui dan pengajaran amalan yang didorong oleh yang berkualiti tinggi yang menghasilkan graduan global berpendidikan dan dilengkapi untuk pencapaian peribadi dan profesional yang cemerlang;
  • Gunakan kekuatan penyelidikan, kerjasama dengan industri dan capaian global, untuk memacu pertumbuhan ekonomi, kemakmuran angkat, memperkayakan masyarakat dan kehidupan budaya of Wales dan, menyumbang kepada kesihatan, masa lapang dan kesejahteraan rakyatnya.

A beacon untuk kerjasama perintis

Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014, Swansea University mencapai cita-cita untuk menjadi 30 universiti penyelidikan di UK.

Kedudukan REF kami pada 26 adalah "lompatan terbesar di kalangan institusi yang berintensifkan penyelidikan," menurut Times Higher Education. Kini, ketika universiti itu hampir tahun seratus tahun pada 2020, kita mempunyai matlamat baru. Mereka adalah untuk:

  • Menjadi sebuah universiti bertaraf 30 universiti di UK pada 2018
  • Teruskan rancangan pengembangan kami yang bercita-cita tinggi
  • Memperluaskan jangkauan global kami; dan
  • Bergerak rapat menjadi salah satu daripada 200 universiti teratas di dunia.

Dalam REF 2014 kualiti penyelidikan Swansea telah diletakkan setanding dengan enam universiti Russell Group. Kami juga menduduki tempat ke-22 untuk kesan penyelidikan itu.

Kami percaya ...

Kesamaan peluang

Swansea University bertujuan untuk menyediakan persekitaran kerja dan pembelajaran yang inklusif dan menyokong, yang bebas daripada diskriminasi yang tidak adil dan membolehkan kakitangan dan pelajar memenuhi potensi peribadi mereka.

Pasukan Universiti Equal Opportunities secara aktif menyokong kakitangan dan pelajar untuk mengenal pasti dan menghalang mana-mana halangan yang berpotensi, dan memastikan bahawa Universiti menawarkan kesaksamaan peluang kepada semua kakitangan dan pelajar, tanpa mengira kaum, jantina, umur, kecacatan, orientasi seksual, agama dan kepercayaan, jantina penempatan semula, kehamilan dan status bersalin, atau perkahwinan dan status perkongsian sivil.

Projek kesetiaan universiti yang sedang berlangsung termasuk Athena SWAN, Indeks Kesetaraan Tempat Kerja, Piagam Bangsa Mark, dan Panduan Universiti Stonewall (AKA Gay Dengan Ijazah). Maklumat lanjut boleh didapati di laman web Kesempatan Peluang.

Bermaruah di tempat kerja dan belajar

Kebangkitan di Dasar Kerja dan Kajian menggalakkan maruah semua pelajar dan kakitangan di Universiti dengan menghapuskan semua bentuk tingkah laku yang menyinggung, dan mewujudkan persekitaran kerja dan pembelajaran yang bebas daripada gangguan dan agresif. Ahli-ahli Universiti harus dilayan dengan maruah dan hormat dan dilindungi daripada gangguan dan intimidasi di tempat kerja dan belajar.

Menyokong bahasa Welsh

Kami komited untuk menyokong, mempromosikan dan memperkayakan budaya Welsh dan bahasa Welsh secara aktif.

Sebagai sebahagian daripada visi kami, kami bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pelajar kami dengan meningkatkan peluang untuk belajar melalui medium Welsh dan meningkatkan penggunaan.

Kami juga akan meningkatkan peluang untuk semua ahli Universiti yang boleh, menggunakan bahasa Welsh dan mengukuhkan imej universiti di Wales sebagai institusi dwibahasa.

Memperkayakan kehidupan orang lain

Discovery adalah organisasi yang diketuai oleh sukarelawan yang bertujuan memperkayakan kehidupan orang-orang di Swansea. Organisasi ini membayangkan komuniti di mana orang dianggap sebagai sama dan tidak didiskriminasi atau dirugikan oleh masyarakat.

Penemuan bertujuan untuk:

  • Memperkayakan kehidupan orang-orang di Swansea agar mereka dapat memenuhi potensi mereka sebagai individu yang diberi kuasa dan sebagai anggota kumpulan dan masyarakat.
  • Menawarkan pengalaman dan peluang baru melalui pelbagai kegiatan yang diterajui pelajar dalam komuniti yang membawa kepada peningkatan persefahaman dan persamaan bersama.
  • Secara aktif menyokong pelajar untuk menyedari perkembangan peribadi mereka dan kesan terhadap diri mereka dan kehidupan orang lain melalui penglibatan mereka dalam aktiviti berasaskan komuniti.

Universiti Sihat

Swansea telah ditetapkan sebagai salah satu daripada 'Bandar Sihat' Pertubuhan Kesihatan Sedunia, yang menyertai kumpulan elit bandaraya yang bekerjasama untuk meningkatkan kesihatan masyarakat setempat. Begitu juga, Swansea University telah ditunjuk sebagai Universiti Sihat dan telah menubuhkan rangkaian yang sihat di kampus dengan tujuan untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan masyarakat universiti.

Pelajar antarabangsa

Swansea University diiktiraf sebagai Universiti Top 200 untuk Pelajar Antarabangsa Dunia dan kami mengalu-alukan aplikasi dari pelajar antarabangsa dari seluruh dunia.

Kami menggalakkan pelajar antarabangsa kami untuk membuat permohonan melalui sistem aplikasi dalam talian kami. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang membuat aplikasi sarjana atau pascasiswazah untuk belajar di Swansea University sila lawati laman permohonan kami.

Lokasi

Swansea

Alamat
Swansea University
Singleton Park
Swansea
SA2 8PP
Wales, UK

SA2 8PP Swansea, Wales, United Kingdom

Dubai

Alamat
University of Bradford Regional Hub, Dubai
Block 2A - F164
Dubai Knowledge Village
P.O. Box 501723
Dubai, U.A.E

Dubai, Dubai, Emiriah Arab Bersatu

Program-program

Kursus Eksekutif
MA