St George's University of London

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke St George's, University of London, satu-satunya institusi pengajian tinggi perubatan dan kesihatan bebas UK . St George adalah sebuah organisasi akademik dan penyelidikan yang inovatif dan inovatif yang dibina atas sejarah yang kaya dengan regangan 250 tahun . Alumni termasuk John Hunter , yang dikenali sebagai bapa pembedahan moden, dan Edward Jenner , pencipta vaksin pertama, yang digunakan untuk membasmi cacar.

Kami berkongsi laman web dengan St George's Healthcare NHS Trust , salah satu hospital pengajaran terbesar di UK . Saiz kami yang lebih kecil meminjamkan perasaan komuniti yang tulen - pelajar dan kakitangan dapat berjalan koridor kemudahan kami dari bilik pengajaran klinikal ke makmal ke wad atau klinik hospital. Sebagai bukti untuk ini, kami mengundi pengalaman pelajar terbaik London selama dua tahun berturut-turut dalam Kajian Pengalaman Pelajar Mahasiswa Times Higher Education. Layari kursus medis dan penjagaan kesihatan siswazah dan pascasiswazah kami untuk melihat apa yang boleh kami tawarkan.

Kerja penyelidikan di St George adalah tertumpu dalam tiga institut penyelidikan, Kardiovaskular dan Sains Sel , Jangkitan dan Kekebalan dan Kesihatan Penduduk . Kami berhasrat untuk meningkatkan pencegahan, diagnosis dan rawatan penyakit di kawasan termasuk jangkitan dan imuniti, penyakit jantung dan strok, dan isyarat sel. Kami juga tertumpu kepada meningkatkan pemahaman kesihatan awam dan epidemiologi, genetik klinikal, dan sains sosial.

Lokasi

London

Alamat
St George's, University of London, Cranmer Terrace
SW17 0RE London, England, United Kingdom