Schumacher College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Daftar untuk HARI TERBUKA ONLINE kami. Anda akan dapat berbual langsung dengan fakulti dan kakitangan, menonton video mengenai Schumacher College , kampus Dartington dan pelajari lebih lanjut mengenai setiap program.

Ketahui lebih lanjut dan daftar di sini: https://www.schumachercollege.org.uk/postgraduate-open-day

Orang dari seluruh dunia, dari semua peringkat umur dan latar belakang, telah dimaklumkan, diilhamkan dan digalakkan untuk bertindak, melalui kursus transformatif untuk kehidupan yang mampan .

Schumacher College mempunyai reputasi yang menarik untuk pembelajaran mutakhir. Kerja kita adalah untuk memberi inspirasi, mencabar dan mempersoalkan diri kita sebagai penduduk bersama dunia, untuk menanyakan soalan yang kita semua berjuang untuk mencari jawapan dan untuk mencari pengetahuan, intuisi, dan keajaiban dalam mencari penyelesaian.

Kami menyatukan para pemikir, aktivis, dan pengamal terkemuka di peringkat antarabangsa, untuk menyampaikan pengalaman pembelajaran kumpulan kecil yang unik. Pembelajaran ini berlaku di dalam bilik darjah, taman-taman, dapur - ia adalah sebahagian dari semua yang kita lakukan.

Di sini anda akan menemui perkara mengenai diri anda, membuat persahabatan yang mendalam dengan pelajar dari seluruh dunia, dan, seperti banyak alumni, mulakan hubungan seumur hidup dengan Kolej.

Dengan memberi tumpuan kepada pembelajaran interaktif, pengalaman dan penyertaan, kami menawarkan kemahiran praktikal dan pemikiran strategik yang diperlukan untuk menghadapi cabaran ekologi, ekonomi dan sosial Abad ke-21.

Ia adalah tepat pada masa pergolakan global yang kami mahu anda datang ke Kolej untuk berkongsi dengan kami cara-cara di mana anda dipindahkan untuk hidup dan bertindak secara berbeza.

Schumacher College adalah tempat yang sangat istimewa. Seperti yang kita cuba dan mencari tahu apa yang di bumi kita akan lakukan dengan planet yang belum dibongkar ini, ia menjadi fikiran untuk harapan, bateri untuk penglihatan positif! - Bill McKibben, pengasas 350.org

Kenapa awak perlu datang?

Jika anda datang ke Schumacher College untuk program pascasiswazah, kursus pendek atau latihan vokasional, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pembelajaran antarabangsa kami di sekitar Devon Selatan yang indah, di Dartington Hall Estate (pautan luar).

Dartington Hall Estate diasaskan pada tahun 1920-an oleh dua usahawan berkarisma, mengambil pengaruh mereka dari timur dan barat untuk membuat eksperimen dalam pertumbuhan semula di luar bandar. Visi mereka berdasarkan bentuk pendidikan, seni, dan pertanian yang progresif - warisan yang kita teruskan hari ini.

Semua kursus kami amat berasas dalam pandangan dunia ekologi dan holistik yang pernah mengalami sepenuhnya mengubah cara hidup dan bekerja di dunia.

Datang ke sini adalah pengalaman yang kaya dan pelbagai yang membolehkan anda untuk bercampur dengan pelajar, guru, dan aktivis yang berfikiran sama yang berusaha untuk perubahan positif di dunia. Schumacher College adalah tempat di mana anda akan bertemu rakan dan sekutu dari semua lapisan masyarakat dan dari semua bahagian dunia, yang berkongsi minat dan semangat untuk planet yang kami tinggalkan.

Schumacher College hanyalah satu daripada persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang terbaik untuk dijumpai di mana sahaja di Dunia. - David Abram, The Ese of the Sensuous and Becoming Animal

19365_photoset-1.jpg

Apa rasanya berada di sini

Kursus Schumacher College adalah kualiti tertinggi dan menawarkan pembelajaran dan pengajaran yang jarang ditemui di Universiti dan Kolej hari ini.

Sifat unik kursus tidak hanya dalam kandungan tetapi dalam cara anda sebagai pelajar aktif terlibat sebagai pencipta bersama.

Anda tidak akan menjadi penerima pasif pengetahuan di sini, tetapi anda dijangka menjadi pelajar aktif mencari penyelesaian kepada soalan yang belum dijawab oleh siapa pun.

Schumacher College adalah tempat yang ketat dan menuntut dan para pelajar kami adalah bahagian penting dalam membuat pengalaman pembelajaran yang unik, tidak dapat dilupakan dan berubah sepenuhnya.

Anda akan menjadi sebahagian daripada permadani kaya yang membentuk Kolej secara harian, bercampur dengan pelajar, sukarelawan, magang, guru berkunjung, pengamal, penceramah, dan penghibur.

Apa yang kami percaya

Komuniti - hidup, bekerja dan belajar bersama

Pembelajaran yang terbaik berlaku dalam kumpulan. Kami berusaha untuk menjalankan Kursus Pendek dengan purata 20 peserta dan Program Siswazah kami dengan 15, walaupun ini adalah tertakluk kepada variasi. Ini membolehkan anda untuk mendapatkan yang terbaik daripada interaksi anda antara satu sama lain dan dengan guru kursus dan fasilitator anda. Kami menggunakan pelbagai kaedah pengajaran dan proses yang difasilitasi untuk memastikan kedua-dua peluang pembelajaran kumpulan dan individu dimaksimumkan dan bahawa realiti penciptaan bersama dan kepunyaan timbul tanpa mengira tempoh penginapan anda di Kolej.

Kami memulakan hari dengan mesyuarat pagi bersama untuk menjalankan perniagaan hari ini dan untuk memperuntukkan kumpulan kerja dan tugas. Semua pelajar dan kakitangan mengambil bahagian dalam aktiviti harian memasak, membersihkan, dan berkebun yang, selain menjadi integral dalam pembelajaran kita, membantu menumbuhkan rasa masyarakat dan merupakan peluang yang baik untuk bercampur dengan semua anggota Kolej.

Di mana mungkin kami menggalakkan penyertaan pelajar dalam komuniti Kolej yang lebih luas. Kami mempunyai malam terbuka biasa untuk orang awam di mana guru kursus pendek kami memberi Ceramah Bumi. Ini adalah peluang yang baik untuk pelajar bergaul dengan penduduk setempat. Kami juga memanfaatkan perkongsian kami dengan Transition Town Totnes (pautan luar) - rumah Pergerakan Peralihan Antarabangsa - yang sentiasa dijemput untuk memberi ceramah kepada pelajar kami.

Menghormati semua sistem hidup - pandangan dunia ekologi

Semua yang kita lakukan adalah dengan mengambil kira kesannya terhadap dunia yang lebih luas. Kami bernasib baik kerana berada di bahagian yang sangat indah di dunia, dengan warisan sejarah Dartington Hall Estate di belakang kami dan Kolej itu sendiri di bangunan yang disenaraikan di atmosfera - The Old Postern. Pemeliharaan dan pelaksanaan Kolej ini bukanlah tanpa cabaran dari segi kemapanan, tetapi kami berhasrat untuk melakukan perbincangan kami setiap hari.

Perpustakaan kami adalah sumber yang sangat berharga, mengandungi rakaman buku dan arkib yang akan berlaku selama 20 tahun kewujudan kami sebagai Kolej. Beberapa nama terbesar dalam kemampanan dan kehidupan ekologi telah melawat kami sepanjang masa dan koleksi kami mencerminkan ini. Pelajar, penulis, dan wartawan sering melawat kami di berundur untuk menggunakan kemudahan ini. Sebagai pelajar, anda akan mempunyai akses tanpa had, tujuh hari seminggu.

Badan yang sihat - minda yang sihat

Sesetengah orang terus datang ke Kolej untuk makanan sahaja! Pasukan chef dalaman kami (dengan sokongan dari diri anda) menyediakan makanan vegetarian, organik dan tempatan yang lazat pada setiap masa makan. Taraf makanan sangat baik sehingga kursus memasak biasa kami menjual dengan cepat terlebih dahulu.

Sebilangan besar makanan ditanam di kawasan 3.5-ekar Kolej, yang diuruskan oleh Kolej, dengan bantuan pelajar dan sukarelawan. Serta makanan yang semakin meningkat, alasan termasuk kawasan khusus untuk hidupan liar, renungan, dan inspirasi dalam alam semula jadi. Kebun-kebun diuruskan berdasarkan prinsip-prinsip ekologi, dan pendekatan reka bentuk permakultur.

Juga memelihara tubuh dan minda yang sihat, kami mempunyai ruang untuk tujuan meditasi dan refleksi yang tenang di mana anda boleh memilih untuk memulakan hari dengan sesi pengantaraan yang memudahkan sebelum sarapan pagi. (Saya tidak suka implikasi bahawa berkebun atau memasak tidak boleh menjadi usaha yang tenang tetapi saya berpecah rambut !?)

Beyond the College adalah ladang dan kawasan yang indah di Dartington Hall Estate. Berjalan-jalanlah melalui hutan-hutan campuran di sekeliling Kolej, di sepanjang Sungai Dart yang berjalan melalui Estet, atau melalui taman-taman hiasan Dewan Dartington itu sendiri untuk acara-acara dan festival yang berkaitan dengan seni serta pawagam, teater dan ruang-ruang seni.

Usaha lebih jauh ke bandar Totnes, hanya 20 minit berjalan kaki, untuk mengalami yang terbaik bandar tawarkan dari segi kehidupan alternatif, komuniti hijau, dan penjagaan kesihatan pelengkap. Atau bersiar-siar di hutan di Dartmoor yang berhampiran - kawasan yang sangat indah keindahan di landskap kami. Pantai Devon Selatan yang menakjubkan juga dekat, dengan tebing berbatu liar dan pantai berpasir.

19364_photoset-2.jpg

Lokasi

Totnes

Schumacher College

Alamat
The Old Postern, Dartington,

TQ9 6EA Totnes, England, United Kingdom
Telefon
+44 1803 865934

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami