Baca keterangan rasmi

Royal Conservatoire adalah pusat kebangsaan profesional latihan vokasional Scotland dalam seni persembahan. Lokasi kami adalah pusat Glasgow; orientasi kami adalah adegan antarabangsa kontemporari. Kami memimpin jalan sebagai salah satu konservatori teratas di Eropah, yang menawarkan kelebihan ilmu disiplin seni.

Segala yang kita lakukan, seperti pada hari-hari RSAMD kita, didorong oleh keinginan kita untuk kecemerlangan. Pelajar berjaya menerusi terima kasih kepada gabungan tuisyen intensif yang luar biasa, jadual prestasi yang ketat, bekerja dengan rakan-rakan profesional dalam industri, dan ruang untuk membuat dengan orang lain merentasi disiplin jika mereka mahu. Kedua-dua pelajar dan kakitangan adalah produktif dalam mewujudkan kerja baru yang benar-benar inovatif.

Di Royal Conservatoire , tuisyen sentiasa disokong oleh perkongsian kami dengan syarikat prestasi profil tinggi di Scotland dan seterusnya, dan oleh kepakaran profesional kakitangan kami.

Latihan vokasional yang tinggi

Kami menawarkan pembelajaran pakar yang luar biasa ke peringkat profesional dan sarjana peringkat ijazah dan lepasan ijazah tinggi dalam tarian, drama, muzik, pengeluaran, skrin dan pendidikan. Latihan kami adalah ketat dan berkait rapat dengan profesion. Kami juga memupuk bakat di semua peringkat dan usia dengan pelbagai kursus dari sesi mingguan ke sekolah musim panas pakar.

Kemudahan kami - antara yang terbaik di Eropah

Kami baru-baru ini melabur £ 8.5 juta dalam pembangunan kemudahan baru yang luar biasa di Speirs Locks Studios dan dalam pembaharuan Kampus Renfrew Street kami. Kami percaya kemudahan kami sekarang adalah yang terbaik di Eropah. Mereka termasuk enam tempat persembahan profesional; nisbah bilik amalan yang tinggi bagi setiap pelajar; tiga rakaman studio; perkusi studio; teknologi peringkat profesional; empat studio tarian yang dipesan lebih dahulu; studio baru untuk reka bentuk teknikal, reka bentuk, indah, reka bentuk set dan reka bentuk kostum dan pembinaan. Semua ini disokong oleh teknologi IT dan digital terkini.

Lokasi kami di jantung artistik Scotland

Scotland mempunyai warisan seni yang dinamik dan Glasgow dikenali sebagai ibu kota budaya. Ia adalah rumah bagi banyak profesion prestasi - dan banyak yang terletak di sekeliling kita. Bandar ini sangat 'mesra pelajar' dengan populasi pelajar yang besar sebanyak 80,000. Hubungan pengangkutan yang sangat baik menjadikannya mudah untuk mencapai kebanyakan ibu kota Eropah dengan pesawat atau kereta api.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Royal Conservatoire of Scotland

Adakah anda berhasrat untuk membuat kerja-kerja muzik hidup anda? Adakah anda bercita-cita untuk menjadi seorang penyanyi opera, seorang artis konsert atau pemuzik orkes ... [+]

Sarjana Muzik (MMus)

Adakah anda berhasrat untuk membuat kerja-kerja muzik hidup anda? Adakah anda bercita-cita untuk menjadi seorang penyanyi opera, seorang artis konsert atau pemuzik orkestra; menemani, mengarang atau mengatur; untuk bekerja sebagai musik freelance atau menjadi konduktor, pemimpin muzik atau animateur. Anda mungkin merancang untuk melatih atau mengajar, sama ada sebagai fokus tunggal kehidupan profesional anda atau, lebih mungkin lagi, sebagai sebahagian daripada kerjaya portfolio. Anda mungkin mempunyai tempat anda ditetapkan pada kajian kedoktoran, apabila membuat sumbangan kepada budaya muzik tradisional berkualiti dan Scotland atau mungkin mungkin ingin memenuhi salah satu yang penting peranan muzik pakar dalam bentuk seni yang berkaitan seperti balet. Apa rasional anda kerana memohon Royal Conservatoire ini MMus, anda akan berada di sini untuk mendapatkan hasil dan memanjangkan musicianship anda sebagai persediaan untuk langkah-langkah seterusnya. ... [-]

United Kingdom Glasgow
Og 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu