Redcliffe College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Redcliffe College

Redcliffe College adalah komuniti silang budaya yang meriah yang mewakili semua peringkat umur dan banyak negara. Ditubuhkan pada tahun 1892, kami juga merupakan salah satu kolej interdenominational dan evangelis yang paling lama di UK.

Masyarakat Redcliffe hidup dengan perseorangan, pasangan suami isteri dan keluarga yang hidup, belajar dan menyembah Tuhan bersama. Sebagai tubuh orang Kristian, kita hanya bersemangat tentang misi dan telah melihat beribu-ribu pelajar beralih ke khidmat Tuhan di seluruh dunia.

Kami sedang membina perkongsian dengan kolej, agensi misi dan organisasi Kristian lain untuk misi sumber di seluruh dunia. Kami juga adalah ahli Perikatan Evangelikal, Sambungan Global, Persatuan Pengiktirafan Evangelikal Eropah dan Persatuan Alam Sekitar untuk Universiti dan Kolej.

Kursus Pascasiswazah

MA inisiatif Redcliffe yang inovatif membolehkan kajian mendalam dan refleksi mengenai isu semasa dalam misi. Program-program MA memberi tumpuan kepada isu kontemporari dalam misi global, kepimpinan global, Bible dan misi, Pengajian Asia, Misi Eropah, dan Sukan dan Christian Outreach.

Setiap MA mempunyai beberapa teras atau modul wajib, dan pilihan modul pilihan, membolehkan anda menyesuaikan kajian anda. Disertasi anda juga membolehkan anda menyelidik isu misi yang berkaitan dengan kementerian semasa anda atau masa depan, diawasi oleh pensyarah dengan pengalaman pertama dalam misi lintas budaya.

Program MA kami boleh dipelajari sepenuh masa selama setahun, paruh waktu, lebih dari dua tahun atau dalam mod pembelajaran yang fleksibel, mengambil masa tiga hingga empat tahun. Program sepenuh masa dan sambilan berjalan dari awal semester satu (pertengahan hingga akhir September) hingga Ogos berikutnya. Mod pembelajaran fleksibel menggabungkan kajian intensif kediaman dengan pembelajaran jarak jauh. Kajian kediamannya adalah sekolah musim panas tiga minggu pada permulaan dua tahun pertama MA, empat hujung minggu kami yang panjang dalam setiap dua tahun pertama.

Lokasi

Gloucester

Alamat
Redcliffe College,
Wotton House, Horton Road, Gloucester

GL1 3PT Gloucester, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami