Royal Veterinary College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai salah satu daripada institusi veterinar yang terkemuka di dunia, Royal Veterinary College membawa bersama-sama banyak individu berbakat, yang semuanya berkongsi keghairahan untuk kesihatan dan kebajikan manusia dan haiwan.

Pelbagai program kami adalah rayuan antarabangsa dan menarik para pelajar yang terus mengamalkan veterinar, saintis haiwan, jururawat veterinar, dan pemimpin dalam industri dan kerajaan.

Kolej ini mempunyai warisan kebanggaan inovasi dalam sains veterinar, amalan klinikal dan pendidikan.

  • Status bebas kami bermakna kami dapat berinovasi dan terus berada di barisan hadapan teori dan amalan
  • Pendekatan perintis untuk pengajaran, penyelidikan, dan peruntukan klinikal canggih
  • Kepakaran di luar penternakan dan jaringan perkongsian saintifik yang ditubuhkan dengan pakar RVC terkenal di peringkat antarabangsa

Kecemerlangan dalam pengajaran dan pembelajaran

Kami menawarkan portfolio program pembangunan profesional sarjana, pascasiswazah dan berterusan. Ini disampaikan sama ada secara sepenuh masa, sambilan atau melalui jarak konvensional dan e-pembelajaran interaktif. RVC menerima skor maksimum 24 dari 24 dalam penilaian piawaian pengajaran oleh Badan Jaminan Kualiti pada Februari 2003. Pada tahun 1999 ia juga menjadi sekolah veterinar UK pertama yang diakreditasi oleh Persatuan Perubatan Veterinar Amerika.

Menyokong Profesion Veterinar

Kolej ini menyediakan sokongan untuk profesion veterinar melalui tiga hospital rujukan, perkhidmatan diagnostik, dan kursus pembangunan profesional yang berterusan. Queen Mother Hospital for Animals adalah yang terbesar seumpamanya di Eropah, menerima lebih dari 8,000 pesakit setiap tahun.

Lokasi

London

Alamat
The Royal Veterinary College
Royal College Street

NW1 0TU London, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami