Royal College of Art

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Royal College of Art

Peringkat universiti seni dan reka bentuk nombor satu dunia selama lima tahun berturut-turut (2015-2019) *

112481_1080x1080_CAP_RCA_QS_5th_Year_Running_Still_20Percent_GIF1.gif

Terletak di tengah-tengah London, Royal College of Art adalah universiti seni dan reka bentuk yang paling berpengaruh di seluruh dunia. RCA telah menduduki ranking tertinggi universiti seni dan reka bentuk dunia pada 2015, 2016, 2017 dan baru-baru ini pada 2018 dalam ranking universiti QS Top.

RCA mempunyai peranan tersendiri dalam menyediakan pelajar pascasiswazahnya untuk karier dalam bidang seni, reka bentuk dan sektor kreatif - sememangnya Kolej dianggap secara meluas sebagai industri kreatif. Kursus diajar oleh artis, pengamal dan ahli teori terkenal di dunia, dan pelajar mempunyai peluang yang unik untuk mempelajari seni dalam persekitaran reka bentuk, dan reka bentuk dalam persekitaran seni. Bentuk pengajaran dan pembelajaran tersendiri - dan kemudahan teknikal dan pusat penyelidikan yang berdedikasi - menyumbang kepada persekitaran yang sangat kreatif dan intelektual.

Selain mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia, dimensi global College ditingkatkan menerusi perkongsian dengan institusi seni dan rekaan, budaya dan pendidikan terkemuka dan melalui hubungan yang luas dengan perniagaan, baik secara nasional dan antarabangsa.

Piagam Diraja Kolej, yang diberikan pada tahun 1967, menyatakan bahawa tujuan institusi adalah "untuk meningkatkan kecekapan pembelajaran, pengetahuan dan profesional khususnya dalam bidang seni rupa ... melalui pengajaran, penyelidikan dan kerjasama dengan industri dan perdagangan".

Mengikut angka yang paling baru-baru ini, 93% daripada graduan Kolej telah mendapat pekerjaan di peringkat profesional yang sesuai dalam bidang pakar pilihan mereka, dalam masa yang singkat meninggalkan College. Angka destinasi ini adalah penunjuk penting kejayaan RCA .

Diiktiraf untuk kualiti cemerlang para graduannya, Kolej ini mempunyai alumni yang terkenal seperti Sir James Dyson, Thomas Heatherwick, David Hockney, Tracey Emin, Christopher Bailey, Len Deighton, Julien McDonald, Orla Kiely, Alison Jackson, Idris Khan, David Adjaye, AOC, Suzie Templeton, Sir Ridley Scott - senarai itu diteruskan. "

Lokasi

London

Alamat
Royal College of Art
Kensington Gore
London

SW7 2EU London, England, United Kingdom