Royal College of Art

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Royal College of Art

Peringkat universiti kesenian dan reka bentuk nombor satu dunia selama enam tahun berturut-turut (2015-2020) *

Terletak di tengah-tengah London, Royal College of Art adalah universiti seni dan reka bentuk universiti yang paling berpengaruh di dunia. RCA telah menduduki ranking universiti seni dan reka bentuk teratas di dunia selama enam tahun berturut-turut (2015 - 2020) dalam Peringkat Ekonomi Universiti QS.

Lawati rancangan siswazah dalam talian kami hari ini

Buat pertama kalinya dalam sejarah kami, pameran siswazah RCA berlangsung dalam talian dari 16-31 Julai. Lawati RCA2020 sekarang untuk melihat karya 850 pelajar yang lulus serta lebih daripada 250 ceramah artis, persembahan, lawatan dan perbincangan panel.

Program Pengajian

RCA menawarkan 40 program pasca siswazah - termasuk Master, PhD dan Diploma Lulusan.

Di samping itu, Kolej menawarkan pemohon dan pelajar kursus Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik (EAP) untuk menyokong pelajar dalam berkomunikasi dalam konteks seni dan reka bentuk akademik. Ini termasuk kursus pra-sesi 8 minggu dan 4 minggu, sebelum program dimulakan, dan menawarkan sokongan dalam sesi selama tahun akademik.

Hari Terbuka Dalam Talian

 • Hari Terbuka MRes Penjagaan Kesihatan & Reka Bentuk - 21 Julai 2020
 • Hari Terbuka MRes Online (Seni Bina, Komunikasi, Seni Rupa & Kemanusiaan dan Pathways Reka Bentuk) - 22 Julai 2020
 • Hari Terbuka Dalam Talian MA Mobiliti Pintar - 27 Julai 2020

Kursus Pendek

The Royal College of Art menawarkan portfolio kursus yang semakin meluas yang termasuk kelas master eksekutif peringkat tinggi, kursus musim panas dan program pendidikan eksekutif adat untuk perniagaan dan organisasi.

Kursus Pendidikan Eksekutif

Program masterclass eksekutif yang direka khusus untuk menyediakan profesional peringkat senior dengan kemahiran perniagaan yang paling penting untuk abad kedua puluh satu, seperti kreativiti, pemikiran kritis dan empati.

 • Reka bentuk Thinking & Inovasi
 • Masterclass Reka Bentuk Perkhidmatan
 • Kepimpinan Kreatif
 • Keusahawanan yang berjaya
 • Reka Bentuk Dalaman - Niaga Hadapan Runcit

Lawati laman web kursus untuk tarikh yang akan datang dan daftarkan minat anda.

Sekolah musim panas

Kursus musim panas bermula dari satu hari hingga tiga minggu, memberikan peluang yang tiada tandingan bagi peserta untuk mengakses kepakaran, studio dan kemudahan bertaraf dunia. Kursus-kursus ini adalah tasters cemerlang untuk ijazah sarjana RCA .

 • Menguruskan Seni dan Reka Bentuk Kontemporari - Teori dan Amalan:
 • Reka Bentuk Grafik - Reka Bentuk Editorial Musim Panas:
 • Inovasi Pasaran yang Mengganggu Melalui Reka Bentuk
 • Sekolah Musim Panas Senibina
 • Sekolah Musim Panas Seni Kontemporari
 • Design grafik - Typography Summer Intensive
 • Ilustrasi - Novel Musim Panas Novel Grafik

Menggalakkan Industri Kreatif

RCA mempunyai peranan tersendiri dalam menyediakan pelajar pascasiswazahnya untuk kerjaya dalam bidang seni, reka bentuk dan sektor kreatif - sememangnya Kolej dianggap secara meluas sebagai industri kreatif. Kursus diajar oleh artis, pereka, arkitek, penulis, penyelidik dan ahli teori yang terkenal di peringkat antarabangsa, dan pelajar mempunyai peluang yang unik untuk mempelajari seni dalam persekitaran reka bentuk dan reka bentuk dalam persekitaran seni. Bentuk pengajaran dan pembelajaran tersendiri - dan kemudahan teknikal dan pusat penyelidikan yang berdedikasi - menyumbang kepada persekitaran yang sangat kreatif dan intelektual.

Selain mengalu-alukan pelajar dari lebih 80 buah negara, dimensi global Kolej dipertingkatkan melalui perkongsian dengan institusi seni dan rekaan, budaya dan pendidikan terkemuka dan melalui hubungan yang luas dengan perniagaan, baik secara nasional dan antarabangsa.

Mengikut angka yang paling baru-baru ini, 93% daripada graduan Kolej telah mendapat pekerjaan di peringkat profesional yang sesuai dalam bidang pakar pilihan mereka, dalam masa yang singkat meninggalkan College. Angka destinasi ini adalah penunjuk penting kejayaan RCA .

Diiktiraf untuk kualiti cemerlang para graduannya, Kolej ini mempunyai alumni yang terkenal seperti Sir James Dyson, Thomas Heatherwick, David Hockney, Tracey Emin, Christopher Bailey, Len Deighton, Julien McDonald, Orla Kiely, Alison Jackson, Idris Khan, David Adjaye, AOC, Suzie Templeton, Sir Ridley Scott - senarai itu diteruskan. "

Lokasi

London

Alamat
Royal College of Art
Kensington Gore
London

SW7 2EU London, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program