Baca keterangan rasmi

Mengenai NUA

Norwich University of the Arts (NUA) telah menubuhkan pendidikan seni, reka bentuk dan media selama lebih dari 170 tahun. Tetapi sementara sejarah kita dapat ditelusuri kembali ke 1845, pandangan kita adalah pemikiran ke hadapan.

Dari sebuah kampus pusat bandar yang menawarkan kemudahan canggih untuk pendekatan pengajaran yang menyaksikan kami dianugerahkan Emas di bawah Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran dan menduduki tempat ke-10 di UK untuk kualiti pengajaran oleh The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2018, reputasi kami untuk kecemerlangan yang diperolehi dengan baik.

NUA telah berkembang maju sebagai sebuah universiti yang mantap, membangun reputasi nasional sebagai komuniti akademik yang inovatif dan kreatif, dengan komitmen yang teguh untuk menawarkan kursus-kursus berasaskan amalan vokasional dan praktikal yang memberikan ruang pelajar untuk membangunkan kemahiran mereka dan mengejar semangat mereka.

Di tengah-tengah semua itu, pelajar kita. Artis, pereka, pembuat. Membawa pelbagai minat dan perspektif yang unik, mereka berkongsi keinginan untuk dicabar dan diilhami. Untuk belajar dari masa lalu dan membentuk masa depan.

Kenyataan misi kami

Misi NUA adalah menjadi universiti pakar terbaik untuk seni, reka bentuk, seni bina dan kajian media di Eropah, menghasilkan graduan yang berkualiti tinggi dan memberi inspirasi kepada pelajar dan kakitangan untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang kreatif dan budaya.

Sejarah Norwich University of the Arts

1845

Badan Jaminan Kualiti memeriksa bagaimana universiti dan kolej UK mengekalkan taraf peruntukan pendidikan tinggi mereka.

Universiti ini ditubuhkan sebagai institusi pengajian tinggi bebas di bawah Seksyen 121 Akta Pembaharuan Pendidikan 1988 dan merupakan badan yang diiktiraf dengan kuasa pemberian kuasa yang diajarkan. Universiti dikawal oleh Pejabat untuk Pelajar (OfS). Maklumat mengenai status Universiti boleh didapati di Daftar OfS dan dalam senarai badan-badan yang diiktiraf yang diterbitkan di laman web Pemerintah Kerajaan Inggeris (GOV.UK). Rangka kerja pengawalseliaan akan berkuatkuasa mulai 1 Ogos 2019. Mulai 1 April 2018 hingga 31 Julai 2019 Universiti akan tertakluk kepada Pengaturan Peralihan OfS.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Norwich University of the Arts

Pengalaman kuratorial tangan dan individu, projek berasaskan amalan membentuk asas MA Sarjana Pentadbiran MA kami. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Meneroka gagasan "pameran" secara meluas dalam bidang seni kontemporari, anda akan melibatkan pameran dan projek berasaskan galeri di tempat yang tidak tradisional, campur tangan khusus tapak dan projek seni awam.

Relevan, semasa dan inovatif

Menggambarkan pemikiran terkini dalam kajian kurator, kursus pascasiswazah yang praktikal dan relevan ini mengakui kemunculan pengarang artis, serta laluan yang lebih tradisional untuk latihan kuratorial.

Anda akan mempertimbangkan kemungkinan yang ditawarkan oleh pelbagai platform, dari koleksi muzium, muzium dan arkib tradisional, kepada kaedah maya dan interaktif.

Anda akan dibantu dalam membangunkan projek kuratorial yang memulakan diri, yang akan melihat anda berinovasi dan meneroka cara untuk memupuk penonton baru.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Membangunkan gaya tandatangan anda dan meneroka konteks konsep kerja anda di kursus ijazah Sarjana Muda MA. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sekiranya anda sudah bersedia untuk menguji sempadan apa yang fesyen bermakna pada abad ke-21 dan mendorong falsafah peribadi dan profesional anda ke had baru, kursus fesyen pascasiswazah ini akan menyediakan platform yang ideal.

Bina suara unik anda

Suara kreatif yang menarik akan muncul apabila anda bekerja dengan bahan dan proses yang berbeza.

Praktik anda akan menerima inovasi digital, teknologi dan budaya apabila anda membangunkan pemahaman yang jelas tentang cara menggunakan promosi dan platform untuk mempamerkan karya anda.

Juruteknik studio ahli akan menyokong penerokaan jahitan yang dipesan terlebih dahulu; kaedah pemotongan dan penutupan eksperimen; tradisi dan kraf haute couture; teknik penamat tangan dan mesin; dan penggunaan teknologi kontemporari.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Persekitaran sokongan yang menggalakkan inovasi, penerokaan dan perdebatan artistik menanti anda pada kursus Ijazah Sarjana Muda Seni MA kami. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sebagai pelajar pascasiswazah di NUA, anda akan mempercepat amalan seni anda, meneroka peranan artis dalam masyarakat dan menguji idea anda terhadap isu kontemporari dan perdebatan kritikal.

Menguasai kemahiran anda dalam persekitaran yang merangsang

Anda boleh memilih untuk mengkhususkan diri dalam - atau menggabungkan - bidang termasuk lukisan, lukisan, pencetakan tangan, fotografi, amalan ruang dan masa. Anda akan menguasai kemahiran yang relevan dengan minat artistik anda dan anda akan disokong dalam pembangunan kepakaran yang lebih luas, dari pameran dan persembahan kepada etika dan kesadaran khalayak.

Bekerja bersama pelajar dari kursus ijazah lanjutan lain di NUA, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti artis, pembuat dan artis pelawat yang membentuk persekitaran penyelidikan yang aktif dan aktif.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Menggabungkan kebolehan kreatif dan kemahiran teknis pada gelar Master Sukan MA di Institusi Pendidikan Terbaik UK (2017 TIGA Games Industry Awards). ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sebagai pelajar pascasarjana di NUA, anda akan bekerjasama dengan rakan-rakan yang berpikiran sama dan dibimbing oleh kakitangan pakar mata pelajaran. Anda akan menikmati sesi interdisipliner dengan pelajar dari seluruh rangkaian kursus MA kami kerana anda bekerja ke arah cita-cita anda dalam kerjaya dalam industri permainan atau sektor kreatif yang lebih luas.

Sempurnakan kemahiran industri anda

Memastikan anda lulusan bersedia untuk memenuhi permintaan industri yang pesat berkembang, kursus ini akan mempercepatkan pembangunan kemahiran reka bentuk permainan anda.

Di samping penyelidikan yang lebih luas ke dalam konteks sosial, teknikal, ekonomi dan budaya di mana permainan dihasilkan, anda akan mengkhususkan diri dalam salah satu daripada tiga bidang, mengikuti jalan yang jelas dalam kajian dalam Art Concept (dan Narasi Sequential), Pengeluaran Aset atau Indie Pembangunan.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Terangkan bagaimana reka bentuk membentuk pemahaman kita mengenai isu-isu, persekitaran kita dan satu sama lain pada kursus ijazah MA Komunikasi Reka Bentuk Komunikasi ya ... [+]

Gambaran keseluruhan

Apabila anda mengembangkan kepakaran anda dalam aspek kritis reka bentuk komunikasi, anda akan mempunyai peluang untuk meneroka bidang termasuk reka bentuk grafik, komunikasi grafik, ilustrasi, reka bentuk maklumat, komunikasi interaktif, multimedia dan tipografi.

Memperbaiki kemahiran reka bentuk komunikasi anda

Dari imej yang bergerak dan bunyi kepada soalan mengenai pengurusan jenama dan penerbitan, anda akan merangkumi kemahiran dan cita-cita anda sebagai pelajar pascasiswazah di NUA. Semasa anda membangunkan suara dan amalan anda melalui percubaan, anda juga akan mempunyai peluang untuk mengkaji secara kritis isu reka bentuk dan komunikasi utama seperti kemampanan, teknologi baru, khalayak dan pasaran baru, keterangkuman dan etika.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Mengambil amalan anda ke tahap yang baru, memperbaiki kemahiran teknikal anda dan meneroka konteks budaya dan sejarah kerja anda di atas kursus ijazah Sarjana Muda Imej d ... [+]

Gambaran keseluruhan

Cabar amalan audio-visual anda dan berusaha untuk keaslian melalui eksperimen dengan konsep, isu dan bahan yang berkaitan dengan imej bergerak dan / atau reka bentuk bunyi.

Bekerjasama

Sebagai pelajar pascasarjana di NUA, anda akan menyertai komuniti pengamal dan penyelidik dengan pelbagai kepakaran, memberi anda peluang berharga untuk bekerja secara kolaboratif dan juga secara individu.

Melalui kajian intensif dan bengkel teknikal yang komprehensif, anda akan membangunkan kemahiran praktikal dan konseptual yang diperlukan untuk mewujudkan kerja asal dan inovatif untuk menuntut standard profesional.

Mengkhususkan diri

Bergantung kepada kepakaran anda, anda akan berpeluang untuk melibatkan diri dengan pelbagai kaedah audio-visual. Ini termasuk: Digital 2D; CGI dan film animasi gerakan bergerak dan pengeluaran imej bergerak; grafik gerakan; skrip dan naratif; kemahiran dan teknik pra-pengeluaran dan selepas pengeluaran; reka bentuk bunyi.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Inovasi amalan anda dan perkembangan perspektif kritikal-maklumat adalah prinsip panduan kursus MA Sarjana Muda Fotografi kami. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Studio terkini dan bilik gelap digital akan memberi anda kebebasan untuk membangunkan suara pengarang yang tersendiri melalui kajian lanjutan mengenai amalan fotografi.

Teori dan amalan

Walaupun kursus fotografi pascasarjana kami adalah latihan yang dipimpin, komponen yang dipelajari mempertimbangkan aspek kontekstual dan teori fotografi. Dari kerjasama, keistimewaan estetika / anti estetika dan teknologi, kepada kesan teknologi baru muncul, anda akan menangani pelbagai topik yang berkaitan dengan amalan anda.

Anda juga akan digalakkan untuk membangunkan pemahaman yang mendalam tentang konteks profesional dan komersil untuk kerja anda, serta meneroka kemungkinan untuk memindahkan imej dalam fotografi kontemporari.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts

Menggabungkan kreativiti, kemahiran kraf dan inovasi teknologi, kursus Ijazah Sarjana Muda Rekaan Tekstil MA kami akan membangun dan menyempurnakan pengetahuan pakar anda ... [+]

Gambaran keseluruhan

Anda akan bekerja di barisan hadapan disiplin, merangkul kemajuan digital dan teknologi terkini sambil membangunkan pemahaman yang jelas tentang pasaran dan potensi komersil kerja anda.

Mengasah kemahiran reka bentuk tekstil anda

Anda akan digalakkan untuk mendorong imaginasi anda dan meregangkan sempadan disiplin melalui penggunaan bahan, proses dan konsep kreatif.

Tutor kursus dan juruteknik bengkel yang mengajar kursus pascasiswazah ini juga merupakan pengamal, dengan pengalaman luas dan pelbagai dalam bidang termasuk pengeluaran tekstil digital, CAD untuk reka bentuk berulang, pemotongan laser, ilustrasi, pewarna dan tenunan. Keluasan dan kedalaman pengetahuan mereka akan memberi manfaat kepada anda ketika anda bereksperimen dan mengembangkan praktik anda melalui pameran dan pertandingan nasional.... [-]

United Kingdom Norwich
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Norwich University of the Arts
Website
Telefon
+44 (0)1603 610561