Norwich University of the Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai NUA

Norwich University of the Arts (NUA) telah menubuhkan pendidikan seni, reka bentuk dan media selama lebih dari 170 tahun. Tetapi sementara sejarah kita dapat ditelusuri kembali ke 1845, pandangan kita adalah pemikiran ke hadapan.

Dari sebuah kampus pusat bandar yang menawarkan kemudahan canggih untuk pendekatan mengajar yang menyaksikan kami menganugerahkan Emas di bawah Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran dan menduduki tempat ke-1 di UK untuk pengekalan pelajar oleh The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2020, reputasi kami untuk kecemerlangan diperoleh dengan baik.

NUA telah berkembang maju sebagai sebuah universiti yang mantap, membangun reputasi nasional sebagai komuniti akademik yang inovatif dan kreatif, dengan komitmen yang teguh untuk menawarkan kursus-kursus berasaskan amalan vokasional dan praktikal yang memberikan ruang pelajar untuk membangunkan kemahiran mereka dan mengejar semangat mereka.

Di tengah-tengah semua itu, pelajar kita. Artis, pereka, pembuat. Membawa pelbagai minat dan perspektif yang unik, mereka berkongsi keinginan untuk dicabar dan diilhami. Untuk belajar dari masa lalu dan membentuk masa depan.

Kenyataan misi kami

Misi NUA adalah menjadi universiti pakar terbaik untuk seni, reka bentuk, seni bina dan kajian media di Eropah, menghasilkan graduan yang berkualiti tinggi dan memberi inspirasi kepada pelajar dan kakitangan untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang kreatif dan budaya.

Sejarah Norwich University of the Arts

1845 Sekolah Reka Bentuk Norwich ditubuhkan pada tahun 1845 oleh para seniman dan pengikut Norwich School of Painters, satu-satunya kumpulan British wilayah untuk menubuhkan reputasi antarabangsa untuk lukisan landskap.
1965 Diluluskan untuk menawarkan peruntukan peringkat sarjana menerusi Diploma Seni dan Reka Bentuk.
1965 dan seterusnya Kekuatan kembar dalam Lukisan dan Reka Bentuk Grafik muncul, di bawah sekumpulan pengamal dan guru yang luar biasa, membuat penanda seni dan reka bentuk kebangsaan.
1975 Kursus ijazah BA BA yang ditawarkan disahkan oleh Majlis Anugerah Akademik Kebangsaan (CNAA).
1989 Great Yarmouth College of Art yang dimasukkan ke dalam Sekolah.
1993 Kursus MA pertama yang diperkenalkan melalui perjanjian akademik dengan Politeknik Anglia.
1994 Diperbadankan sebagai Institusi Pendidikan Tinggi, dinamakan sebagai Sekolah Seni dan Reka Norwich.
1995 Pelajar ijazah pertama yang berdaftar untuk kajian PhD.
2008 Diberikan kuasa untuk menganugerahkan gelaran sehingga peringkat Sarjana dan dinamakan semula sebagai Kolej Seni Universiti Norwich.
2012 Memenangi gelaran Universiti oleh Majlis Privy, menjadi Norwich University of the Arts . Melantik Canselor pertama - pelakon Sir John Hurt.

Badan Jaminan Kualiti memeriksa bagaimana universiti dan kolej UK mengekalkan taraf peruntukan pendidikan tinggi mereka.

Universiti ini ditubuhkan sebagai institusi pengajian tinggi bebas di bawah Seksyen 121 Akta Pembaharuan Pendidikan 1988 dan merupakan badan yang diiktiraf dengan kuasa pemberian kuasa yang diajarkan. Universiti dikawal oleh Pejabat untuk Pelajar (OfS). Maklumat mengenai status Universiti boleh didapati di Daftar OfS dan dalam senarai badan-badan yang diiktiraf yang diterbitkan di laman web Pemerintah Kerajaan Inggeris (GOV.UK). Rangka kerja pengawalseliaan akan berkuatkuasa mulai 1 Ogos 2019. Mulai 1 April 2018 hingga 31 Julai 2019 Universiti akan tertakluk kepada Pengaturan Peralihan OfS.

Lokasi

Norwich

Norwich University of the Arts

Telefon
+44 (0)1603 610561