Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Di Newcastle University Business School kami memacu kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan untuk mencipta peluang untuk pelajar, kakitangan dan rakan kongsi kami.

Kami adalah sebahagian daripada kumpulan elit Sekolah Perniagaan di seluruh dunia yang memegang tiga akreditasi daripada tiga badan akreditasi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa: AACSB, AMBA, dan EQUIS.

Penyelidikan kami adalah peneraju dunia dan kami menduduki tempat ke-14 di UK untuk Kuasa Penyelidikan (REF 2014). Kami berhasrat untuk menerajui penyelidikan dan inovasi tersendiri dalam Masa Depan Kerja dan Memimpin Kepimpinan, dengan kerjasama bertenaga yang menyampaikan perspektif dan penyelesaian global yang baru.

Kami adalah Sekolah Perniagaan pelbagai disiplin yang membangunkan pelajar yang berkaliber tinggi, menyediakan mereka untuk menjadi pemimpin perniagaan esok.

Visi dan misi

Visi, misi dan nilai kami menyokong kakitangan bertaraf dunia dan pelajar terbang tinggi untuk mengembangkan bidang penyelidikan dan kecemerlangan akademik dan mentakrifkan masa depan masyarakat dan perniagaan.

Visi

Visi kami adalah untuk menjadi Sekolah Perniagaan antarabangsa yang terkenal di dunia yang memberikan kecemerlangan dalam Masa Depan Kerja dan membangunkan para pemimpin untuk masa depan yang dapat mereka bentuk.

Misi

Kami memberi inspirasi kepada perspektif global yang baru dalam Masa Depan Kerja dan Memimpin Kepimpinan melalui kerjasama yang gigih, dan memacu kecemerlangan dalam penyelidikan, inovasi dan pendidikan untuk mewujudkan peluang kepada pelajar, kakitangan dan rakan kongsi kami untuk membentuk masa depan yang bertanggungjawab untuk perniagaan dan masyarakat.

Nilai

Kecemerlangan

Komitmen kami untuk membolehkan semua kakitangan dapat merealisasikan cita-cita kembar mereka yang mengetuai cara di dunia dalam bidang penyelidikan, amalan dan pengalaman ilmiah mereka sambil memberikan pengalaman pendidikan yang cemerlang kepada pelajar kami.

Kreativiti

Menjadi kreatif dan inovatif untuk memajukan pengetahuan dan melibatkan masyarakat untuk menangani masalah global.

Kesan

Bekerjasama dengan kerajaan, perniagaan, industri, sektor kreatif dan kebudayaan dan kumpulan komuniti untuk mengenal pasti cabaran semasa dan masa depan yang dihadapi oleh masyarakat dan untuk memberikan idea dan penyelesaian inovatif yang akan membuat perbezaan.

Bandar kami

Newcastle adalah ibu kota kosmopolitan di Timur Laut England. Bandar mesra pelajar kami mempunyai sukan bertaraf dunia, muzik, membeli-belah, dan kesenian yang tepat di pusat bandar. Newcastle adalah bandar yang berkembang maju dan destinasi pelajar terbaik dan setiap tahun ia menarik lebih dari 50,000 pelajar dari seluruh dunia.

Dengan kehidupan yang berpatutan, seni bina ikonik dan hubungan pengangkutan yang hebat, tidak hairanlah Newcastle dipilih sebagai bandar pelajar terbaik 100 (* Bandar Pelajar Terbaik QS 2018).

Newcastle University Business School

The Business School terletak dalam pembangunan bernilai £ 50 juta, menyediakan kemudahan canggih, yang direka dengan pelajar kita dalam fikiran.

Kami adalah titik pusat untuk rangkaian pemikiran pemimpin serantau, nasional dan antarabangsa, alumni dan profesional terkemuka.

Sekolah ini berjalan kaki singkat dari kampus pusat bandar kami, empat perpustakaan universiti dan penginapan pelajar.

Dilengkapi dengan:

  • suite acara yang fleksibel dan berdedikasi dengan pemandangan panoramik di seluruh bandar
  • empat teater kuliah besar dan 27 bilik seminar / pengajaran
  • pelbagai bilik mesyuarat yang boleh ditempah untuk kegunaan kakitangan dan pelajar
  • ruang pelbagai guna di mana pelajar boleh menggabungkan pengajian dengan bersosial
  • ruang untuk penyelidikan pascasiswazah dan pelajar MBA untuk berehat dan rangkaian dengan kakitangan
  • Wi-Fi di seluruh bangunan, ditambah tiga kelompok komputer yang menempatkan kira-kira 120 PC dan mendedikasikan terminal Bloomberg
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Newcastle University Business School

Analisis Kewangan Antarabangsa kami MSc membangunkan pemahaman yang mendalam terhadap laporan dan pengurusan kewangan dalam konteks persekitaran kewangan antarabangsa. ... [+]

Profil

Analisis Kewangan Antarabangsa kami MSc membangunkan pemahaman yang mendalam terhadap laporan dan pengurusan kewangan dalam konteks persekitaran kewangan antarabangsa.

Krisis ekonomi global, kegagalan perbankan profil tinggi dan pengawasan pengawalseliaan yang lebih tinggi telah menekankan pentingnya pengurusan kewangan yang kukuh dan pelaporan yang mantap. Kursus ini telah dibangunkan khusus untuk memenuhi keperluan ini.

Ia memberikan anda analisis kemahiran kuantitatif dan kualitatif. Anda juga akan memahami bagaimana kepakaran perakaunan dan kewangan dapat digabungkan dengan baik untuk menilai prestasi dan penilaian korporat.

Kursus ini bertujuan untuk graduan pengurusan, perniagaan atau ekonomi, yang ingin mendapatkan lebih banyak pengetahuan khusus tentang isu-isu yang berkaitan dengan analisis kewangan. Ia juga sesuai untuk graduan bukan perniagaan dengan tahap pengiraan yang baik yang ingin membangunkan kemahiran dan pemahaman kewangan.... [-]

United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
Sambilan
12 - 24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

MSc E-Perniagaan (Sistem Maklumat) menggabungkan strategi perniagaan, teknologi terkemuka, keusahawanan dan tingkah laku organisasi. Anda akan mengembangkan kemahiran per ... [+]

Profil

MSc E-Perniagaan (Sistem Maklumat) menggabungkan strategi perniagaan, teknologi terkemuka, keusahawanan dan tingkah laku organisasi. Anda akan mengembangkan kemahiran perniagaan dan teknikal yang canggih untuk membezakan kerjaya anda di dunia korporat moden. Ini termasuk aplikasi strategik pengkomputeran awan, keselamatan maklumat dan teknologi kontemporari lain.

Pada kursus ini, anda akan belajar dalam dua sekolah bertaraf dunia di Newcastle University. Newcastle University Business School menyampaikan kursus bersempena dengan Sekolah Sains Pengkomputeran, yang merupakan sekolah nombor satu di UK untuk kesan penyelidikan dalam masyarakat seperti yang disenaraikan oleh kerajaan British.... [-]

United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

Inovasi, Kreativiti dan Keusahawanan kami MSc memenuhi keperluan ekonomi berasaskan pengetahuan, keusahawanan dan ekonomi berasaskan inovasi di seluruh dunia. ... [+]

Profil

Inovasi, Kreativiti dan Keusahawanan kami MSc memenuhi keperluan ekonomi berasaskan pengetahuan, keusahawanan dan ekonomi berasaskan inovasi di seluruh dunia.

Kursus ini meneroka strategi dan proses perniagaan yang menggalakkan inovasi, kreativiti dan keusahawanan dalam organisasi.

Majikan semakin berusaha untuk merekrut individu yang berdaya usaha dan kreatif. Kursus kami kelihatan untuk menghasilkan graduan yang bercita-cita untuk peranan strategik dalam sektor swasta dan awam. Anda akan belajar bagaimana untuk membawa organisasi-organisasi ini melalui perubahan yang inovatif.

Sekiranya anda ingin mencari peranan inovatif, kreatif dan keusahawanan, maka kursus ini adalah untuk anda. Ini termasuk:... [-]

United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

Pengurusan Kuantitatif dan Pengurusan Risiko Kami MSc akan membangunkan pemahaman anda tentang isu kewangan umum. Anda juga akan mengembangkan kemahiran praktikal pakar d ... [+]

Profil

Pengurusan Kuantitatif dan Pengurusan Risiko Kami MSc akan membangunkan pemahaman anda tentang isu kewangan umum. Anda juga akan mengembangkan kemahiran praktikal pakar dalam metodologi kuantitatif dan pengurusan risiko.

Pertumbuhan di seluruh dunia dalam sektor perkhidmatan kewangan telah memicu permintaan graduan dengan pemahaman yang baik mengenai isu-isu kewangan umum, digabungkan dengan kemahiran pakar dalam metodologi kuantitatif dan pengurusan risiko. Kursus ini memenuhi permintaan ini. Ia membina kekuatan perniagaan yang kukuh dalam ekonomi dan kewangan.

Kursus ini memajukan pemahaman anda terhadap:

peranan kewangan dalam ekonomi modenoperasi dan tingkah laku pasaran kewangan dan pelabur... [-]
United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

Pengurusan Operasi, Logistik dan Pengurusan Rantaian Kami MSc memberikan pengetahuan mendalam mengenai bidang utama yang menyokong operasi dan rantaian bekalan. Anda akan ... [+]

Profil

Pengurusan Operasi, Logistik dan Pengurusan Rantaian Kami MSc memberikan pengetahuan mendalam mengenai bidang utama yang menyokong operasi dan rantaian bekalan. Anda akan belajar bagaimana untuk meningkatkan prestasi perniagaan dengan pendekatan bersepadu kepada operasi, logistik dan pengurusan rantaian bekalan.

Organisasi sentiasa mencari cara untuk mengurangkan kos, memendekkan masa pengeluaran dan pengedaran dan menguruskan risiko yang lebih baik. Ini membolehkan mereka membangun dan mengekalkan kelebihan daya saing.

Kursus ini akan sesuai dengan mereka yang ingin meneruskan kerjaya dalam operasi atau pengurusan umum termasuk:

pengurusan, pengedaran dan pengurusan rantaian bekalanperundinganpengurusan logistik dan pengangkutankejuruteraan, pembelian atau pengurusan kualitipengurusan pembuatanPengurusan PerakaunanApa yang anda akan pelajari... [-]
United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

Anugerah Dual Management Operations kami melibatkan anda dengan kajian pengurusan operasi. Anda akan meneroka persekitaran perniagaan dan konteks budaya yang berbeza. ... [+]

Profil

Anugerah Dual Management Operations kami melibatkan anda dengan kajian pengurusan operasi. Anda akan meneroka persekitaran perniagaan dan konteks budaya yang berbeza.

Apabila berjaya menyelesaikan kursus ini, anda akan dianugerahkan:

Operasi dan Pengurusan Rantaian Bekalan MSc dari Newcastle UniversityPengurusan Operasi Teknologi MSc dari Universiti Groningen

Kursus ini akan sesuai dengan mereka yang ingin membangunkan pengetahuan dan kemahiran pakar yang diperlukan untuk mengejar kerjaya dalam:

pengurusan Operasipengurusan teknologipengurusan rantaian bekalanpengurusan amperundinganApa yang anda akan pelajari

Anda akan belajar cara:

menganalisis fungsi operasi di negara yang berbezamemahami pelbagai persekitaran institusimembangunkan perhatian yang mendalam bagi pengurusan operasi dalam perusahaan multinasional... [-]
United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
17 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

Kursus Anugerah Dual Pengurusan Perniagaan Perniagaan yang inovatif kami adalah untuk mereka yang bercita-cita ke arah kerjaya antarabangsa dalam pengurusan perniagaan. ... [+]

Profil

Kursus Anugerah Dual Pengurusan Perniagaan Perniagaan yang inovatif kami adalah untuk mereka yang bercita-cita ke arah kerjaya antarabangsa dalam pengurusan perniagaan.

Apabila selesai kursus ini, anda akan dianugerahkan:

Advanced Business Management Management MSc dari Newcastle UniversityPengurusan Perniagaan Antarabangsa MSc dari Universiti Groningen

Kursus ini merangkumi aspek utama perniagaan dalam konteks antarabangsa, termasuk:

pengurusan strategik dan organisasimenguruskan seluruh budayapengurusan kewangan dan risiko kewanganekonomi dan pemasaranApa yang anda akan pelajari

Anda akan memberi tumpuan kepada analisis perbandingan negara, institusi dan budaya. Ini dalam konteks dengan keputusan strategik syarikat dalam persekitaran antarabangsa.... [-]

United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
17 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

Perakaunan, Kewangan dan Pelaburan Strategik MSc menyediakan anda kerjaya dalam perakaunan pengurusan, perancangan kewangan atau pelaburan korporat. ... [+]

Profil

Perakaunan, Kewangan dan Pelaburan Strategik MSc menyediakan anda kerjaya dalam perakaunan pengurusan, perancangan kewangan atau pelaburan korporat.

Perancangan strategik adalah proses organisasi untuk mendefinisikan strategi atau arahnya dan membuat keputusan yang tepat mengenai peruntukan sumber untuk mencapai matlamatnya.

Kursus ini mengandungi elemen penting dalam perakaunan kewangan dan pengurusan. Ia menyediakan alat yang diperlukan untuk menilai prestasi korporat dan peluang pelaburan kuantitatif.

Kursus ini adalah untuk graduan yang ingin mengembangkan kerjaya dalam:

pengurusanperakaunanperancangan kewanganpelaburan korporatApa yang anda akan pelajari... [-]
United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Newcastle University Business School

MSc Perbankan dan Kewangan kami menyediakan anda kemahiran dan kepakaran untuk meneruskan kerjaya dalam industri perbankan dan pasaran kewangan. ... [+]

Profil

MSc Perbankan dan Kewangan kami menyediakan anda kemahiran dan kepakaran untuk meneruskan kerjaya dalam industri perbankan dan pasaran kewangan.

Pertumbuhan di seluruh dunia dalam sektor perkhidmatan kewangan telah meningkatkan permintaan para profesional dengan kemahiran dan kecekapan khusus dalam perbankan dan kewangan. Kursus ini responsif terhadap trend dan isu dalam industri perkhidmatan kewangan global.

Ia mempunyai topik termasuk:

perbankan runcitpelaburan perbankanpengurusan pelaburanperbankan pusatApa yang anda akan pelajari

Kami akan mengajar anda bagaimana bank runcit dan pelaburan berfungsi dalam pasaran kewangan. Anda juga akan memahami peranan perantara kewangan lain.... [-]

United Kingdom Newcastle upon Tyne
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Barrack Road,5
NE1 4SE Newcastle upon Tyne, England, United Kingdom