Nottingham Trent University School of Social Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan menggalakkan kecemerlangan dalam pendidikan tinggi, penyelidikan dan perundingan. Kami menawarkan pelbagai jenis kursus di peringkat sarjana muda, ijazah lanjutan dan profesional.

Pelajar boleh memilih kursus yang telah direka dengan kerjasama badan-badan profesional dan organisasi luar dalam sektor awam dan swasta.

Di sini, di Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan, Kami berhasrat untuk membawa perubahan kepada masyarakat dan kehidupan orang-orang di dalamnya.

Misi kami adalah:

Untuk menjadi Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan yang kakitangan, pelajar dan graduan memperkaya dan pengaruh kehidupan individu, komuniti dan masyarakat

Visi kami ialah:

  • Untuk memupuk budaya yang menghargai kepelbagaian semua masyarakat kita, dan publicizes dan meraikan kecemerlangan dalam semua yang kita lakukan.
  • Untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran dan pengajaran yang bertenaga dan inklusif berasaskan biasiswa, penyelidikan dan amalan profesional.
  • Untuk diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa untuk penyelidikan secara teori dimaklumkan dan digunakan kami.
  • Untuk membangunkan perkongsian tempatan, kebangsaan dan antarabangsa bahawa pengetahuan bentuk, dasar dan amalan.
  • Untuk memaksimumkan peluang pekerjaan kepada pelajar-pelajar kita melalui kurikulum dan penglibatan kami dengan rakan-rakan luar kita.

Jabatan akademik

Politik dan Perhubungan Antarabangsa

Jabatan Politik dan Hubungan Antarabangsa telah menerima penilaian yang cemerlang dan mempunyai budaya penyelidikan yang aktif dan cergas, memastikan modul penyelidikan bermaklumat berkualiti tinggi dan kursus.

psikologi

Psikologi telah diiktiraf kecemerlangan ajarannya, dan juga mempunyai profil penyelidikan yang kuat kebangsaan dan berkembang antarabangsa.

Kursus ijazah kita, siswazah program penukaran psikologi dan MSc Psikologi Forensik kami semua diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British.

Kerja Sosial dan Kesihatan

Jabatan Kerja Sosial dan Kesihatan membawa bersama-sama satu pasukan kakitangan dari pelbagai latar belakang akademik dan profesional dalam bidang kerja sosial, kesihatan awam dan penjagaan sosial.

Pasukan itu berusaha untuk kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, di samping mengekalkan hubungan kerja yang rapat dengan organisasi.

sosiologi

Jabatan Sosiologi menawarkan kursus-kursus dalam bidang sosiologi, kriminologi, belia dan bimbingan kerjaya.

Kawasan-kawasan ini tertakluk semuanya ada kaitan dengan berfikir secara kritikal tentang dunia sosial di mana kita hidup dan menyokong dan melindungi manusia dan alam sekitar di seluruh dan dalam konteks yang kompleks dan pelbagai.

etika

Di dalam Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan kami komited kepada tadbir urus etika penyelidikan. Semua projek penyelidikan yang melibatkan kakitangan mesti mempunyai kelulusan daripada Kolej Jawatankuasa Etika Penyelidikan (CREC) sebelum apa-apa data boleh dikumpul dan / atau dianalisis. Di samping itu, semua pelajar penyelidikan dikehendaki mengemukakan permohonan kepada CREC untuk mendapatkan kelulusan etika penyelidikan yang terlibat dalam pelajaran.

Bagi kursus-kursus yang diajar pelepasan etika diperlukan untuk unsur-unsur program-program yang melibatkan perancangan dan pelaksanaan penyelidikan oleh pelajar. Pengurusan etika boleh datang dalam bentuk protokol yang jelas bahawa pelajar perlu mematuhi manakala yang terlibat dalam pengumpulan data, atau mungkin memerlukan penyerahan penuh oleh pelajar kepada Jawatankuasa Etika Penyelidikan sekolah. Kes kedua adalah biasa untuk projek penyelidikan tahun akhir. Di mana pelajar terlibat dalam pembelajaran tentang kaedah penyelidikan mereka juga disokong untuk belajar bagaimana untuk mengendalikan isu-isu etika yang mungkin timbul. Tumpuan kepada etika penyelidikan mencerminkan komitmen kami dalam mempromosikan tanggungjawab sosial dalam sains sosial.

Biasiswa

Pusat Pengajian Sains Sosial gembira untuk menawarkan beberapa biasiswa murah hati dan skim kesetiaan. melawat http://www.ntu.ac.uk/s3scholarships untuk maklumat lanjut.

aktiviti buka

Marilah bersama-sama ke acara-acara terbuka kami untuk menemui kami pelbagai kursus lepasan ijazah dan profesional, seorang kakitangan akademik kami dan mengetahui lebih lanjut mengenai bayaran dan peluang pembiayaan. melawat http://www.ntu.ac.uk/s3openevent untuk mengetahui lebih lanjut dan menempah tempat anda.

Lokasi

Nottingham

Alamat
School of Social Sciences
Nottingham Trent University
Burton Street

NG1 4BU Nottingham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami