Loughborough University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Sekolah Sains Universiti Loughborough, rumah kepada Jabatan Kimia, Sains Komputer, Sains Matematik, Fizik dan Pusat Pendidikan Matematik.

Hari ini, Loughborough University adalah salah satu daripada pusat kecemerlangan terkemuka di UK untuk pengajaran dan penyelidikan di STEM - dengan rekod prestasi terbukti dalam membekalkan industri dengan graduan tinggi, bermotivasi tinggi, dan budaya penyelidikan antarabangsa yang bertenaga.

Membawa bersama-sama Jabatan Kimia, Sains Komputer, Sains Matematik, Fizik dan Pusat Pendidikan Matematik, Sekolah Sains Loughborough menawarkan kemudahan terkini, komuniti penyelidikan aktif dan pelbagai pilihan untuk kajian sarjana muda, kajian pasca siswazah dan penyelidikan - semua berdasarkan kampus hijau universiti yang luas.

Sebagai pelajar di dalam Sekolah Sains, anda akan diajar oleh ahli akademik yang dihormati di peringkat antarabangsa, yang kebanyakannya aktif dalam penyelidikan dan kerjasama multidisiplin dengan industri, dan di barisan hadapan bidang mereka.

Anda juga akan menjadi sebahagian daripada universiti intensif penyelidikan dengan reputasi untuk inovasi dan usaha sains dan teknologi.

Dalam Latihan Penilaian Penyelidikan terkini (RAE) setiap jabatan akademik mempunyai sekurang-kurangnya 85% daripada penyelidikan mereka disenaraikan sebagai "diiktiraf di peringkat antarabangsa". Di samping menjalankan penyelidikan dalam bidang masing-masing, kakitangan di Sekolah Sains terlibat dalam penyelidikan multidisiplin dengan kerjasama Sekolah dan jurusan akademik yang lain di seluruh kampus - dari Kejuruteraan hingga Seni, Bahasa Inggeris dan Drama - mewujudkan penyelidikan menarik dan benar-benar merangsang persekitaran.

Di samping pengajaran berkualiti tinggi yang ditawarkan oleh setiap jabatan, Sekolah juga merupakan rumah kepada Pusat Sokongan Pembelajaran Matematik yang menyediakan pelajar dengan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan yang direka untuk menyokong pelajar dalam pembelajaran matematik dan statistik mereka.

Sekolah ini komited kepada prinsip-prinsip Athena SWAN, secara aktif berusaha untuk menarik, menyokong dan mempromosikan wanita dalam STEM, tanpa mengira kedudukan.

Lokasi

Loughborough

Alamat
Epinal Way, Loughborough
Leicestershire

LE11 3TU Loughborough, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami