Loughborough University

School Of Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Sekolah Sains Universiti Loughborough, rumah kepada Jabatan Kimia, Sains Komputer, Sains Matematik, Fizik dan Pusat Pendidikan Matematik.

Hari ini, Loughborough University adalah salah satu daripada pusat kecemerlangan terkemuka di UK untuk pengajaran dan penyelidikan di STEM - dengan rekod prestasi terbukti dalam membekalkan industri dengan graduan tinggi, bermotivasi tinggi, dan budaya penyelidikan antarabangsa yang bertenaga.

Membawa bersama-sama Jabatan Kimia, Sains Komputer, Sains Matematik, Fizik dan Pusat Pendidikan Matematik, Sekolah Sains Loughborough menawarkan kemudahan terkini, komuniti penyelidikan aktif dan pelbagai pilihan untuk kajian sarjana muda, kajian pasca siswazah dan penyelidikan - semua berdasarkan kampus hijau universiti yang luas.

Sebagai pelajar di dalam Sekolah Sains, anda akan diajar oleh ahli akademik yang dihormati di peringkat antarabangsa, yang kebanyakannya aktif dalam penyelidikan dan kerjasama multidisiplin dengan industri, dan di barisan hadapan bidang mereka.

Anda juga akan menjadi sebahagian daripada universiti intensif penyelidikan dengan reputasi untuk inovasi dan usaha sains dan teknologi.

Dalam Latihan Penilaian Penyelidikan terkini (RAE) setiap jabatan akademik mempunyai sekurang-kurangnya 85% daripada penyelidikan mereka disenaraikan sebagai "diiktiraf di peringkat antarabangsa". Di samping menjalankan penyelidikan dalam bidang masing-masing, kakitangan di Sekolah Sains terlibat dalam penyelidikan multidisiplin dengan kerjasama Sekolah dan jurusan akademik yang lain di seluruh kampus - dari Kejuruteraan hingga Seni, Bahasa Inggeris dan Drama - mewujudkan penyelidikan menarik dan benar-benar merangsang persekitaran.

Di samping pengajaran berkualiti tinggi yang ditawarkan oleh setiap jabatan, Sekolah juga merupakan rumah kepada Pusat Sokongan Pembelajaran Matematik yang menyediakan pelajar dengan pelbagai perkhidmatan dan kemudahan yang direka untuk menyokong pelajar dalam pembelajaran matematik dan statistik mereka.

Sekolah ini komited kepada prinsip-prinsip Athena SWAN, secara aktif berusaha untuk menarik, menyokong dan mempromosikan wanita dalam STEM, tanpa mengira kedudukan.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat Health MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

MSc dalam Fizik Bahan

Campus Sepenuh masa October 2019 United Kingdom Loughborough

Loughborough University mempunyai sejarah penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam kajian dan pembangunan bahan-bahan baru, dan Fizik Bahan MSc kami menyediakan anda peluang untuk bekerja dengan penyelidik pakar di lapangan. Fizik Bahan kami MSc adalah program komprehensif yang menumpukan penyelidikan yang direka untuk melengkapkan anda dengan kemahiran teoritis dan matematik yang lebih maju dari ahli fizik profesional. [+]

Loughborough University mempunyai sejarah penyelidikan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam kajian dan pembangunan bahan-bahan baru, dan Fizik Bahan MSc kami menyediakan anda peluang untuk bekerja dengan penyelidik pakar di lapangan. Fizik Bahan kami MSc adalah program komprehensif yang menumpukan penyelidikan yang direka untuk melengkapkan anda dengan kemahiran teoritis dan matematik yang lebih maju dari ahli fizik profesional.

Keupayaan untuk mencipta bahan baru yang lebih kuat, lebih ringan, atau berfungsi dengan lebih baik, adalah kunci kepada kemajuan di semua bidang sains, teknologi dan kejuruteraan. Program ijazah sarjana muda ini memberikan anda peluang untuk meneroka, dengan penyelidik pakar kami, fizik bahan-bahan baru, penyediaan dan pencirian mereka, di Universiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk sumbangannya dalam bidang fizik dan sains bahan.... [-]


MSc dalam Fizik Lanjutan

Campus Sepenuh masa October 2019 United Kingdom Loughborough

Program Fizik Lanjutan kami bertujuan untuk melengkapkan anda dengan kemahiran utama yang anda perlukan untuk pekerjaan dalam industri, perkhidmatan awam atau penyelidikan akademik. [+]

Program Fizik Lanjutan kami bertujuan untuk melengkapkan anda dengan kemahiran utama yang anda perlukan untuk pekerjaan dalam industri, perkhidmatan awam atau penyelidikan akademik.

Menggambarkan kekuatan penyelidikan dan kepakaran dari Jabatan Fizik Loughborough, program Advanced Physics MSc menggabungkan modul wajib dalam superkonduktiviti dan nanosains dengan pilihan yang termasuk pengkomputeran kuantum dan fizik keadaan pepejal.

Matlamat Fizik Advanced MSc adalah untuk melengkapkan anda dengan kemahiran utama yang diperlukan untuk pekerjaan dalam industri, perkhidmatan awam atau penyelidikan akademik. Anda akan meneroka modul yang sangat pelbagai yang membolehkan anda menggunakan dan menyampaikan pengetahuan anda tentang Sains Bahan melalui pembangunan esei projek individu, di mana anda akan mempertimbangkan satu aspek fizik tertentu dan memperoleh pengalaman dalam menjalankan penyelidikan pakai asal.... [-]


Msc dalam Kimia Analitik

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 5  October 2019 United Kingdom Loughborough + 1 lagi

Program MSc Kimia Analisis kami direka untuk menyediakan latihan komprehensif dalam kimia analisis dan pelaksanaannya dalam pelbagai bidang termasuk analisis biomedikal, farmaseutikal, makanan dan alam sekitar. [+]

Program MSc Kimia Analisis kami direka untuk menyediakan latihan komprehensif dalam kimia analisis dan pelaksanaannya dalam pelbagai bidang termasuk analisis biomedikal, farmaseutikal, makanan dan alam sekitar.

Ahli kimia analisis menilai struktur kimia dan sifat bahan. Kemahiran mereka diperlukan untuk pelbagai tujuan termasuk pembangunan dadah, analisis forensik dan toksikologi. Ahli kimia analitis boleh mengkhususkan diri dalam bidang yang bervariasi sebagai toksikologi, farmaseutikal dan forensik.

Apa yang dilakukan oleh ahli kimia analitik?

Kimia analitik menganalisis sampel menggunakan pelbagai teknik seperti elektro-kromatografi, kromatografi cecair prestasi tinggi, dan spektroskopi. Mereka bekerja dengan pelbagai organisasi sektor awam dan swasta, dan boleh pakar dalam bidang seperti toksikologi, farmaseutikal, kawalan kualiti atau forensik.... [-]


MSc dalam Matematik Kewangan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 4  October 2019 United Kingdom Loughborough + 1 lagi

Kedalaman matematik yang diajar dalam program MSc Kewangan Matematik kami akan menyediakan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam sektor kewangan. Ia juga akan membolehkan anda meneruskan kerjaya penyelidikan dalam analisis stokastik, matematik kewangan dan bidang-bidang lain yang berkaitan. [+]

Kedalaman matematik yang diajar dalam program MSc Kewangan Matematik kami akan menyediakan anda dengan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam sektor kewangan. Ia juga akan membolehkan anda meneruskan kerjaya penyelidikan dalam analisis stokastik, matematik kewangan dan bidang-bidang lain yang berkaitan.

Program MSc Kewangan Matematik kami direka untuk memberi anda kemahiran matematik yang kuat, teknik pengiraan dan latar belakang kewangan yang diperlukan untuk bekerja di sektor kewangan. Ia juga boleh membuka kerjaya dalam perbankan pelaburan, dana lindung nilai, syarikat insurans dan jabatan kewangan syarikat besar.

Menggariskan kepakaran dalam jurusan Sains Matematik kami , anda akan melaksanakan modul teras dalam analisis stokastik dan teori ukuran, sementara juga memilih modul pilihan yang merangkumi topik yang menarik, termasuk kewangan korporat, analisis fungsional dan pengurusan aset.... [-]


Msc dalam Pemodelan Matematik Perindustrian

Campus Sepenuh masa October 2019 United Kingdom Loughborough

Pemodelan Matematik Perindustrian kami MSC direka untuk membantu anda membangunkan kemahiran pemodelan matematik dan teknik yang semakin banyak dicari dalam industri dan perdagangan. [+]

Pemodelan Matematik Perindustrian kami MSC direka untuk membantu anda membangunkan kemahiran pemodelan matematik dan teknik yang semakin banyak dicari dalam industri dan perdagangan.

Pemodelan Matematik Perindustrian MSc membolehkan anda menerokai model matematik dalam proses dunia nyata dan perumusan mereka, dengan penekanan yang kuat mengenai bagaimana teknik-teknik ini boleh digunakan dalam industri.

Ciri utama Program Pemodelan Matematik Industri berfungsi dalam kumpulan kecil untuk menyelesaikan masalah kehidupan sebenar menggunakan model matematik, seperti menganggarkan kehilangan haba dari gudang. Satu lagi aspek yang unik adalah modul Advanced Reliability kami, yang direka untuk menunjukkan bagaimana statistik boleh digunakan untuk masalah perindustrian untuk menyokong pembangunan strategi bagi penggantian bahagian kejuruteraan sebelum mereka pecah.... [-]


MSc dalam Pengkomputeran Internet dan Keselamatan Rangkaian

Campus Sepenuh masa October 2019 United Kingdom Loughborough

Memfokus pada semua aspek yang berkaitan dengan pakar rangkaian masa depan, Keselamatan Internet dan Pengkomputeran Rangkaian MSc kami menyediakan pandangan mengenai seni bina rangkaian, protokol, keselamatan, prestasi, pemodelan, simulasi dan pengaturcaraan, serta rangkaian tanpa wayar. [+]

Memfokus pada semua aspek yang berkaitan dengan pakar rangkaian masa depan, Keselamatan Internet dan Pengkomputeran Rangkaian MSc kami menyediakan pandangan mengenai seni bina rangkaian, protokol, keselamatan, prestasi, pemodelan, simulasi dan pengaturcaraan, serta rangkaian tanpa wayar.

Internet membentuk peralihan paradigma dalam cara dunia beroperasi dan berkomunikasi. Ini mempunyai kepentingan yang sangat besar untuk masa depan, dan pemahaman yang mendalam tentang teknologi internet boleh membawa kepada pelbagai kerjaya yang merangsang.

Di Loughborough University, jabatan Sains Komputer kami mempunyai reputasi untuk penyelidikan inovatif dan penglibatan industri, dengan syarikat UK dan antarabangsa yang terkemuka memberikan input secara tetap untuk pembangunan kurikulum, nasihat karier dan sumber pengajaran tambahan - memastikan apa yang kami ajar ditujukan untuk memenuhi cabaran-cabaran sains yang berkembang pesat ini. Jabatan ini mempunyai budaya penyelidikan yang dinamik, aktif dan antarabangsa yang terkenal dengan kakitangan akademik dan penyelidik yang sedang mengkaji semua aspek rangkaian dan komunikasi dari teori matematik kepada penciptaan dan pengoperasian sistem rangkaian.... [-]


Msc dalam Sains Komputer Lanjutan

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  October 2019 United Kingdom Loughborough + 1 lagi

Program MSc Sains Komputer Lanjutan kami telah dibangunkan dengan input dari UK dan organisasi antarabangsa untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran praktikal yang canggih yang dicari oleh majikan. [+]

Program MSc Sains Komputer Lanjutan kami telah dibangunkan dengan input dari UK dan organisasi antarabangsa untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran praktikal yang canggih yang dicari oleh majikan.

Bidang ilmu sains komputer yang pantas - dan keperluan industri dan organisasi yang didorong oleh perkembangan teknologi - mewujudkan permintaan untuk individu berkemahiran tinggi yang memiliki kemahiran dan pengetahuan terkini yang mana program MSc kami direka untuk melengkapkan anda.

Dibangunkan dengan input dari UK dan organisasi antarabangsa, memastikan kesesuaian komersial, dan melukis kekuatan penyelidikan Jabatan, MSc Sains Komputer Lanjutan akan merayu kepada pelajar yang ingin membina ijazah pertama dalam Sains Komputer (atau disiplin yang boleh dibandingkan yang melibatkan pengaturcaraan dan rangkaian) .... [-]