Baca keterangan rasmi

LCCM sedang menjalankan Hari Terbuka pada 17 Ogos

Tentang kita

LCCM adalah kolej pendidikan tinggi khusus untuk orang kreatif. Kami adalah satu-satunya kolej bebas di UK menawarkan ijazah dalam muzik, kata-kata, bersama dengan ijazah pascasiswazah dalam bidang keusahawanan kreatif.

Cerita kita

Cerita LCCM pertama kali bermula pada tahun 2002, ketika Darius Khwaja memutuskan untuk menemukan sebuah kolej baru untuk muzik popular kontemporer di pusat London. Tujuannya adalah untuk mencipta pendekatan baru untuk mengajar muzik yang bercampur dengan universiti terbaik dan konservatori dengan persekitaran sekolah seni. Kursus yang muncul menghasilkan pengeluaran dengan prestasi, menjadikan LCCM sebagai kolej muzik pertama di mana semua pelajar terpaksa menguasai kedua-dua prestasi dan pengeluaran; sebuah perkembangan yang semakin jelas dalam industri muzik.

118022_118000_OurStory.png

Kampus kami

Kotak Muzik - keadaan bangunan seni yang dibangunkan khusus untuk LCCM, Box Music menawarkan anda ruang yang benar-benar mengesankan dan inspirasi di enam tingkat untuk belajar, membuat, melaksanakan, merekod dan bekerjasama.

Kami telah melabur hampir £ 5 juta ke dalam kemudahan itu. Laman baru ini menawarkan sumber yang tiada tandingan untuk muzik, menulis dan keusahawanan.

Kemudahan kami termasuk:

 • The Venue, ruang manggung kami sendiri
 • Bar
 • Kafe
 • Ruang tenang
 • Ruang kerja dan perpustakaan
 • Hujan dan loker
 • Bilik mesyuarat
 • 2 bilik edit
 • 2 bilik piano digital
 • 3 rakaman studio
 • 4 makmal komputer
 • 7 bilik darjah
 • 7 bilik persembahan kalis bunyi
 • 10 gerai amalan individu

Lihat kampus kami untuk diri sendiri dalam 360 lawatan maya kami.

111488_111430_LCCM_093.jpgKomuniti LCCM

Direka untuk orang yang serius dalam membangun kerjaya dalam muzik atau menulis, LCCM adalah tempat di mana bakat, imaginasi dan kreativiti berkembang.

Sebagai sebuah kolej dengan populasi pelajar kecil, kami bangga untuk mengenali setiap individu. Anda akan dapati kakitangan pakar kami yang menggalakkan dan didekati dan pelajar kami mesra dan menyokong.

Akar dan hubungan industri LCCM memberi anda akses segera kepada rangkaian profesional untuk membantu menyokong kerjaya kreatif anda untuk tahun-tahun akan datang.

118021_117999_LCCMCommunity.png

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

London College of Creative Media

Adakah anda berminat untuk belajar bagaimana untuk berjaya sebagai pengeluar? Adakah anda ingin mempelajari kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dalam industri muzik? ... [+]

MMUS dalam Pengeluaran Muzik

Adakah anda berminat untuk belajar bagaimana untuk berjaya sebagai pengeluar? Adakah anda ingin mempelajari kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dalam industri muzik? Dihantar oleh pakar profesional dalam sektor ini, program kami dalam Pengeluaran Muzik dapat membantu anda memahami dan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk memulakan kerjaya cemerlang dalam perniagaan muzik. Terima kasih kepada program kami, anda boleh membina kemahiran kritikal dan kreatif dalam permintaan untuk berjaya sebagai usahawan dalam perniagaan muzik.

Pengeluaran Muzik MMus - Diploma PG dan Sijil PG juga tersedia

Ini adalah ijazah induk berasaskan amalan yang berasaskan profesional untuk pengeluar kerjaya aspirant dalam muzik kontemporari. Program 12-bulan bertujuan untuk membangunkan pemahaman pakar tentang alat, teknik dan proses pengeluaran muzik canggih melalui penciptaan suatu karya asal yang penting yang menunjukkan keperibadian artistik yang tersendiri.... [-]

United Kingdom London
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London College of Creative Media

Program kami dalam Prestasi Muzik dapat membantu anda memulakan kerjaya keusahawanan anda. Anda akan mendapat manfaat daripada pakar industri yang akan menyediakan anda u ... [+]

MMUS dalam Prestasi Muzik

Adakah anda ingin membangunkan kemahiran prestasi anda supaya anda boleh meletakkan diri anda di barisan hadapan industri muzik? Adakah anda ingin meneruskan kejayaan seni dan profesional dalam bidang muzik?

Program kami dalam Prestasi Muzik dapat membantu anda memulakan kerjaya keusahawanan anda. Anda akan mendapat manfaat daripada pakar industri yang akan menyediakan anda untuk menangani senario perniagaan yang tidak dapat diramalkan. Marilah kita membantu anda melepaskan potensi artistik anda dan membangunkan repertoir asal. Terima kasih kepada program ini, anda boleh mendapatkan satu langkah lebih dekat ke tempat yang anda mahu.

MMUS dalam Prestasi Muzik - Diploma PG dan Sijil PG juga tersedia... [-]
United Kingdom London
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MA

London College of Creative Media

Pernahkah anda mempunyai idea yang boleh membentuk asas perniagaan baru dan anda ingin melihat pada skala yang besar di dunia nyata? Direka dan disampaikan oleh pasukan t ... [+]

Keusahawanan kreatif MA

Pernahkah anda mempunyai idea yang boleh membentuk asas perniagaan baru dan anda ingin melihat pada skala yang besar di dunia nyata? Direka dan disampaikan oleh pasukan tutor dan mentor berasaskan industri yang berpengalaman, ijazah keusahawanan kreatif pascasiswazah kami akan memperluaskan dan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran semasa anda, memberikan anda kelebihan yang diperlukan untuk menemui permulaan kreatif yang lean atau mengakses kerjaya yang menjanjikan sebagai pemimpin kreatif . Anda akan belajar untuk mengembangkan dan menggabungkan pengetahuan dan kemahiran anda dalam kreativiti, inovasi dan perusahaan melalui proses yang diterajui oleh projek yang melibatkan pembelajaran tindakan, penyelidikan tindakan dan amalan reflektif.... [-]

United Kingdom London
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

London College of Creative Media (LCCM)