Leeds University Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menggabungkan silsilah pengajaran yang luar biasa dengan pendekatan yang inovatif untuk reka bentuk kursus, kami menyampaikan program yang sama-sama dihormati dan relevan dengan persekitaran perniagaan kontemporari. MBA Leeds telah direka semula sepenuhnya untuk kemasukan 2013 untuk memastikan ia relevan dengan pasaran global.

Sering dimaklumkan di 100 sekolah perniagaan teratas di dunia Leeds University Business School terkenal di peringkat antarabangsa kerana kualiti pengajaran, penyelidikan dan kemudahannya.

Kami percaya bahawa penyelidikan berkualiti tinggi dan staf pengajar yang cemerlang adalah asas-asas sekolah perniagaan yang berjaya. Kami menduduki ranking di sepuluh teratas UK untuk penyelidikan mengikut RAE (2008), dan kami telah membangunkan beberapa pusat penyelidikan dan kumpulan yang memotong sempadan tradisional.

Penyelidikan kami memaklumkan kandungan semua kursus yang kami sampaikan, memastikan para pelajar kami di semua peringkat terdedah kepada idea, konsep dan teori terkini.

Ahli akademik kami sangat berkelayakan kerana bertindak sebagai perunding dan penasihat kepada lebih 80 organisasi di seluruh dunia dan dunia membawa pengalaman praktikal dalam pengajaran mereka.


MISI KITA

Misi kami adalah untuk memberi impak luar biasa kepada perniagaan dan masyarakat secara global melalui kepimpinan dalam penyelidikan dan pengajaran.

Dua elemen utama yang penting untuk mencapai misi ini ialah:

  • Penyelidikan: Untuk menghasilkan dan menyebarkan penyelidikan kualiti bertaraf dunia, di dalam Sekolah dan melalui perkongsian antarabangsa, yang meningkatkan pengetahuan, kemahiran, pemahaman dan impak.
  • Pendidikan Pelajar: Untuk membolehkan individu untuk membangunkan potensi akademik mereka, keupayaan mereka, wawasan global mereka dan kebudayaan dan kesedaran etika mereka untuk meningkatkan potensi mereka untuk memberi manfaat kepada perniagaan dan masyarakat.


Sekolah Perniagaan adalah komited untuk menyediakan akses yang adil dan saksama kepada pendidikan Universiti kepada semua yang mempunyai potensi akademik untuk mendapat manfaat daripadanya. Kami berusaha untuk mengembangkan Dasar Kemasukan yang melayan setiap pemohon sebagai individu, mengambil kira pencapaian sebelumnya, keadaan dan potensi.

Lokasi

Leeds

Alamat
Leeds University Business School
Maurice Keyworth Building
The University of Leeds,

LS2 9JT Leeds, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: