London School of Hygiene & Tropical Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

LSHTM sangat disenaraikan dalam pelbagai jadual liga universiti. Ia dinamakan # 1 University of the Year oleh Times Higher Education pada 2016 dan menduduki tempat # 1 di peringkat global untuk penyelidikan perubatan tropika (CWUR 2017).

Canggih dan sifat antarabangsa penyelidikan Sekolah menyumbang dengan ketara kepada kualiti dan pelbagai pengajaran dan latihannya. Sekolah ini mempunyai kakitangan yang unik, pelajar dan alumni; nisbah pelajar kepada kakitangan ialah 1: 3 dan alumni kami datang dari lebih 180 buah negara.

Ditubuhkan oleh Sir Patrick Manson, LSHTM bermula sebagai London School of Tropical Medicine pada tahun 1899 di London Docks, dan sembilan belas pelajar membentuk pengambilan pertama yang diakui pada 2 Oktober 1899. LSHTM kini berpusat di Bloomsbury, di mana ia mempunyai dua laman utama di Keppel Jalan dan Tavistock Place. Hari ini, kakitangan, pelajar dan alumni kami bekerja di kerajaan, akademik, agensi antarabangsa dan perkhidmatan kesihatan di seluruh dunia.

Pembiayaan penyelidikan kami telah berkembang menjadi lebih dari £ 124 juta setahun dari sumber nasional dan antarabangsa termasuk kerajaan UK, Suruhanjaya Eropah, Trust Wellcome dan Rang Undang-Undang

Kepakaran multidisiplin sekolah ini termasuk pakar klinik, ahli epidemiologi, ahli statistik, saintis sosial, ahli biologi molekul dan imunologi. Kami bekerjasama dengan rakan kongsi kami di seluruh dunia untuk menyokong pembangunan kapasiti pengajaran dan penyelidikan, dan alumni kami bekerja di lebih daripada 180 buah negara.

Mengapa belajar di sini?

  • # 1 Universiti Tahun 2016 (Times Higher Education)
  • Peringkat # secara global untuk penyelidikan perubatan tropika (CWUR 2017).
  • Persekitaran antarabangsa yang dinamik: pelajar datang dari lebih dari 100 buah negara dan lebih daripada 40% pelajar dari luar Eropah.
  • Prospek kerjaya global: Lulusan LSHTM bekerja di lebih daripada 180 buah negara dan kami menggaji lebih daripada 1300 kakitangan dari lebih 60 buah negara.
  • Pilihan pengajian sepenuh masa dan separuh masa yang tersedia, serta fleksibel, kursus dalam talian
  • Sebahagian daripada Universiti London berprestij

Kehidupan seorang pelajar

Sekolah ini terletak di tengah-tengah London, dan berdekatan dengan pusat pusat Universiti London dan Muzium British. Pelajar mendapat manfaat daripada kemudahan dan acara di Universiti Union London dan Majlis Perwakilan Pelajar. Sekolah ini mempunyai Penasihat Pelajar yang berdedikasi sendiri, dapat menasihati pelajar mengenai isu bukan akademik, seperti isu imigresen dan visa, penginapan, atau kebimbangan kewangan yang mungkin timbul semasa kajian. Khidmat Kerjaya LSHTM menasihatkan para pelajar tentang asas satu sama lain, sama ada anda mahukan petua untuk menulis CV berkesan, atau hanya memerlukan bantuan untuk memutuskan apa yang perlu dilakukan seterusnya.

Lokasi

London

Alamat
London School of Hygiene & Tropical Medicine
Keppel Street
WC1E 7HT London, England, United Kingdom