London School of Hygiene & Tropical Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

London School of Hygiene & Tropical Medicine merupakan pusat yang terkemuka di dunia untuk penyelidikan dan pendidikan lepasan ijazah dalam kesihatan awam dan global, dengan 4,000 pelajar dan lebih 1,300 kakitangan yang bekerja di lebih 100 negara. Sekolah adalah salah satu institusi penyelidikan diberi nilai tertinggi di UK, dan baru-baru ini dinamakan sebagai salah satu universiti terkemuka di dunia untuk penyelidikan bersama.

Misi kami adalah untuk meningkatkan kesihatan dan kesihatan ekuiti di UK dan di seluruh dunia; bekerjasama untuk mencapai kecemerlangan dalam penyelidikan awam dan global kesihatan, pendidikan dan terjemahan pengetahuan ke dalam dasar dan amalan.

Diasaskan oleh Sir Patrick Manson pada tahun 1899, Sekolah kini sebahagian daripada Universiti London dan telah berkembang sejak kebelakangan ini di dua tempat utama di Keppel Street dan Tavistock Place. Pembiayaan penyelidikan kami telah berkembang kepada lebih £ 60000000 setahun dari sumber kebangsaan dan antarabangsa termasuk kerajaan UK, Suruhanjaya Eropah, Wellcome Trust dan Bill & Melinda Gates Foundation.

Kepakaran pelbagai disiplin yang sekolah termasuk doktor, epidemiologi, ahli statistik, ahli-ahli sains sosial, ahli biologi molekul dan Immunologists. Kami bekerjasama dengan rakan-rakan kami di seluruh dunia untuk menyokong pembangunan pengajaran dan kapasiti penyelidikan, dan alumni kami bekerja di lebih daripada 180 buah negara.

Mengapa Belajar Sini?

Leading institusi lepasan ijazah bagi penyelidikan dan pendidikan lepasan ijazah dalam kesihatan global. Sebahagian daripada University of London, Sekolah merupakan institusi terbesar seumpamanya di Eropah dengan kedalaman yang luar biasa dan keluasan kepakaran yang merangkumi pelbagai bidang. Ia adalah salah satu institusi penyelidikan diberi nilai tertinggi di UK. Satu portfolio kaya kursus Sarjana, dihantar sama ada di London atau melalui pembelajaran jarak jauh. Persekitaran antarabangsa. Pelajar datang dari lebih 100 buah negara. Lebih 40% daripada pelajar-pelajar ini adalah dari negara-negara bukan Eropah. Capaian global dengan rangkaian alumni besar. Alumni bekerja di lebih 180 buah negara. Sekolah ini mempunyai kira-kira 1300 kakitangan diambil daripada lebih 60 negara. Sepenuh masa dan pilihan separuh masa ada, serta kajian diinterkalasi darjah Perubatan. Darjah penyelidikan dan kajian kursus pendek juga disediakan.

Kehidupan Pelajar

Sekolah ini terletak di tengah-tengah London, dan bersebelahan dengan Universiti presint pusat bandar London dan Muzium British. Pelajar mendapat manfaat daripada kemudahan dan peristiwa di University of London Union dan Majlis Perwakilan Pelajar. Sekolah mempunyai Penasihat Pelajar yang dedikasi, dapat menasihati pelajar mengenai isu-isu bukan akademik, seperti imigresen dan visa isu, penginapan, atau masalah kewangan yang mungkin timbul semasa pengajian. Kerjaya Perkhidmatan LSHTM itu menasihati pelajar secara satu-sama-satu, sama ada anda mahu tip menulis CV yang berkesan, atau hanya perlu membantu menentukan apa yang perlu dilakukan seterusnya.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat Diploma » Lihat Certificates »

Video

Why study at the London School of Hygiene & Tropical Medicine?

Open Day - London School of Hygiene & Tropical Medicine

Contact
Alamat lokasi
London School of Hygiene & Tropical Medicine
Keppel Street

London, England, WC1E 7HT GB