The London Film School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Falsafah

London Film School - tempat untuk bereksperimen, cari suara anda dan berhubung dengan industri.

Selama lebih dari 60 tahun London Film School ( LFS ) telah menjadi tempat untuk bakat kreatif yang muncul untuk mengasah kraf mereka, mencari suara mereka dan terlibat secara langsung dengan industri skrin UK yang meriah. Dengan pelajar dari setiap penjuru dunia, LFS sentiasa menjadi hab budaya di mana suara, pengalaman dan perspektif segar menggosok bahu dengan tradisi dan sejarah.

Kisah filem ini telah dimainkan di sini di Shelton Street - tarikan seluloid, di samping dorongan baru dan kemunculan dunia digital. Di sini, kami mengambil kedua-dua serius untuk meraikan tradisi inovasi.

LFS didedikasikan untuk filem, menyediakan persekitaran rumah untuk kerja kreatif yang sengit. Program MA kami dalam Filmmaking dan Penulisan Skrin diiktiraf oleh Screenskills sebagai standard industri dan pada tahap profesionalisme yang telah memberikan kami status Akademi Filem. Industri perfileman hampir setiap negara di dunia secara bebas ditaburkan dengan para graduan Sekolah. Pemilihan alumni yang banyak termasuk: Mike Leigh OBE, Michael Mann, Ann Hui, Duncan Jones, Tak Fujimoto, Danny Huston. Senarai yang lebih panjang boleh dibaca di sini: https: // LFS .org.uk / films-pembuat filem / syarikat-syarikat-london-film-sekolah-alfsDengan penerbitan MA kami tidak ada pra-pengkhususan, sebaliknya kami percaya bahawa untuk mencari suara pembuatan filem, anda perlu memahami pembuatan filem secara keseluruhan. Iaitu, anda akan mengalami dan diberikan, pendidikan penuh di semua bidang kraf. Pengalaman yang kami tawarkan di sini dibina di sekitar tanggapan bahawa pembuatan filem adalah proses kolaboratif, bukan produk dari mana-mana individu. Pelajar kami terlibat dalam semua bidang, dengan rakan-rakan dan kakitangan mereka.

Penulisan Skrin MA kami memberikan peluang yang unik untuk membangunkan skrip filem penuh panjang, dengan bimbingan individu dan bimbingan dari mentor industri. Di samping itu, pelajar kami mempunyai peluang untuk bekerja dengan pelajar filem kami untuk membuat beberapa filem pendek sepanjang tahun.

Dalam landskap media yang pantas, keperluan untuk memahami strategi digital dan model pendanaan baru ditangani dalam MA International Film Business , kursus yang dijalankan bersempena dengan Universiti Exeter. Dengan modul dalam kewangan antarabangsa, pawagam dunia dan lawatan lapangan ke Berlin Film Festival, kursus ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pengaturcaraan, pameran dan pengedaran.

Di LFS kita memupuk dan menghormati imaginasi pelajar kita. Kami percaya adalah penting untuk mencuba, mencabar konvensyen dan meneroka cara bercerita baru, dan mencari cara baru untuk berhubung dengan penonton. Melalui ini, kita dapat menubuhkan dialog dinamik dengan industri skrin dan membentuk dan mempengaruhi masa depan.

Kakitangan kami dan pensyarah melawat dihubungkan dengan industri UK dan global, membawa pengalaman mereka ke dalam amalan pengajaran harian di sini di LFS . Kami mengimbangi penguasaan kemahiran teknikal dengan perkembangan idea-idea kreatif. Di samping itu, anda juga akan terlibat dengan cabaran baru yang dihadapi pengamat cerita dalam landskap yang sentiasa berubah. Kami menggunakan imajinasi dan percubaan yang sama untuk memikirkan model perniagaan baru dan bagaimana mengembangkan karier anda sebagai pembuat filem bebas.

Kami juga melihat kepada masa depan. Graduan kami telah membuat sumbangan besar kepada pawagam dunia dan bercerita global. Melangkah ke hadapan, kami mengharapkan tidak kurang, tetapi sekarang lapangan bermain lebih besar. Di luar panggung wayang, kita melihat pengulas cerita dan pembuat filem kami yang bekerja di televisyen dan merentasi platform baru. Sebagai filem dan televisyen berkumpul, sebagai platform baru muncul, graduan kami dengan yakin akan meneroka bagaimana untuk menyesuaikan kemahiran dan kepakaran mereka dalam pembuatan filem untuk menceritakan cerita menarik di mana-mana medium, di mana-mana platform, di mana-mana tempat.

Sejarah ringkas sekolah filem tertua di UK

Sekolah Filem London adalah sekolah filem tertua di UK, yang telah bertukar menjadi 60 pada bulan Oktober 2016. Sekolah ini telah menyumbang dengan ketara kepada pembangunan pendidikan filem di Britain dan di seluruh dunia.

Daripada mencuba dan mencipta panggung wayang, kerana banyak sekolah yang dibiayai oleh kerajaan, LFS dari awal mula memupuk budaya kecemerlangan berasaskan kraf dengan pelajar dari lebih 80 negara. Pada masa ini lebih daripada 60% pelajar sekolah dari luar UK.

Pada bulan Oktober 1956, Principal Sekolah Seni Lukis Heatherley, Gilmore Roberts, membuat kursus pendek dalam pembuatan filem, tetapi sebelum pemohon boleh mendaftarkan, mendapati sekolahnya telah dijual dari bawahnya. Dia memutuskan untuk meneruskan kursus itu secara bebas, tetapi tidak dapat membayangkan bahawa lebih enam puluh tahun kemudian, sebuah sekolah antarabangsa yang berkembang maju, yang berasal dari idea embrio ini, akan bekerja di sebuah gudang yang ditukar di Covent Garden, London.

Kursus pembuatan filem LFS pertama berlari pada bulan Mei 1957.

Selepas hari-hari awal yang tidak menentu, Sekolah menetap di Brixton sebagai 'London School of Technique Film'. Ia dibentuk dengan kepercayaan bahawa kesihatan masa depan penggambaran filem di Britain boleh dipromosikan dengan latihan formal yang dirancang dengan baik untuk orang yang memasuki industri, kemudian menjalankan asas perantisan tradisional. Memandangkan terdapat sedikit petanda tindakan rasmi untuk melaksanakan rancangan ini, sekumpulan peminat memutuskan untuk mengambil cara klasik British dan membentuk sekolah sedemikian.

Pendekatan ke sekolah lama, melalui laluan yang meluas dan naik tangga bata ke beberapa bilik di kedai-kedai di Electric Avenue, Brixton, disamakan dengan pelawat yang berani dari satu set "Kabinet Doktor Caligari".

Pada awal 1960-an, sekolah berpindah ke premis di Charlotte Street di West End dan dinamakan semula sebagai The London Film School . Gudang abad ke-18 di Covent Garden, di mana sekolah itu sejak pertengahan tahun 1960-an, mengekalkan karakter yang sama dramatik dan individu.

Pada tahun 1974 sekolah itu dinamakan kembali sebagai LIFS, Sekolah Filem Antarabangsa London., Tetapi kembali ke Sekolah Filem London pada tahun 2001.

Perlembagaan asal, yang masih berkuatkuasa, sangat luar biasa. Sekolah ini adalah badan amal yang berdaftar, sebuah syarikat yang membuat keuntungan, terhad oleh jaminan. Semua pelajar menjadi ahli Persatuan, dan, bersama-sama dengan ahli-ahli lain, memilih lembaga gabenor di mana mereka mempunyai perwakilan. Lembaga Gabenor mempunyai tanggungjawab keseluruhan untuk pengurusan sekolah. Pengerusi semasa adalah Greg Dyke dan Pengarah kami adalah Gisli Snaer. Sekolah ini sentiasa bebas dan tetap mengikuti pengesahan kursus oleh University of Warwick dan University of Exeter.

Sekolah Filem London kekal sebagai salah satu daripada hanya beberapa institusi pakar kreatif bebas yang tersendiri di dunia. Kami terus berusaha keras untuk terus menjadi pusat pendidikan pendidikan filem.

Ini adalah masa yang menarik untuk LFS dan industri. Kami menjemput anda untuk menyertai kami semasa kami memasukkan bab seterusnya dalam perjalanan kami.Katie Garner / LFS

Lokasi

London

Alamat
The London Film School
24 Shelton Street

WC2H 9UB London, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami