London College of Contemporary Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

London College of Contemporary Arts ( LCCA ) adalah sebuah universiti seni kreatif yang menawarkan pilihan kursus sarjana dan kursus yang memfokuskan kerjaya yang utama yang berkaitan dengan industri, praktikal dan inovatif. Oleh kerana LCCA terus berkembang, tetaplah kami menawarkan kepelbagaian pelajar kami dari segi lokasi pengajian mereka di United Kingdom. Dengan kampus kami yang berpusat di Central London, kami menyediakan peluang untuk belajar di ibukota seni, fesyen, reka bentuk dan media di dunia.

Keutamaan nombor satu kami adalah memastikan kebolehpasaran graduan kami, dan kami memahami bahawa kelayakan sahaja tidak selalu cukup untuk membezakan anda dari persaingan pasaran pekerjaan.

Pengalaman LCCA

Setiap kursus di LCCA direka untuk menggabungkan persekitaran bilik darjah tradisional dengan aktiviti praktikal dan kajian kes, di mana anda akan dapat menarik dari senario industri yang relevan. Anda akan mendapat manfaat daripada pensyarah tetamu berpengalaman, mengambil bahagian dalam industri / projek secara langsung, berpeluang untuk meneruskan peletakan dan latihan industri yang memberikan pengalaman industri berharga yang berpengalaman pengalaman pembelajaran LCCA anda.

Lokasi Kami

LCCA tidak ada, anda akan berpeluang menggunakan kemudahan standard industri di kampus baru kami. Dengan lokasi yang tiada tandingan di hati London yang kreatif, anda akan terdedah kepada suasana unik dan sambungan industri yang mengikut kedudukan pusat kami di bandar kosmopolitan yang luar biasa ini.

Sambungan Industri

LCCA mempunyai hubungan yang mantap dalam industri kreatif dan boleh membanggakan rangkaian rakan kongsi dalam fesyen, reka bentuk, media dan fotografi, di UK dan di peringkat antarabangsa. Rangkaian yang tidak ternilai ini memberikan pelajar LCCA dengan peluang pekerjaan dan pekerjaan semasa pengajian mereka dan selepas tamat pengajian.

Pelajar yang menamatkan pengajian meninggalkan LCCA sebagai individu yang bercita-cita tinggi, bersemangat dan kreatif yang diletakkan dengan baik untuk memulakan kerjaya yang berjaya dalam bidang khusus mereka yang dipilih.

Mengapa belajar dengan LCCA ?

Dengan perkembangan industri kreatif, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk memulakan kerjaya dalam bidang seni, media, fesyen atau hospitaliti dan perniagaan. Industri kreatif UK kini bernilai rekod £ 84.1 bilion dan ini adalah sektor yang paling pesat berkembang di UK menggunakan 1.7 juta orang.

Kami menyedari manfaat mempunyai hubungan yang kuat dengan industri untuk perkembangan masa hadapan anda. Kami membangunkan hubungan yang sangat baik dengan perniagaan dan pengamal kreatif, membantu memastikan bahawa anda mempunyai kemahiran dan sifat yang anda perlukan untuk membina kerjaya yang berjaya. Setiap program telah direka untuk memaksimumkan kebolehpasaran anda.

Faedah Belajar Dengan LCCA :

1. Lokasi Central London

London terkenal sebagai salah satu ibu kota kreatif di dunia. Terletak di tengah-tengah London, anda akan menjadi antara artis, pereka, agensi dan jenis kreatif yang terbaik yang ditawarkan oleh bandaraya itu.

2. Pakar dalam Seni dan Reka Bentuk dan Pengurusan

Kami adalah seni pakar

3. Staf Akademik yang berpengalaman

Semua pensyarah dan kakitangan pengajar kami datang dari industri kreatif, jadi anda dijamin menerima tahap kepakaran industri dan pengalaman teknikal yang tinggi.

4. Persekitaran Pembelajaran Kreatif

Kami bangga menyediakan persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan, kreatif, di mana pelajar dapat berkembang, menjelajah dan unggul sebagai individu kreatif.

5. Kemudahan Standard Industri

Kami menawarkan kemudahan dan kelengkapan standard industri yang akan anda dapati di studio dan ruang pameran.

6. Kursus Berfokus Kerjaya

Kami menyediakan sokongan dan bimbingan pelajar yang sangat baik, serta karier dan perkhidmatan pekerjaan yang terus melampaui pengijazahan.

7. Pangkalan Pelajar Global

Gabungan pelajar kami yang pelbagai meningkatkan pengalaman belajar melalui budaya, perspektif dan idea yang berbeza.

8. Peletakan Kerja dan Briefs Live

Kami mempunyai rangkaian rakan kongsi industri yang besar yang menyediakan penceramah tetamu, seluar pendek, penempatan dan peluang pengalaman kerja.

9. Hubungan Industri

Kami juga menawarkan para pelajar peluang untuk menyertai pertandingan dan live briefs dengan rakan komersial.

10. Mempamerkan dan Mengomersialkan

Pelbagai peluang untuk pelajar menganjurkan dan mengurus acara dan pameran mereka sendiri di kolej dan di tempat di seluruh bandar.

11. Melabur dalam Masa Kerjaya Anda

Akses ke peluang latihan dan latihan kerja melalui rangkaian rakan kongsi industri kami.

12. Kemahiran CV Portfolio Dan Temuduga

Kami bekerjasama dengan anda untuk memastikan anda membangunkan bukti profesional, berstruktur dan komprehensif yang lengkap untuk bakat dan kemahiran anda dan untuk membantu anda memperoleh kelebihan daya saing semasa temubual.

Untuk menyokong pembangunan anda, kami menjalankan bengkel dan sesi pekerjaan sepanjang tahun.

Rakan Kongsi dan Akreditasi

  • Universiti East London (UEL)
  • Kolej Walsall
  • Universiti New Buckinghamshire
  • Universiti Universiti Global (GUS)
  • Pearson
  • Perkhidmatan Pensijilan CPD
  • Majlis Akreditasi British (BAC)
  • Roots Ivy International

Lokasi

London

Alamat
9 Holborn
EC1N 2LL London, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: