University of Kent - Centre for Music and Audio Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pusat Muzik dan Audio Pusat Universiti Kent (CMAT) menempatkan tiga program ijazah sarjana muda dalam Muzik. Kursus-kursus canggih ini diwujudkan untuk memenuhi keperluan pelajar semasa dan jangkaan industri muzik dan mencerminkan budaya penyelidikan Universiti. Belajar di CMAT akan memberi anda pengetahuan, kemahiran dan keyakinan untuk melancarkan karier anda dalam industri muzik.

CMAT didasarkan pada persekitaran tepi air inspirasi di Chatham Kebun Bersejarah Bersejarah. Dengan bangunan bersejarah atmosfera, ia adalah permintaan tetap seperti set filem, dan ciri-ciri dalam video muzik, dokumentari, drama TV dan filem blockbuster.

Kemudahan muzik standard industri kami termasuk ruang latihan prestasi pakar, bilik latihan dan studio muzik yang dipasang dengan teknologi canggih. Studio perdana kami mempunyai rakaman Neve Genesys Hitam G48 yang baru dan konsol pencampuran dan Teater Bunyi Seni Muzik dan Audio kami adalah salah satu yang terbaik di UK.

Semua kakitangan kami membawa mereka pengalaman luas, dari kakitangan akademik pakar kami kepada juruteknik kami yang berkelayakan dan profesional amalan. Bersama-sama mereka akan menyokong, membangunkan, mencabar dan memberi inspirasi kepada anda sepanjang pembelajaran anda.

Program ijazah inovatif kami menggabungkan kajian akademik, arahan teknikal, output kreatif dan pelbagai peluang profesional. Sebagai bahagian penting dalam memperoleh pengetahuan industri dan kebolehpasaran, pelajar kami juga menikmati pelbagai syarahan dan bengkel tetamu dari pakar-pakar terkemuka di seluruh industri muzik.

Kami menawarkan pelajar peluang untuk mengambil satu tahun dalam industri pada penempatan kerja profesional atau untuk belajar selama setahun di luar negara. Penempatan boleh diambil dengan pelbagai majikan dalam industri muzik serta organisasi amal dan seni. Kami mempunyai perkongsian dengan universiti-universiti di seluruh dunia, menawarkan anda peluang untuk menimbulkan cabaran hidup di negara lain dan merendam diri anda dalam budaya yang berbeza.

Peluang kerjaya untuk graduan kami termasuk rakaman muzik dan pengeluaran, pembangunan perisian audio, bunyi untuk filem, persembahan muzik, pengurusan muzik, komposisi dan penulisan lagu, penyelidikan dan akademik. Kemungkinan tambahan termasuk kerja untuk permainan video, internet dan bunyi live untuk teater dan perayaan.

Lokasi

Chatham

Old Surgery (University of Kent at Medway)

Alamat
CEWL, University of Kent
Chipperfield Building
Parkwood Road
Canterbury

CT2 7NZ Chatham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami