University of Kent, Kent Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kent Law School adalah salah satu sekolah undang-undang terkemuka di UK; kami menduduki tempat ke-13 di The Guardian University Guide 2019 untuk undang-undang, ke-11 dalam Panduan Universiti Good Times 2019 dan ke-18 dalam Panduan Universiti Lengkap 2019.

Sekolah Undang-undang juga mempunyai reputasi antarabangsa yang sangat baik; kami menduduki tempat ke-50 dalam Peringkat Universiti Peringkat Dunia (THE) untuk undang-undang 2018 dan disenaraikan di antara 100 sekolah undang-undang teratas di dunia dalam Peringkat Global Subjek Akademik Peringkat Shanghai 2011 2018. Kami juga berada di antara 150 undang-undang tertinggi sekolah di dunia dalam Peringkat Universiti QS World oleh Subjek 2018.

Kami menawarkan pelbagai program pengajian Sarjana dalam Undang-Undang (LLM) dan ijazah penyelidikan, yang semuanya diajar dengan fokus antarabangsa dan kontemporari dalam persekitaran yang menyokong dan intelektual. Pengajaran dan penyelidikan adalah berdasarkan pendekatan kritikal dan sosio-undang-undang, melihat undang-undang dalam konteks sosial, politik dan ekonomi yang lebih luas di mana ia beroperasi. Sekolah ini adalah rumah kepada pelbagai pusat penyelidikan aktif dengan kakitangan akademik yang terlibat secara aktif dalam pelbagai projek penyelidikan.

The Kent LLM di Canterbury

Perwatakan kami mengajar program Sarjana dalam Undang-undang, Kent LLM, ditawarkan di kampus Canterbury, taman seluas 300 ekar yang indah di Kent. Kampus ini menghadap ke kota katedral Canterbury yang bersejarah yang terletak berhampiran dengan benua Eropah dan dengan London hanya satu jam perjalanan dengan kereta api.

LLM Kent menawarkan kepada anda kepastian memperoleh LLM di bidang Undang-undang khusus, dan kebebasan untuk meninggalkan pilihan anda LLM dibuka sehingga selepas anda tiba, menentukan Pathway anda melalui modul yang anda pilih.

Anda boleh menyesuaikan pelajaran anda dengan keperluan dan minat anda untuk mendapatkan LLM dalam Pathway tunggal, dalam dua Pathways bersama, atau dengan memilih pelbagai modul dalam bidang undang-undang yang berlainan untuk mendapatkan LLM umum atau Diploma / Sijil Undang-undang.

Program kami terbuka kepada graduan dari disiplin yang relevan (ijazah sarjana dalam undang-undang bukan keperluan) dan akan menjadi kepentingan khusus kepada pelajar dan / atau profesional yang berminat untuk membangunkan kemahiran undang-undang mereka. Permohonan dialu-alukan dari seluruh dunia. Semua program kami mempunyai tarikh mula bulan September dan tarikh mula Januari.

Program ini diajarkan oleh gabungan penilaian kursus dan disertasi, dengan kebanyakannya disediakan secara sepenuh masa dan paruh waktu. Pelajar sepenuh masa melengkapkan LLM selama satu tahun akademik, dan pelajar sambilan menyelesaikannya selama dua tahun.

Pakar mengajar program LLM di Brussels

Kami menawarkan dua program LLM pakar di Pusat Pengajian Antarabangsa Brussels University of Kent, yang semuanya memanfaatkan statusnya sebagai pusat pengajian antarabangsa di jantung Eropah di Eropah.

Biasiswa dan Pembiayaan

Universiti ini mempunyai dana biasiswa pascasiswazah yang lebih banyak yang melebihi £ 9m untuk mengajar dan menyelidik para pelajar yang belajar di Kent. Terdapat juga biasiswa khusus untuk pelajar-pelajar Sekolah Undang-undang termasuk Beasiswa Luar Negeri Taught dan Rumah Tauliah / Bendahari EU. Sekolah Kent Law juga telah menubuhkan dana utama untuk menyokong pelajar yang berasal dari atau yang telah belajar di Kenya, Nigeria atau Thailand, dan yang mengendalikan Undang-undang Sarjana (LLM) di kampus Canterbury di University of Kent.

Kebolehpasaran

Keupayaan bekerja adalah tumpuan utama di seluruh Universiti dan di Kent Law School, anda mempunyai sokongan dari Pegawai Pembangunan Kesejahteraan dan Kemahiran yang berdedikasi bersama dengan pilihan peluang pekerjaan yang luas, acara pekerjaan dan ceramah kerjaya. Kami menyediakan pelajar untuk kerjaya yang berjaya dan memberi penghargaan dan reputasi antarabangsa yang sangat baik kami bermakna bahawa pelajar kami terus berlatih di banyak negara di seluruh dunia - graduan kami telah pergi ke kerjaya dalam kewangan, perdagangan antarabangsa, kerajaan dan undang-undang atau telah menyertai, atau memulakan, NGO atau amal.

Media sosial

Tonton senarai main kami video Kent LLM di saluran YouTube kami untuk mengetahui lebih lanjut. Anda juga boleh mengikuti kami di Twitter, Facebook dan Instagram dan di blog kami yang ditulis oleh pelajar Kent LLM - Menguasai Undang-Undang.

Hubungi

 • Pejabat Pasca Siswazah Sekolah Kent Law
  Eliot College
  Universiti Kent
  Canterbury
  Kent CT2 7NS
  Telefon: 44 (0) 1227 824595
  Faks: 44 (0) 1227 827442

Lokasi

Canterbury

Eliot College

Alamat
The University of Kent, Canterbury
CT2 7NZ Canterbury, England, United Kingdom
Telefon
+44 1227 764000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: