Unicaf - Liverpool John Moores University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Unicaf telah bekerjasama dengan Liverpool John Moores University untuk menawarkan pelbagai kursus.

Mengenai Liverpool John Moores University

Kini, dengan komuniti yang bertenaga lebih daripada 23,000 pelajar dari lebih 100 buah negara di seluruh dunia, 2,400 kakitangan dan 250 gelaran, Universiti John Moores Liverpool adalah salah satu daripada universiti terbesar, paling dinamik dan berfikiran maju di UK. Sebagai sebuah institusi, kita tidak bercita-cita tinggi - untuk pelajar kita, kakitangan kita dan masyarakat global yang lebih luas. Kami sedang mengalami kebangkitan semula kerana kekuatan pengajaran dan penyelidikan kami terus melebihi harapan yang tinggi. Kami adalah salah satu pendaki tertinggi secara nasional dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014 yang menilai kualiti penyelidikan di UK.

Mengenai perkongsian dengan Unicaf

Perkongsian antara Liverpool John Moores University dan Unicaf membawa bersama sumber dan keupayaan kedua-dua organisasi untuk menawarkan penyelesaian pembelajaran dan program inovatif yang disampaikan secara dalam talian kepada keperluan pelbagai profesional.

Unicaf adalah salah satu program biasiswa yang paling murah. Program ini menyokong para pelajar yang berdomisili di Afrika dan menyediakan peluang untuk kajian ke atas program dalam talian yang ditawarkan dengan kerjasama Liverpool John Moores University pada kos yang lebih rendah.

Objektif utama Program Beasiswa Unicaf adalah untuk membuat pendidikan yang berpatutan untuk pelajar yang tinggal di kawasan kurang berkhidmat dan memberi mereka peluang untuk mengikuti pengajian akademik lanjutan dan mendapat kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Program-program yang ditawarkan melalui perkongsian ini disampaikan dengan perspektif antarabangsa yang bertujuan untuk memastikan pelajar bersedia untuk bekerja di pasaran global dan mendapat pulangan pelaburan pendidikan mereka. Unicaf, sebagai rakan sejawat dalam talian penghantaran John Moores University, menjadikan program Universiti tersedia dalam talian dengan menyediakan keadaan persekitaran e-pembelajaran seni yang dilengkapi dengan penekanan yang kuat terhadap sokongan pelajar pelbagai peringkat.

Rakan kongsi mempunyai pengalaman yang luas dalam penyediaan pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti, inovatif dan penyediaan pembangunan profesional yang berterusan.

Liverpool John Moores University bertanggungjawab terhadap kualiti akademik program dan ia menganugerahkan ijazah. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Liverpool John Moores University.

Unicaf adalah rakan penghantaran global dari Liverpool John Moores University, UK, yang bertanggungjawab untuk pengambilan, kemasukan, pendaftaran dan sokongan pelajar online kepada anugerah Universiti yang diluluskan untuk penghantaran dalam talian jarak jauh. Setelah selesai, graduan akan menerima anugerah Liverpool John Moores University.

 • Visi kami
  • Kami adalah sebuah institusi pemikiran yang bercita-cita tinggi dan maju yang mencabar konvensyen dan percaya dengan penuh semangat dalam konsep 'One University' - sebuah komuniti yang bekerjasama untuk mencapai matlamat yang berpusatkan pelajar bersama dalam strategi yang jelas.
  • Visi kami akan diiktiraf sebagai universiti sivik moden yang memberikan penyelesaian kepada cabaran abad ke-21.
 • Nilai kami
 • Transformasi
 • Kami percaya kepada kuasa pendidikan untuk memacu transformasi merentasi sempadan sosial, budaya dan ekonomi.
 • Inovasi
 • Kami inovatif dan progresif dengan semangat keusahawanan; kami berfikir secara kreatif tentang cara-cara baru untuk melakukan sesuatu.
 • Kecemerlangan
 • Kami berusaha untuk mencapai taraf tertinggi dalam semua yang kami lakukan.
 • Perkongsian
 • Kami percaya bahawa dengan bekerjasama dalam perkongsian kami dapat mencapai hasil yang kukuh dan berkekalan
 • Kepimpinan
 • Kami percaya dalam mengetuai jalan, konvensyen yang mencabar dan memecahkan masalah baru.
 • Komuniti
 • Kami percaya kepada kekuatan berkongsi kepakaran, dan orang yang datang bersama-sama dengan tujuan yang sama.

Pengalaman dalam talian

Pembelajaran dalam talian telah merevolusikan pendidikan tinggi kerana banyak kelebihan yang ditawarkannya. Sebagai pelajar dalam talian, anda dapat belajar pada kadar dan masa anda sendiri, dengan kos yang lebih rendah.

Tetapi belajar untuk ijazah dalam talian mungkin juga menimbulkan beberapa soalan dan kebimbangan. Ia adalah satu pengalaman yang baru dan tidak diketahui, jadi ia adalah semula jadi untuk tidak pasti tentang apa yang diharapkan dan bagaimana proses itu akan dibentangkan.

Walaupun Penasihat Pelajar anda akan membimbing anda melalui keseluruhan proses pendahuluan dan akan berada di sana untuk menyokong anda setiap langkah dari hubungan pertama hingga tamat pengajian, kami juga menawarkan kemuncak ringkas berikut sebagai pengantar Pengalaman Pembelajaran Dalam Talian.

Sorotan Pembelajaran Dalam Talian

Kelas anda akan berlaku dalam persekitaran dalam talian. Anda boleh log masuk pada bila-bila masa pada kemudahan anda. Sekali dalam talian, anda akan berkomunikasi dengan tenaga pengajar anda dan rakan sekerja, membaca teks yang diberikan, mengakses bahan digital, tugasan pos dan mengulas tugasan pelajar lain. Walaupun anda dikehendaki untuk log masuk sekurang-kurangnya dua hari berasingan setiap minggu, anda tentu akan mendapat banyak manfaat daripada kehadiran yang kerap dan lebih kerap.

Pengalaman kursus dalam talian anda akan berlaku pada sistem pengurusan pembelajaran lanjutan yang direka untuk memudahkan pengalaman pembelajaran yang optimum untuk pelajar. Sebagai tambahan kepada platform pendidikan yang anda gunakan untuk berkomunikasi dengan fakulti dan rakan-rakan, anda juga akan mempunyai akses kepada buku teks yang menawarkan keupayaan untuk menyerlahkan, mencantumkan, membuat penanda buku, cari, memuat turun dan menilai sendiri.

Setiap modul dirancang dengan teliti untuk menjajarkan dengan jangkaan kedalaman dan keluasan kajian yang diperlukan untuk mencapai penghargaan di peringkat tertentu. Selaras dengan perjanjian antarabangsa, setiap anugerah dinyatakan sebagai beberapa kredit untuk menjadikan pencapaian itu dapat diangkut dan transparan kepada majikan masa depan dan institusi pengajian tinggi lain. Dalam merancang aktiviti pembelajaran dalam setiap program, terdapat harapan bahawa purata pelajar akan mendedikasikan kira-kira sepuluh jam masa belajar untuk mencapai 'kredit' (perkiraan ini termasuk semua kerja persediaan, membaca, menulis, tugas penilaian, masa yang dihabiskan untuk berkomunikasi dalam forum perbincangan atau menghadiri seminar maya dan bengkel). Sebagai contoh, seorang calon yang mengambil bahagian dalam 20 modul kredit yang berlangsung selama lapan minggu diharapkan dapat menumpukan purata 25 jam waktu belajar setiap minggu (200 jam total) untuk mencapai hasil belajar modul dan menyelesaikan penilaian . Walaupun tidak ada peraturan yang keras dan pantas tentang hal ini (contohnya, setiap calon akan mempunyai profil yang unik dari segi masa yang diperlukan untuk membaca dan memahami bahan pembelajaran atau kerja bertulis lengkap), senarai tugas berikut boleh membantu anda untuk memahami komitmen masa yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan program anda:

Dalam modul tipikal, calon akan diminta setiap minggu untuk:

 • Rancang masa pengajian mereka mengikut pelan mingguan aktiviti yang ditetapkan dalam modul dan dipandu oleh pengajar
 • Baca bahan kajian dan bahan latar belakang dari e-buku dan sumber lain
 • Mengambil bahagian dalam perbincangan, membaca sumbangan, membuat sumbangan dan menjawab soalan-soalan tertentu
 • Sediakan tugas-tugas formatif yang telah disediakan (sebagai contoh, serahkan respon draf kepada soalan untuk maklum balas)
 • Sediakan tugasan bertulis dan serahkannya dengan tarikh akhir untuk tanda dan maklum balas rasmi (biasanya ini bukan tugas mingguan tetapi mungkin diperlukan, biasanya pada akhir modul)
 • Renungkan pembelajaran anda dan maklum balas pengalaman anda terhadap modul ini kepada pengajar dan kumpulan rakan sebaya anda
 • Sama seperti kelas kampus, pengalaman pembelajaran dalam talian akan melibatkan penyertaan yang luas dan interaksi dengan fakulti dan rakan-rakan. Anda juga akan menggunakan forum dalam talian untuk berkomunikasi dengan penasihat, pembantu pengajar dan pakar pengajaran.

Sebaik sahaja anda berjaya menyelesaikan ijazah anda, anda layak menyertai salah satu daripada dua upacara pengijazahan tahunan di Liverpool John Moores University.

Urutan modul bermula beberapa kali setiap tahun berdasarkan permintaan, jadi anda berpeluang untuk mendaftar dan memulakan program ijazah anda pada lebih dari satu kesempatan sepanjang tahun dengan itu memberikan anda fleksibiliti yang tidak sering dijumpai dalam kebanyakan program menghadapi muka.

Anda akan mengambil satu modul pada satu masa. Kaedah pembelajaran lanjutan yang direka untuk orang dewasa membolehkan anda menumpukan seluruh tumpuan anda ke satu kawasan subjek sebelum bergerak ke depan, sementara juga membolehkan anda memperoleh ijazah anda dalam tempoh masa yang dipercepat.

Tahap yang anda peroleh akan memegang nilai, penerimaan dan kredibiliti yang sama dengan mana-mana ijazah yang sama yang diperolehi dalam persekitaran kampus tradisional.

Lokasi

Liverpool

Alamat
Liverpool John Moores University
Kingsway House
2nd Floor, Hatton Garden

L3 2AJ Liverpool, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami