ESCP Business School London

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1819, Sekolah Perniagaan ESCP telah menghasilkan generasi pemimpin dan usahawan. Dengan enam kampus bandar di Berlin, London, Madrid, Paris, Turin dan Warsaw, ESCP Business School mempunyai identiti Eropah yang membolehkan ia menawarkan gaya pembelajaran multikultural unik dalam bidang perniagaan dan pandangan global dalam isu Pengurusan Antarabangsa.

Setiap tahun, ESCP mengalu-alukan lebih daripada 6,000 pelajar dan 5,000 eksekutif dari lebih daripada 120 negara yang berbeza, menyediakan mereka dengan menawarkan kursus Pengurusan yang komprehensif dan program khusus (Sarjana Muda, Sarjana, Eksekutif MBA, PhD dan Pendidikan Eksekutif).

ESCP adalah sekolah perniagaan terakreditasi pertama dan satu-satunya di dunia dengan:

 • 3 pentauliahan antarabangsa: AACSB, EQUIS, Program Bertauliah EFMD (MBA / EMBA)
 • 5 pentauliahan negara: ACQUIN (Jerman), ANECA (Sepanyol), QAA
 • ESCP juga merupakan sekolah perniagaan pertama yang menjadi ahli penuh Persatuan Universiti Eropah (EUA).

- Ikut kami di Twitter https://twitter.com/escp_bs

Pertama ke Masa Depan

Perintis selama 200 tahun yang lalu, Sekolah Perniagaan ESCP boleh berbangga dengan sejumlah besar inovasi yang berjaya diterima pakai di seluruh dunia. Ia tetap satu-satunya sekolah pan-Eropah, dengan enam kampus di Berlin, London, Madrid, Paris, Turin dan Warsaw, dan sebuah kampus yang berkaitan di Luxembourg.

Sebagai tahun Bicentenary kami, 2019 adalah masa yang tepat untuk meraikan semangat inovatif yang tertanam dalam gen ESCP. Untuk berbuat demikian, kita melihat kembali kepada penciptaan Sekolah pada tahun 1819 - yang mana ia menjadi sekolah perniagaan pertama di dunia - dan menemui resipi untuk jangka panjang!131185_ESCPlandingstrip.jpg

# 1 Asas Sekolah Perintis (1819-1869)

Pada tahun 1819, sebuah syarikat swasta yang khusus ditubuhkan: salah satu sekolah perniagaan yang pertama, dan kini sekolah perniagaan tertua di dunia telah diwujudkan.

Dalam tempoh mani ini, Sekolah membina konsep asli yang akan menjadi tonggak strategi inovatif ESCP yang diambil tindakan dari 1970an dan seterusnya:

 • Dasar keterbukaan keterbukaan antarabangsa (lebih daripada 20% pelajar asing seawal tahun 1827-1828), dengan kandungan pendidikan, menangani isu-isu antarabangsa (tiga bahasa asing yang diajar dari 1823; lawatan belajar di Eropah dari 1826-1827;). Ini adalah pencapaian sebenar di Perancis dalam konteks masyarakat peperangan selepas Napoleon!
 • Sebagai tambahan kepada sains pengurusan dan teknologi, pelajar mengkaji undang-undang dan ekonomi politik, atau sains yang diterapkan (kimia). Model multicultural dan multidisciplinary ESCP sudah pun muncul.
 • Sebuah lokasi di tengah-tengah modal ekonomi (Hôtel des Fermes, kemudian Hôtel de Sully, di Paris).

Fasa awal ini dibentuk oleh pembinanya: usahawan seperti Germain Legret dan Amédée Brodart, dan para ilmuwan seperti ahli ekonomi Jean-Baptiste Say, ahli teori konsep keusahawanan; pedagang Vital Roux, penyumbang kepada konsep Kod Perdagangan Perancis dan penganjur pedagogi berorientasikan pengajaran praktikal; dan ahli ekonomi Adolphe Blanqui, pemilik dan pengarah sekolah selama 24 tahun.

# 2 Penyatuan dan Kematangan (1869-1969)

Antara 1869 dan 1969, di bawah naungan Dewan Perniagaan dan Industri, Sekolah diperkukuh dan mencapai kematangan. Kedua-dua daya tahan dan kebolehsuaian ini terbukti: dalam satu tangan, perkembangan program dan kemasukan yang ketara (daripada beberapa pelajar sedozen pada tahun 1820-an hingga 250 pada akhir abad ke-19 dan hampir seribu pada 1970-an); dan di sisi lain, pemilihan yang terpilih dan peningkatan keperluan akademik dari tahun 1920-an dan seterusnya, termasuk:

 • Pengiktirafan pendidikan negara pada tahun 1890.
 • Penubuhan bahagian pengkhususan pertama, warisan "Comptoirs" (jawatan perdagangan) dicipta pada tahun-tahun awal Sekolah: Bahagian Maritim (1905), Bahagian Kolonial (1913), seksyen Hotel (1916) ), dan lain-lain.
 • Peperiksaan kemasukan mandatori mandatori pada tahun 1926.
 • Promosi kepada status penubuhan pendidikan tinggi pada tahun 1947, satu langkah penting ke arah transformasi secara beransur-ansur menjadi Grande École de Commerce.
 • Penciptaan Persatuan Alumni dan Kesatuan Pelajar pada tahun 1950.
 • Integrasi IT dan makmal bahasa pada tahun 1960-an.

Semasa abad yang bergelora di mana bandar Paris dipukul oleh konflik bersenjata tiga kali, premis sekolah diubah untuk memenuhi luka perang (pada tahun 1870, 1914-1918, dan 1939-1945) - dua kali di bangunan di Avenue de la République.

# 3 Sekolah Perniagaan Semula Ditubuhkan (1969-2019)

Apabila Sekolah memperoleh autonomi pada tahun 1969 dengan meninggalkan rangkaian ESCAE, Sekolah Perniagaan ESCP secara beransur-ansur melancarkan model perniagaannya, berdasarkan nilai-nilai dan prinsip akademik yang telah ditanamkan sejak tahun 1819.

Model kampus Eropah yang terintegrasi baru hasil daripada pertumbuhan berterusan sebuah institusi berusia 150 tahun, sebagai tindak balas terhadap pertumbuhan globalisasi ekonomi.

Perubahan ini berlaku dalam konteks intensifikasi dan pembesaran Kesatuan Eropah.

Lima tonggak menandakan kemajuan mencipta semula model Eropah baru: 1969, 1973, 1999, dan 2009:

 • 1969: Penciptaan fakulti tetap yang berdedikasi dan Persatuan Pelajar Tribunes ESCP.
 • 1973: Pada 8 Oktober 1973, École des Affaires de Paris (dinamakan l'École Européenne des Affaires dari tahun 1982 dan seterusnya) dicipta, di mana pelajar mengikuti kurikulum antarabangsa dengan semester berganti di ibu kota utama Eropah (London dari tahun 1974, Düsseldorf dari tahun 1975 kampus dipindahkan ke Berlin pada tahun 1985). 1973 juga adalah tahun ketika Sekolah menjadi mudah diakses oleh wanita (Joëlle Le Vourch adalah pelajar perempuan pertama pada tahun 1973).
 • 1999: Penggabungan ESCP dan EAP.
 • 2009: Penciptaan ESCP, berikutan pengembangan rangkaian yang intensif dengan pembukaan kampus Turin pada tahun 2004, dan sebelum kampus Warsaw pada tahun 2015.
 • 2018: Sekolah Perniagaan ESCP menjadi bebas daripada Dewan Perniagaan dan Industri Paris. Pelancaran ijazah Sarjana Muda Eropah dilancarkan, melambangkan Sekolah dalam model LMD Eropah dan mencetuskan pertumbuhan yang kukuh. Penduduk pelajar berlipat ganda dalam 4 tahun.

Lebih dua abad, dunia telah berubah: kelas ekonomi politik yang diajar pada permulaannya sekarang dengan kursus berorientasi kemanusiaan, dan sains yang diterapkan di makmal telah memberi laluan kepada pengkodan dan data besar. Walau bagaimanapun, ia masih menjadi visi keusahawanan pengasas yang mengatasi hari ini, bersinar dalam aspek seperti Kejayaan Eropah Kilang Biru, inkubator Sekolah hadir di semua kampus Sekolah Perniagaan ESCP!

Misi kita

"Misi ESCP adalah untuk memberi inspirasi dan mendidik para pemimpin perniagaan esok."

Keyakinan kami adalah bahawa pemimpin perniagaan esok akan menjadi berkesan antarabangsa, digital, dan antara budaya. Pendekatan kami terhadap pendidikan dan struktur organisasi mencerminkan ini, dengan program antarabangsa yang kuat yang disampaikan oleh Fakulti bersepadu (pan-Eropah) di seluruh kampus di setiap pasaran utama di Eropah.

Kami memajukan misi ini melalui pendekatan unik kami untuk pendidikan dan penyelidikan pengurusan antarabangsa, yang mempromosikan pengalaman, kerjasama dan pembelajaran transnasional dalam kerangka pan-Eropah.

Pada tahun 2015, Sekolah merumuskan pendekatan dan perspektif yang unik di bawah singkatan C4B: Kultur untuk (4) Perniagaan. Ini terus membimbing kerja kami dan kini menjadi Pelan Strategik baru untuk tempoh 2018-2022.

C4B atau Bagaimana Kami Menyampaikan di Sekolah Perniagaan ESCP

 1. Akademi pakar yang memberi tumpuan kepada penyelidikan antarabangsa / komparatif.
 2. Program putaran wajib menyediakan pengalaman pembelajaran pelbagai kampus unik di seluruh Eropah.
 3. Pengajaran antara disiplin yang menyatukan kemahiran (coding, dsb.) Dan kemahiran pengurusan yang lebih lembut (kemanusiaan, dsb.).
 4. Komuniti yang pelbagai, kreatif dan keusahawanan.

Visi Kami (Apa dan di mana kita mahu menjadi pada tahun 2022)

"Pada tahun 2022, Sekolah Perniagaan ESCP akan diiktiraf di seluruh dunia sebagai sekolah perniagaan terkemuka di Eropah untuk pendidikan pengurusan yang berpusatkan di peringkat antarabangsa."

Visi Kita, Menjadi Benar, Berarti:

 • menghasilkan dan menyebarkan penyelidikan bertaraf dunia dalam pengurusan antarabangsa / komparatif yang membentuk cara organisasi dan pemimpin berfikir dan berkelakuan;
 • menghasilkan graduan pintar dari segi budaya dan digital yang dilengkapi untuk membentuk dan menyambung dunia perniagaan esok;
 • melibatkan diri dengan perniagaan, alumni dan kerajaan untuk memupuk kemajuan dalam amalan pengurusan antarabangsa dan hubungan antara budaya;
 • memanfaatkan kepelbagaian dalam semua bentuknya sebagai sumber inovasi, kekuatan, dan kepemimpinan.

Nilai dan komitmen kami adalah Eropah

Kami memupuk nilai-nilai kecemerlangan akademik yang diwarisi dari budaya universiti Eropah.

Melalui penyelidikan kami, kami membangunkan konsep Singular kepada disiplin pengurusan berdasarkan pendekatan multikultur, interdisipliner dan terbuka kepada cabaran utama dunia esok.

Di Sekolah kami yang ditubuhkan oleh usahawan 200 tahun lalu, kami membangunkan Kreativiti dengan memupuk rasa ingin tahu, keberanian dan menggalakkan sumbangan semua disiplin kepada dinamisme ekonomi.

Komuniti kami komited untuk mempromosikan Pluralisme melalui penghormatan terhadap budaya dan semua bentuk kepelbagaian.

Lokasi

London

Alamat
London Campus
ESCP Europe
527 Finchley Road
London NW3 7BG
United Kingdom

London, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: