Durham University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Durham University adalah tersendiri - Universiti Collegiate dengan tradisi purba dan nilai-nilai moden. Kami berusaha untuk mencapai tujuan yang paling tinggi dalam penyelidikan dan biasiswa yang membuat perubahan kepada masyarakat di seluruh dunia. Kami sama-sama komited untuk kecemerlangan dalam semua aspek pembelajaran, pendidikan dan penghantaran pengetahuan.

Tetapi Durham University adalah lebih daripada itu. Tapak Warisan Dunia di tengah-tengah City of Durham telah menjadi pusat utama biasiswa selama lebih 1000 tahun.

Selepas Zaman Gelap di Eropah, Century 7 menyaksikan berbunga pemikiran dan budaya di North East England. Bede - penyair, ahli sains, ahli sejarah dan ulama Eropah yang paling besar abad ke-7 - dikebumikan di Durham, seperti St Cuthbert, yang menubuhkan 'English' agama Kristian daripada Celtic dan akar Rom. The Lindisfarne Injil, 'salah satu mercu tanda yang hebat dengan pencapaian budaya manusia', dihasilkan berhampiran dan bermastautin di Durham dengan badan St Cuthbert sehingga abad ke-16 apabila mereka dipindahkan ke London - kami Gospel Book 'pulang ke Durham dalam 2013. The 'Cuthbert Community' menjadi salah satu yang paling kaya di Eropah, dengan tanah-tanah bermula dari Tyne kepada Tees dan seterusnya. Ini ilmiah, masyarakat monastik merupakan awalan tradisi University moden yang tersebar di seluruh Eropah dan di seluruh dunia. abad ke-11 Durham Cathedral Norman telah dibina di antara 1096 dan 1130 dan merupakan salah satu bangunan benar-benar hebat di dunia. Istana Durham, kini sebahagian daripada Universiti, bermula dari 1072 dan adalah kerusi yang berkuasa Putera-Biskop yang mempunyai dan menggunakan kuasa sekular dan agama lebih banyak Utara England, dengan tentera-tentera mereka sendiri, sistem cukai dan sistem mata wang - sehingga akhir Prince-Bishopric pada tahun 1832 Durham adalah berkesan yang negara dalam negara.

Durham menjadi salah satu pusat yang terkemuka di England biasiswa zaman pertengahan, bersama-sama dengan Oxford dan Cambridge. Sesungguhnya, tiga Colleges - kini sebahagian daripada Universiti Oxford - telah diasaskan dari Durham (Kolej Universiti dan Kolej Balliol, dan dalam 1286 Durham College telah dijalankan dari Durham melahirkan pelajar selama 300 tahun sehingga ia menjadi diperbadankan ke Universiti Oxford sebagai Trinity College) . Henry VIII dan cubaan Oliver Cromwell untuk secara rasmi menubuhkan sebuah Universiti untuk Utara di Durham telah digolongkan oleh politik dan persaingan Utara-Selatan, dan ia tidak sehingga tahun 1832, sebagai Putera-Bishopric merosot dan kehilangan kuasanya, adalah Durham akhirnya dikurniakan dengan istana dan tanah dan diberikan kuasa ijazah pemberian oleh raja sebagai University ketiga England. Durham University adalah pewaris garis berterusan pembelajaran dan biasiswa bertarikh dari Bede dan Cuthbert hingga ke hari ini.

Durham sentiasa menjadi moden, yang berpandangan ke hadapan Universiti. Dengan laman zaman pertengahan Warisan Dunia di hati kita, bangunan baru kami meneruskan tradisi seni bina penting dan inovatif. Durham adalah salah satu universiti pertama untuk mengakui wanita di landasan yang sama kepada manusia (1890), untuk menubuhkan latihan perubatan (1834) dan yang pertama untuk anugerah Sivil dan Kejuruteraan Perlombongan darjah untuk memenuhi keperluan negara dan serantau semasa revolusi perindustrian (1838) . Durham membawa dalam pembangunan sains dan menubuhkan salah satu balai cerap terawal di England. University Durham berpusat di dua bandar selama lebih 100 tahun, sekolah perubatannya di Kolej King dan Kolej lain di Newcastle menjadi Universiti baru dan bebas daripada Newcastle pada tahun 1963. Durham juga Universiti pertama yang menubuhkan kampus di luar negara abad sebelum konsep itu dicipta semula: dalam Barbados pada tahun 1875 dan Sierra Leone pada tahun 1876.

Lokasi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami