Alliance Manchester Business School - The University of Manchester

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Perikatan Perniagaan Manchester Sekolah adalah salah satu daripada dua sekolah perniagaan UK yang pertama, yang ditubuhkan pada tahun 1965), dan kini merupakan sekolah perniagaan dan pengurusan yang berasaskan kampus terbesar di UK.

Manchester diiktiraf sebagai pemikir asalnya: sejarah dan kecemerlangan penyelidikan kami yang lama dan membanggakan terus semangat inovasi dan pencapaian yang terkenal di bandar ini.

Kami menduduki tempat kedua di UK untuk penyelidikan perniagaan (Pengajian Perniagaan dan Pengurusan, REF 2014), dan kaji selidik Financial Times terkini menduduki tempat ke-7 di UK dan ke-15 di Eropah.

Kami tahu bahawa penyelidikan bertaraf dunia sahaja tidak mencukupi, dan kita melihat bahawa pemikiran asal kami diterapkan untuk kesan dalam perniagaan dan pengurusan, kerajaan dan masyarakat.

Kami menyediakan pendidikan perniagaan dan pengurusan bertaraf dunia kepada mahasiswa, siswazah, pengamal berpengalaman, dan mereka yang mempunyai cita-cita akademik dan penyelidikan yang berorientasikan karier. Alliance MBS menyampaikan pemikiran dan pengajaran asal, dimaklumkan oleh persekitaran komersil kontemporari.

Keupayaan kerja tertanam dalam kurikulum. Perkhidmatan Perjawatan MBS Perikatan MBS bekerja rapat dengan Perkhidmatan Kerjaya Universiti Manchester, yang membolehkan pelajar mengakses banyak organisasi yang menghadiri acara kampus. Universiti adalah yang paling disasarkan Universiti UK oleh majikan utama majikan (The High Fliers Report, 2019).

Akreditasi:

  • Alliance MBS adalah sebahagian daripada institusi kecil dan pilih institusi di seluruh dunia yang diakreditasi oleh ketiga-tiga badan utama - AACSB International, AMBA dan EQUIS.
  • Badan pemerintah UK (HEFCE) mengagihkan kemampuan pengajaran MBS Alliance sebagai 'Cemerlang', kategori tertinggi.

Sekolah antarabangsa:

  • Kami mempunyai rangkaian global yang luas, dengan kehadiran di Brazil, China, Hong Kong, Singapura dan UAE.
  • Kursus tuan pakar kami menggabungkan kecemerlangan akademik dengan tumpuan kepada amalan perniagaan dan pengurusan dunia sebenar. Selain itu, pelajar kami berhubung dengan rakan sekelas dari lebih daripada 65 negara.
  • Bergabung dengan komuniti pelajar kami dan lebih daripada 300 kakitangan akademik dan penyelidik pakar akan membantu menyediakan graduan bagi persekitaran perniagaan global dan pasaran pekerjaan hari ini.

Lokasi

Manchester

Manchester Business School

Alamat
The University of Manchester
Booth Street West

M15 6PB Manchester, England, United Kingdom
Telefon
+44 (0) 161 820 8343

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi