Birmingham Business School, University of Birmingham

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Birmingham Business School adalah sebuah institusi penyelidikan yang diterajui dan menawarkan ijazah yang berkualiti tinggi dan program ijazah lanjutan bagi pelajar dari seluruh dunia. Mereka akreditasi tiga mahkota meletakkan mereka dalam kumpulan elit sekolah perniagaan global. Terletak di dalam menarik kampus 'redbrick' universiti itu, di kawasan tengah industri di Britain, Sekolah berbangga dengan sejarah 100 tahun dan hubungan yang rapat dengan perniagaan tempatan.

Birmingham merupakan universiti pertama di Inggeris untuk mengajar pengajian perniagaan kembali pada tahun 1902 dan komitmen yang lama untuk pendidikan perniagaan adalah sesuatu yang kita amat berbangga dengan. Internasionalisme merupakan satu lagi tradisi bangga, kedua-dua dalam prospek kandungan program ini dan dalam asal-usul global pelajar kita - pelajar antarabangsa adalah antara mereka yang pertama pengambilan lebih 100 tahun yang lalu dan hari ini kami mengalu-alukan orang dari seluruh 55 negara ke program kami pada setiap tahun.

Universiti Birmingham telah diasaskan pada tahun 1900 oleh warga Birmingham yang mahu universiti mereka sendiri untuk melatih dan mendidik orang yang akan membuat dan menguruskan perniagaan yang berkembang dan industri Midlands.

Ia adalah semula jadi, memandangkan sifat industri Birmingham, bahawa Universiti harus, dari awal, mengajar utama disiplin saintifik dan kejuruteraan. Ia juga merupakan universiti UK yang pertama untuk menubuhkan Fakulti Perniagaan dan menggabungkan sekolah perubatan. Universiti moden adalah sama-sama cemerlang dalam kemanusiaan, pendidikan, sains sosial dan undang-undang.

Lokasi

Birmingham

Alamat
Birmingham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

Program-program