Arts University Bournemouth - The Graduate School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami Adalah Pakar Kreatif

Ditubuhkan pada tahun 1883 sebagai institusi pakar, Arts University Bournemouth adalah universiti terkemuka yang menawarkan pendidikan pakar berkualiti tinggi dalam bidang seni, reka bentuk, media dan prestasi di seluruh industri kreatif.

Kami berminat dengan subjek kreatif yang kami ajar dan terus menggalakkan rasa ingin tahu, pengambilan risiko dan pengembaraan dalam meneroka dan menolak pengetahuan subjek dan sempadannya.

Mengapa AUB?

Ini adalah AUB. Persekitaran untuk membentuk dan membina karya anda; untuk belajar, berkongsi, memprovokasi dan bekerjasama.

Komuniti kreatif untuk pemikir asal dan pembuat inovatif inventif di mana sempadan ditekan dan pakatan kreatif terbentuk.

Tempat tempat konvensyen diuji, landskap yang diubah dan kerjaya kreatif dilancarkan. Hidup, bernafas, persekitaran akademik yang disambungkan untuk kreativiti.

Kami adalah universiti seni terkemuka untuk industri kreatif. Kami terus-menerus berinovasi, berkolaborasi dan berhubung dengan cara yang menjadikan bakat kreatif menjadi kerjaya.material bruce mars / Unsplash

Berikut adalah lima sebab untuk belajar di AUB.

Pengajaran Cemerlang

Kakitangan kami luar biasa. Mereka adalah pengamal, guru dan penyelidik, semuanya ada di sini untuk menyokong kajian anda dan membantu anda mencapai hasil yang luar biasa.

Kami telah dianugerahkan Emas oleh TEF (Kerangka Kecemerlangan Pengajaran). Kami menerima ini kerana memberikan pengajaran, pembelajaran dan hasil yang luar biasa untuk pelajar kami. Pengajaran kami adalah kualiti tertinggi yang terdapat di UK.

Juga, Diploma Seni dan Reka Bentuk - Program Pengajian Asasi dengan sukacitanya telah mencapai penarafan 'Luar Biasa' dalam pemeriksaan Ofsted 2018 - di keempat-empat bidang. Anda boleh membaca lebih lanjut di sini dan melihat laporan lengkapnya di sini.

A Campus Like No Other

Semua kursus kami berdasarkan kampus pemenang anugerah yang menakjubkan. Ia adalah hab kreatif canggih yang direka untuk pakar. Dengan latar belakang seni bina yang berubah-ubah, anda akan berada dalam komuniti pembuat dan pemikir yang berpikiran sama.

Kampus kami adalah pemangkin untuk membentuk dan membina kerja anda; untuk bereksperimen, berinovasi, menjadi penasaran dan tolak sempadan. Di sinilah anda akan membuat perkara yang menakjubkan berlaku.

Ruang kami terbahagi kepada kampung, jalan raya, ruang hijau dan infrastruktur. Kampus kami juga mempunyai kerisauan sebenarnya. Dalam perjalanan ke kafe, anda mungkin melewati kru filem, wanita berpakaian Elizabeth dan DJ. Ini adalah mikrokosmos industri kreatif.

AUB terpilih sebagai universiti moden dengan kedudukan tertinggi di Barat Daya oleh The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2018. Kami juga dianugerahkan anugerah alam sekitar teratas, EcoCampus Platinum, untuk kampus mesra alam kami.

Kami melabur banyak dalam teknologi dan ruang industri standard yang melengkapkan anda untuk kehidupan dalam industri kreatif. Kami mahu anda membiasakan diri dengan peralatan dan kemudahan yang anda akan dapati di dunia nyata.

Selain itu, anda juga dikelilingi oleh New Forest, pantai yang hebat, dan Coastal Jurassic World Heritage. Bournemouth menawarkan kehidupan malam dan budaya yang hebat dan London hanya dua jam jauhnya.

Menghidupkan Kreativiti ke Kerjaya

Kami sebuah universiti yang praktikal dengan cita-cita yang kuat untuk graduan kami untuk menikmati kerjaya yang bermanfaat.

Kami universiti seni terkemuka di UK untuk prospek dan penyelesaian siswazah, dan universiti pakar nombor satu untuk kebolehkerjaan *. Kami adalah pintu masuk ke industri kreatif - sektor yang berkembang pada kadar yang lebih pantas daripada keseluruhan ekonomi UK!

Purata kadar pekerjaan siswazah kami selama lima tahun terakhir adalah 97% **

Kami secara konsisten mencapai hasil pekerjaan yang cemerlang kerana kualiti pengajaran kami dan kampus dan kemudahan kami yang menyediakan pelajar kami untuk pekerjaan.

Kami adalah pintu masuk ke industri kreatif £ 92 bilion, yang berkembang pada kadar yang lebih cepat daripada keseluruhan ekonomi UK, yang menyumbang 1 dari 11 pekerjaan.

Ia adalah sektor yang boleh memberi ganjaran, menarik dan memerlukan pemikiran baru. Industri kreatif memerlukan seseorang seperti anda.

Alumni kami sentiasa kembali dengan kisah luar biasa mengenai perkara yang telah mereka lakukan, perniagaan yang mereka buat dan anugerah yang telah mereka menangi.

* Menurut The Sunday Times Good University Guide 2020 dan majalah The Times Higher Education.

** Peratusan pelajar dalam pekerjaan atau melanjutkan pelajaran mengikut DLHE 2012 / 13-2016 / 17.

Kerjasama di Setiap Penjuru

Kerja terbaik berlaku apabila disiplin ilmu yang berlainan bersatu. Semua orang di sini adalah pencipta, dan anda berpeluang berkolaborasi dengan mereka. Oleh kerana tiada subjek yang berdiri sendiri, anda akan dapat merasakan bagaimana industri ini berfungsi dan menjalin hubungan dengan mereka juga.

Setiap tahun kami juga menjadikan universiti itu menjadi agensi kreatif terbesar di pantai selatan selama 24 jam. Daftar dan anda akan berpeluang untuk bekerja dengan seluar dari beberapa jenama yang paling inovatif hari ini. Saluran yang lepas telah datang dari Virgin, Bestival dan RNLI.

Manusia AUB

Komuniti AUB kami berusaha menjadikan dunia sebagai tempat yang lebih baik, menggunakan kreativiti untuk menawarkan penyelesaian terhadap ketidaksamaan yang kita lihat di dunia. Dengan tujuan untuk menghubungkan pengamal kreatif yang mempunyai hasrat untuk membawa perubahan positif ke arah kebaikan global; kami telah melakukan beberapa perkara yang hebat, dan mempunyai rancangan untuk melakukan lebih banyak perkara.

Kehidupan di AUB

Kami yakin orang belajar dengan baik di persekitaran yang penuh semangat dan penuh perhatian. kami ingin membantu anda berkembang maju semasa anda berada di sini.

Di kampus, anda akan dapati banyak sumber, kemudahan dan, yang paling penting, persekitaran yang mesra. Banyak kursus bertindih atau berkolaborasi, jadi anda akan bertemu dengan banyak rakan baru yang mempelajari subjek lain.

Kampus kami

Kampus canggih kami yang menakjubkan adalah hab kreatif dengan seni bina yang berubah-ubah dan peralatan standard industri. Anda akan berada dalam komuniti pembuat dan pemikir yang berpikiran sama yang akan membantu anda berkembang maju. Kami banyak melabur dalam teknologi dan ruang yang melengkapkan pelajar kami untuk hidup dalam industri kreatif. Kami mahu anda membiasakan diri dengan peralatan dan kemudahan yang anda akan dapati di dunia nyata.

Alumni dan Rakan

Kami berbangga dengan Alumni kami. Banyak dari mereka telah melakukan perkara yang luar biasa. Di bahagian ini, anda akan menemui hanya sebilangan kecil nama besar yang telah lulus dari kampus kreatif kami.

Felo Kehormat

Felo Kehormat kami termasuk Edgar Wright dan Dame Darcey Bussell DBE. AUB memberikan penghargaan Kehormatan Fellowship kepada orang-orang yang telah memberikan sumbangan besar dalam bidang seni, reka bentuk, media atau persembahan.

Memperluas Penyertaan dan Akses

Memperluas penyertaan dan akses menyokong prinsip bahawa orang-orang dari mana-mana latar belakang yang berpotensi untuk mendapat pendidikan tinggi (HE) harus mempunyai peluang untuk melakukannya.

Lokasi

Poole

Alamat
Wallisdown
BH12 5HH Poole, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami