Anglia Ruskin University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apa yang kita fikirkan, atau apa yang kita tahu, atau apa yang kita percaya, akhirnya, akibat yang sedikit. Satu-satunya akibat adalah apa yang kita lakukan.

Di Anglia Ruskin University (ARU), mengambil lompatan, menentang kemungkinan, dan berusaha untuk berjaya adalah apa yang kita lakukan. Ini adalah cerita orang-orang yang membuat ARU.

Visi kami

Mengubah kehidupan melalui pendidikan dan penyelidikan inovatif, inklusif dan keusahawanan.

Nilai kami

Cita-cita

Kami bertekad untuk mencapai matlamat kami dan terus berusaha untuk meningkatkan Universiti kami untuk manfaat semua.

Inovasi

Kami akan menggunakan kreativiti kolektif dan individu kami untuk membina dan membangunkan idea-idea baru, melaksanakannya untuk kepentingan masyarakat yang kami berkhidmat.

Keberanian

Kami berani mengambil keputusan yang kami rasa betul, walaupun sukar untuk melakukannya.

Komuniti

Kami sangat menghargai bekerjasama, menyokong satu sama lain dan membantu semua orang mencapai potensi mereka.

Integriti

Kami melakukan apa yang kami katakan yang akan kami lakukan dan adil dan telus dalam membuat keputusan dan tindakan kami.

Tanggungjawab

Kami mengambil keputusan dan bertindak dengan cara yang menghormati pertimbangan alam sekitar, sosial dan ekonomi, dan yang paling menyokong mereka yang belajar dan bekerja dengan kami.

Kajian Pelajar Kebangsaan 2018

Di Anglia Ruskin, pelajar berada di jantung Universiti kami. Kami mahukan pengalaman pendidikan mereka untuk melibatkan diri dan mencabar mereka supaya mereka mencapai potensi penuh mereka.

Oleh itu, kami gembira bahawa pelajar tahun akhir kami sekali lagi menilai pengalaman pendidikan mereka dalam Kajian Tahunan Pelajar Nasional (NSS) tahunan.

Pada tahun ini, skor kepuasan keseluruhan ARU telah meningkat kepada 84% - di atas purata sektor 83%.

Pelajar kami menilai kami sangat

Pelajar yang mengambil bahagian dalam kaji selidik itu diminta beberapa soalan tentang aspek kehidupan universiti, termasuk pengajaran, penilaian dan maklum balas, sumber pembelajaran, dan suara pelajar. Pada tahun ini, 78% pelajar tahun akhir kami menjawab.

Serta skor kepuasan keseluruhan kami meningkat kepada 84% , ia hebat untuk melihat bahawa pelajar kami:

  • menilai pengalaman pendidikan mereka - dari pengajaran dan sokongan akademik untuk penilaian dan maklum balas - sangat
  • merasa yakin suara mereka terdengar, dan kita menghargai pendapat mereka. Ini telah datang dengan kuat untuk tahun kedua berjalan
  • nilai komuniti pembelajaran di Anglia Ruskin.

Kami sangat menghargai hasilnya, kerana ia membantu kami untuk meningkatkan pengalaman pelajar di Anglia Ruskin. Mereka juga membantu calon pelajar membuat pilihan yang tepat mengenai tempat mereka mahu belajar.

Anugerah Kecemerlangan Perakam Pengajaran

Kami gembira untuk mengadakan anugerah Silver TEF, yang mencerminkan kualiti pengajaran tinggi yang diberikan oleh kakitangan berbakat kami.

Anugerah Silver TEF kami bermaksud kami memberikan pengajaran, pembelajaran dan hasil yang berkualiti tinggi untuk pelajar kami dan secara konsisten melebihi keperluan kualiti nasional yang ketat untuk pendidikan tinggi UK. Kami sangat gembira kerana penilaian kami menyerlahkan kepuasan pelajar yang sangat tinggi dan kebanyakan pelajar kami mencapai hasil yang cemerlang.

Sangat menyenangkan bahawa Panel TEF menyatakan bahawa kami berada di atas penanda aras kami 'kerana kami mempunyai ' kepuasan pelajar yang sangat tinggi dengan pengajaran, penilaian dan maklum balas, dan sokongan akademik ' .

Panel TEF mengakui bahawa kita mengubah kehidupan melalui inovasi, pendidikan inklusif dan keusahawanan, yang dicerminkan dalam visi baru dan keinginan untuk menyediakan 'Pengalaman pendidikan yang luar biasa dan inklusif' dalam Strategi Universiti kami, Merekabentuk masa depan kita 2017-26.

Anugerah dan pengiktirafan

Kami pemenang

Pada 2018, kami telah dinobatkan sebagai salah satu daripada 250 universiti teratas di Eropah - sementara pada masa yang sama memenangi anugerah untuk kualiti kemudahan pembelajaran kami.

Institut Pengurusan Chartered juga telah mengenali kesan yang kami lakukan terhadap kemahiran pekerjaan, pengurusan dan kepimpinan pelajar kami.

Pelajar tahun akhir kami sekali lagi menilai pengalaman pendidikan mereka - termasuk pengajaran, sokongan akademik, penilaian dan maklum balas - sangat dalam Kajian Pelajar Kebangsaan.

Lokasi

Cambridge

Alamat
Cambridge Campus
East Rd
Cambridge
CB1 1PT

Cambridge, England, United Kingdom

Chelmsford

Alamat
Chelmsford Campus
Bishop Hall Lane
Chelmsford
Essex CM1 1SQ

Chelmsford, England, United Kingdom

Peterborough

Alamat
Peterborough Campus
Guild House
Swain Court
Oundle Road
Peterborough
PE2 9PW

Peterborough, England, United Kingdom

London

Alamat
19 Charterhouse St, London EC1N 6RA
London, England, United Kingdom

Raja Lynn

Alamat
Tennyson Ave, King's Lynn PE30 2QW
Raja Lynn, England, United Kingdom

Peterborough

Alamat
Park Crescent Campus, Park Cres, Peterborough PE1 4DZ
Peterborough, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami