Koc University - Istanbul Turkey

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan struktur akademiknya yang kuat, peluang penyelidikan, pencapaian antarabangsa, persekitaran sosial yang jelas dan pelbagai peluang pekerjaan apabila tamat pengajian, Koç University secara khusus menarik perhatian pelajar terbaik di Turki dan luar negara. Komitmen Koç University untuk kecemerlangan dan program-programnya yang kaya dengan sumber daya juga menarik para ahli akademik antarabangsa berprestij dari universiti terkemuka di AS, UK, dan EU.

Pada 2018-19 Koç University menduduki tempat pertama di Turki, ke-13 dalam ranking BRICS Times Higher Education dan 50 universiti muda di seluruh dunia .

Sorotan

 • Nisbah fakulti pelajar rendah (11 hingga 1)
 • Semua program diajar dalam bahasa Inggeris (kecuali Kejururawatan dan Undang-Undang)
 • Fakulti mempunyai ijazah lanjutan dari universiti-universiti Ivy League AS dan institusi-institusi terkemuka di Eropah
 • 194 makmal penyelidikan dengan keadaan peralatan seni dan sumber
 • 22 Pusat Penyelidikan, 5 Forum Penyelidikan dan Pendidikan
 • Lebih daripada 200 rakan kongsi ranking peringkat antarabangsa di peringkat global untuk pertukaran pelajar dan penyelidikan penyelidikan
 • Antara tiga universiti teratas di Turki untuk penerbitan setiap fakulti dan rekod kutipan
 • 164 projek penyelidikan luaran dibiayai secara luaran dengan nilai 50 juta USD
 • Institusi pendidikan tinggi yang paling berjaya di Turki dalam tawaran untuk geran ERC, menganjurkan 14 daripada 16 projek aktif di Turki
 • 16 dari 90 ahli Akademi Sains Turki berasal dari Koç University
 • Beasiswa disediakan untuk pelajar antarabangsa berkaliber tinggi
 • Koç University secara nasional dan diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana akreditasi dan keahliannya. Sekolah Siswazah Perniagaannya adalah satu-satunya sekolah perniagaan EQUIS dan AMBA yang diiktiraf di Turki

Peluang Penyelidikan dengan Fakulti Teratas

Program Siswazah Koç University mempunyai komponen penyelidikan yang kuat, ahli akademik yang hebat dengan pengalaman penyelidikan yang diperlukan. Begitu juga, pelajar sarjana bekerja bersama ahli fakulti mengenai projek penyelidikan. Aktiviti penyelidikan ini meningkatkan kreativiti dan ketajaman mereka untuk penyelidikan.

Mengendalikan penyelidikan saintifik dan penerapan, mencadangkan dasar-dasar dalam pelbagai bidang dan menyebarkan pengetahuan akademik dalam bidang sosial, ekonomi dan undang-undang, pusat penyelidikan Koç University adalah dimensi unik yang kuat dari penekanan institusi terhadap penyelidikan.

Beasiswa untuk pelajar antarabangsa

Koç University menyokong generasi penyelidik yang akan datang dengan biasiswa penuh untuk Ph.D. program dan biasiswa separa atau penuh untuk program Sarjana untuk semua calon yang diterima, baik dalam negeri dan antarabangsa.

Terdapat juga peningkatan biasiswa khusus dan merit berdasarkan negara untuk pemohon sarjana muda antarabangsa.

Kisah Kejayaan Alumni

Lulusan Koç University berjaya secara profesional di pelbagai perusahaan kebangsaan dan antarabangsa, atau mereka mengikuti jawatan dan peringkat pascasiswazah di universiti teratas di seluruh dunia seperti Harvard, Yale, Princeton, Georgia Tech, Stanford, MIT, Imperial College, dan lain-lain.

dh
Persembahan akademik yang kuat Koç Universiti terus diperkuat oleh persekitaran sosial yang jelas dan kehidupan kampus yang dinamik, termasuk aktiviti sosial yang kerap, kelab pelajar, pasukan sukan, dan organisasi sukarela.

Kehidupan kampus di universiti menawarkan persekitaran yang meriah dengan banyak aktiviti sosial dan budaya. Bilik darjah dan makmal dilengkapi dengan infrastruktur teknologi dan sistem sokongan terkini. Selain itu, kemudahan sukan dan rekreasi yang sangat baik boleh didapati untuk semua ahli keluarga Universiti Koç.

Peluang Penyelidikan

Misi penyelidikan KOC UNIVERSITY adalah untuk menyumbang kepada pengetahuan sejagat dan mempengaruhi perkembangan intelektual, teknologi, ekonomi dan sosial pada skala global. Ahli fakulti menyumbang kepada bidang masing-masing secara individu dan dalam pasukan lintas disiplin yang dirancang secara strategik. Mengendalikan penyelidikan saintifik dan penggunaan, mencadangkan dasar-dasar di pelbagai bidang dan menyebarkan pengetahuan akademik dalam bidang sosial, ekonomi dan undang-undang, pusat penyelidikan KOC UNIVERSITY adalah dimensi yang unik dalam penekanan institusi terhadap penyelidikan.

Pelajar sarjana muda bekerja bersama ahli fakulti mengenai projek penyelidikan. Aktiviti penyelidikan ini meningkatkan kreativiti dan ketajaman mereka untuk penyelidikan. Begitu juga, Program Siswazah KOC UNIVERSITY mempunyai komponen penyelidikan yang kuat, menyusun akademik unggul dengan pengalaman penyelidikan yang diperlukan.

Menyedari pasaran yang semakin global dan nilai internasionalisasi, Koen University menganggap asas kehadiran internasional yang ketara menjadi suatu keharusan di abad ke-21. Oleh itu, nilai-nilai universiti dan secara aktif mengejar kampus yang pelbagai, di mana pemikiran, budaya, nilai, dan personaliti yang berlainan, bukan sahaja wujud bersama, tetapi juga menyumbang kepada pengembangan individu dan kolektif. Nilai-nilai Universiti Koç dan secara aktif mengusahakan kampus yang berlainan, di mana pemikiran, budaya, nilai, dan kepelbagaian yang berbeza, bukan sahaja wujud bersama, tetapi juga saling menyumbang kepada pengembangan individu dan kolektif.

Kemasukan pelajar antarabangsa

Pelajar yang ingin memohon sebagai Pelajar Sarjana atau Pelajar Siswazah mestilah memegang kewarganegaraan sesebuah negara selain Turki (warganegara tanpa taraf dan pelarian juga boleh memohon). Pemohon mestilah berjaya menyelesaikan pendidikan menengah di Turki atau di sekolah bersamaan dengan sekolah menengah Turki, atau mereka mestilah pada tahun terakhir pendidikan menengah. Untuk semua butiran kunjungi https://international.ku.edu.tr/ er

 • Semua program diajar dalam bahasa Inggeris (kecuali program Kejururawatan dan beberapa kursus dalam Undang-undang)
 • 25% pelajar siswazah adalah intalt = "ernational, mewakili ovalt =" er 50 negara
 • Visa penuh dan sokongan imigresen = "ered oleh Intalt =" Pejabat Komuniti ernational (ICO) serta aktiviti integrasi sosial dan bahasa
 • Penyelidikan, pengajaran, dan rawatan = "program pembangunan dan aktiviti pembangunan kemahiran" yang diketuai oleh pasukan sokongan khusus.

Mahu melawat kami untuk summalt = "er?

Undalt = "pelajar sarjana dan siswazah dari seluruh dunia" menghabiskan masa di kampus kita = "ery summalt =" er melakukan penyelidikan, mengambil kursus atau projek akademik khusus. Sekiranya anda seorang pelajar yang tidak berpengalaman dan ingin mengagihkan = "menghargai kecemerlangan akademik dan penyelidikan kami untuk menilai dengan percuma, sila semak Program Pengajian Awam kami" at Summalt = "di kusrp.ku.edu .tr.

Whalt = "eh adakah kampus kami?

Terletak di bukit-bukit Sarıyalt = "er, Istanbul, Koç Univalt =" keseronokan adalah dua puluh minit dari pantai Laut Hitam, dikelilingi oleh kampung-kampung yang menawan dan landskap semulajadi, dan dihubungkan dengan kota centalt = "melalui banyak pilihan pengangkutan yang mudah Koç Univalt = "ersity mempunyai empat othalt =" lokasi kampus: Kampus Barat, Kampus Nişantaşı, Kampus RCAC Beyoğlu dan Kampus İstinye. Selamat datang ke Koc Univalt = "ersity! qw

Lokasi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami