Hatay Mustafa Kemal University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Hatay Mustafa Kemal University secara rasmi ditubuhkan di Hatay yang terletak di pertengahan selatan Turki pada tahun 1992. Hatay adalah salah satu dari 81 provinsi di Turki dan Antakya adalah pusat kota provinsi Hatay. Hatay Mustafa Kemal University telah menjadi pusat pendidikan dan sains yang sombong melalui pengembangan berterusan. Kampus utama Universiti ini diberi nama Tayfur Sokmen Campus dan terletak di daerah Serinyol , kira-kira 15 km ke utara ke pusat bandar Antakya.

Hatay Mustafa Kemal University mempunyai 12 fakulti, 6 kolej empat tahun, 11 sekolah vokasional dua tahun, 3 institusi pascasiswazah, 19 pusat penyelidikan dan satu hospital universiti.

Kampus Tayfur Sokmen (Kampus Utama)

Ia terletak di daerah Serinyol kira-kira 15 km ke utara ke pusat bandar Antakya. Ia menempatkan tujuh bangunan fakulti (Pertanian, Sains & Surat, Ekonomi & Pentadbiran Perniagaan, Veterinar, Senibina, Perubatan, Pergigian), dua sekolah vokasional empat tahun (Sukan & Pendidikan Jasmani, Terapi Fizikal dan Pemulihan), tiga institusi pascasiswazah, Hospital Universiti, perpustakaan pusat, dan kemudahan sukan termasuk kolam renang Olimpik dan gimnasium dengan kapasitas 2000.

Lokasi

Istanbul

Alamat
Istanbul, Istanbul, Turki

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: