Bilkent University Graduate School of Engineering and Science

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Siswazah Kejuruteraan dan Sains

Sekolah Siswazah Kejuruteraan dan Sains mentadbir program siswazah untuk Fakulti Kejuruteraan dan Sains di Universiti Bilkent. Sekolah lepasan kami, institusi pendidikan dan penyelidikan terkemuka telah membangun dan memupuk pemimpin sejak tahun 1986.

Sekolah Siswazah terdiri daripada ahli akademik yang bermotivasi dan dinamik. Sekolah menyediakan up to date program pendidikan yang melengkapkan pelajar dengan kebolehan yang berharga dan mempromosikan kajian lanjut dalam bidang transdisipliner. Pelajar terdedah kepada projek kehidupan sebenar dan teknik pemecahan masalah konseptual, serta menerima latihan tradisional di bilik darjah. Program dirancang untuk membantu pelajar memahami keadaan dunia nyata, meningkatkan pengumpulan budaya mereka dan menyumbang kepada interaksi antara teknologi, sains, dan masyarakat.

124342_pexels-photo-1595391.jpeg

Dari segi penerbitan setiap ahli fakulti, Sekolah Siswazah bukan sahaja menduduki tempat pertama di Turki tetapi juga memegang peringkat tinggi di peringkat antarabangsa.

Tujuan kami adalah untuk mendidik dan mencipta jurutera dan saintis berorientasikan penyelidikan dan pembangunan yang kompeten dan memberi mereka pemahaman yang mendalam tentang konsep asas, teknik lanjutan dan kaedah untuk berjaya dalam bidang pengkhususan mereka.

Misi keseluruhan kami adalah untuk mewujudkan pemimpin masa depan yang imaginatif, inovatif dan mencari penyelesaian kepada masalah global.

124341_pexels-photo-1438072.jpeg

Mengenai Bilkent

Universiti Bilkent - universiti swasta yang pertama, swasta di Turki - ditubuhkan pada 20 Oktober 1984, oleh Profesor İhsan Doğramacı, MD, dengan matlamat asas untuk mewujudkan pusat kecemerlangan pendidikan tinggi dan penyelidikan. Nama "Bilkent" melambangkan matlamat ini kerana ia merupakan akronim dari "bilim kenti": Turki untuk "bandar pembelajaran dan sains." Kampus Universiti terletak di jalan raya utama ke Eskişehir kira-kira 12 km. (10 batu) di sebelah barat pusat Ankara dan meliputi kawasan lebih daripada 300 hektar.

Lokasi

Ankara

Alamat
Graduate School of Engineering and Science,
Rectorate Building, 2nd Floor,
Bilkent University

TR-06800 Ankara, Ankara, Turki

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami