Baca keterangan rasmi

Terima kasih kerana minat anda dalam institusi kami dan selamat datang ke Sekolah Perniagaan Mediterranean.

Visi South Mediterranean University menjadi rujukan untuk kecemerlangan pendidikan di Tunisia dan seterusnya. Program ketat kami membawa bersama kaedah pengajaran yang inovatif dengan kemajuan terkini dalam pengurusan, menyediakan pengurus dan pemimpin untuk menambah nilai yang berkesan dan mampan kepada komuniti perniagaan.

Program kami mempunyai rangkaian fakulti, kakitangan dan pelajar yang cemerlang dalam suasana multi-budaya dengan daya intelektual yang setanding dengan institusi pengajian tinggi terbaik di seluruh dunia.

Di luar pengiktirafan antarabangsa kami oleh dua badan akreditasi antarabangsa yang paling berprestij (AMBA dan EFMD-EPAS), sejumlah besar persidangan, seminar dan program latihan yang dianjurkan di institusi kami menjadikan MSB hub untuk interaksi antara penyelidik, usahawan dan penggubal dasar mengenai ekonomi semasa , isu sosial dan politik.

Sekiranya anda membuat keputusan untuk memulakan pengalaman yang mengubah hidup dan menyertai rangkaian lebih dari seribu Alumni yang terkenal yang bercita-cita untuk membuat perbezaan di rantau ini dan seterusnya, program MSB adalah untuk anda.


112142_pexels-photo-1595391.jpeg

Sejarah

Kembali pada tahun 2002, SMU bernasib baik kerana mendapat sokongan daripada ahli-ahli pengasasnya yang mengira di antara mereka korporat, pemimpin perniagaan, profesional dan sarjana. Pasukan SMU ini memulakan program MBA Eksekutif yang diawasi oleh Pr. Mahmoud Triki. Menyertai beliau adalah satu pasukan yang termasuk Dr Taoufik Jelassi dan Nabil Triki, kemudian Konsultan Strategi di Boston Consulting Group di Paris.

Memandangkan program itu mendapat momentum, pasukan itu telah berkembang termasuk Neila Gharsallah, Stanford Alumnae yang memegang MS dalam Pengurusan; Jurutera IT Haythem Abdelkafi dan Nadhir Douma sebagai tambahan kepada pemegang MBA dari George Washington University, Hala Ammar.

Count sekolah SMU hari ini merupakan satu pasukan berdedikasi lebih dari 60 orang kakitangan, lebih 30 fakulti sepenuh masa dan sekitar 1200 pelajar di kampus.

112144_pexels-photo-1181622.jpeg

Misi MSB

  • Untuk menawarkan Pendidikan Global melalui Penciptaan dan Penyebaran Pengetahuan yang berkaitan dengan persekitaran perniagaan.
  • Promosi Nilai kecemerlangan, keusahawanan, inovasi, dan kepimpinan yang bertanggungjawab.

Visi MSB

  • Untuk menjadikan universiti kami sebuah pameran dan inspirasi kepada sistem universiti di Tunisia dan seterusnya: Hub Kecemerlangan Serantau

Nilai MSB

  • Kecemerlangan
  • Kepimpinan
  • Inovasi
  • Kepercayaan

112143_people-woman-coffee-meeting.jpg

Akreditasi

Akreditasi Kebangsaan

Semua Program MSB diluluskan oleh Kementerian Pengajian Tinggi, Penyelidikan Saintifik, dan Teknologi Maklumat dan Komunikasi.

Pentauliahan Misi Antarabangsa

Di MSB kami melampaui akreditasi negara, yang bertujuan untuk menjadi rujukan di rantau ini kami bangga menahan kedua-dua AMBA dan Akreditasi EPAS sebagai tambahan kepada Pengiktirafan CFA.

Akreditasi AMBA

MSB berbangga mempunyai: Satu-satunya program Sarjana Pengurusan Perniagaan (MBM) di AFRICA yang diiktiraf oleh Persatuan MBA yang berpusat di London (AMBA, London).

Program Sarjana Eksekutif dalam Pentadbiran Perniagaan (EMBA) di Tunisia dan beberapa di AFRICA yang diiktiraf oleh Persatuan MBA yang berpusat di London (AMBA, London).

Akreditasi EPAS

MSB berbangga mempunyai: Program Sarjana Muda (Lesen) sahaja di Tunisia yang diiktiraf oleh EPAS, yang kedua di Afrika Utara dan ketiga di Afrika.

* Program Sistem Akreditasi Program Eropah (EPAS) yang bertujuan untuk menilai kualiti program pengurusan dan diploma. EPAS adalah sebahagian daripada Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD), sebuah organisasi antarabangsa yang berpusat di Brussels.

CFA Institute® Affiliation

MBM MSB

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

South Mediterranean University

Program MBM kami di MSB menyasarkan graduan baru yang bercita-cita tinggi atau profesional muda yang memegang ijazah sarjana dalam latar belakang akademik yang berbeza ya ... [+]

Masters diiktiraf antarabangsa untuk Kerjaya Global

Sarjana Pengurusan Perniagaan (MBM) di MSB menarik para siswazah baru yang berminat atau profesional muda yang memegang ijazah sarjana dalam latar belakang akademik yang berbeza yang bercita-cita untuk mengakses kedudukan pengurusan yang tinggi.

MSB dipetik oleh Financial Times sebagai Model Sekolah Perniagaan untuk mengikuti di Afrika90% Profesor dengan Ph.D dari universiti terkemuka80% * Graduan yang disewa dalam masa 6 bulan16% * Melancarkan perniagaan mereka sendiri (selepas tamat pengajian)Pengkhususan:PemasaranKewangan korporatDATA BESARPengurusan Sumber ManusiaRantaian bekalan

Mengapa MBM di Sekolah Perniagaan Mediterranean?Pengiktirafan antarabangsa: Satu-satunya MBM di Afrika yang diiktiraf oleh AMBA yang berpangkalan di LondonDua Format: Penuh waktu untuk graduan baru atau Paruh waktu untuk profesional yang bekerjaIsnin hingga Jumaat 20 jam semingguDua kali seminggu dari 6:30 hingga 9:30 malamTauliah yang Inovatif dalam bahasa Inggeris: Dengan antarabangsa yang sangat berkelayakanKaedah Pengajaran: Memudahkan pembangunan Kemahiran InsaniahMerangsang Alam Sekitar Pembelajaran: Kemudahan yang canggih, penasihat khusus untuk setiap pelajarMakmal Inovasi: Ruang fizikal yang didedikasikan untuk kreativiti, penyelesaian masalah, dan eksperimen dengan misi membantu semua usahawan mencari, menguji, dan merealisasikan idea inovatifPeluang Antarabangsa: Kemungkinan untuk bermula di MSB dan teruskan di EADA untuk Sarjana Sarjana, Barcelona dan / atau mendapat manfaat daripada program pertukaran dengan universiti terulungMBM kami sekilas... [-]
Tunisia Tunis
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 30 months
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Berges du Lac 2
1052 Tunis, Tunis, Tunisia