Baca keterangan rasmi

Perutusan Dekan

"Terima kasih kerana minat anda dalam institusi kami dan selamat datang ke Sekolah Perniagaan Mediterranean.

Visi MSB adalah rujukan untuk kecemerlangan pendidikan di Tunisia dan seterusnya. Program ketat kami membawa bersama kaedah pengajaran yang inovatif dengan kemajuan terkini dalam pengurusan, menyediakan pengurus dan pemimpin untuk menambah nilai yang berkesan dan mampan kepada komuniti perniagaan.

Program kami mempunyai rangkaian fakulti, kakitangan dan pelajar yang cemerlang dalam suasana multi-budaya dengan daya intelektual yang setanding dengan institusi pengajian tinggi terbaik di seluruh dunia.

Di luar pengiktirafan antarabangsa kami oleh dua badan akreditasi antarabangsa yang paling berprestij (AMBA dan EFMD-EPAS), sejumlah besar persidangan, seminar dan program latihan yang dianjurkan di institusi kami menjadikan MSB hub untuk interaksi antara penyelidik, usahawan dan penggubal dasar mengenai ekonomi semasa , isu sosial dan politik.

Sekiranya anda memutuskan untuk memulakan pengalaman yang mengubah hidup dan menyertai rangkaian lebih dari seribu Alumni yang berwibawa yang bercita-cita untuk membuat perbezaan di rantau ini dan seterusnya, program MSB adalah untuk anda. "

Leila Triki, Ph.D.,

Dean, Sekolah Perniagaan Mediterranean112142_pexels-photo-1595391.jpeg

Sejarah

Kembali pada tahun 2002, SMU bernasib baik kerana mendapat sokongan daripada ahli-ahli pengasasnya yang mengira di antara mereka korporat, pemimpin perniagaan, profesional dan sarjana. Pasukan SMU ini memulakan program MBA Eksekutif yang diawasi oleh Pr. Mahmoud Triki. Menyertai beliau adalah satu pasukan yang termasuk Dr Taoufik Jelassi dan Nabil Triki, kemudian Konsultan Strategi di Boston Consulting Group di Paris.

Memandangkan program itu mendapat momentum, pasukan itu telah berkembang termasuk Neila Gharsallah, Stanford Alumnae yang memegang MS dalam Pengurusan; Jurutera IT Haythem Abdelkafi dan Nadhir Douma sebagai tambahan kepada pemegang MBA dari George Washington University, Hala Ammar.

Count sekolah SMU hari ini merupakan satu pasukan berdedikasi lebih dari 60 orang kakitangan, lebih 30 fakulti sepenuh masa dan sekitar 1200 pelajar di kampus.112144_pexels-photo-1181622.jpeg

Misi MSB

  • Untuk menawarkan Pendidikan Global melalui Penciptaan dan Penyebaran Pengetahuan yang berkaitan dengan persekitaran perniagaan.
  • Promosi Nilai kecemerlangan, keusahawanan, inovasi, dan kepimpinan yang bertanggungjawab.

Visi MSB

  • Untuk menjadikan universiti kami sebuah pameran dan inspirasi kepada sistem universiti di Tunisia dan seterusnya: Hub Kecemerlangan Serantau

Nilai MSB

  • Kecemerlangan
  • Kepimpinan
  • Inovasi
  • Kepercayaan112143_people-woman-coffee-meeting.jpg

Akreditasi

Akreditasi Kebangsaan

Semua Program MSB diluluskan oleh Kementerian Pengajian Tinggi, Penyelidikan Saintifik, dan Teknologi Maklumat dan Komunikasi.

Pentauliahan Misi Antarabangsa

Di MSB kami melampaui akreditasi negara, yang bertujuan untuk menjadi rujukan di rantau ini kami bangga menahan kedua-dua AMBA dan Akreditasi EPAS sebagai tambahan kepada Pengiktirafan CFA.

Akreditasi AMBA

MSB berbangga mempunyai: Satu-satunya program Sarjana Pengurusan Perniagaan (MBM) di AFRICA yang diiktiraf oleh Persatuan MBA yang berpusat di London (AMBA, London).

Program Sarjana Eksekutif dalam Pentadbiran Perniagaan (EMBA) di Tunisia dan beberapa di AFRICA yang diiktiraf oleh Persatuan MBA yang berpusat di London (AMBA, London).

Akreditasi EPAS

MSB berbangga mempunyai: Program Sarjana Muda (Lesen) sahaja di Tunisia yang diiktiraf oleh EPAS, yang kedua di Afrika Utara dan ketiga di Afrika.

* Program Sistem Akreditasi Program Eropah (EPAS) yang bertujuan untuk menilai kualiti program pengurusan dan diploma. EPAS adalah sebahagian daripada Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD), sebuah organisasi antarabangsa yang berpusat di Brussels.

CFA Institute® Affiliation

MBM MSB

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

South Mediterranean University

MBM di MSB menargetkan graduan baru yang bercita-cita tinggi atau profesional muda yang memegang ijazah sarjana dalam latar belakang akademik yang berbeza yang bercita-ci ... [+]

Perutusan Dekan

"Pengurus abad ke-21 mesti mempunyai pemahaman yang baik tentang isu-isu Perniagaan hari ini, arahan Komprehensif Pengurusan Kemahiran teras dan pemikiran yang fasih dalam pemikiran strategik. Dalam konteks ini kita telah menyusun dan membangunkan program-program kita. Di MSB, kami melatih Pengurus berwawasan yang mampu mengantisipasi perubahan dan memanfaatkan peluang baru yang ditawarkan oleh ekonomi Digital dan cabaran Globalisasi.

Jika anda memutuskan untuk menyertai program kami, anda akan memulakan pengalaman pembelajaran yang unik dan merangsang. Kualiti fakulti kami dan kemudahan kami, kesesuaian program kami dengan keperluan majikan, dan dedikasi kakitangan kami akan menjadikan pengalaman MSB anda sebagai pelaburan bijak untuk diri sendiri, keluarga dan organisasi penggaji anda. "... [-]

Tunisia Tunis
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
24 - 30 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Address
Les Berges du Lac II Walkway
Tunis, Tunis, Tunisia