University of the Thai Chamber of Commerce

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of the Thai Chamber of Commerce ( UTCC ) adalah institusi pengajian tinggi bukan keuntungan swasta tertua yang menawarkan ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan, Perakaunan, Ekonomi, Kemanusiaan, Sains, Seni Komunikasi, Kejuruteraan dan Undang-undang. Ia adalah tempat di mana teori akademik dan pengalaman perniagaan disatukan untuk menghasilkan graduan yang dapat berjaya menghadapi cabaran perniagaan hari ini.

University of the Thai Chamber of Commerce , yang pada awalnya dikenali sebagai College of Commerce, adalah universiti swasta yang diasaskan oleh Dewan Perdagangan Thailand pada tahun 1940 untuk menyediakan pendidikan untuk perniagaan kepada pemuda Thailand. Selepas pecahnya Perang Dunia II pada tahun 1941, institusi itu ditutup dan ia dibuka semula pada tahun 1963. Kurikulum dua tahun itu telah menjadi program standard empat tahun pada tahun 1964 dan pada 17 Jun 1970, Kolej Perdagangan secara rasminya yang diakreditasi di bawah Akta Kolej Swasta.

Pada 24 Oktober 1984, institusi ini telah diiktiraf sebagai universiti dan nama itu telah ditukar kepada University of the Thai Chamber of Commerce .

Program Antarabangsa mewakili pengembangan akademik University of the Thai Chamber of Commerce selaras dengan trend perniagaan global.

Visi dan misi

Untuk merealisasikan visi kami sebagai salah satu universiti terkemuka dalam pendidikan untuk perniagaan di Asia, misi UTCC memberi penekanan kepada menghasilkan graduan yang mempunyai kebolehan dan etika akademik dan perniagaan, mempunyai ahli fakulti, kakitangan dan pelajar dengan kebolehan dibezakan dalam bahasa Inggeris, teknologi maklumat dan perniagaan, dan menjadi sumber perkhidmatan akademik yang boleh dipercayai dalam bidang perniagaan untuk masyarakat.

Status dan Kekuatan

Sehingga Januari 2007, UTCC mempunyai 19,472 siswazah dan 1,710 pelajar siswazah. Jumlah keseluruhannya termasuk pelajar antarabangsa dari berbagai negara di seluruh dunia.

Sejak asasnya, Universiti telah mengekalkan hubungan dan kerjasama rapatnya dengan Dewan Perdagangan Thailand . Ramai pensyarah sambilan kami adalah ahli perniagaan dan eksekutif yang berjaya dan cemerlang dengan pengetahuan dan pengalaman yang tidak ternilai.

Dalam persekitaran yang sangat kompetitif dan pantas berubah, kurikulum kami sentiasa bertambah baik dan berkembang; Selain itu, kurikulum baru seperti Pengurusan Logistik dan Global MBA ditawarkan untuk memenuhi permintaan ekonomi baru.

Lokasi

Bangkok

Alamat
University of the Thai Chamber of Commerce
Office of International Programs
10/F, Building 7,
126/1 Vibhavadee-Rangsit Road, Dindaeng,

10400 Bangkok, Thailand

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami