Asian University Thailand

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1993, Universiti Asia adalah universiti antarabangsa yang pertama di Thailand. Universiti ini terletak di provinsi Chon Buri kira-kira 150 km dari Bangkok , dan perjalanan 25-30 minit yang singkat dari resort-resort pantai Jomtien dan Pattaya .

Kelas-kelas kecil menjadikan lepasan sekolah sederhana menjadi graduan yang luar biasa. Seperti yang mereka katakan, 'dalam kelas kecil anda tidak boleh faham'.

Dalam kelas dengan interaksi guru-pelajar yang sengit, pendekatan pendidikan yang inovatif seperti pembelajaran aktif, arahan peer-to-peer, dan pendidikan minimum invasif adalah peraturan, dan bukan pengecualian.

Kursus ini diajar dalam bahasa Inggeris. Semua pensyarah dididik di universiti-universiti Barat; kira-kira 75 peratus adalah penutur asli bahasa Inggeris. Di luar kelayakan akademik mereka, semua pensyarah mendapat pengalaman praktikal yang luas.

Universiti ini mempunyai semua kemudahan universiti moden, termasuk asrama untuk pelajar lelaki dan perempuan, dan kompleks sukan moden yang menggabungkan pusat kecergasan, empat gelanggang skuasy berhawa dingin, empat gelanggang badminton, dua gelanggang bola keranjang dan satu bola sepak penuh saiz bidang.

Lokasi

Bangkok

Alamat
Asian University,
89 Moo 12, Highway 331, Huay Yai, Banglamung

20260 Bangkok, Thailand

Bangkok

Alamat
Asian University Bangkok Office,
18th Floor, Kian Gwan Building 2, 140/1 Wireless Road

10330 Bangkok, Thailand

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami